Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Case Modding
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.02.2008., 04:20   #1
JVC HX-Z10
Sruk
Moj komp

JVC HX-Z10's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
preporuke za smanjivanje temperature u kucistu

evo nedavno mi je straznji 12cm vent prozujao i onda sam ga ugasio...
cini mi se da su sad i prednji poceli malo i sad je ocito da to moram promijenit...
sad, kad sam ugasio zadnji temp je skocila, ne previse al je, pa bi sad trebo smislit nesto da opet smanjim temp i utisam malo komp.

Na procu je Zalman 7000 alcu Led on radi dobro, i ne cuje se
na maticnoj je pasivno (p35-ds3) pa je i to tiho
muci me graficka, 8800gt, sa stock hladenjem, fakat zuji kad se pojaca malo...a i ujedno se grije full...pa sam razmisljo na nju stavit nesto...pa evo dajte neke preporuke...gledao sam vf1000 al kosta dosta, pa se necu zaletavat nigdje, recite jel ima jos koja dobra solucija, da malo stisa karticu, al jos bitnije da ju posteno ohladi.
e sad kuciste. imam napred 2x12 cm. i taj 12cm iza i osmice u napajanju i sastrane , svi svijetle, tak da bi mi trebala preporuka za neke 12cm i 8cm Led ventove, da su na 5V sto tisi i najvaznije da na 12V imaju dobar protok zraka, da pusu posteno.
imam potenciometar, pa onda mijenjam sve hladnjake sa 12V kad igram igrice na 5V kad gledam filmove il kad spavam a nesto se downloada, tak da mogu lako promijenit kad mi je vaznija tisina, pa zato nije toliko bitno da je vent na 12V full tih, al bi bilo super da je na 5V sto tisi

gledao sam po netu revoltecove led 12cm...nisu skupi, al neznam jel vrijedi to sta...nemam bas iskustva previse sa svim tim markama ventova,pa je svaki savjet dobro doso.
JVC HX-Z10 je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2008., 07:39   #2
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
A kad se to pojača 8800GT? Ja svoju fakat nisam uspio nikad natjerati da se sama pojača, a kolko vidim i ostatak ekipe koja ju ima ima isti problem, jedino ako ju dižeš ručno sa rivom ili nečim, a onda te pitam - čemu je dižeš?

Da znam da se grije jako, ja sam na svoju nakačio ovo kaj dolje piše ali i jeftinije se može proći sa accelerom s1 ili eventualno hr-03 uzeti za istu lovu koji bi mogao i pasibno hladit ako ti je dobro izluftan case...

Makar ja sam zadovoljan sa Zalmanom, ok hladi...

Što se ventova tiče - ako pitaš za neke koji svjetle to ti neznam, možda coolermasteri ovi koji se inače preporučuju su svi obični (non LED) a to su ti Chieftec (YL), Xilence, Noctua ja imam Coolermastere i Sharkoon S, oni su dosta tihi na 5V ali nije baš da pušu pretjerano, ali ja sam zadovoljan jer ih ima dovoljno a ionako su na reguliranim portovima na ploči spojeni pa kad zatreba idu na 12V...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.02.2008., 15:21   #3
JVC HX-Z10
Sruk
Moj komp

JVC HX-Z10's Avatar

Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
A kad se to pojača 8800GT? Ja svoju fakat nisam uspio nikad natjerati da se sama pojača, a kolko vidim i ostatak ekipe koja ju ima ima isti problem, jedino ako ju dižeš ručno sa rivom ili nečim, a onda te pitam - čemu je dižeš?

Da znam da se grije jako, ja sam na svoju nakačio ovo kaj dolje piše ali i jeftinije se može proći sa accelerom s1 ili eventualno hr-03 uzeti za istu lovu koji bi mogao i pasibno hladit ako ti je dobro izluftan case...

Što se ventova tiče - ako pitaš za neke koji svjetle to ti neznam, možda coolermasteri ovi koji se inače preporučuju su svi obični (non LED) a to su ti Chieftec (YL), Xilence, Noctua ja imam Coolermastere i Sharkoon S, oni su dosta tihi na 5V ali nije baš da pušu pretjerano, ali ja sam zadovoljan jer ih ima dovoljno a ionako su na reguliranim portovima na ploči spojeni pa kad zatreba idu na 12V...

pa normalno da ju dizem rucno u riva tuneru kad drukcije neide a dizem ju jer se ugrije previse i onda se sve smrzne il se restarta, kad dignem na 60% onda je temp do 65 i to mi je OK.

a jel pusu posteno na 12V ? na 5V nije tolko bitan propuh nego samo tisina, a na 12V bi trebalo sto vise propuha.

neznam kaj bi sa karticom, 300kn je dosta za hladnjak, pa sam mislio prvo stavit da se kuciste lufta dobro da vidim kak ce bit temperature na njoj onda...ak ce i dalje bit previse onda cu morat stavit na nju zalmana tog...
e da, citao sam stranici od vf1000 u linksovom ducanu, misljenja korisnika i jedan je decko napisao da je potrebno imat neki dodatak a da ga trenutno nema u prodaji.... kaj je on mislio s tim?
Staro 24.02.2008., 15:22   #4
JVC HX-Z10
Sruk
Moj komp

JVC HX-Z10's Avatar

Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova

pa normalno da ju dizem rucno u riva tuneru kad drukcije neide a dizem ju jer se ugrije previse i onda se sve smrzne il se restarta, kad dignem na 60% onda je temp do 65 i to mi je OK.

a jel pusu posteno na 12V ? na 5V nije tolko bitan propuh nego samo tisina, a na 12V bi trebalo sto vise propuha.

neznam kaj bi sa karticom, 300kn je dosta za hladnjak, pa sam mislio prvo stavit da se kuciste lufta dobro da vidim kak ce bit temperature na njoj onda...ak ce i dalje bit previse onda cu morat stavit na nju zalmana tog...
e da, citao sam stranici od vf1000 u linksovom ducanu, misljenja korisnika i jedan je decko napisao da je potrebno imat neki dodatak a da ga trenutno nema u prodaji.... kaj je on mislio s tim?
Staro 24.02.2008., 18:33   #5
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Dosta pušu za moje potrebe, ali imaj na umu da ih ja imam 4 komada na caseu jel..

Čudno da ti se pregrijava grafa do te mjerre da se smrzava ali to je onda barem dokaz da su usrali stock coolere na GTjkama...

Ne dodatak ti treba za GTX i GTS koje su na G80 bazirane jer one imaju drukčije memorijske čipove i regulatore napajanja i za njih trebaš onaj poseban pasivac za ram i mosfete za 8x00 seriju ali za 8800GT/GS/GTS 512 netrebaš jer one imaju 8 ramova i regulatorima netreba hlađenje (ako ne klokaš) kad imaju aktivni fan kao VF1000...

Dkel slobodno možeš ili HR-03 + vent ili VF1000 uzeti oba će u standardnom paketu stati, čak se i sa VF900 može ohladiti GTjka sasvim solidno ako nisi analan oko okretaja na ventu...
Staro 24.02.2008., 22:16   #6
Shrek
Premium
Moj komp

Shrek's Avatar

Datum registracije: May 2007
Evo da ne otvaram novi post molio bi da mi netko kaze gdje kod nas ima i da li uopce ima noctua ventilatora. Trazio sam ali ne mogu nigdje naci
Shrek je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2008., 01:20   #7
JVC HX-Z10
Sruk
Moj komp

JVC HX-Z10's Avatar

e yedwy nasao sam neki review tog coolermastera
evo vidi sto pise za rad na 12V
# Voltage: 12 VDC
# Current: 0.15 A?10%
# Input Power: 1.80 W?10%
# Speed: 1220 R.P.M.?10%
# Air Flow: 42.734 CFM
# Air Pressure: 1.557 mmH2O
# Noise: 22 dB-A

daj mi molim te pojasni ovo kod air flow i air pressure.... kolko je dobro da bude...kolko bi trebalo bit da jako puse, a koliko simbolizira slabo puhanje?
Staro 25.02.2008., 03:48   #8
MP950
64VT klon
Moj komp

MP950's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
sto vise to bolje
MP950 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas