|
09.04.2007., 13:17 | #1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
Quicktime filmovi u AVI - konverzije
Nevjerojatno koliko jednostavni alati mogu raditi velike stvari...opet sam naletio na jedan alat koji vam može prekonvertirati quicktime video materijal u avi materijal pa ga poslije možete prebaciti na DVD.. Programčić se zove RAD VIDEO TOOLS: a morate imati instaliran i quicktime codec za gledanje filmova. Quicktime je u stvari codec koji se najviše koristi za kompresiju video materijala za potrebe interneta a i pogodan je zato jer ima najveći omjer kompresije i kvalitete.. program je toliko intuitivan da mislim da nije ni potreban neki slikovni opis...ali opet za one lumene koji tek ulaze u svijet videa nema mi druge nego...... ....pokrenuli smo i instalirali programčić.....i odabrali opciju "convert file".... na "browse" odabiremo mjesto gdje ćemo spremiti naš budući prekonvertirani video, a sa tipkom "output type....... ...odabiremo željeni format....nas u ovom trenutku zanima video format a treba napomenuti da program može konvertirati i u slikovne formate, makar to ne preporučam jer može dovesti do neželjenih posljedica....zašto ? ako video format konvertirate u bilo koji slikovni, program će jednostavno "vaditi "sličice svakog kadra...pa si izračunajte ! ako jedna sekunda filma ima 23 - 25 sličica videa,koliko biste dobili za 5 minuta filma ?! dakle...držimo se videa ! ...kliknuli smo s desne strane na tipku "convert" i eto prozora kompresije... ovdje možete odabrati i vrstu kompresije vašeg filma, a možete napraviti i DIVX i još štošta....ovo mi je super zato jer sam sad izbjegao pitanja o konverziji u DIVX, pa sam sad ubio dvije ( a bogme i više ) " video muhe " jednim udarcem ! dakle, odabrali smo željeni format i kompresiju i kliknuli na tipku "OK"... kliknuli smo na "OK" i konverzija automatski počinje kao što je prikazano ovdje... vjerujte mi....ne stignete toliko brzo čitati koliko brzo program konvertira.... Poslije stisnete tipku "done"...tipka u donjem desnom kutu pokraj tipke "about" ( mala šala) i ...imate svoj quicktime video u .avi formatu...! |
14.09.2008., 20:41 | #2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Eh, ako može jedno pitanjce. Baš sam krenuo pitati na forumu "kako najbolje prebaciti iz MOV u AVI", i to konkretno baš .mov file koji snimaju fotići (dakle većinom je riječ o jpeg sličicama koje tvore video, i nekom audio formatu u mono zapisu, sve spremljeno u .mov). E sad, na RAD Tools sam i ja slučajno naletio, i to JAKO slučajno (isti dan sam išao gledati video fajliće iz jedne igre za što mi je trebao Bink player kojeg sam onda instalirao, i kad me pitao kum kako da malo "smanji" filmić koji je snimio fotićem ) Eh, ali naravno da imam jedan problem. Svi programi koje sam jučer isprobavao prije RAD Video Toolsa su imali problem sa zvukom. RAD odlično to sve sam automatski prepozna i konvertira, i na kompu mi filmići odlično rade a omjer veličine je cca 6:1, dakle mrak. Ali kad sam se ponadao da bi to radilo i na DivX playeru, opet problemi sa zvukom. Nije tako grozno kao s drugim programima (gdje sam imao samo šumove), ali taj "mono" zvuk na DVD/DivX playeru zvuči kao da dobivam na zvučnike samo "pola" i od tog mono.. Recimo da kad netko priča, pola zvukova fali, pa kao da čovjek preskače pokoje slovo i dosta čudno zvuči. Uz to ima i nekih manjih šumova.. Jel netko ima kakvo bolje rješenje za to? Ili da jednostavno zaboravim pokazivanje tako snimljenih filmića na DVD playeru? Detalji: filmić snimljen sa Panasonic DMC-FZ8, 640x480, 30fps, piše da je to "QuickTime Motion JPEG", i RAD Tools "file info" kaže: 32bit color, alpha plane-No, i kad idem konvertirati kaže još da je to 8000 Hz/8bit/mono zvuk, mislim da je ovaj drugi proggy rekao da je PCM 8, slab sam u audio/video vodama, ali to je obični wav koliko se ja sjećam Dakle, ima kakvo rješenje? Aha, da, i kao output u RAD toolsima sam odabrao AVI i pod compressor XviD (1500kbps, single pass), drugo ništa nisam dirao ni podešavao.. EDIT: Evo našao sam nakon malog miljona kombinacija i traženja drugih programa.. Trebalo je samo u RAD Video Tools pod "Convert audio" (tinova druga slika) odabrati ili 16bit mono ili 16bit stereo "Convert output format". Pa eto, da piše ako još nekome zatreba.. Ja sam kasnije stavljao stereo, malo veći fajlić, ali meni na DivX playeru bar dobro zvuči, pa sam sretan.. a i dalje je to 4-5x manji file nego je "motion JPEG" (original).
Intel Core 2 Duo E4400 @ 320x10 (3200MHz) w/ Scythe Ninja rev.B + 120mm fan | Gigabyte GA-P35-DS3R (Intel P35 + ICH9R) | 4x 1GB Kingmax MARS DDR2 800 CL5 | Sapphire ATi Radeon HD4890 | Seagate 7200.11 250GB+2x WD Black 640GB+Samsung F3 1TB; svi SATA/7200rpm | LG GH20NS15 SuperMulti, SATA | LG W2361V-PF 23", 1920x1080, DVI+HDMI | Aplus CS-188AF case w/ 250mm side fan | onboard 7.1, with Logitech X-540 5.1 speakers | Chieftec 450W /w 120mm fan | Windows 7 64bit Enterprise Zadnje izmijenjeno od: LuxZg. 14.09.2008. u 23:56. |
|
|
Oglas
|
|
03.10.2009., 13:00 | #3 |
Registered User
Datum registracije: May 2009
|
nesto me zanima kod video.imam panasonic digi aparat i snimam filove u quick time video formatu. kao i ovaj iznad mene.sad me zanima slijedece.htio bi te filmove prebaciti u neki drugi format sa sto boljom slikom i da kao takav sprzim ga i gledam na DVD playeru.koji format mi preporucujete?pokusao sam AVI,slika nije losa ali ako ima neki kvalitetni format zasto ne prebaciti ga u njega?!da,i meni je problem sa tonom.on "kasni" za slikom.pokusao sam u Format Facktory programu raditi ali slab kvalitet |
|
|
Oglas
|
|
Uređivanje | |
|
|