|
26.09.2007., 18:01 | #1 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Philips xVA & IPS LCD monitori (P serija)
Radi ogromne količine spama po forumu, molim da u ovaj thread pišete pitanja vezana za ovu seriju monitora, vaša iskustva, recenzije i sl. NAPOMENA: Svi upiti i komentari vezani za serije monitora iz naslova koji se pojavljuju van ovih tema biti će obrisani. Ovo je bilo nužno zbog bezbroj kloniranih tema/postova.
28.09.2007., 12:53 | #2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
PVA or S-IPS
bok ljudi zanima me koja je matrica bolja S-IPS ili PVA (od philipsa)? koje su prednosti i mane jedne i druge? Dosta se mucim sa monitorima jer imam valjda osjetljive oci pa me zanima koja od te dvije matrice je bolja za oci? unaprijed hvala! |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
28.09.2007., 12:57 | #3 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Za oči? Evo što čika Mar kaže za tu tematiku: "VA matrice imaju bolji kontrast i čine se kao bolji izbor za filmove/igre jer imaju privlačniju sliku dok IPS ima vjernije boje te su bolje za ljude kojima je apsolutna vjernost boja neophodna." |
28.09.2007., 13:52 | #4 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
zapravo S-IPS matrica je nesto bolja za igre jer je u vecini slucajeva brza (pogotovo Lg-Philipsova s-ips matrica) dok recimo samsungova s-pva ima problema cak i sa lagom (ne ghosting vec input lag)....osim vjernijih boja i brzine s-ips matrica ima i bolji kut gledanja...nekak mi se cini da su PVA matrice preskupe za ono sto nude...IMHO naravno |
|
24.10.2007., 22:32 | #5 |
Mozilla Slave
Datum registracije: Mar 2006
|
Evo kako sam i rekao da nabacim neki mali moj review za ovaj monitor. Monitor je 20" Philips Brilliance 200P7ES. Monitor ima 8-bitnu S-IPS matricu sa punim prikazom od 16.7 miliona boja. Detaljnije specifikacije: • Veličina: 20.1" (51 cm) TFT LCD display• Tip zaslona: 1600x1200, Anti glare polarizer, RGB vertical stripe • Vidljivo područje : 408 x 306 mm • Najveća rezolucija: 1600 x 1200 @ 60 Hz (digital input) • Preporučena rezolucija: 1600 x 1200 @ 60 Hz (digital input) • Vrijeme odziva: - 14 ms (black to white) - 8 ms (grey to grey) • Veličina točke: 0.255 mm • Boje: 16.7 milijuna • Kontrast: 700:1 • Osvjetljenje (luminace): 300 cd/m2 • Horizontalno osvježenje: 30 ~ 98 kHz • Vertikalno osvježenje: 56 ~ 85 Hz • Video dot rate: 202.5 MHz • Max. kut gledanja: - Horizontalno: 178° - Vertikalno: 178° • Povezivanje: - Video: Analogni (VGA), DVI-I, DVI-D - USB: 4 x USB 2.0 - Video sync input signal: Composite Sync, Separate sync, Sync on green - Video input impedance: 75 ohm - Sync input impedance: 2.2k ohm - Video input signal levels: 0.7 Vpp • Zvučnici: NE • Sigurnost (Security): Kensington lock (Hardware) • Dodatne pogodnost: - Super Ergo baza - podešavanje zaslona po: - visini: 130 mm - nagibu (tilt): -5° do 25° - zakretanju (swivel): +/- 45° - Pivot: 90° (u smjeru obrnutom od smjera kazaljke na satu) • Napajanje: integrirano • Potrošnja: - u radu: 33 W (Typical) - standby: < 1 W • Dimenzije: 461 x 421 x 235 mm • Težina: 8.9 kg • Jamstvo: 3 godine PDF Specifikacije: http://www.p4c.philips.com/files/2/2...00_pss_eng.pdf CIJENA: Između 3500,00 i 4200,00, zavisi di se kupi. Ja sam svoje uzeo u Megatrendu za 3799,00kunića. OTVARANJE KUTIJA I POSTAVLJANJE MONITORA: Kutije monitora su dosta velike, no kada se otvori vidim i zašto. Monitori su jako dobro zaštićeni, no i većina danas je. Montiranje je jednostavno. Stalak je već prišvršćen na monitor, te je sav posao samo na taj stalak nataknuti nogare i nakon što škljocnu ušarafiti jedan šaraf koji osigurava kako stalak nebi ispao sa nogara. Kako sam ih otvarao i slagao bio sam puno manje impresioniran nego kada sam nedavno otvarao dva Della 2007FP(thread gdje sam opisivao dellove - http://forum.pcekspert.com/showthrea...t=75548&page=2), no na to je najviše utjecao Dellov odličan dizajn. Sad dojam o stalku... Čim sam prvi postavio na "noge" odma sam uvidio koliko je stalak čvrst i stabilan, te mogućnosti podešavalja su fenomenalne. Podesiv je po visini, mogu ga zakretati i ima pivot. Što se tiče toga svaka čast. Prvo stavljanje na stol: Stalak: Podešavanje stalka: PALJENJE I PODEŠAVANJE MONITORA: Kako sam još tugovao za Dellovim monitorima, velim najviše zbog izgleda i crne boje (ima i Philipsa crnih ali ih je teško za nabaviti) ta tuga je naglo nestala kad sam upalio monitore . Već na prvi pogled slika je bila za nijansu bolja a boje