PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Intel (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Intel "Kaby Lake" LGA-1151 Info Thread (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=278307)

Manuel Calavera 29.11.2016. 23:52

Ajd perf. smo znali, ali wtf se dogodilo sa potrošnjom i temperaturom. Samo je 200mhz gore stock, ali je proces navodno mnogo zreliji... WTF kaby

http://media.bestofmicro.com/J/C/633...e019_w_755.png

Cuky 30.11.2016. 00:07

Prescott strikes again :D

Manuel Calavera 30.11.2016. 00:18

Recenzija krene sa obećanjima

Citiraj:

Intel says that taller transistor fins and wider gate pitch endow its 14nm+ process with an additional 300 to 400 MHz clock rate capability. That’s huge if it turns out to be true. As a motherboard reviewer, it’s also one of the first things I wanted to test!
Citiraj:

We’re also told that process improvements will enhance efficiency, but there is no free lunch. Intel didn’t change the core micro architecture between Skylake and Kaby Lake, and our motherboard didn’t even read a voltage reduction for the Core i7-7700K, compared to the Core i7-6700K. Our motherboard set the Core i7-7700K to 1.30V at its 4.50 GHz max turbo, whereupon it behaved exactly the way we’d expect our Core i7-6700K to act when overclocked to 4.50 GHz at 1.30V.
Na kraju dobije 200mhz više za istu voltažu i veće temperature i potrošnju??

Pa se nadaju da je do ploče

Citiraj:

Intel’s Kaby Lake efficiency pretenses are thrown out the window in the Core i7-7700K, at least when paired with this motherboard. Perhaps we have something to look forward to when Z270 finally gets here?
Kakve veze mbo ima ako:

- ga podržava službeno
- ista arhitektura
- oba testirana na istoj

Cuky 30.11.2016. 00:47

Jede govanca, nastoji ih opravdat.

Brko 30.11.2016. 07:21

Zen, do come in.

Ovo je komedija. 200 MHz za 20°C više. Stvarno kamo to vodi. Čemu onda izbacuju svake godine novi CPU. Čemu? Kome? Toliko fanbojeva nema da prate taj destop/gejm segment.

tiki66 30.11.2016. 07:53

Istina, treba im neka konkurencija i to pod hitno, ovo je i dalje recikliranje

Dottore 30.11.2016. 08:10

Nisam fanboy, nego jesu li testovi službeni? Da nije možda procesor ES.?

Sent from my Nexus 6P

Zvone2772 30.11.2016. 08:44

Ha, veli ovako
Citiraj:

Editor's Note: Intel declined to comment on our general findings. Although the CPU we received is not marked as an engineering part, we cannot confirm with certainty that it is a retail sample.

Manuel Calavera 30.11.2016. 12:02

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2994617)
Zen, do come in.

Ovo je komedija. 200 MHz za 20°C više. Stvarno kamo to vodi. Čemu onda izbacuju svake godine novi CPU. Čemu? Kome? Toliko fanbojeva nema da prate taj destop/gejm segment.

Intelu treba dati isti savjet kao activisionu za call of duty - pod hitno prestat izbacivat cpu/igru svake godine. Prouzrokovat će si negativne posljedice, ako ne u financijama onda u reputaciji, a posljedično i u market shareu. Ovo fakat nema smisla

Iako igra nema veze sa hardverom, COD je možda najbolji svjetski primjer milkanja branda i propasti (kod njih se drastično vidi i u brojkama tj. finacijama)

Da testovi nisu od samog toms hardwera nego neki "leakovi" svakako da bi sumnjao u testove, ovako baš i ne. Kako lik hladno apologetski završi mini-review "možda je do ploče", bez ikakvog zaključka, osobnog mišljenja...

Kakva ploča, takva sranja bi mogao očekivati za zen jer je potpuno nova mbo platforma i arhitektura, vjerojatno će biti bugova i bios updatea ko u priči, ali ovo, maltene isti proizvod kao prošle generacije...

I da drugi testovi ne budu ovako loši po pitanju temp i potrošnje, poanta je ista.

windfucker 01.12.2016. 11:01

Ja sam milimetar od odluke o zanavljanju glavnoga stroja (CPU/MBO/RAM) i jučer sam prelomio, analizirajući ove zadnje izvještaje, da je došlo vrijeme i da neću čekati ovu novu generaciju već idem na Sky, dosta je bilo ove Ivy konfe, odslužila je svoje, a i ja sam upao u neku paru, pa da to iskoristim dok mene nisu iskoristili, jel'...:fiju:(čitaj: skvo):D
Eno, gledam Links, digli sve cijene na Sky proceve, i odmah mi sine ovaj Manuelov proročanski post :)
Fakat presmiješno, u osvit izlaska nove generacije, staroj cijena- raste :D

