|
![]() |
#1 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() Radi ogromne količine spama po forumu, molim da u ovaj thread pišete pitanja vezana za ovu seriju monitora, vaša iskustva, recenzije i sl. NAPOMENA: Svi upiti i komentari vezani za serije monitora iz naslova koji se pojavljuju van ovih tema biti će obrisani. Ovo je bilo nužno zbog bezbroj kloniranih tema/postova.
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
PVA or S-IPS
bok ljudi zanima me koja je matrica bolja S-IPS ili PVA (od philipsa)? koje su prednosti i mane jedne i druge? Dosta se mucim sa monitorima jer imam valjda osjetljive oci pa me zanima koja od te dvije matrice je bolja za oci? unaprijed hvala! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Za oči? ![]() Evo što čika Mar kaže za tu tematiku: "VA matrice imaju bolji kontrast i čine se kao bolji izbor za filmove/igre jer imaju privlačniju sliku dok IPS ima vjernije boje te su bolje za ljude kojima je apsolutna vjernost boja neophodna." |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
zapravo S-IPS matrica je nesto bolja za igre jer je u vecini slucajeva brza (pogotovo Lg-Philipsova s-ips matrica) dok recimo samsungova s-pva ima problema cak i sa lagom (ne ghosting vec input lag)....osim vjernijih boja i brzine s-ips matrica ima i bolji kut gledanja...nekak mi se cini da su PVA matrice preskupe za ono sto nude...IMHO naravno |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Mozilla Slave
Datum registracije: Feb 2006
|
Evo kako sam i rekao da nabacim neki mali moj review za ovaj monitor. Monitor je 20" Philips Brilliance 200P7ES. ![]() Monitor ima 8-bitnu S-IPS matricu sa punim prikazom od 16.7 miliona boja. Detaljnije specifikacije: • Veličina: 20.1" (51 cm) TFT LCD display• Tip zaslona: 1600x1200, Anti glare polarizer, RGB vertical stripe • Vidljivo područje : 408 x 306 mm • Najveća rezolucija: 1600 x 1200 @ 60 Hz (digital input) • Preporučena rezolucija: 1600 x 1200 @ 60 Hz (digital input) • Vrijeme odziva: - 14 ms (black to white) - 8 ms (grey to grey) • Veličina točke: 0.255 mm • Boje: 16.7 milijuna • Kontrast: 700:1 • Osvjetljenje (luminace): 300 cd/m2 • Horizontalno osvježenje: 30 ~ 98 kHz • Vertikalno osvježenje: 56 ~ 85 Hz • Video dot rate: 202.5 MHz • Max. kut gledanja: - Horizontalno: 178° - Vertikalno: 178° • Povezivanje: - Video: Analogni (VGA), DVI-I, DVI-D - USB: 4 x USB 2.0 - Video sync input signal: Composite Sync, Separate sync, Sync on green - Video input impedance: 75 ohm - Sync input impedance: 2.2k ohm - Video input signal levels: 0.7 Vpp • Zvučnici: NE • Sigurnost (Security): Kensington lock (Hardware) • Dodatne pogodnost: - Super Ergo baza - podešavanje zaslona po: - visini: 130 mm - nagibu (tilt): -5° do 25° - zakretanju (swivel): +/- 45° - Pivot: 90° (u smjeru obrnutom od smjera kazaljke na satu) • Napajanje: integrirano • Potrošnja: - u radu: 33 W (Typical) - standby: < 1 W • Dimenzije: 461 x 421 x 235 mm • Težina: 8.9 kg • Jamstvo: 3 godine PDF Specifikacije: http://www.p4c.philips.com/files/2/2...00_pss_eng.pdf CIJENA: Između 3500,00 i 4200,00, zavisi di se kupi. Ja sam svoje uzeo u Megatrendu za 3799,00kunića. OTVARANJE KUTIJA I POSTAVLJANJE MONITORA: Kutije monitora su dosta velike, no kada se otvori vidim i zašto. Monitori su jako dobro zaštićeni, no i većina danas je. Montiranje je jednostavno. Stalak je već prišvršćen na monitor, te je sav posao samo na taj stalak nataknuti nogare i nakon što škljocnu ušarafiti jedan šaraf koji osigurava kako stalak nebi ispao sa nogara. Kako sam ih otvarao i slagao bio sam puno manje impresioniran nego kada sam