Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.07.2007., 11:15   #1
mac-ka
Registered User
Moj komp

mac-ka's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Question Forcebook Storm?

Gledam na stranicama HG Spota

Forcebook Storm za 3.699 kn:
Pentium M 725 1,6 GHz
15" TFT
512 RAM, 60GB HDD
LAN, modem, bluetooth.

Nije nista specijalno, ali za tu cijenu ima ok komponente i odgovarao bi mi kao nezahtjevnom korisniku. Osnovna okupacija mi je surfanje, skidam nesto malo muzike, koristim Office, spajam mob, fotic. Igrice ne igram.

Muci me jedino sto je Forcebook i nista ne znam o njemu. Molim vas, ako ga netko ima, napisite svoja iskustva, misljenja...
mac-ka je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2007., 11:41   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Krama - problemi s baterijom u roku od max. 6 mjeseci. Inače, to ti je HG Spotov brand. Uglavnom, bačen novac.
Oglas

Oglas
Staro 03.07.2007., 17:39   #3
DuHc
Premium

DuHc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Da, to je HGSpotov brand, ali ih naravno ne proizvodi on nego ODM proizvođač Clevo.

Potpuno iste laptope (naravno jače modele, ne ove početne) prodavaju pod svojim brandom i Alienware, Sager, Nexoc, Voodoo PC, Widow PC, Končar, Hypersonic...
Nekoliko njih koristi i laptope drugih ODM proizvođača.

Spominjem ovo zbog raširenog mišljenja da je Alienware prva liga a Forcebook zadnji škart.
Osobno ne bih uzeo Forcebook ali zato ni Alienware jer su često to potpuno isti laptopi, samo prebojani, s dodanim Alien-look poklopcem i AlienGUIse Desktop Managerom koji vizualno modificira Windowse.
DuHc je offline   Reply With Quote
Staro 04.07.2007., 06:58   #4
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Citiraj:
Autor DuHc Pregled postova
Spominjem ovo zbog raširenog mišljenja da je Alienware prva liga a Forcebook zadnji škart.
Osobno ne bih uzeo Forcebook ali zato ni Alienware jer su često to potpuno isti laptopi, samo prebojani, s dodanim Alien-look poklopcem i AlienGUIse Desktop Managerom koji vizualno modificira Windowse.
Imaš u 'Vodiču..' detaljno objašnjeno što je zapravo Alienware, tako da tvoja tvrdnja da su Forcebook i on isti, baš i ne stoji. Forcebook je ipak veća krama.
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=52798
Staro 04.07.2007., 10:49   #5
DuHc
Premium

DuHc's Avatar

Ne, Coconut, nisi u pravu.
Dat ću ti samo primjer Alienware Aurora mALX, 19" notebooka.

Dakle-ODM proizvođač Clevo ga je proizveo pod imenom Clevo M590K

http://www.clevo.com.tw/products/M590K.asp

Alienware taj notebook oboja, izmjeni poklopac i instalira AlienGUIse i prodaje ga kao Alienware Aurora mALX

http://notebookreview-cnet.com.com/l...t&tag=_Laptops

http://www.alienware.com/product_det...-M-ALX#pdp-nav

Sager ga prodaje pod Sager NP5960-S

http://www.sagernotebook.com/pages/n...oductType=5960

Forcebook ga prodaje pod imenom Forcebook Titan

http://www.forcebook.com/titan.html

http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=25000

Kao i Končar pod imenom Končar Janica

http://www.koncar-inem.hr/racunala/racunala/janica.htm

http://www.koncar-inem.hr/racunala/r...a/janica_g.htm

Ovaj model od Alienwarea, Forcebooka i Končara sam vidio uživo, to je potpuno isti notebook, naravno Alienware ga ušminka i proda za duplo više.
Mala je razlika u specifikacijama, npr. kod grafičke kartice, recimo Forcebook prodaje "stariji" model od Cleva, s malo slabijom karticom.

