![]() |
Druga je hladnija i tiša, po brzini su obje tu negdje.
Osobno sam mislio (3 posta iznad) uzeti drugu :) |
evo vidim na linksu dobili i oni ovu black edition 2k kosta.Kupujem ovo zbog igre a ponajvise zbog nove mw2 pa po vama koja je bolja toxic ili black.toxic ima bolje hladenje ova ima 40 hz brza.dvoumim se pa pomagajte
|
Moja preporuka ide na Toxic... Objasnjavati ne tribam nadam se :chears:
|
Toxic!!!
|
Eto uzo ja Saphere 4890.
Ok tiha nije al u idle baš i ne smeta. Uglavnom tjeram ju sa konfom iz "moj komp" . Seasonic S-12 430W je cist dovoljan za nju. Vrtio 3d mark i igro i nikakvih problema. 3D mark 06 sa mojom konfom daje oko 16200 bodova. Ja presretan |
kolko si dao?
u linksu rekli da ce pocetkom mjeseca dobiti atomic ba mu se ja strpil do onda ako uspijem:D |
Nešto oko 1600 je bila
|
Citiraj:
|
sta je 275 bolja od 4890 atomic na 1Ghz?
|
Citiraj:
|
za ove komponente kaj se nalaze pod moj komp s tim da je napajanje corsair 550w jel bolje ova 4890 na 1 ghz ili 275?Kupujem to za igranje.
|
GTX275.
|
Citiraj:
Atomic verzija ce prije biti u rangu GTX285 serije |
ne razumijem se bas u to i gledam to samo po brojkama kaj nebi trebala onda ova 4890 biti bolja a i jača?
|
I GTX275 se može klokenisat ako netko nije znao :)
|
Citiraj:
Kakva crna Atomic? Di toga ima i po kojoj cijeni. Makar ne vjerujem da će biti u rangu jedne od najbržih single kartica, pogotovo po "4890 cijeni" (manje ili oko 2k kn) U svakom slučaju, obje su super kartice, mada uvijek dajem prednost nVidiji Več tjednima pikiram ovu Point of View GTX275 iz HG-a, jedino što nigdje na netu ne nalazim ijedan review o dotičnoj. Par puta sam htio i uzeti Toxic 4890... ali odustao... ma još su mi i ove 8800GT sasvim dovoljno jake EDIT: Omega, i sam si u vlastitom osvrtu na dotičnu karticu vidio i napisao da je GTX275 jača od 4890... neznam uopče čemu čuđenje |
nije ovo obicna 4890 tvornicki je klokana na 1 ghz i ima rijeseno hladenje.cital sam po internetu i davala je bolje rezultate nego 275.obicna je bila slabija od 275.a sta se tice prodaje bit ce je u linksu pocetkom iduceg mjeseca zasad imaju samo toxic verziju.
|
Ne sumnjam da će nabiti cijenu, kako to i inače biva :)
|
ne 2000 ce kostati mozda kojih stotinjak kuna vise.Jel se to isplati onda uzeti jer uzimam to na duze vrijeme.
|
Vidim ti već sve znaš (i koju karticu misliš uzeti i koliko će koštati i gdje), pa ne vidim razloga zašto ispituješ nanovo isto pitanje :kafa:
|
Citiraj:
Narajcao se na taj 1 GHz koda ti život ovisi o tome, koda sa 9xx (stock MHz) nečeš moći ju sam naklokati na taj jadni 1 GHz... Citiraj:
GTX275 košta od 1700 pa nadalje, a sad ti daj 2k kn (ili još 100 kn više) za nešto što će biti u rangu. |
Ma pusti, ne vrijedi, vidiš odma o čemu se tu radi :)
|
Citiraj:
nema nikakvog cudenja, HD4980 je nesto slabija od GTX275, HD4890 Atomic je u rangu GTX285. Citiraj:
|
Zanima me misljenje drugih jer znam da neznam puno o grafickim karticama a tko pita ne skita:D Sta je najvaznije kod njih GPU clock,memory speed
|
@hammer-Misli se na 1Ghz GPU,a ne mema ;)
|
Citiraj:
Citiraj:
Jer ako nema, onda stvarno neznam kakva treba biti da bi bila u rangu sa GTX285, pa makar i bila naklokana do neba Citiraj:
|
a ne znam... mislim da ne zelim stobom uopce ulaziti u bilo kakve rasprave.
dovoljno sam se naslusao tvojih hvalospjeva o TRUE hladnjaku ;) |
Zasto je onda 275 bolja od ove?
|
Ak si vec zapeo za taj 4890 imas u linksu za 1600kn XFX pa si ju klokni na 1 Ghz .Bolja je 275 zato jer je Nvidia :D ( pa pogl si reviewe po netu pa ces vidjet).Lijepo ti je rekao Omega da je "obicna " 4890 slabija od 275 ali je Atomic 4890 jaca.E sad al je 400 i vise kn ( tj. bit ce ) skuplja od 275 pa ti vidi za tih par posto jel se isplati dat te pare .
|
Citiraj:
ako ces overclockati, onda se uzima kartica sa najboljim faktorom omjera cijena/performanse + najbolji overclocking potencijal, a to je od navedenih GTX275. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:16. |