|
![]() |
#1 |
Plasticni kirurg
Datum registracije: Mar 2005
|
![]() Dakle, kad uključim monitor u struju i upalim ga led plava lampica svijetli ali na zaslonu nema upozorenja da nema signala. Ista stvar kad ga uštekam u PC nema ništa mrak. Monitor je stajao, te ga prvi puta koristim. Ima li kakva caka da to proradi? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Možda ti pomogne > https://www.badcaps.net/forum/troubl...roubleshooting |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
15/JG52
Datum registracije: Nov 2007
|
Ponekad monitor ne prebacuje automatski na izvor signala, provjeri i to |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Ako se ne varam, taj model sam otkupio od bivše firme, stoji u uredu i realno je okljaštran do bola. Meni je problem bio upariti ga s postojećim računalom, na kraju sam neku jeftinu karticu kupio od kolege s foruma. Koliko se sjećam, preko DVI je podržana bila samo jedna od dvije rezolucije koje taj monitor podržava (1440p i 720p), pa sam se onda snašao sa tom GPU i HDMI za 1440p.
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Ali u tvom slučaju, ako je taj monitor radio s predmetnim računalom/kabelom normalno pa prestao raditi nakon nekog vremena, onda to ne bi trebalo biti relevantno. Rekao bih da valja probati s nekim drugim HDMI kabelom. Ovisno o predmetnom računalu, ponekad hoće zajebavati ako imaš, primjerice, monitor spojen na integrirani video izlaz i onda, nakon uključenja računala, spojiš drugi monitor na GPU. Tada se može dogoditi da ne dobiješ sliku na drugom monitoru dok ne napraviš restart. Takve neke ludorije, ako me takvo što zeza onda svakako gledam da uštekam monitor prije paljenja računala.
![]() |
#8 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Taj monitor nema HDMI. To je robusni H-IPS kakve smo imali na poslu (grafički dizajn) i trajali su i trajali. Vjerojatno je dao svoje jer je to 12-13 godina star monitor. Probaj ga spojiti DVI kabelom i to bez nekakvih adaptera. Ostalo mi je u sjećanju i da ne voli svaki DisplayPort kabel (treba naći stariji). Rekao bih da je pozadinska rasvjeta. Citiraj:
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Aug 2016
|
Probaj lampom od naprijed svjetliti po ekranu i pažljivo gledati, možda vidiš sliku ... Ako da, onda su ti lampe kak kolega veli, ako nema slike, moguće da je ili napajanje ili signalna pločica .... To bi trebalo otvoriti da se vidi ... Nisam sad googlao za tip monitora i rezolucije i ostalo, pa sam vidi da li ti je to isplativo .... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Plasticni kirurg
Datum registracije: Mar 2005
|
Probat ću još to s lampom. Međutim, bilo mi je rečeno da monitor radi. A sad... hmmmm... Hvala svima na pomoći |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|