|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
Port forwarding sa D-link 684t
Molim za pomoc vezano uz ovo pitanje jer se cijeli dan ne mogu pomaknuti sa mrtve tocke...uspio sam skuziti spajanje na net - always mi je on preko PPPoE-a, otvarao sam i portove, prvo sam u konfiguraciji routera stavio DHCP na ON, te mu dodao static IP 192.168.1.2 + Physical Address (MAC) mrezne kartice koji sam skinuo sa cmd-a (ipconfig/all) unio sam taj IP u Lan Clients i na Virtual Serveru forwardo port 16881 koji mi je podesen u utorrent-u, medutim bezuspjesno...kad u torrentu odem na test if port is forwarded correctly on mi gleda dal je port otvoren na IP-u 83.131.48.173 tak da mi nis nije jasno... hvala unprijed na pomoci |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Gleda ti za taj port na 83.131.48.173 jer ti je to vanjski IP. Ništa što te treba brinut. Ono što ti treba je vjerojatno neki firewall isključit. Pogledaj malo jel ima u routeru zasebna stavka za firewall, i da ti nije na kompu neki aktivan, pa ga treba podesit. Ako nije do firewalla, treba opet pregledat te portforward postavke, pa bi te molio da postaš slikice kako je to podešeno ![]()
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 28.01.2008. u 22:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Evo i slikica
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Najprije detalj sa ovih slika koji može a i ne mora imat veze sa uTorent - om. Po slici se vidi da je postavljeno DNS Mode - Auto, a u poljima ispod (za manualni unos istih) stoji IP od samog routera. Neznam točno za ovaj router ali kod drugih ako je postavljeno na Auto i router dobije info od ISP - a u poljima ispod trebaju pisat aktualni DNS serveri. Stoga predlažem da prebaciš na Manual i upišeš kao u ovom threadu: DNS by ISP Port Forwarding for the Dlink DSL-G684T Po slikama se vidi da si aktivirao pravilo (Rule) za uTorent, samo provjeri da li su unutra točni podaci koje dobiješ u gornjoj stranici nakon šta je popuniš |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
I dalje ne sljaka...
Hvala na savjetima, no ne radi ni sa manual unosom DNS-a...prilazem i stranicu s ipconfig/all...podesio sam tako i Static IP u LAN Connection u Networks Connections managementu - IP: 192.168.1.2, Subnet: 255.255.255.0, Default Gateway: 192.168.1.1 te T-Com-ove DNS-ove pod Name servers...imam Vistu inace... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Laughing Man
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Evo i rule-a
Mislim da je i s ovim sve u redu, stvarno mi nije jasno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Laughing Man
|
Stavi TCP/UDP i pročitaj malo u uputstvima što ti je taj port map.
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Dva detalja: 1 - Isključi TCP/IPv6 u propertiesima od mrežne (ostavi TCP/IPv4) 2 - Vidim da je mrežna NVIDIA nForce, jesi li možda instalirao onaj njihov software firewall? Ako jesi, obavezno deinstaliraj. Treba ti samo goli driver mrežne |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
Ne pomaze ni to...
Jedino nisma siguran glede firewall-a, mislim da ga nisam instalirao no ne znam gdje to mogu prekontrolirati...jao, poludit cu...opcenito mislim da nije problem u firewallima jer ne radi ni kad ih kompletno iskljucim...jel moze bit nesto do t-coma? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Laughing Man
|
Ovako, probaj izbacit vistu i taj nevidija wall iz igre. Napravi si image sustava kako je sad sa acronisom, čisto probe radi digni čisti xp gore (brez drivera i ičega), isključi njegov wall, i onda probaj dali ti je portforward dobro poštiman. Bar ćeš znat da je do routera ako ne radi. A image digneš nazad u 15min, i pljus opet si na visti.
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
stavi novi firmwire meni nije htio frwardati (zblokirao bi se kad sam stisnuo add) sa starim |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
meni je potrebno da mi propusti ftp 21,telnet 23 i http 80.sve to unesem,dodam u rule,save and reboot i http 80 ide,a 21 i 23 neće.radi se o dreambox receiveru.firewall u ruteru je isključen. jel možda potrebno negdje posebno dozvoliti ftp i telnet,možda pod filters? valjda ruter smatra ova 2 porta kao "kritične" i zato ih ne dozvoljava.zna li netko rješenje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
![]() |
#17 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
hvala
![]() |
![]() |
#18 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2008
|
Ovako ja sam svoj problem rijesio, navest cu sto sam napravio i nadam se da ce pomoci drugima tj. tebi maniac. Malo sam cackao ovako zivcan i otisao u "cmd" upisao "ipconfig" i vidio da mi je ip od local area connection drugaciji.. (192.168.1.3),zatim sam otisao u router (192.168.1.1) pa "advanced" zatim "virtual server" i dosao mi je "pop-up" koji mi govori da trebam upisati IP adresu.stoga sam upisao (192.168.1.3),napravio sam postavke za u virtual server za u mom slucaju u torrent ,addao sam ih ,zatim apply, pa sam isao na "tools" i save and reboot. i provjerio sam dali mi je otvoren port...naravno otvoren mi je. Evo probaj napravit kao i ja jer kazem ti imali smo identican problem, javi ako uspijes odnosno ako ne uspijes. ![]()
![]() |
#19 | |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
ADVANCED- VIRTUAL SERVER- ip adresa i odabrati port - apply -reboot http://forum.pcekspert.com/showthrea...149#post938149 samo si krivu adresu upisivao pošto je tvoja 192.168.1.3 a ne 1.2 ![]() a i to si mogao srediti da si u kompu ručno podesio adresu. jer sumnjam da je netko baš 'zauzeo' 1.2
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|