![]() |
Citiraj:
2. Ne 3. ST+120mm |
Citiraj:
|
Citiraj:
I kako da ti vise nije tolika temp, sta si napravio ? |
Citiraj:
|
Meni ovo smrdi najviše na previše paste.
Sloj paste mora biti VRLO tanak - tako da se heatspreader nazire kroz njega. Za skidanje viška paste koristim one baby štapiće za uši. |
pasta je pazljivo nanesena u vrlo maloj kolicini.
Prije par dana smo montirali katanu sa istom pastom na p4 northwood 2,4 i sve je fino sljakalo od prve. |
jos jedno pitanje ...
sta je AUX ocitanje u cpu-z ? Kad mi je load procesora aux mi prikazuje 60-75 stupnjeva a cim prestanem sa opterecenjem skoci mi na 105-115. A procesoru u par sekundi skace temp. cim pocemem stres raditi skoci odma za 5-10 stupnjeva isto tako cim prestanem spusti se u par sekundi. i sad sam probao rukom box hladnjak koji je jedva mlak a cpu temp pokazuje preko 55 |
ma neravan IHS 100% i još loša baza od STa.
Mislim jasna stvar kad iste temp dobija sa boxom i sonicom :\ |
i kako to rijesiti ? mislim ne dolazi u obzir brusiti procesor od 2500kn.
obje baze su ociscene i ispolirane sa articlean 1 i 2 tekucinama prije montiranja. e poludit cu ! napokon mi stigne zvijer i sad ga ne mogu koristiti grrr |
savjet svima koji su možda pročitali na stranim forumima i misle da bi bilo pametno instalirat novi neslužbeni driver Audio_Driver_4580_W2K_XP.rar NEMOJTE! meni je napravilo više štete nego koristi. doduše, još postoji mogućnost da bi trebalo prvo temeljito iskorijenit 4570 drivere pa onda instalirat 4580 al mislim da nije u tome problem
|
znam kako ti je... tj. meni nije tako užasno ali temp mi skoči isti moment za 10C i vrati se. Doduše meni je idle 29-30 :o
|
Citiraj:
|
ode garancija :D
|
Let me get this straight... Čovjek kupi procesor od 2000 kn, ploču od 1000kn i hladnjak od 250kn i mora strijepiti kolika će mu temperature procesora biti???
Pa tko je tu lud? : stoopid |
ma ponovno sam stavio ST sa 120mm papstom te STVARNO malo paste i sad su mi temp malo manje.
idile : 40-45 load: 50-55 tak da mi eto sad ne smeta previse, mogu raditi na njemu. a i citao sam da AS5 pasta treba 200 sati da se smjesti pa ce valjda u sljedeci tjedan dana jos malo pasti temp. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ma ono....i ja imam slican problem...nedavno skuzio da mi je razlika cpu temp (oko 33st) i core temp u idleu 14st:eek:
Tako da cim budem imao vremena, skidam sve i poliram i da vidim sto se jos da napravit... I naravno, cim se optereti malo jace proc, temp skoci u roku pola sek za 5-6st... |
haha suckers :p
meni je cpu temp 23, a core temp 29 u idleu.. kasnije navečer zna bit i manje :D Nego sad mi je problem chipset koji dolazi do 40 ali poprilično je vruć na dodir. Stavio sam ono sranje šta se dobije sa pločom na mofsete ali slab je i glasan. Zapravo nije toliko glasan nego je 1 od 3 venta od kojih su druga 2 12cm na 19dB :D |
Sad kad si slozio vodeno misliš da si faca :p
Pa chipset se barem lako riješi....jedan silent eagle na 5V da puše po onom radijatoru od mosfeta, temp bi trebala dosta pasti (btw, nadam se da si promijenio pastu) A što se tiče temp. chipseta, pa 40st. je nista za njega...kad ti pređe 55, onda se možeš počet brinut.... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
možda... sve ću vidit sad za božićne praznike. Možda npravim akvarij-vodeno kao šta su neki predlagali na onoj temi poluhomemade.... |
Ma i ja se uskoro bacam vjerovatno na vodeno,al ona sve ide u vodu(CPU,GPU,ČIPSET):D....I sam kontam isto napravit kao akvarij,nego da pitam šta onda a mosfetima jel to potrebno hladit ili šta bi bilo najbolje za iskombinirat?
Sorry na OT... |
Pa naravno da je mosfete potrebno hladit, pa nije bezveze onakav komad aluminija na njima :D
Pa ako već radiš blok za chipset, napravis ga i za mosfete :p |
Citiraj:
|
Tja, opet odoste u OT :D
Nemojte da moram lockati ;) |
Moj san diego na 1,4V i 3GHz (250x12) u idle ide na max 32c a nakon 1h prime95 penje se na 51c i to u istom kucistu kao tvoje P180B
Kad sam stavljo hladnjak, lagano sam prstom poravno pastu po cijeloj jezgri Hladnjak je Ninja Scythe koji na sebi nema nikakvog venta, dovoljni su oni ventovi na kucistu, koji rade u low modu Mislim da se ipak C2d jako grije jer se radi o modelu sa 4MB cache, time je cijela površina procesora dosta veća, pa su i temp. normalno veće |
Pa gledaj, ako ti ne bude nikakvog protoka u kučištu, moraš s nečim hladit mosfete :) to je dvosjekli mač vodenoga....jer ako imaš neki hladnjak na procu, on ujedno hladi i te mosfete, a ovako štanga...
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:00. |