Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.02.2012., 05:46   #211
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
A gle tuduma u odrazu...
Sigurno radi za net.hr

Nego, sad će pravna osoba sa XY brojem dostavnih vozila, plaćati XY pretplata? Već vidim dostavne službe, dućane i sl., tj. njihove vlasnike, kako prosvjeduju u Vip loži na Markovom trgu
Ili će počupati radije...

It's nice to be important, but it's more important to be nice!

borny je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2012., 09:17   #212
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp

Blue_Fatal1ty's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor borny Pregled postova
Nego, sad će pravna osoba sa XY brojem dostavnih vozila, plaćati XY pretplata? Već vidim dostavne službe, dućane i sl., tj. njihove vlasnike, kako prosvjeduju u Vip loži na Markovom trgu
Ili će počupati radije...

gleda se po broju vozila neovisno imali il ne radio.
Blue_Fatal1ty je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.03.2012., 18:48   #213
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Sorry ako je već na ovo moje pitanje odgovor u temi, ali brzo i kratko:

Korisnik sam MAX TV-a i pored toga plaćam HRT-u pristojbu.. Postoji li realna mogućnost da se prekine plaćanje HRT-u uz nastavljanje plaćanja MAX TV-a? jer praktički plaćam dupli račun, čemu to..

Na korisničkom telefonu T-coma neznaju za to, a telefon HRT-a nikad nije dostupan..

thx
Staro 05.03.2012., 19:12   #214
BSA<AK-47>
Napokon dočekao DNF :)
Moj komp

BSA<AK-47>'s Avatar

Datum registracije: Jan 2003
ne, ne postoji (nažalost)
ti HRT-u plaćaš pristojbu za posjedovanje RTV prijemnika i mogučnost primanja signala ,
nevezano za uslugu koju imaš - MaxTV/Bnet itd....
Staro 05.03.2012., 20:43   #215
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Citiraj:
Autor BSA Pregled postova
ne, ne postoji (nažalost)
ti HRT-u plaćaš pristojbu za posjedovanje RTV prijemnika i mogučnost primanja signala ,
nevezano za uslugu koju imaš - MaxTV/Bnet itd....
Da, nažalost..

Pazi ti ovo "za posjedovanje RTV prijemnika" - kao da ga HRT proizvodi i da radi sam na njhovu "frekvenciju", ma kako jadno..

A jesi čuo štogod sa onim da je gradonačelnik Primoštena navodno napravio presedan na sudu upravo za neku sličnu situaciju? Što sa tim?
Očito je palo u vodu da i mi smrtnici tako napravimo..
Staro 19.03.2012., 18:16   #216
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Datum registracije: May 2006
Dolaskom lijepog i toplog vremena, naši mili inkasatori krenuli u pohod. Ili tv ili radio ili auto, nešta se platit' mora.
Koliko sam upoznat, osoba ne smije ući bez policije, a i policija mora imati nalog za ulaz u stan, ili ne mora? I ima li tko od vas da vam se gospodin ponovno pojavio pred stanom, naravno sa policajcem?
Staro 19.03.2012., 23:35   #217
RAUL
Registered User

Kod mene nisu bili dosta dugo, zadnji je skoro izletio kroz zatvoreni prozor jer me je uhvatio neispavanog nakon sedam radnih noci.Da je bi i policajac sa njim dobio isto takvu bukvicu plus pismo unutarnjoj sluzbi MUP, sa ocekivanim odgovorom u roku od 30 dana
RAUL je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2012., 04:14   #218
hardflat
Premium
Moj komp

hardflat's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Talking

Citiraj:
Koliko sam upoznat, osoba ne smije ući bez policije, a i policija mora imati nalog za ulaz u stan, ili ne mora? I ima li tko od vas da vam se gospodin ponovno pojavio pred stanom, naravno sa policajcem?
1. Ne potpisivati nikakvu izjavu od inkasatora
2. Inkasatori NE MOGU dobiti sudski nalog za ulazak u tuđi stan
3. Policija NIKADA neće ići sa inkasatorima, a i da ide trebaju dobiti nalog a nalog se dobija samo za ozbiljnija kaznena djela.
hardflat je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2012., 22:44   #219
Banx
Premium
Moj komp

Banx's Avatar

Meni je upao inkasator prije 3 godine,a ja sam uselio nekih 3 mj. prije nego sto je on dosao.
Naravno prijavio sam toga trenutka TV i onda mi je zatrazio da platim za prosla 3mj. 240 kn???
Nisam htio platiti taj iznos jer nisam ni imao TV cijelo vrijeme, nego smo se nagodili za 80 kn i dao mi je uplatnicu uredno nastampanu na HRT bla,bla..original...
I zena(ona se brine o racunima svim) je tu uplatnicu uredno provela internet bankarstvom i po njoj mjesecno placala anuitete za HRT pretplatu.
Da bi nakon 12-13 mj. nakon pocetka placanja HRT pretplate stigla opomena za neplacene racune HRT-pretplate u iznosu nekih 1000 kuna.
Naravno... Zeno, sto ti je sto neplacas racune???
Ona meni, placam i izvuce sve potvrde te ih posalje mailom nadleznoj sluzbi HRT-a.
Odgovor je bio ovaj.
Nakanada se placa od onoga dana kada te Inkasator zatekne doma i prijavis svoj uredjaj,znaci sljedeci mjesec pljunes 80 kn.

Inkasator je nekako krivotvorio HRT uplatnicu i upisao broj svog tekuceg racuna umjesto HRT tekuceg racuna,poziv na broj i ostala sranja su uredno registrirala na HRT prilikom uplate!?!?!

Ne placaju se nikakvi penali,na kojim je on zaradjivao i krao ljude krivotvorenim uplatnicama sa brojem svog T.R.
On je mislio da cu ja otici sa tom uplatnicom u finu,postu ili negdje pa platiti racun.
Ali mi smo automatski preko internet bankarstva picili po onoj prvoj koju nam je dao.
Uzeli su mu pare,meni se ispricali...
I da, jos uvijek mi je duzan 80 kn
Banx je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2012., 09:14   #220
DaFija-89
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2009
Posjedujem kucu, u kojoj nitko ne zivi ali sam na toj adresi prijavljen. Unutra normalno nemam nikakav tv ili radio, posto mi je nepotreno kad ne boravim u njoj. Zanima me dal se mogu na koji nacin osloboditi preplate?
DaFija-89 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.03.2012., 13:32   #221
mmatrix
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2008
Citiraj:
Autor hardflat Pregled postova
1. Ne potpisivati nikakvu izjavu od inkasatora
2. Inkasatori NE MOGU dobiti sudski nalog za ulazak u tuđi stan
3. Policija NIKADA neće ići sa inkasatorima, a i da ide trebaju dobiti nalog a nalog se dobija samo za ozbiljnija kaznena djela.
Bome mom kolegi i njegovom susjedu su došli s policijom. Imali su nalog za susjeda, kolega nije otvarao vrata i njemu nisu posli dolazili. Svejedno ja sam ih jutros odbio, nek izvole nabavit nalog.
mmatrix je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2012., 13:38   #222
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Nedavno su mi banuli dvojica iz Hrt-a na vrata uredskog prostora kojeg koristim povremeno, razgovor je započeo preko lanca od vrata i njihovom pričom kako su oni jelte s specijalnom opremom ulovili da iz tog prostora se prima tv signal a ne plaća pretplata(mora da su zaposlili Ramba ili Caseya Rybacka), te da se mora platiti i zaostatke. Posteno sam se nasmijao,napomenuo da nemaju pravo ulazit i samo pogledati,odškrinuo vrata da vide 17 kvadrata čistog zraka s jednim stolcem i ormarićem, ostali su blejati ko telad i čuditi se gotovo praznom uredu, pa se ispričali u ime stroja koji je krivo izmjerio očito. Pa su se jos usudili upitati posjedujemo li služebni auto možda, rekao sam da to ja znam posjedujemo li ili ne,a na njima je da saznaju, te zamolio da se udalje s praga dok nisam zvao policiju zbog uznemiravanja.
Router je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2012., 13:52   #223
rodney
only fool, not a horse
Moj komp

rodney's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Paa, utaja poreza je najteze kazneno djelo koje uopce mozes pocinit.

job security - example
rodney je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2012., 14:50   #224
vranjba
Premium
Moj komp

vranjba's Avatar

Datum registracije: Aug 2009
pristojba nije porez

CPU: AMD Phenom II X2 545 @X4 B45 + AC Freezer 64 Pro PWM
MBO: Asrock a780GXH @ bios 1.70
RAM: Kingmax 2x2GB PC2-8500
VGA: Sapphire HD5570 1GB
Zvučna: Asus xonar d1
HDD: WD6401AALS + WD2000JB + WD3200AAJS
PSU: Corsair cx400W
Case: Gigabyte GZ-X6
Keyboard: Logitech mk520 + Microsoft Natural Wireless Mouse 6000
Daljnski: Mce ir
Zvučnici: Swans d1080mkii 08
Monitori: Philips 220SW + HP L1950g
TV: Panasonic TX-P50C3E
AIO: HP Deskjet F4280

HP Compaq nx7010
CPU: Pentium centrino 2.0 GHz
RAM: 1gb + 512mb PC2700
VGA: ATI Mobility Radeon 9200 32mb
HDD: wd 40 GB

CPU: Pentium 3 1.0 GHz + Glacialtech igloo 2520
MBO: Intel D815EFV
RAM: 2x 256mb PC133
HDD: Maxtor 80gb + Seagate Barracuda 7200.7 160gb
PSU: Codegen 400W
PCI Lan: Linksys cisco gigabit EG1032 v3
Routher: Thomson ST780i WL
Net: T-com Flat

Acernote lite 350pc
CPU: Pentium 100 MHz
RAM: 8 mb edo onboard
VGA: chips&tech f65545
HDD: ibm 540 mb

CPU: pentium 166 MHz
MBO: ga 586vx rev 3.37
RAM: 4x16 mb edo ram
VGA: Ati 3D rage II +dvd 4 mb
HDD: quantum fireball se2.1a 2.1 gb
PSU: seasonic ssa-200g
Monitor: Acer 13"

vranjba je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2012., 18:17   #225
hardflat
Premium
Moj komp

hardflat's Avatar

Citiraj:
Bome mom kolegi i njegovom susjedu su došli s policijom. Imali su nalog za susjeda
To je neka mučka gadna, od moje nećakinje dečko je policajac i kaže da to nije kazneno djelo.
Ako vam i dođe netko tko se predstavlja kao inkasator sa policajcem uzeti broj značke (policajac je mora dati) i broj naloga i ime sudca koji je dao nalog. I da nikada ama baš nikada neće biti jedan policajac nego dva. Ako imate kvartovskog policajca nazovite ga i on može bez problema provjeriti sve. Kao što je kolega @vranjba napisao „ pristojba nije porez“ .
Staro 21.03.2012., 21:54   #226
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Ok, odlučite se sad napokon. Mogu li oni na kraju dobiti nalog ili ne mogu dobiti? I btw, imate pravo tražiti dva svjedoka uz inkasatora i policiju, ako imaju nalog za pregled stana.
Ali, moje pitanje i dalje stoji jer čitam kontradiktorne odgovore.
Staro 21.03.2012., 22:07   #227
hardflat
Premium
Moj komp

hardflat's Avatar

Nema šanse da ti dođe policajac i inkasator za rtv pristojbu, makar ti dug bio i 100.000.00 kn. Policija dobiva nalog samo ako je kakvo kriminalno djelo ili nekakva opravdana sumnja u nešto.
Evo za što se dobiva nalog i razlozi zašto.
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s...7_76_1835.html
Staro 22.03.2012., 01:12   #228
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Citiraj:
Nema šanse da ti dođe policajac i inkasator za rtv pristojbu, makar ti dug bio i 100.000.00 kn. Policija dobiva nalog samo ako je kakvo kriminalno djelo ili nekakva opravdana sumnja u nešto.
Evo za što se dobiva nalog i razlozi zašto.
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s...7_76_1835.html
Nije nužno kriminalno djelo, može i kazneno.

Članak 34. USTAVA RH glasi:
"Samo sud može obrazloženim pismenim nalogom utemeljenim na zakonu odrediti da se dom ili drugi prostor pretraži.
Pravo je stanara da on ili njegov zastupnik i obvezatno dva svjedoka budu nazočni pri pretrazi doma ili drugoga prostora.
U skladu s uvjetima što ih predviđa zakon, redarstvene vlasti mogu i bez sudskog naloga ili privole držatelja stana ući u dom ili prostorije te izvršiti pretragu bez nazočnosti svjedoka, ako je to neophodno radi izvršenja naloga o uhićenju ili radi hvatanja počinitelja kaznenog djela odnosno otklanjanja ozbiljne opasnosti po život i zdravlje ljudi ili imovinu većeg opsega.
Pretraga radi pronalaženja ili osiguranja dokaza za koje postoji osnovana vjerojatnost da se nalaze u domu počinitelja kaznenog djela, može se poduzeti samo u nazočnosti svjedoka."

Dakle, nije baš da ne mogu nabaviti nalog. Ubuduće, bez ljutnje, ali molio bih ako nije problem da jasno citirate određene odlomke iz zakona ili pravilnika kako bi ova rasprava ipak bila jasnija svim zainteresiranim strankama u vezi ove teme. Dakle, linkovi na kompletne zakone su vremenski problematični za iščitavanje.

Ako ne mogu dobiti nalog, kako je moguće gdin "mmatrix" ima drugačija iskustva? Radi li se u tom slučaju o zloporabi vlasti, ili još težem djelu lažnom predstavljanju službenog organa? Ili jednostavno o legalno nabavljenom nalogu na temelju osnovane sumnje počinjenog kaznenog djela?
Staro 22.03.2012., 01:40   #229
hardflat
Premium
Moj komp

hardflat's Avatar

Talking

Pitanje je što je kazneno djelo? I koje je to strašno kazneno djelo učinjeno ne plaćanjem rtv pristojbe da bi ti dolazili policajci sa nalogom.
Ako ne mogu dobiti nalog, kako je moguće gdin "mmatrix" ima drugačija iskustva?
-Iskreno ne znam.
Radi li se u tom slučaju o zloporabi vlasti, ili još težem djelu lažnom predstavljanju službenog organa?
-Lako moguće, fizička osoba kod koje je bio ( nazovimo ga pretres ili racija) trebala je uzeti broj značke od policajaca i trebao je zatražiti i kopiju (a malo je poznato da mora biti i kopija naloga priložena prilikom SLUŽBENOG ulaska u objekt)
Ili jednostavno o legalno nabavljenom nalogu na temelju osnovane sumnje počinjenog kaznenog djela?
-O kojem je tu konkretno kaznenom djelu riječ? Krađa, posjedovanje zabranjenih supstanci,skrivanje kriminalca… Hoću reći da policija ne izlazi i ne dobiva naloge za tako nešto.
-Ne nema tu ljutnje, pa ovo je forum i tu se iznose iskustva i znanja.
Hajde da razmislimo logično, što je lakše napraviti ovrhu ili tražiti nalog po nalog za svaki stan?
-I da prekinuo si me u gledanju Mission Impossible 4 - Ghost Protocol
Staro 22.03.2012., 12:19   #230
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Pa u svakom slučaju neplaćanje pretplate HRTu jest kazneno djelo, koje čak ima i cijenu kazne neplaćanja. A u slučaju osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela može se nabaviti nalog.
Ne razmišljam logično, samo se trudim iščitati zakon, koji po mojoj logici nije logičan. Zato je i otvorena tema na forumu.
Staro 16.05.2012., 19:42   #231
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
I, na kraju... Jel ikom ikad došla policija? Jel ikom ikad došla kazna sa suda ili poziv?

Otkazao sam trajni nalog i došli su mi računi. 80kn!!! Ajde da je četiri puta manje, al ovo je krađa.

Jel je tko nedavno otkazivao? Imam Bnet i ako otkažem bojim se da se jednog dana nešto ne promijeni i počne se gledat tko ima IPTV.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 26.07.2012., 18:16   #232
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Pozdrav, imam jednu situaciju!

Došla mi je danas plava kuverta od HRT-a i suda! Neka ovrha zbog neplačena 4 računa po 80kuna, i sad sve skupa to iznosi 990kn!

Naravno glasi na starog a njega nema doma jer je izvan HRV, piše da se žalba mora poslat unutar 8 dana...

Jel se ko našel u sličnoj situaciji, ak ne platim, kaj će mi doći doma i uzimat stvari koje glase na staroga?

A kaj je najbolje nisam dobil nikakvu uplatnicu, kome da to plačam, nemam pojma kaj sad napraviti...

Vi koji ne plačate, kak ste to riješili, i jel se zbilja more nekak oslobodit tog plačanja, jer zbilja nemam antene nit ništa, plačam MAXTV i to je sve...ne treba niš njihovo!
danc00 je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2012., 01:35   #233
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Ako ti je pretplata prijavljena, ovu priču sa MAXtvom nema smisla uopće niti započinjati. Ako nisi dobio 4 računa ta kao što tvrdiš, napiši žalbu da nisi dobio te račune kao niti opomene za njih, da si voljan platiti samo te račune. Točno to i napraviš, uplatiš 4*80kn i bok.
Staro 31.07.2012., 14:13   #234
rodney
only fool, not a horse
Moj komp

rodney's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Koji smjeh.
Citiraj:
Članak 4.
(3) Policijski službenik će odbiti izvršiti nalog ili zapovijed za koje je očito da se njihovim izvršenjem čini kazneno djelo. O odbijanju naloga ili zapovijedi policijski službenik će odmah izvijestiti višeg nadređenog, višeg državnog odvjetnika, predsjednika suda ili čelnika drugog nadležnog tijela.
Treba posebna tocka u zakonu da kaze da ne smijes krsit zakon.

job security - example
rodney je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2013., 20:09   #235
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Jel je dovoljno plombirat / onemogućit "antena in" port u TV-u da bi se otkazala RTV pristrojba?
Sad su mi došle opomene u visini od 414kn i krećem u sveti rat protiv njih.
Staro 22.08.2013., 20:15   #236
Rade0n
Guest

Datum registracije: Jun 2012
Rade0n je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2013., 20:18   #237
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Aj složit ću nešto pa javim kako je završilo. Možda otiđem stanovat i u Dom umirovljenika, samo da im to ne plaćam.
Staro 18.04.2014., 23:28   #238
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Da malo bumpnem temu.

Jel odjavljivao netko pretplatu u zadnje vrijeme? Koji je postupak?
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2014., 15:19   #239
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Da malo bumpnem temu.

Jel odjavljivao netko pretplatu u zadnje vrijeme? Koji je postupak?
Da bumpnem.
Netko upoznat mozda?

Koliko vidim putem onog njihovog formula se pristaje da se pusta kontrolor u kucu.
Raskid je moguc putem slanja napisanog dopisa?
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2014., 18:43   #240
sandokan111
Banned

Datum registracije: Dec 2013
Jel to nesto novo? I prije se pisalo da pristajes da pustis kontrolora u kucu, ali ga i dalje neces pustit :P Ima vise na drugoj temi
Ovo ostalo neznam, mi smo pismenim putem to davno obavili.
sandokan111 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno