![]() |
Citiraj:
|
a cuj...ko se igra s clockanjem bi trebo i imat love zamijenit nes kad stvari podu po zlu, a reklamirat probas pa ak nejde...hebiga
al meni je dosta stvari crklo clockanjem, uglavnom maticne i graficke i nikad nisam imo problema s reklamacijom |
Citiraj:
Astral @ => većinom prolazi sve garanciju,a najčešće to ovisi i o samom kupcu...a manje o firmi,ako ćeš vikat i biti drzak vrlo je vjerovatan uspjeh.u suprotnom,reći će ti da moraš kupit novo...da ti opelješe džep,kao što to svi u ovoj državi i svijetu rade ako im dozvoliš...treba biti pametan. I za čudo božje,meni nikada ništa nije izgorilo niti crklo...a tko me zna,zna što je sve došlo/otišlo kroz moje ruke...čak je i 7600GT s kojom je srušen WR (oprala je i dvadesetak 2x 7600GT u sli) ostala živa i sretno radila još dugo nakon torture :D sad neznam gdje je završila i jeli živa,ali posljednje informacije govore da je prodana živa i zdrava :D (nju sam baš ono...zvjerski zaposlio :D) http://forum.pcekspert.com/showthrea...t=43923&page=2 http://forums.vr-zone.com/showthread...77#post2245577 ne kuzim vise ovaj futuremark no dao sam link na topic na pceu nemam pojma više gdje da pogledaj jel još uvijek wr & isprike na OT-u,no bilo se lijepo prisjetiti :D |
ajde mi reci koji normalan serviser ce mislit da je normalna pojava sto procesor ne radi...
u cca 8 godina koliko sam u kontaktu s hardverom niti jednom mi nije procesor krepao... jedino mi kroz ruke prosla masa skrhanih socket A proceva no tu je bio problem sto nisu imali heatspreadere |
Citiraj:
i sigruno će to popuštit :D |
ne mogu vjerovat kako ste blesavi...pa garancija se ne priznaje prema mišljenju nekakvog servisera (čija kompetentnost može biti vrlo upitna),nego prema onom što piše u garancijskom listu!to je zakon koji vrijedi i koji je pečatiran i potpisan od strane trgovca.
OMFG :D vidi se da niste nikad ništa reklamirali :D I btw... kad smo već kod voltaža na 45nm... evo jednog za M&D :D 1.8v http://forum.pcekspert.com/showthrea...30#post1261030 |
Citiraj:
sigurno si na kiti dobio koji inč :D EOD s moje strane ;) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Koliko soka za 4GHz? @Lineker & maX : Zaboravili ste kakvi ljudi rade u našim "jakim" kompjuterskim šopovima (čast iznimkama). Procesor sam po sebi može nakon nekog vremena odapet jer je nešto u samoj strukturi sjebano. Uzmite rockyev E8500 kao prvi slučaj :) Tako da ta fora o ne priznavanju garancije procesora kojeg si skurio OCom ne drži baš vodu. Naravno, ukoliko je procesor fizički ispravan. Ne vidim potrebu za nekim raspravljanjem o tome, pogotovo ne na ovoj temi. Nek Thoroughbred B drži proc na koliko hoće, bilo to zdravo ili ne. :chears: |
Molio bih bez teških riječi, da ne pravimo čistku postova ponovno.
Pupo, bravo na 4GHz ;) |
FSB wall na 369MHz je malo hladan tus nakon E2160 i to 3 komada koji su bili kod mene i isli do 400 pa cak i do 420MHz FSB-a.
No boot na 4.0GHz pri ovom naponu nije uspijevao ni mojem starom E8400! :D http://valid.canardpc.com/cache/banner/496406.png Moram malo odvrtit testove da vidim gdje mu je stabilna granica. Siguran napon za 24/7 je i dalje oko 1.35v ili se to smanjilo? Jer treba mi +250mv na DFI-u za 1.35v. Pa si mislim, mozda negdje grijesim. EDIT: 1.35v (+250mv) je inace napon, sad vidim da validation to ne pokazuje. |
1.35v-1.37v je sasvim ok, ali nebi iso puno preko toga za 24/7
|
Citiraj:
a sada taj isti proc je na Abitici IP35Pro i ima wall na 397 MHz. bit će da nije stvar do samog proca, nego do kombinacije sa određenom pločom. I gle čuda, obje DFI i obje P35, jedna high-end, druga mid-range a udarile u zid na istom megahercu. |
Možda je bila FSB rupa sa određenim strapom? :)
|
Ma ti E5200 procesori su prava đubrad kad se radi o FSB-u...znam ja kad sam radio s Maxovim na EP45 Extreme...katastrofa...
|
Probao ja sve od tih 369 pa do oko 420MHz u razmacima od 5 MHz. Probao 3 razlicita BIOS-a i nece da boota na 370 i vise MHz. Prije njega E2160 radio bez problema i na 420MHz, a E8400 i na 500Mhz. Tako da nije ploca.
Proc je kriv svakako ili njegova kombinacija s DFI-om. No, ne nosi mi ga se nekome da ga probam na drugoj ploci, drugog proizvodaca jer sasvim solidno radi na 3.8 iako je FSB samo 333MHz. No uglavnom, mora nesto da zajebe! :( |
A do 4.0GHz ti ide... a kaj ćeš više za proc od 500kn?
|
Ne, nema problema s procom, ja sam zadovoljan s njim, samo da poteze malo veci FSB.
Za 4.0 mi trazi pravih 1.4v, sto u BIOS-u zbog vdropa iznosi 1.41v. Pa ga radije drzim na 1.35 jer se i manje grije, sigurnija voltaza, a samo 170MHz manje. Drzim ga na 333x11.5 uz 1.35 u BIOS-u sto pada na 1.34 pod load-om. Sve u svemu relativno dobar clocker. Hladio ga inace Zalman 9500. Trebalo bi spucat 1.50v ili vise u njega pa vidjet da li moze doseci maksimum od 4612MHz. Cudi me i cinjenica da mi spustanje voltaze s ukljucenim C1E i EIST-om ne radi s tim E5200 iako mi je s E2160 i E8400 radilo najnormalnije. EIST je spustao voltazu za 0.05v, dok sad je voltaza zabetonirana na 1.35v. To je jos jedna cinjenica dodana teoriji zavjere izmedu E5200 i DFI-a. :D http://www.imagesforme.com/out.php/t340455_test12.jpg |
Citiraj:
zanimljivo, ni meni te C1E i EIST nisu radile ni na defaultu kad sam CLRSMOS napravio, takt je padao, ali voltaza je bila na 1,33 (1,31 u full opterecenju u orthosu). no, te ploče nema više, i sada tije muka više nema. proc radi na 395x9,5 :D |
Upravo kupio novi E5300, i samo me zanima, na hladnjaku ima samo 3 sive crte "paste". Nigdje u kutiji nema dodatne paste, zvao links, kaze lik da ne triba da su te tri crte dovoljne... Sto mi vi preporucate?
Oprostite ako pise negdje iznad, hitno mi je... |
To je dovoljno, no uvijek je bolje zbrisati to i staviti dobre friške paste.
|
OK, onda cu vidit, mozda i uzmem koji cooler do 200kn pa da malo ucim clockat.
Al koja promjena nakon P4 2,8. Koji gust kad ti u FarCry 2 za optimum stavi sve na very high. Pa to je nova igra!!! Hvala. |
Citiraj:
|
Ma divno... Neznam sto sam do sad cekao. Evo igram se sa OC pa mi neke sitnice nisu jasne. Stavio za E5300 multi x13, FSB 233 i nece pali, vratio na 200 i OK. Znam da bi trebalo volt malo dignut ali eto zbrke. Za voltaze nudi CPU Vcore,CPU Termination,CPU PLL,CPU Reference. U tutorialu ih nema, neznam sto znace... Nisam nista dirao, pomagajte. Zelim na 3.0-3.2 Ghz
|
Pročitaj neke moje recenzije ploča na portalu u vezi pojmova u BIOS-u. Konkretno, EP45 Extreme model. Imaju sličan BIOS.
|
Citiraj:
Taj bios od gigabytea bar nije kompliciran! |
Citiraj:
vjerojatno te koci memorija, spusti takt memorije sa memorijskim djeliteljem i dizi dalje FSB |
Evo sad radi sa 233 x13, samo sam memoriji digao volt na 2.0. Malo cu procitat jos po forumu u vezi djelitelja (nudi mi neke 2.00A 3.20A x.xxB x.xxC x.xxD), pa da memoriju ostavim na njenih 800.
Edit: Evo nakon nekoliko sati citanja(foruma i EP45 Extreme) nemogu skuziti na koliko da stavim ove dvije opcije ako zelim da mi memorija ostane na 800. MCH Frequency Latch (podešavanje strapa. Dostupni su 200MHz, 266MHz, 333MHz i 400MHz), te onda System Memory Multiplier (SPD) (podešavanje djelitelja memorije, a to su: 2.00B, 2.40B, 3.20B, 4.00B, 2.00D, 2.66D, 3.33D, 2.66C, 3.33C, 4.00C, 2.00A, 2.50A, 3.00A, 4.00A. Sada je CPU x10, FSB je 300, MCH auto, SyMemMulti na 2.66C, CPU volt na 1.325 DDR volt na 2.0 |
imam e5200, gb ep35ds3, pc p&c 370w, ac freezer pro 7.
šta da radim i kojim redom? :D |
Pročitaš sticky. :D :D tim redom kreni i nema greške ;)
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=88200 |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:50. |