|
![]() |
#211 | |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
Sigurno radi za net.hr ![]() Nego, sad će pravna osoba sa XY brojem dostavnih vozila, plaćati XY pretplata? Već vidim dostavne službe, dućane i sl., tj. njihove vlasnike, kako prosvjeduju u Vip loži na Markovom trgu ![]() Ili će počupati radije...
![]() |
![]() |
#212 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
gleda se po broju vozila neovisno imali il ne radio. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#213 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Sorry ako je već na ovo moje pitanje odgovor u temi, ali brzo i kratko: Korisnik sam MAX TV-a i pored toga plaćam HRT-u pristojbu.. Postoji li realna mogućnost da se prekine plaćanje HRT-u uz nastavljanje plaćanja MAX TV-a? jer praktički plaćam dupli račun, čemu to.. Na korisničkom telefonu T-coma neznaju za to, a telefon HRT-a nikad nije dostupan.. thx |
![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Napokon dočekao DNF :)
Datum registracije: Jan 2003
|
ne, ne postoji (nažalost) ti HRT-u plaćaš pristojbu za posjedovanje RTV prijemnika i mogučnost primanja signala , nevezano za uslugu koju imaš - MaxTV/Bnet itd....
![]() |
#215 | |
Premium
|
Citiraj:
Pazi ti ovo "za posjedovanje RTV prijemnika" - kao da ga HRT proizvodi i da radi sam na njhovu "frekvenciju", ma ![]() A jesi čuo štogod sa onim da je gradonačelnik Primoštena navodno napravio presedan na sudu upravo za neku sličnu situaciju? Što sa tim? Očito je palo u vodu da i mi smrtnici tako napravimo.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Dolaskom lijepog i toplog vremena, naši mili inkasatori krenuli u pohod. Ili tv ili radio ili auto, nešta se platit' mora. Koliko sam upoznat, osoba ne smije ući bez policije, a i policija mora imati nalog za ulaz u stan, ili ne mora? I ima li tko od vas da vam se gospodin ponovno pojavio pred stanom, naravno sa policajcem?
![]() |
#217 |
Registered User
|
Kod mene nisu bili dosta dugo, zadnji je skoro izletio kroz zatvoreni prozor jer me je uhvatio neispavanog nakon sedam radnih noci.Da je bi i policajac sa njim dobio isto takvu bukvicu plus pismo unutarnjoj sluzbi MUP, sa ocekivanim odgovorom u roku od 30 dana ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
![]() Citiraj:
2. Inkasatori NE MOGU dobiti sudski nalog za ulazak u tuđi stan 3. Policija NIKADA neće ići sa inkasatorima, a i da ide trebaju dobiti nalog a nalog se dobija samo za ozbiljnija kaznena djela. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Premium
|
Meni je upao inkasator prije 3 godine,a ja sam uselio nekih 3 mj. prije nego sto je on dosao. Naravno prijavio sam toga trenutka TV i onda mi je zatrazio da platim za prosla 3mj. 240 kn??? Nisam htio platiti taj iznos jer nisam ni imao TV cijelo vrijeme, nego smo se nagodili za 80 kn i dao mi je uplatnicu uredno nastampanu na HRT bla,bla..original... I zena(ona se brine o racunima svim) je tu uplatnicu uredno provela internet bankarstvom i po njoj mjesecno placala anuitete za HRT pretplatu. Da bi nakon 12-13 mj. nakon pocetka placanja HRT pretplate stigla opomena za neplacene racune HRT-pretplate u iznosu nekih 1000 kuna. Naravno... Zeno, sto ti je sto neplacas racune??? Ona meni, placam i izvuce sve potvrde te ih posalje mailom nadleznoj sluzbi HRT-a. Odgovor je bio ovaj. Nakanada se placa od onoga dana kada te Inkasator zatekne doma i prijavis svoj uredjaj,znaci sljedeci mjesec pljunes 80 kn. Inkasator je nekako krivotvorio HRT uplatnicu i upisao broj svog tekuceg racuna umjesto HRT tekuceg racuna,poziv na broj i ostala sranja su uredno registrirala na HRT prilikom uplate!?!?! Ne placaju se nikakvi penali,na kojim je on zaradjivao i krao ljude krivotvorenim uplatnicama sa brojem svog T.R. On je mislio da cu ja otici sa tom uplatnicom u finu,postu ili negdje pa platiti racun. Ali mi smo automatski preko internet bankarstva picili po onoj prvoj koju nam je dao. Uzeli su mu pare,meni se ispricali... I da, jos uvijek mi je duzan 80 kn ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
Posjedujem kucu, u kojoj nitko ne zivi ali sam na toj adresi prijavljen. Unutra normalno nemam nikakav tv ili radio, posto mi je nepotreno kad ne boravim u njoj. Zanima me dal se mogu na koji nacin osloboditi preplate? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#221 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Bome mom kolegi i njegovom susjedu su došli s policijom. Imali su nalog za susjeda, kolega nije otvarao vrata i njemu nisu posli dolazili. Svejedno ja sam ih jutros odbio, nek izvole nabavit nalog. |
![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Nedavno su mi banuli dvojica iz Hrt-a na vrata uredskog prostora kojeg koristim povremeno, razgovor je započeo preko lanca od vrata i njihovom pričom kako su oni jelte s specijalnom opremom ulovili da iz tog prostora se prima tv signal a ne plaća pretplata(mora da su zaposlili Ramba ili Caseya Rybacka), te da se mora platiti i zaostatke. Posteno sam se nasmijao,napomenuo da nemaju pravo ulazit i samo pogledati,odškrinuo vrata da vide 17 kvadrata čistog zraka s jednim stolcem i ormarićem, ostali su blejati ko telad i čuditi se gotovo praznom uredu, pa se ispričali u ime stroja koji je krivo izmjerio očito. Pa su se jos usudili upitati posjedujemo li služebni auto možda, rekao sam da to ja znam posjedujemo li ili ne,a na njima je da saznaju, te zamolio da se udalje s praga dok nisam zvao policiju zbog uznemiravanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#225 | |
Premium
|
Citiraj:
Ako vam i dođe netko tko se predstavlja kao inkasator sa policajcem uzeti broj značke (policajac je mora dati) i broj naloga i ime sudca koji je dao nalog. I da nikada ama baš nikada neće biti jedan policajac nego dva. Ako imate kvartovskog policajca nazovite ga i on može bez problema provjeriti sve. Kao što je kolega @vranjba napisao „ pristojba nije porez“ . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Does youer dewg byte?
|
Ok, odlučite se sad napokon. Mogu li oni na kraju dobiti nalog ili ne mogu dobiti? I btw, imate pravo tražiti dva svjedoka uz inkasatora i policiju, ako imaju nalog za pregled stana. Ali, moje pitanje i dalje stoji jer čitam kontradiktorne odgovore.
![]() |
#227 |
Premium
|
Nema šanse da ti dođe policajac i inkasator za rtv pristojbu, makar ti dug bio i 100.000.00 kn. Policija dobiva nalog samo ako je kakvo kriminalno djelo ili nekakva opravdana sumnja u nešto. Evo za što se dobiva nalog i razlozi zašto. http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s...7_76_1835.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#228 | |
Does youer dewg byte?
|
Citiraj:
Članak 34. USTAVA RH glasi: "Samo sud može obrazloženim pismenim nalogom utemeljenim na zakonu odrediti da se dom ili drugi prostor pretraži. Pravo je stanara da on ili njegov zastupnik i obvezatno dva svjedoka budu nazočni pri pretrazi doma ili drugoga prostora. U skladu s uvjetima što ih predviđa zakon, redarstvene vlasti mogu i bez sudskog naloga ili privole držatelja stana ući u dom ili prostorije te izvršiti pretragu bez nazočnosti svjedoka, ako je to neophodno radi izvršenja naloga o uhićenju ili radi hvatanja počinitelja kaznenog djela odnosno otklanjanja ozbiljne opasnosti po život i zdravlje ljudi ili imovinu većeg opsega. Pretraga radi pronalaženja ili osiguranja dokaza za koje postoji osnovana vjerojatnost da se nalaze u domu počinitelja kaznenog djela, može se poduzeti samo u nazočnosti svjedoka." Dakle, nije baš da ne mogu nabaviti nalog. Ubuduće, bez ljutnje, ali molio bih ako nije problem da jasno citirate određene odlomke iz zakona ili pravilnika kako bi ova rasprava ipak bila jasnija svim zainteresiranim strankama u vezi ove teme. Dakle, linkovi na kompletne zakone su vremenski problematični za iščitavanje. Ako ne mogu dobiti nalog, kako je moguće gdin "mmatrix" ima drugačija iskustva? Radi li se u tom slučaju o zloporabi vlasti, ili još težem djelu lažnom predstavljanju službenog organa? Ili jednostavno o legalno nabavljenom nalogu na temelju osnovane sumnje počinjenog kaznenog djela?
![]() |
![]() |
#229 |
Premium
|
![]() Pitanje je što je kazneno djelo? ![]() Ako ne mogu dobiti nalog, kako je moguće gdin "mmatrix" ima drugačija iskustva? -Iskreno ne znam. Radi li se u tom slučaju o zloporabi vlasti, ili još težem djelu lažnom predstavljanju službenog organa? -Lako moguće, fizička osoba kod koje je bio ( nazovimo ga pretres ili racija) trebala je uzeti broj značke od policajaca i trebao je zatražiti i kopiju (a malo je poznato da mora biti i kopija naloga priložena prilikom SLUŽBENOG ulaska u objekt) Ili jednostavno o legalno nabavljenom nalogu na temelju osnovane sumnje počinjenog kaznenog djela? -O kojem je tu konkretno kaznenom djelu riječ? Krađa, posjedovanje zabranjenih supstanci,skrivanje kriminalca… Hoću reći da policija ne izlazi i ne dobiva naloge za tako nešto. -Ne nema tu ljutnje, pa ovo je forum i tu se iznose iskustva i znanja. ![]() Hajde da razmislimo logično, što je lakše napraviti ovrhu ili tražiti nalog po nalog za svaki stan? ![]() -I da prekinuo si me u gledanju Mission Impossible 4 - Ghost Protocol ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Does youer dewg byte?
|
Pa u svakom slučaju neplaćanje pretplate HRTu jest kazneno djelo, koje čak ima i cijenu kazne neplaćanja. A u slučaju osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela može se nabaviti nalog. Ne razmišljam logično, samo se trudim iščitati zakon, koji po mojoj logici nije logičan. Zato je i otvorena tema na forumu. ![]()
![]() |
#231 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
I, na kraju... Jel ikom ikad došla policija? Jel ikom ikad došla kazna sa suda ili poziv? Otkazao sam trajni nalog i došli su mi računi. 80kn!!! Ajde da je četiri puta manje, al ovo je krađa. Jel je tko nedavno otkazivao? Imam Bnet i ako otkažem bojim se da se jednog dana nešto ne promijeni i počne se gledat tko ima IPTV. |
![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Pozdrav, imam jednu situaciju! Došla mi je danas plava kuverta od HRT-a i suda! Neka ovrha zbog neplačena 4 računa po 80kuna, i sad sve skupa to iznosi 990kn! Naravno glasi na starog a njega nema doma jer je izvan HRV, piše da se žalba mora poslat unutar 8 dana... Jel se ko našel u sličnoj situaciji, ak ne platim, kaj će mi doći doma i uzimat stvari koje glase na staroga? A kaj je najbolje nisam dobil nikakvu uplatnicu, kome da to plačam, nemam pojma kaj sad napraviti... Vi koji ne plačate, kak ste to riješili, i jel se zbilja more nekak oslobodit tog plačanja, jer zbilja nemam antene nit ništa, plačam MAXTV i to je sve...ne treba niš njihovo! |
![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Does youer dewg byte?
|
Ako ti je pretplata prijavljena, ovu priču sa MAXtvom nema smisla uopće niti započinjati. Ako nisi dobio 4 računa ta kao što tvrdiš, napiši žalbu da nisi dobio te račune kao niti opomene za njih, da si voljan platiti samo te račune. Točno to i napraviš, uplatiš 4*80kn i bok.
![]() |
#234 | ||
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Guest
Datum registracije: Jun 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Fresh Juice
|
Da malo bumpnem temu. Jel odjavljivao netko pretplatu u zadnje vrijeme? Koji je postupak? |
![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Fresh Juice
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Banned
Datum registracije: Dec 2013
|
Jel to nesto novo? I prije se pisalo da pristajes da pustis kontrolora u kucu, ali ga i dalje neces pustit :P Ima vise na drugoj temi ![]() Ovo ostalo neznam, mi smo pismenim putem to davno obavili. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|