|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Seagate 250 gb sata2 16mb 7200.10 ILI Samsung 250 gb sata2
Koji od navedenih? Cujem da je Seagate dosta brzi a i da je Samsung tisi? Jel se isplati Seagateovu navodnu brzinu i buku mijenjati za samsungovu tisinu i sporost?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
mislim da je neki dan bila slićna tema, traži malo, imam tog samsunga i ne znam baš koliko seagate može bit brži, jer je disk stvarno brz, s tim da se niš ne ćuje niti grije; za seagatea ne znam iz prve ruke, al sam se raspitivao kad sam kupovao i saznao da se disk podosta grije, i da zna ponekad zakrićat. inaće, oba diska su ok, al ja bi ponovo uzeo samsunga. mislim da je bio tu i neki test ili neš tako slićnog samsunga nedavno, pa potraži
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
uzmi samsunga starno opak disk, ja ga još do sad nisam nijednom čul jer je ovaj seagate od 160 gb glasniji, i još je seagate topliji uzmi i ne misli jedino je šteta kaj samsung nema veće diskove zato kupis vise njih... bok
![]() |
#5 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
samsung je onak sredina tak da stvarno neznam kako seagate stoji s brzinom al sto se tice tisine samsung je fucking car nema tisega.
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Evo usporedbe [IMG=http://www.imagesforme.com/thumbs/5747Samsung vs. Seagate.jpg] Sami je oko 5 C hladniji.
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Upravo sam upogonio 7200.10, doduše 320 GB verziju ali ne bi smijelo biti neke razlike. U odnosu na stari disk (doduše fakat stari disk, 60 GB IBM) ovo je Hardovski narodni preporod, neusporedivo brži i "neuspoređivije" tiši. Samsunga nisam imao u šapama tako da direktnu uaporedbu i nemrem dati ali ovog Seagatea mogu svima preporučiti. Izrazito je tih, nije potpuno nečujan, ali ako u prostoriji nije apsolutna tišina (3 ujutro) disk uopće ne bi trebao čuti.... HDTach graf ![]() Bilo je dosta govora grijanju ovih diskova međutim, za sada nisam primjetio ništa zabrinjavajuće .Temperatura se uglavnom kreće oko 39°-40°C bez ikakvog venta koji bi puhao po njemu |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Oct 2003
|
Kod mene Seagate 7200.10 320Gb, temperatura je 30°-33° C bez venta... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
@Riječanin Read ti je OK za taj disk (ko i kod većine ljudi sa Seagate 10kama) Ali kako si uspio dobit toliko nizak burst? On mora biti puno viši. Evo kako radi jedan 250GB Seagate 7200.10 (user je mikelopez) http://forums.techpowerup.com/showth...&highlight=HDD A ovo je Hitachi 250GB SATA2 http://img90.imageshack.us/img90/7168/16mbdv9.jpg Inaće između ta dva diska išao bi na Seagate bez ikakvog razmišljanja Samsung je tiši ali po meni nije baš brz (u usporedbi sa Seagate 10kom)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
evo ti za usporedbu samsung i stari seagate, jedino na seagatu zamisli malo ravnije crte jer su ovi šiljci tu zbog rada na kompu, dok se samsung testiral bil sam dobar i nista ne diral temperatura u sobi u kojoj sam je 20.1 celzić samsung je na 21, seagate na 24 po njima puše 12-tica temperature sa everestom "izvađene" ![]()
![]() |
#12 |
Premium
|
@Wolverine, bijah malo glup i ostavih disk u SATA1inici :-) Evo ponovljenog testa: ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
da tako već da, ma gle iskreno razlike između SATA i SATA2 nema nego sam samo primjetio da je burst nizak. Ono što se gleda je average read, a kako možeš i primjetiti on je isti i u SATA i u SATA2 modu
![]() |
#15 |
Premium
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Izbor ti je jednostavan i što god izabrao nećeš fulat (podosta ljudi u zadnje vrijeme navalilo na baš ta dva diska) Zaključak, Seagate je malo brži (ne puno), Samsung je malo tiši (ne puno)... TejK a Pick... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Da ne otvaram novu temu, jer ih je vec dosta o diskovima... Kupujem Sata2 disk, velicine od 160-250GB, ne igra mi ulogu, ionako necu niti jednog niti drugog popuniti, ali kada su vec male razlike u cijeni, zasto ne. Zanima me disk koji je tih, ali ne dok je u idleu, vec da se ne cuje dok cita podatke. Ima li takvih? Znaci, prednost disku kojega bi uzeo bi bila tisina prilikom citanja ispred zagrijavanja i laganom zujanju u radu. Znam, WDjci su me razmazili. ![]() Slusam, molim samo one sa osobnim iskustvima sa diskovima.
![]() |
#19 |
Premium
|
Ovako. Definitivno najtisi disk je Samsung. Imao sam ih par komada i niti jedan nije svirao (osim jednog 160 gb sata ne znam sta mu bi??). Idel,random kako hoces,nis se ne cuje. Sljedeci najtisi koji sam ja probao (govorimo o SATA diskovima) je WD 200GB sata2. ETO. Jucer sam narucio 320GB Seagate 7200.10 pa mogu javit kako se cuje., |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
eno ti moj post gore
![]() |
#21 |
Moderator
|
Moze, slobodno iznesi dojmove, pricekati cu s obzirom da ternutno Samsung nije raspoloziv. Imaju 200GB, ali sto kada je razlika izmedju 200 i 250GB okvirno 30kn. ![]()
![]() |
#23 |
Registered User
|
o kakvoj buci vi svi pričate? danas su svi diskovi što se glasnoće tiče mila majka prema diskovima od prije nekoliko godina (u to uključujem i scsi diskove koji su poznati po rondanju) - kako ste tada tu buku uspjeli izdržati? što ste ljudi šišmiši pa čujete i ultrazvukove? ili ste oboljeli na živce pa vas i najmanji zvuk unezvjeri? uglavnom natrag na temu, po svemu što sam pročitao ove nove barracude su jako tihe i brze. Seagate zasad jedini koristi perpendicular recording koji omogućuje znatno veću gustoću zapisa od longitudinalnog zapisa kojeg još uvijek koristi sva konkurencija. veća gustoća zapisa: == veća brzina == manji broj plattera u disku == manja buka broj plattera i gustoća zapisa varira ovisno o kapacitetu kod nove barracude. konkretno model 320gb ima 2 plattera - dakle gustoća zapisa je 160GB po platteru. ja velim: uzimaj barracudu 7200.10 od 320gb Zadnje izmijenjeno od: SalvadorStaniol. 13.09.2006. u 17:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Moderator
|
Gledaj što se buke tiće ako imam mogućnost izbora želim li glasan ili tih (tiši) HDD onda je to moj odabir i naravno da ću težiti boljem tj onom manje iritirajućem takle tišem ![]() Što se tiće rezimea oko Seagate 10tke i njenih mogunosti, hvala što si ponovio sve što smo već odavno čuli. I za kraj ovdje se bira 250GB HDD tako da predložit 320GB je pomalo smiješno jer možda čovjek nema toliko novaca na raspolaganju, da si rekao glasujem za 250GB Seagate 7200.10 onda OK ![]()
![]() |
#25 | |
Registered User
|
Citiraj:
možda kit i nije tako švorc kao što ti misliš... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Ej, ajde onda pa javi kakav je disk (320GB Seagate 7200.10)... Ja bi ga trebo kupit sljedeci tjedan pa da vidim.... znači glasnoća i brzina mi je bitna... Pozz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Moderator
|
Citiraj:
Prvo (vidim da ne kužiš neke stvari) ali ajde .... po ćemu je 320GB Seagate 7200.10 brži od 250GB Seagate 7200.10? i gledaj nekome je 100kn više puno ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Glasam za Samsunga...vjeruj mi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Moderator
|
Seagate - cuo sam na djelu 160gb verziju? Jeli ovaj od 320gb nesto tisi ili? Nego, kako rekoh u provme postu - ne trazim besumni disk, ali NE podnosim rostanje diska dok cita podatke. Imam doma sva WDjca kod kojih se to nimalo ne cuje. Dok je Hitachi ziva suprotnost.
![]() |
#30 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
neću nikoga nagovarati, ali nekako mi Samsung ispada kao bestbuy.. disk je u radu skoro pa nečujan... hladan ko špricer... roštanje..? rijetka pojava, ali i kad se pojavi toliko tiha da je ni ne skužiš. Eventualno ako ti komp stoji na stolu, i sa apsolutnom tišinom u sobi, i maximalno tihim ostatkom kompa. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|