Ni Forcebook ni Alienware ne prodavaju samo Clevove laptope, tako je npr. Alienware Area-51 m5550 isti model kao i Fujitsu Siemens Amilo Xi 1526.
Tako je isto i s 17" Amilo Xi 1554 (btw-Vranoga1 ga ima u ponudi, odličan gamerski laptop), Alienware ga isto prodaje pod svojim imenom.
Ne znam koji ODM proizvođač proizvodi te modele.

Koliko znam gotovo niti jedan brandname proizvođač ne proizvodi sam svoje notebooke, osim možda ASUSTeK-a.

Evo ti informacija o Clevu i brandovima koji koji pod svojim imenom prodavaju njegove laptope (naravno-Forcebook i Končar nećeš naći, s NotebookReview foruma vjerojatno nisu ni čuli za Hrvatsku a kamo li za ta imena ).

http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=91510
DuHc je offline   Reply With Quote
Staro 04.07.2007., 17:27   #6
igx
Premium

Datum registracije: Mar 2002
za male novce imaš dobar Lenovo C200, ima dosta usb-ova, firewire, card reader, wlan, DVD snimač

http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=27731
igx je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2009., 10:23   #7
mac-ka
Registered User
Moj komp

mac-ka's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Ipak sam kupila Forcebook storm, instalirala xp i odlično radi. Evo, nakon više od 2 godine korištenja s njime nikakvih problema, radila sam ne njemu, surfala, igrala igrice...
Jedino što se malo više grije i ventilator glasnije radi nego npr. kod Lenova ili HP-a. Puno zadovoljstva za malo novaca.

mac-ka je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2009., 10:53   #8
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor mac-ka Pregled postova
Ipak sam kupila Forcebook storm, instalirala xp i odlično radi. Evo, nakon više od 2 godine korištenja s njime nikakvih problema, radila sam ne njemu, surfala, igrala igrice...
Jedino što se malo više grije i ventilator glasnije radi nego npr. kod Lenova ili HP-a. Puno zadovoljstva za malo novaca.

Citiraj:
04.07.2007., 17:27

A sigurno se je hladnjak sada malo i nagutao prašine, otvori ga propuši hladnjak i imat ćeš tiši i hladniji laptop.
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2009., 12:23   #9
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Ovo je rijetkost da ima post kad je laptop kupljen i nakon 2 godine post da je lap i dalje živ.
Mac-ka k:
lowrider je online   Reply With Quote
Staro 13.10.2009., 10:19   #10
Anica
Registered User

Datum registracije: Sep 2009
Imala sam do prije godinu dana Forcebook-a, baterija je izdržala oko 8 mjeseci, i nisu mi je promijenili u jamstvu, što donekle i mogu razumjeti. Dva mjeseca po isteku jamstva računalo se počelo blokirati (sad znam da je to bilo samo radi prašine) i nosila ga na servis, čekala 2 tjedna i poprilično platila. Uglavnom ne bih više kupovala Forcebook.
Anica je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.10.2009., 10:26   #11
TomRi
Can You Hear Me? 142.8 dB
Moj komp

TomRi's Avatar

Datum registracije: May 2006
smijte se vi, imamo mi u firmi jednog forcebooka Auroru starog preko 4 god,
još radi kao prvog dana(osim baterije jasno, koja radi oko 1h umjesto preko 2h kad je bio nov)

samo iznimke koje potvrđuju pravilo ili se stvara fama oko toga da su to jako loši lapovi?

