|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
disk na odumiranju...ili ne?
onaj moj disk od 80GB (thread o crknutom northbridgeu na AN7, itd.) radi ALI... disk u pitanju: Seagate 7200.7, pata, 80GB nakon havarije sa starim kompom, spojio sam ga u IcyBox eksterno kuciste i radi. BIOS ga vidi, windowsi isto, ALI cuje se. pusta neke klikove, ma malo krči, pa šuti, pa krči, pa šuti, itd. chkdsk javlja 0 bad sectora, pregled je doduse potrajo jer je poceo za***avat ne odredjenom djelu. medjutim on uredno radi, snima, kopira, brise... sta sad s njim? backupo sam sve podatke s njega na novi hard, a opet necu ga bacit. sta bi moglo bit? jel na izdisaju ili ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Kakav je SMART status? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Čudno da se ne čuje. Serija xxxx.7 je poznata po roštanju tokom rada. Ako sve radi kako treba, tjeraj ga dalje dokle ide.
![]() |
#6 | |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
@sNNooPY: 11h??? Pa to je debelo previse, meni je za >100GB Barice trebalo uvrh glave 1h... nesto mi opako smrdi kod tog diska :confused:
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Torrent freek
|
Citiraj:
![]() prika stavi HD Tune ( free ti je ) i on će ti očitat SMART i pokazat ako je koja vrijednost s***ana ![]() http://img237.imageshack.us/my.php?i...isk80gbbi2.jpg
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Seagate je kod PATA verzije AAM stavio na quiet, a kod SATA na performanse iz razloga da SATA disk ispadne kao nešto brži disk od PATA...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prečupavi mod
|
Zasto onda Everest prijavljuje "Automatic Acoustic Management - Nije podržano"?
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pa zaključan je...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
epilog
evo sta se desilo: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=45544 sad kad je nova konfa stigla probao sam oba harda i rade. Seagate SATA 160GB i PATA 80GB. dakle, oni rade, SMART kaze da je sve ok, HDD life isto, ALI...dok rade, tu i tamo skljocaju i pustaju cudne zvukove. trenutno backupam ovaj od 160GB, al me sad zanima STA da ja radim s ta 2 harda? RADE, a opet ne rade kak spada, a nemogu ih bacit...a RAK nece da popravi. sta? ![]() nemogu ih mirne duse vratit u upotrebu nakon te havarije. Zadnje izmijenjeno od: sNNooPY. 11.10.2006. u 13:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Prečupavi mod
|
A sta se tocno desilo s njima? Po ovom linku ne mogu bas zakljuciti sto je tocno bilo, vidim samo da se zdimilo oko konektora? Malo detaljnije opisi... pogledaj i elektroniku odozdo, vidi li se kakvo ostecenje?
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
nest se zadimilo oko HDD-a,floppya i optike, i fora je sto ne znam gdje je tocno dimilo. naravno, odmah sam sve pogasio. ocito je da nest nije bilo uzemljeno i da je tu bio neki masni kratki spoj. optika je ziva i zdrava, floppy je u smetchu(***o floppy,imam novi), a evo i sam si procito situaciju sa HDD-ovima. HDD-ovi dolje PERFEKTNO izgledaju, nikakav burn mark niti kakvo ostecenje. NISTA, ko nov. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
nadam se da ce se javit netko ko zna. ![]() |
![]() |
![]() |
|