I nije dolar u pitanju (barem mi tako ne izgleda), jer drugi su artikli (koje gledam i pratim, konkretno ploče) zadržali staru cijenu, ali Sky (i to ciljano i5 & i7 serija)- ne :D

Malo jeste OT, ali i- nije baš.
Kako ono ide?
"Dobar glas daleko se čuje, a loš..."
:D
:chears:

Blue_Fatal1ty 01.12.2016. 11:33

ja sam vec odustao od kaby-ja i sutra idem po sky.

dean225 01.12.2016. 11:45

ja cu svejedno uzeti Kaby ako budem uzimao Intel. Cisto jer je zadnji chip i opet sam miran 5 godina. Potrosnja me ne zanima a OCat cu ga onoliko koliko ga budem uspio ohladiti i dobro. :)

Smartic 01.12.2016. 12:11

Svi vi s nafrljenim Ivy i Sandy Bridgeom, ja ne bih kupovao Skylake/Kaby Lake niti išta novo sad, barem dok se ne vidi što će Zen ponuditi. :p

Brko 01.12.2016. 12:13

Citiraj:

Autor Smartic (Post 2995139)
Svi vi s nafrljenim Ivy i Sandy Bridgeom, ja ne bih kupovao Skylake/Kaby Lake niti išta novo sad, barem dok se ne vidi što će Zen ponuditi. :p

Govorimo to već više od pola godine, ali postoje sfere koje garantiraju skokove od više desetaka odsto pa jel... :D

Manuel Calavera 01.12.2016. 12:13

Ajd da je kaby novi socket, pa da će dulje ploče biti u opticaju, ali ako nekome krepa i 1xx chipset ploča moći će komotno uzeti 2xx chipset za skylake

Kome nije hitno (ima sada OK konfu) fakat nebi bilo loše pričekati zen. Čak i da ne kupi amd možda se sruše cijene intelu, ako ne izgubit ćete samo vrijeme (par mjeseci) i nikom ništa

windfucker 01.12.2016. 12:37

To što Manuel kaže u prvome dijelu posta...
+ kome i za koju lovu prodati procesor kada mi matična prdne?
Drugu (Z chipset za Sandy/Ivy) mogu samo sanjati da ću nabaviti već sada, a kamoli za dogledno vrijeme...
RAM isto...sve je sada na "četvorki".
Mislim da je pametnije riješiti se postojećega sada, i prijeći baš na Sky.

AMD mi implicira masu novoga što nisam spreman riskirati, prvo još čekanja, zatim potpuno nova platforma sa previše nepoznanica, a i na AMD-u (izuzev ovoga s.AM1 koji je u službi HTPC-a) nisam bio doslovno od ADM x2 4200+ s.939 (i sada ste me natjerali da se opet osjećam staro, sunce vam....:D).
I to je još jedan razlog zašto treba(m) ići na Sky...premator sam da čekam revoluciju i obećane promjene.
Sky it is, i to najjakiji:cool:, nema više zezanja :smoke:

Ufff...neću više, sada sam čisti OT. Sry.

Sn4k3 01.12.2016. 12:42

Citiraj:

Autor Manuel Calavera (Post 2995142)
Ajd da je kaby novi socket, pa da će dulje ploče biti u opticaju, ali ako nekome krepa i 1xx chipset ploča moći će komotno uzeti 2xx chipset za skylake

Kome nije hitno (ima sada OK konfu) fakat nebi bilo loše pričekati zen. Čak i da ne kupi amd možda se sruše cijene intelu, ako ne izgubit ćete samo vrijeme (par mjeseci) i nikom ništa

+1
Meni je u planu bilo za blagdane pocastit se skylakeom i odgovarajucom mbo + ddr4 ramom te umiroviti starog Sandya... Ali definitivno cu pricekati Zen. Ako se pokaze uspjesnim i jeftinijim od Intela, mozda se i vratim u crvenu ekipu :rolleyes:

zvonac 01.12.2016. 12:49

Citiraj:

Autor Smartic (Post 2995139)

Tako je.. Ivy i Sandy su još odlični a i dalje će bit dok god razlika će bit nezamjetna, a dok će razlika bit viša od 40-50% na svim poljima, e onda će bit vrijeme za novu konfu, a kolko vidim, do tad, ko živ ko mrtav.. Intel nema konkurencije, a ovo sve kaj izbacuju je mizerno po pitanju performansi, za radikalan odmak od starije generacije (Ivy-Sandy) će se još pričekat..

Ili lupit kontru Intelu i otić na Zen:D

Manuel Calavera 01.12.2016. 12:50

Moja neka pretpostavka je da sve aktualno intel prodaje sa predebelom maržom.

Npr. jedan blast from the past

Citiraj:

The mainstream Core 2 Quad Q6600, clocked at 2.4 GHz, was launched on January 8, 2007 at US$851 (reduced to US$530 on April 7, 2007). July 22, 2007 marked the release of the Q6700, and Extreme QX6850 Kentsfields at US$530 and US$999 respectively along with a further price reduction of the Q6600 to US$266.
I sa ovom zadnjom cijenom su ziher ostvarivali profit. E sad koliko zen može utjecati na cijene intela (i dali će) otom potom.

rock00 01.12.2016. 12:55

nije mi jasno kak se moze grijat toliko pri naponu 1.30v? pa to je p.dim....uzevsi u obzir da je ista generacija 14nm

Onda ispadne da skylake mozes drzat na 1.4v i imat 4.9,uz istu tu temperaturu 80 na vodi

nadalje. ako je to krivo s temperaturama i on s 1.30 radi na 4.8,a prije 1.4 probija 5.0 stabilnih,onda kaby i nije losa stvar naspram skylake

Bariarnil 01.12.2016. 14:51

Citiraj:

Autor rock00 (Post 2995171)
nije mi jasno kak se moze grijat toliko pri naponu 1.30v? pa to je p.dim....uzevsi u obzir da je ista generacija 14nm

Onda ispadne da skylake mozes drzat na 1.4v i imat 4.9,uz istu tu temperaturu 80 na vodi

nadalje. ako je to krivo s temperaturama i on s 1.30 radi na 4.8,a prije 1.4 probija 5.0 stabilnih,onda kaby i nije losa stvar naspram skylake

Kada bude Intel poslo Kaby testerima, tj.kad padne embargo, onda ćemo zaključivat. Ovako od proizvođača ploča pa do pola prave recenzije proca koju inače Tomy radi, nije za skroz zaključit da je ili nije Kaby u banani.

Manuel Calavera 01.12.2016. 15:37

Malo je čudno, ali vidjet ćemo. Inače toms hardware je cpu nabavio svojim putevima, ali nije inžinjerski primjerak (potvrđeno)

Procesori su davno gotovi, pa onaj azijci su objavili i5 7600K recenziju ima nekoliko tjedana (vjerujem da je legit), release date je strateški određen

Dottore 01.12.2016. 21:43

Ja ću pričekati sa Kabyem (nakon proljeća) i potvrđenim testovima. Jedino meni upada Asus Strix Z270G Gaming (microATX ploča)

Iskreno, ne volim svjetlucave neonke u kučištu. Gledam isključivo USB-C priključak, SATA priključci su malo previše ali taman. Meni taman bi sjela postojeća zvučna Xonar DSX.

Manuel Calavera 02.12.2016. 18:29

Pcperovci tvrde da toms hardwareu procesore šalju proizviđači mbo. Kažu čija se prva recenzija Z270 ploče pojavi na njihovom siteu - ti su poslali. :D

Manuel Calavera 02.12.2016. 21:37

Testirano na Z270 mbo

http://img.expreview.com/review/2016...700k/Power.png

Što se tiče potrošnje izgleda isti vrag kao skylake, barem u ovome benchu (ono je bio prime)

http://img.expreview.com/review/2016...7700k/Temp.png

Malo se jače grije

http://www.expreview.com/51056.html

Dottore 02.12.2016. 21:48

Ne radi slike.

windfucker 03.12.2016. 00:03

Mda. Sada i Tom piše da je dobio nižu potrošnju sa novim BIOS-om na Z170-ici.
Još uvijek je to 25W više, ali i clock je viši...i ja mislim da je to isti racq (Sky vs Kaby).

Manuel Calavera 03.12.2016. 00:10

Ali i skylake manje troši na toj drugoj ploči, tako da dođe skoro na isti kuki kao prvi test

http://www.tomshardware.com/news/int...ate,33119.html

A temp. ima baš ono neugodno veću u loadu (za razliku od kineske recenzije na Z270, gdje je nešto ispod 2C topliji, ali nije prime95)

alengrosevic 03.12.2016. 15:20

http://www.guru3d.com/news-story/int...-platform.html

Z270 i 7700k protiv z170 i 6700k. Sky je brži na istom clocku :)

Manuel Calavera 03.12.2016. 15:25

To je onaj kineski review što sam gore linkao. Ma nije skylake brži to su sve razlike u prvu ili drugu decimalu, razina statističke greške. Jednostavno se radi o istoj arhitekturi i istom IPC-u

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:53.