|
![]() |
#2 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Članak je brži od naših prodavača. Nigdje nema za kupiti taj APU ![]() Osobno bi volio vidjeti performanse sa 1333MHz i 1600MHz RAMovima jer će pretežno njih kupovati budući vlasnici tog APUa. Budući da je potrebno imati bar 1GB odvojeno za grafiku da FullHD filmovi ne trzaju povremeno pogotovo u Flashu, a 2GB za 3D i OpenCL (onima kojima to ne treba uzet će vjerojatno najjeftiniji APU, a ne ovaj), sustavu ostane 2-3GB RAMa, pa bi trebalo imati bar 8GB ukupno. 2133MHz i 2400MHz bi u toj kombinaciji koštali 400-500kn više pa je upitno da li se zbog dobitka u performansama više isplati uzeti brži RAM ili najjači APU s kojim dođe BF4. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Evo jedan video na kojem se moze vidjeti utjecaj brzine memorije na performanse u igrama. AMD Kaveri A8-7600 DDR3 Bandwidth 720p Medium Settings Benchmarks Trenutno nabava.net izbacuje 539 kn za 8 GB 1333 MHz i 659 kn za 8 GB 2133 MHz, dakle 120 kn razlike.
![]() |
#5 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Ispravak "ručno podešavamo u UFI sučelju (u koraku od po 1W)" - UEFI Pretpostavljam da temperatura nije provedeno? Još mi upalo na oku. ![]() U tablici hardwera piše da koristite Corsair 2x 8GB 2400MHz Vengeance Pro kao i po tekstu , a na slici je AMD Radeon Memory Gamer sa 2133Mhz. ![]() Previše detaljno gledam :P
__________________ Zadnje izmijenjeno od: Dottore. 08.02.2014. u 22:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
#erase startup-config
|
Koliko RAMa je bilo dodijeljeno za GPU u ovom i prijašnjim testovima APU-a? Da li full 2GB ili manje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Ja bum vjerojatno iduci mjesec uzel taj 7600 za HTCP. Dopada mi se i jos samo cekam cijenu. Neka ploca od 350-400 kn sa HDMI i dovoljno je, vjerojatno i za OC... Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 09.02.2014. u 01:58. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
#erase startup-config
|
Default ovisi koliko RAMa imaš u kompu bar na mojim pločama. Ako imaš samo 512MB dodijeljeno grafulji onda će biti manje mjesta za teksture i opterecivat će se sabirnica nepotrebnim prometom jer će češće učitavati teksture iz sistemskog RAMa u video RAM od GPUa kako se u kojem trenutku ukaže potreba umjesto da ih stalno drži u video RAMu. Ovo je izraženije čim je veća razina detalja i čim je veća rezolucija i proporcionalno tome se igra usporava. Dok HUMA ne zaživi to će biti tako. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|