Water cooled PC
Moj najveci MOD

Novi hobby: RC model + HD kamera
TomRi je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2009., 10:43   #12
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor TomRi Pregled postova
smijte se vi, imamo mi u firmi jednog forcebooka Auroru starog preko 4 god,
još radi kao prvog dana(osim baterije jasno, koja radi oko 1h umjesto preko 2h kad je bio nov)

samo iznimke koje potvrđuju pravilo ili se stvara fama oko toga da su to jako loši lapovi?
Mislim da je više farsa, doduše nije neka kvaliteta izrade, ali za tu cijenu nude uvijek vrlo dobar omjer uloženo/dobiveno, btw svi Forcebookovi imaju slabu bateriju koja još više oslabi nakon pola godine i više, ali generalno nisu loši.
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2009., 11:07   #13
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
loši su... osobno nisam naletio ni na jednog koji je doživio kraj garancije bez posjeta servisu (nisam ih ni imao tonu, nego par komada na fuševima).

da ne spominjem dostupnost rezervnih dijelova.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2009., 12:53   #14
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Koliko sam čitao, hgšrot je odustao od toga i više ih neće 'izrađivati'.
Staro 15.10.2009., 00:22   #15
zoki1
Registered User

Datum registracije: Sep 2009
Forcebook-a mi koristi priajtelj več preko 2 godine i nije imao nikakvih problema, osim što mu baterija skoro od kupnje nije držala preko sat vremena. Naravno sad ga koristi isključivo prek 220V jer je baterija potpuno otišla. I sjećam se kad ga je kupio da se hvalio kak je jeftino kupio snažan notebook.
zoki1 je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2009., 01:29   #16
Mad_Duke
Guest

Kada je jedan lik prije par godina dobio forcebook koji radi dulje od tjedan dana (2 puta su mu već mijenjali) i onda otiđe čovjek na nekoliko tjedana na more i nakon 2 tjedna mu opet crkne
  Reply With Quote
Staro 17.10.2009., 05:31   #17
grbac
Registered User

Imam drugi Forcebook, sad je star vec 1.5god. Model je Compal JFL92. Compal je drugi proizvodjac laptopa na svijetu, prva je Quanta a ima ih jos dosta. Nokia je narucila nedavno 100 000 netbook-ova kod Compala.
Nikakvih problema s njim nisam imao,osim jednog dead pixela koji sam nestao(??), sve radi, vrtim W7 sada. OK, tipkovnica malo losija, sto je standard za Compal, malo se uvija, al ostalo je OK, cak su i zvucnici OK. Screen (Chi Mei) takodjer solidan.

Sve sto je gore napisao DuHc je tocno. Da su toliko losi, nisu. Jer CPU, HDD, memorija, DVD, screen, chipset, graficka, audio, network su sve komponente koje se ugradjuju i u druge brand name laptope.

Ako nekoga zanima

Compal, ODM, Quanta, Clevo, Chi Mei.
grbac je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2009., 23:49   #18
Sentinel
Registered User

Datum registracije: Nov 2007
Evo da se i ja pohvalim, imam Clevo M570U (forcebook titan mislim) star je sada preko 3 godine, jedina zamjerka koju imam na njega je da se malo izlizao di se dlanovi naslanjaju :P
al inace, kad sam ga neki dan propuhao, flashao bios (dobio kontrolu fanova) prezadovoljan sam.
radna temp pod punim opterecenjem ne prelazi 40 stupnjeva (graficka 7900 gtx)
osobno sam odusevljen clevom, tako da mi je zao kupovat novi komp ;(
al cu ga zato moddat, dodat eksternu antenu za wirelss, novi WUXGA lcd, novi proc (t7600) i najjaci model graficke za njega go 7950 gtx =)
Sentinel je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2009., 08:29   #19
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Oprosti, ali koliko ti ima smisla ulagati pare u >3g. star laptop? I šta ćeš time dobiti? Kužiš, ne vidim nikakvog smisla u tome.
Staro 19.10.2009., 10:52   #20
Sentinel
Registered User

Datum registracije: Nov 2007
osobnu satisfakciju =)
Sentinel je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2009., 12:02   #21
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
samo daj onda

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2009., 22:05   #22
ddb
Registered User

ddb's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
compal IFL90 -forcebook diablo preko 2 godine nikad nikakvih problema .
tu i tamo očistim od prašine . super stroj za te novce ...
ddb je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno