PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Mindfactory.de (uz mailbox.de usluge) (informacije i iskustva) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=298469)

nepalac 22.03.2025. 19:11

Citiraj:

Autor mkey (Post 3795308)
Pa jebiga renči, jesi pratio postove u ovoj temi zadnjih par dana? MF je u financijskim problemima.

Ne da je pratio nego je otvorio temu na bugu kad je vidio što se ovdje piše:
https://forum.bug.hr/forum/topic/it-...ry/305281.aspx
:facepalm:

mkey 22.03.2025. 19:16

E jebiga, što reći, tuga frende.

R3nchi 23.03.2025. 10:30

Pa ne mislim da su bas svabe kao MI neuredjena drzava,pa da bi bilo nekih problema kod kupovine... Dok radi,radi..I ja sam par stvari kupovo od tamo..

tomek@vz 23.03.2025. 11:05

Citiraj:

Autor R3nchi (Post 3795371)
Pa ne mislim da su bas svabe kao MI neuredjena drzava,pa da bi bilo nekih problema kod kupovine... Dok radi,radi..I ja sam par stvari kupovo od tamo..

Iznenadio bi se :lol2: Razlika izmedu nas i svaba je sto oni pokusavaju kod takvih stvari biti nesto suptilniji :D

mkey 23.03.2025. 14:01

Švabe, ne švabe, kupovanje u trgovini koja tetura jednostavno nema smisla.

R3nchi 23.03.2025. 15:06

Sad bio na stranicama sve izgleda normalno..
ja kod njih imam mob kupljen prosle godine , i uopce ne damim oko garancije..
Zelim im da ne propadnu jer su bili supere korektni 2 grafe sam im vratio bez problema

xlr 23.03.2025. 15:12

Sve ce biti u redu s tvojim narudzbama, ne brini se nista. Oni ce uspjeti. Sve ce ostati isto.

geronimo_2 24.03.2025. 11:15

danas se probam ulogirat u mind, i kaze google translate:
"Hey, great to have you back! Our shop database has been technically optimized and cleaned up. Please register again with your details."

daklem pretpostavljam da su apsolutno svi detlaji o narudzbama izgubljeni?

ono sto me brine jest da im je poslat CPU na reklamaciju pred 10ak dana, a nisam primio nikakvu potvrdu za to.

btw: jel netko vec odradio reg? probao preko mailbox-a?

NoNic2 24.03.2025. 15:33

https://videocardz.com/newz/mindfact...n-rx-9070-gpus

Izglada da se MF ipak neće zatvoriti nego nastavlja dalje normalno raditi.
Definitivno dobro vijesti za sve koje vole kupovati od njih :goood:

geronimo_2 24.03.2025. 15:51

Nije mi jasno koji k su ponistili accounte onda.
I ave bi bilo ok da imaju na f engleskom sajt al ovo mi je muka totalna za ispuniti podatke i jos se ne sjećam kako sam to odradio koristeći mailbox. Ako se ne varam pod billing ide moja adresa, a pod shipping mailbox? Znam da je bilo nekih problema stime davnih dana i znam da baca error da ne salju van ger ako izaberes billing adress RH. Ah

The Exiled 24.03.2025. 16:02

Izgleda da je ipak u pozadini bila u pitanju kompletna reorganizacija uz popratni reset svih korisničkih profila.
Citiraj:

Just days after initiating its restructuring process, Germany’s leading gaming retailer, Mindfactory, has returned to normal operations. Self-administration procedure provides companies with a legal framework to implement necessary restructuring measures quickly and effectively while maintaining business operations. The existing management remains in charge and directs the restructuring itself, with access to tools that would not otherwise be available. For example, contracts can be terminated more easily, and critical restructuring steps can be executed more efficiently. This process is only available to companies that address financial difficulties early and have enough flexibility to find a solution—both of which apply to Mindfactory GmbH.

Mirkopoter 24.03.2025. 17:51

Koja amaterska reorganizacija.

zgmmax 24.03.2025. 19:00

Slično kao Vemil i otvorili novu firmu ve-mil gdje nisu priznavali garancije 😁

geronimo_2 24.03.2025. 19:14

ja im poslao email, sta je sa procom, proslo valjda vise od 20 dana otkad im je poslao frend. oni da pojma nemaju o tome. divno, bit ce izgubljen ryzen 7 :-(.

mkey 24.03.2025. 19:38

Super odrađen posal. Obrišeš sve i kažeš da si optimizirao. geronimo, imaš valjda tracking?

geronimo_2 24.03.2025. 20:02

nisam ja slao. to je od frenda proc. samo je islo preko mene. jos najbolje da mu ja saljem i vodim evidenciju. ak je izgubil sta cu mu ja...

mkey 24.03.2025. 20:08

Kako veli Carlito Brigante, usluga te ubije brže od metka.

Ati freak 25.03.2025. 15:13

Pitanje za one koji narucuju..

Koji je price shipinga za npr graficke kartice? ( Okvirno )

Ja npr konkretno gledam Ryzen 7 5700X3D. ( Nisam registriran na Minfactoryu). Tamo mi cijenu kaže ~ 234€ .

Naspram Hr ducana neisplativo.

Koje stavke su kod njih isplative? Jel ima drugi pricing ako si registriran? Dealovi ?

Ili samo geldam stvar kod koje nije neki price diff.

Mičkec 25.03.2025. 17:07

Ima dealova i njih čekaj, poštarina je besplatna unutar njemačke. Pošalješ na mailbox i za cca 10-20eura(ovisno o težini) proslijede u Hrvatsku.
I sam sam kupio početkom godine taj CPU, da izvučem maksimum iz par godina stare matične., ali preko našeg adma.

Disco 25.03.2025. 18:00

Citiraj:

Autor Ati freak (Post 3795823)
Pitanje za one koji narucuju..

Koji je price shipinga za npr graficke kartice? ( Okvirno )

Ja npr konkretno gledam Ryzen 7 5700X3D. ( Nisam registriran na Minfactoryu). Tamo mi cijenu kaže ~ 234€ .

Naspram Hr ducana neisplativo.

Koje stavke su kod njih isplative? Jel ima drugi pricing ako si registriran? Dealovi ?

Ili samo geldam stvar kod koje nije neki price diff.

Ma kakav MF, ja sam svog 5700X3d platio ravno 155€ na Aliju(EDIT: OK, par centi manje :P). čekao ga mj dana, ali je stigao. Još ga u EU nisam vidio po toj cijeni.
Uzeli kolega i ja, tj naručio sam 2 komada i ukucao neki popust koji je važio na 300+€ tada.
Grafu ne bi uzimao sa alija, ali poznato je u zadnje vrijeme da je ali eldorado za CPU-e.:chears:

EDIT: Evo našao, 60€ je bio popust tj 30 po glavi, a puna cijena CPU je opet bila jeftinija nego bilo gdje u EU (184), poštarina čabe.

https://i.imgur.com/nv7G66d.png

mkey 25.03.2025. 19:45

U mindfactoy shipping je (makar pred par mjeseci) bio 8€. Koliko ja znam, neovisno o vrijednosti narudžbe. Na to onda fino ide mailbox.

strikoo 25.03.2025. 19:59

Preko noći su imali free shipping

Ati freak 25.03.2025. 22:06

Citiraj:

Autor Mičkec (Post 3795848)
Ima dealova i njih čekaj, poštarina je besplatna unutar njemačke. Pošalješ na mailbox i za cca 10-20eura(ovisno o težini) proslijede u Hrvatsku.
I sam sam kupio početkom godine taj CPU, da izvučem maksimum iz par godina stare matične., ali preko našeg adma.

Tocno to. Imam ok maticnu, ok napajanje.

Ne igram nis takvog da bi me zuljao novcanik za novu platformu.

Ovo mi je i vise nego ok.

Citiraj:

Autor Disco (Post 3795853)
Ma kakav MF, ja sam svog 5700X3d platio ravno 155€ na Aliju(EDIT: OK, par centi manje :P). čekao ga mj dana, ali je stigao. Još ga u EU nisam vidio po toj cijeni.
Uzeli kolega i ja, tj naručio sam 2 komada i ukucao neki popust koji je važio na 300+€ tada.
Grafu ne bi uzimao sa alija, ali poznato je u zadnje vrijeme da je ali eldorado za CPU-e.:chears:

EDIT: Evo našao, 60€ je bio popust tj 30 po glavi, a puna cijena CPU je opet bila jeftinija nego bilo gdje u EU (184), poštarina čabe.

https://i.imgur.com/nv7G66d.png

S tim mi se bas nekako i ne zeza.
Al ionako ih nema po toj cijeni trenutno.
.

Disco 26.03.2025. 08:01

Išao baš baciti oko na Ali i imaš pravo, cijene su podivljale, sada kreću od 280+€.
Ajde fino sam ja prošao onda. :)

Inače nemaš apsolutno nikakav rizik. Korisnička podrška im je u zadnje vrijeme ludilo dobra.
Vraćaju sve ili parcijalno novce bez previše natezanja.
Baš su toliko dobri da radije neke stvari kupujem kod njih nego drugdje.

Naravno, kupuje se ono za što se pozdravim sa jamstvom odmah u startu.

EDIT: Izgleda da u Nemčiji ne cveta cveće baš, vele da je i CU isto u banani: LINK

Exy 30.03.2025. 21:18

Jel netko tko zna njemački i kome se da to čitat išao proučavat po DE forumima što kažu u vezi starih narudžbi? Zašto je sve izbrisano i da li garancije i dalje vrijede? Što ako netko nije sačuvao pdf računa, kako će dokazati da je nešto tamo kupio?

tomek@vz 30.03.2025. 21:26

Citiraj:

Autor Exy (Post 3796784)
Što ako netko nije sačuvao pdf računa, kako će dokazati da je nešto tamo kupio?

U tome je štos - nemožeš, barem koliko je meni poznato. Možda po SN kod dobavljača/servisa al upitno. Uvijek čuvajte lokalne kopije računa.

Citiraj:

Autor Disco (Post 3795960)
EDIT: Izgleda da u Nemčiji ne cveta cveće baš, vele da je i CU isto u banani: LINK

Vec duže...iako je većina luda za Apple proizvodima barem ovi koji mene okružuju pa se odlučuju na MAC/Ipad + gaming konzola. Škole većinom forsiraju primarno Apple klijente zadnjih 4 godine barem ovdje u Minhenu. A nije baš da su i njemci imućni kao nekad pa imaš ili one koji si mogu priuštiti Apple ergelu ili one koji jedva spajaju kraj s krajem pa im IT nije baš na tapeti (ili naruče jeftina gofna sa Temu & Co.).

geronimo_2 30.03.2025. 21:34

imam ja racune i sve, ali oni mene ocito ignoriraju. mislim da ih nazalost krizam :-(.
ok, greska mog frenda koji je poslao proc je sto tutlek nije spremio potvrdu o slanju, al svejedno da oni meni uopce vise ne odgovaraju u vezi toga nije bas profesionalno. proslo je vise od 20 dana.

tomek@vz 30.03.2025. 21:42

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 3796790)
imam ja racune i sve, ali oni mene ocito ignoriraju. mislim da ih nazalost krizam :-(.
ok, greska mog frenda koji je poslao proc je sto tutlek nije spremio potvrdu o slanju, al svejedno da oni meni uopce vise ne odgovaraju u vezi toga nije bas profesionalno. proslo je vise od 20 dana.

Ovo podebljano je ključan problem. Krađa paketa ili zalutali paketi na krive lokacije je dosta velik problem trenutno gore.

Disco 13.05.2025. 09:17

Da li je sada situacija na kraju OK sa MF ili ih je bolje izbjegavati?
I pitanje br2 je da li šalju direkt ili se mora/jeftinije je preko mailboxde?

geronimo_2 13.05.2025. 09:33

Afaik sve ok. Meni poslali novi cpu bez da su ista javili. Znaci samo se pojavio. Jest da je trajalo dosta dugo al bar je ok.
Afaik i dalje ista shema sa mailbox.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:13.