![]() |
Scythe Ninja3 kosta oko 300 kuna,a ucinkovit je kao i Noctua NH-D14.
Odlican hladnjak,samo sto je golem. |
|
Citiraj:
|
Citiraj:
A i same recenzije to potvrdjuju. Imas link na recenzije,oba coolera su unutar jednog stupnja. Kakva dva koplja pobogu. |
po onom što sam imao prilike doma koristiti oba hladnjaka, razlika je bila i više nego očita. na mojoj konfiguraciji je bila razlika i do 7 stupnjeva, pogotovo u loadu. K tome bih definitivno dao prednost načinu montaže kod noctue, kao i njihovim ventovima koji dolaze uz nju.
|
Citiraj:
Ubacis jos jedan vent na ninju i cooler rastura. Za duplo manje para od precjenjene Noctue. Doduse,meni nisu odgovarali ni jedan ni drugi jer ne mogu drzat jako clockane procove. Za neki blagi oc ima i jeftinijih coolera,za visok oc ionako ne mogu zracni. |
Dobro, kad imaš CPU kojem je 100°C normalna temperatura u loadu, tak svejedno koji kuler imaš... zato ti i je minimalna razlika između midrangera i highenda takva kakva je.
|
Hawker@
"Za neki blagi oc ima i jeftinijih coolera,za visok oc ionako ne mogu zracni"-netacno http://prntscr.com/7j4kfu |
Citiraj:
|
Te zatvorene sisteme vodenih napajanja cu da oduvam ko Panta pitu:)
Samo Custom loop je pravo vodeno... |
Citiraj:
|
...
Citiraj:
Ja sam rekao, AM3+ platforma je stara, FX je gori u igrama od i5-ice (pogotovo u kombinaciji s R9 390/GTX980 i jačim grafama - a da ne govorim o CF/SLI opcijama), sa sobom donosi više potencijalnih komplikacija (pregrijavanje, lutrija s pločama, nestabilan FPS u nekim igrama itd) priznali vi to ili ne. Daleko od toga da je FX odron - jer nije. OK je alternativa Intelu. Casual user koji se većinu vremena igra na kompu, surfa i gleda filmove i nema striktan budget treba gledati prvo na i5, a tek iza njega na FX. Nitko tu ne spominje renderiranje, streamanje niti multitasking - namještate mi autogol ali ne će ići. :lol2: Citiraj:
Svi mi to dobro znamo, al' di ću to reći ovdje? Nađe li me ovdje aktivna AMD mafija, ne gine mi sudbina Williama Wallacea. :roller: |
Kao sto sam i napisao odluka je pala na SCYTHE Mugen MAX, pa da napisem par dojmova...
Hladnjak je jako tih, i7 4790K (stock) u idle-u drzi oko 29-30 °C na ljetnim temperaturama, u igrama mi nije isao preko 60 °C, ovisno o sobnoj temp (60 °C je bilo kad je sobna bila oko 33 :fuming:) uglavnom zadovoljan sam sto se hladenja tice, jedina mana je to sto je glomazan, i nece stati u vecinu kucista, tako da bocnu stranicu nisam mogao zatvorit (fali par milimetara) |
Moj radi na 4.5 pod zalman flex cnps10x (300kn cca) s ventilatorom na 1000 rpm i temperatura nakon jednosatne torture OCCT-a je na jednoj jezgri dosegla 67 stupnjeva.
|
kod mene Hyper 212,na 4.5 radi ko bebica i u ove ljetne temperature gdje mi je u sobi 32 :D
|
5820K temperatura?
Imam Corsair H80i
CPU i7 5820K idle temp: cca 43°C load temp: cca 66°C Postavke na XMP profilu RAM 4x8 GB Kingston HyperX Fury 2666MHz Nekako mi se cini temp u idleu previsoka....i nemogu ju spustiti nize od 42°C cak ni kad su mi ventovi na 100% Da li netko jos ima i7 5820K da usporedim temp... gledam po netu neke temp u idleu 25°C ma to mi je nerealno skroz! |
Ambijentalna temperatura?
|
oko 30°C
29.5°C sad upravo procitao |
Sasvim realna delta od 10 stupnjeva u odnosu na ambijent.
Meni se cini skroz ok. Takodjer load temp je ok u odnosu na ambijent. No sikiriki. |
OK, hvala puno!
Vec sam se zabrinuo! |
ako ti propisno trotla u idle-u onda nemaš kaj pretjerano napraviti.
|
Zaboravih pitat,jel proc ocan ili je stock?
|
Na 30c u prostoriji je to sasvim solidna temp. Stock pasta od h80 ili neka druga, metoda nanosenja? Proc je na stocku?
|
|
Pa da, to je onda to, na ninine temp dodas jos 4c ambijentalne, jos ako nino ima malo bolji kuler taman dobijes tih 40+.
|
Pasta je neka bijela od Cooler Mastera V1 tak nesta
Metoda nanosenja: grasak u centar i zakeljio hladnjak gore heh :) Proc je na XMP profilu od memorije na nekih 3625 MHz Voltaža 1.18V |
Citiraj:
|
ne kuzim...kak ce trotlat u idleu??
|
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:15. |