živahnije. Reko, idemo na podešavanje i testing, za koje sam 2-3 dana proveo sa Dellovim 2007FP modelima. Bez podešavanja prvo sam provjerio sve što se inače radi. Nema mrtvih pixela ni na jednom, nema backlight bleedinga a ono najbolje nema ni traga bandingu ako gammu ne smanjim ispod 1.8 ili povisim iznad 2.4, znači u nativnom gamma području. Isto nema ni FLICKERINGa! Još što mi se sviđalo što su oba bila tako jako slična u prikazu boja da me to dovodi do sljedeće stvari koja me stvaro impresionirala, a to su OSD kontrole na monitoru za podešavanje. Crveni gradijent: Zeleni: Plavi: Da nastavim sa kontrolama za podešavanje monitora. Opet ću uspoređivati sa Dellovima jer nemam s kojima drugima . Izbor opcija za podešavanje je i više nego dovoljan. Na Dellovima preko DVI kabela nisam mogao kontrast kontrolirati što me je izluđivalo. Ovdje se može kontrast, brightness, boje (custom, 6500K, 9200, sRGB, Original), veličina itd. Na to, barem meni, šećer na kraju daje Philips SmartImage na kojem se može odabrati više već definiranih postavki monitora, te imati jedna custom. Tako da kombinacija jedne custom i Office Work preko SmartImagea je odlična kombinacija za rad/obradu slika/igranje. Ghosting nisam vidjeo, probao sam par FPSa. Što se tiče čitljivosti teksta mogu malu malu prednost dali Dellu,no oni inače imaju odličnu čitljivost teksta. No sve to je nebitno kad se ClearType uključi. Kut gledanosti je tipičan za S-IPS, odličan. Sve zajedno sam ih za par sati podesio te uopće nisam morao dirati postavke boja od onih tvorničkih. Gotovo postavljanje i podešavanje: ZAKLJUČAK: Kako sam se i nadao, ovaj monitor opravdava svaku kunu, a ono što je najbitnije bez grešaka su i rade bezprijekorno. Najviše sam ih uspoređivao s Dellovima jer su bili kod mene tjedan dana, vidio sam još S-IPS/PVA/MVA monitora no da sada ne uspoređujem sa svakim. Svaka čast Philipsu. Još bi ovim putem pohvalio Megatrend, bili su uljudni, brzi i omogućili su mi zamjenu Dellova, jer kad sam vidio koliko sve više ljudi u svijetu se žale, plus Panel Lottery na 2007 modelima, stvarno nije vrijedno truda i živaca ma kako god imali dobar dizajn, a to je većinom subjektivna stvar. Eto. EDIT: Za pitanja i komentare postao sam review u non sticky thread |
18.11.2007., 02:55 | #8 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
kaj tom philipsu nije nekak prevelko vrijeme odaziva |
19.11.2007., 12:39 | #9 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Da li netko zna koji su na našem tržištu monitori sa IPS matricom, previše je monitora da pi po googlu pretraživao.
26.11.2007., 02:45 | #10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Jel mi moze netko reci neki 24'' monitor sa IPS matricom??? namjena vrtenje HD.filmova (najvise) i ponekad igranje.... ili bolje uzet PVA Dell 24'' |
|
|
Oglas
|
|
26.11.2007., 02:48 | #11 | |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
|
|
20.12.2007., 18:52 | #12 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2006
|
200p7ES i MG
Malo lurkam ovaj 200P7ES (naravno, nigdje ga nema), pa vidim i verziju MG - Medical grade. Zna li netko je li razlika samo u materijalu izrade ili ima nešto i s matricom? Google baš ne daje neke rezultate, a od prodavača, naravno ...
20.12.2007., 20:15 | #14 |
Inquisitor DeathWatch
Datum registracije: Feb 2006
|
i razlika je u potrosnji, medical ima mislim 50W, a "obicni" 30W ali kako god okrenes, morat ces narucit monitor i cekat 2-3tjedna, jer je svaka narudzba unaprijed rasprodana. Ja sam svojega cekao nesto vise od 2tjedna.
20.12.2007., 20:21 | #15 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
ja sam svojega u tehnomaxu platio 3700kn a sad dođe 5,376.05 kn neznam jesu ludi ili su krivo cijenu napisali http://www.technomax.hr/Default.aspx?tabid=415 |
20.12.2007., 21:47 | #16 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2006
|
Uf, 2 tjedna sad nikak ne ulazi u klasično HR kupovanje pred kraj godine, kad guzda napokon veli MOŽE. Tnx na info. Možda se ipak rastegnem do HP2465 .... ili nastavim iščekivati Godo.., ups L220X.
21.12.2007., 02:02 | #17 | |
Inquisitor DeathWatch
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Frend je uzimao komp u 10 mjesecu i isto smo prekopali cijeli zg, i nakraju ovi u optimumu su nabavili odnegdje monitor. Ja ga mogu samo preoporucit. S obzirom da imam fine (citaj snobovske) oci, ovo mi je prvi LCD na kojem se ne rasplacem nakon pola sata rada. A imao je savrsenu sliku out of the box.
|
Oglas
|
|
Uređivanje | |
|
|