|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Promjena veličine partcija bez brisanja podataka?
Ovako na HTPC-u imam dvije particije. C: 30GB D: 120+GB Dok sam pucao particije nisam baš razmišljao pa sam ovu C nafrljio na 30GB, al sad sam skužio da pošto na HTPC neću ništa posebno instalirati nego samo već predviđene programe, bit će mi dosta i 10 vjerovatno. Što mi dođe da sam bacio 20GB. Kako sada resajzati C: na 10GB i D na 140+GB (tj ostatak) bez da brišem podatke sa D: koji je zatrpan mulimedijom? Brisanje C: nije važno, njega i onako planiram pobrisat i instalirat windowse ponovo od nule. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
ja sam to radil sam Partition Magic 8, nema se baš kaj objašnjavat...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Acronis Disk Director. Izvrsna aplikacija za formatiranje, particioniranje, upravljanje particijama itd. Meni puno draži od Partition Magica. U biti odmah bih ti preporučio i Acronis True Image, odlična aplikacija za izradu imagea, backup, kloniranje diskova itd. Ima hrpu mogućnosti i opcija, a postoji i plugin za njega naziva "Universal Resotre", koji ti omogućuje da image sistema staviš i na drugačiji hardver od onog na kojem je sistem prvotno bio instaliran (doduše nisam još probao tu opciju, ali ljudi kažu da dobro funkcionira). Acronis Disk Director Suite i Acronis True Image su prve dvije aplikacije koje stavljam na svježi sistem. Uglavnom, Acronis rules. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Mikeyy, toplo ti preporucam da ne koristis PM 8-icu za takve poslove. Cuo sam za puno slucajeva gdje PM se jednostavno ili smrzo ili puko i naravno, podaci otisli pa-pa (i ja sam jedan od njih). Ako mozes, najbolje ti je backupirati podatke negdje pa onda probati Acronisom ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Bah, sad me tjerate da tražim okolo Acronis, a PM8 sam već imao na disku. ![]() Zahvaljujem na informaciji. Nabavit ću je negdje pa kad odem doma javim kako je operacija prošla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
I'm nightrider
Datum registracije: Mar 2005
|
ma udri sam pm-om... ja s tim nisam imo nikakvih problema nikad sa jednostavnim resajziranjima particija... naravno....moraš pazit da...npr...particiju od 30gb sa 15gb zauzetog prostora ne smanjuješ na 10 gb...i to je to... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Magister Mundi sum!
Datum registracije: Jun 2003
|
ja sam to radil sa Paragon Partition manager 8.0 professional ... nemam nikakvih zamjerki na program ..
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|