nedavno otvarao dva Della 2007FP(thread gdje sam opisivao dellove - http://forum.pcekspert.com/showthrea...t=75548&page=2), no na to je najviše utjecao Dellov odličan dizajn. Sad dojam o stalku... Čim sam prvi postavio na "noge" odma sam uvidio koliko je stalak čvrst i stabilan, te mogućnosti podešavalja su fenomenalne. Podesiv je po visini, mogu ga zakretati i ima pivot. Što se tiče toga svaka čast. Prvo stavljanje na stol: ![]() Stalak: ![]() Podešavanje stalka: ![]() PALJENJE I PODEŠAVANJE MONITORA: Kako sam još tugovao za Dellovim monitorima, velim najviše zbog izgleda i crne boje (ima i Philipsa crnih ali ih je teško za nabaviti) ta tuga je naglo nestala kad sam upalio monitore ![]() Crveni gradijent: ![]() Zeleni: ![]() Plavi: ![]() Da nastavim sa kontrolama za podešavanje monitora. Opet ću uspoređivati sa Dellovima jer nemam s kojima drugima ![]() Kut gledanosti je tipičan za S-IPS, odličan. Sve zajedno sam ih za par sati podesio te uopće nisam morao dirati postavke boja od onih tvorničkih. Gotovo postavljanje i podešavanje: ![]() ZAKLJUČAK: Kako sam se i nadao, ovaj monitor opravdava svaku kunu, a ono što je najbitnije bez grešaka su i rade bezprijekorno. Najviše sam ih uspoređivao s Dellovima jer su bili kod mene tjedan dana, vidio sam još S-IPS/PVA/MVA monitora no da sada ne uspoređujem sa svakim. Svaka čast Philipsu. Još bi ovim putem pohvalio Megatrend, bili su uljudni, brzi i omogućili su mi zamjenu Dellova, jer kad sam vidio koliko sve više ljudi u svijetu se žale, plus Panel Lottery na 2007 modelima, stvarno nije vrijedno truda i živaca ma kako god imali dobar dizajn, a to je većinom subjektivna stvar. Eto. EDIT: Za pitanja i komentare postao sam review u non sticky thread |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
kaj tom philipsu nije nekak prevelko vrijeme odaziva |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Da li netko zna koji su na našem tržištu monitori sa IPS matricom, previše je monitora da pi po googlu pretraživao.
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Jel mi moze netko reci neki 24'' monitor sa IPS matricom??? namjena vrtenje HD.filmova (najvise) i ponekad igranje.... ili bolje uzet PVA Dell 24'' |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2006
|
200p7ES i MG
Malo lurkam ovaj 200P7ES (naravno, nigdje ga nema), pa vidim i verziju MG - Medical grade. Zna li netko je li razlika samo u materijalu izrade ili ima nešto i s matricom? Google baš ne daje neke rezultate, a od prodavača, naravno ... ![]()
![]() |
#14 |
Inquisitor DeathWatch
|
i razlika je u potrosnji, medical ima mislim 50W, a "obicni" 30W ali kako god okrenes, morat ces narucit monitor i cekat 2-3tjedna, jer je svaka narudzba unaprijed rasprodana. Ja sam svojega cekao nesto vise od 2tjedna.
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
ja sam svojega u tehnomaxu platio 3700kn a sad dođe 5,376.05 kn ![]() neznam jesu ludi ili su krivo cijenu napisali ![]() http://www.technomax.hr/Default.aspx?tabid=415 |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2006
|
Uf, 2 tjedna sad nikak ne ulazi u klasično HR kupovanje pred kraj godine, kad guzda napokon veli MOŽE. Tnx na info. Možda se ipak rastegnem do HP2465 .... ili nastavim iščekivati Godo.., ups L220X.
![]() |
#17 | |
Inquisitor DeathWatch
|
Citiraj:
Frend je uzimao komp u 10 mjesecu i isto smo prekopali cijeli zg, i nakraju ovi u optimumu su nabavili odnegdje monitor. Ja ga mogu samo preoporucit. S obzirom da imam fine (citaj snobovske) oci, ![]() A imao je savrsenu sliku out of the box.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|