|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Windows firewall idiotarija
Windows defender na W11 sam od nikud odluci blokirati neke stranice poput: - asus.com - yelp.com - aliexpress.com (ucita samo pola stranice, nema search ni login) - app.clickup.com - speedtest.ht.hr cim ga iskljucim prorade, cim ga upalim nazad opet ih blokira, ako resetiram firewall prorade, ali za cca pola sata opet ih pocne blokirati sto mi ciniti? drzati firewall iskljucen? od piratskih programa i blokiranog hosta imam samo adobe servere e da, ista tj potpuno identicna idiotarija mi se dogada i na laptopu s istim stranicama na mobu radi sve normalno preko istog wifi Zadnje izmijenjeno od: vacs. 14.04.2025. u 21:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Sad gledam i prvo provjeri jeli u pitanju (po novom) Microsoft Defender ili Windows Defender ? Podešavanje FW pravila (ako se o njima radi u tvom slučaju) > https://spca.education/defender-firewall-in-windows-11/ Za svaki slučaj provrti sa Malwarebytes da nemaš kakvo smetje u pozadini. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Microsoft Defender je da. Skenirao sam MB, defenderom i adwcleanerom, sve cisto Debilana je ako moram podesavati pravila svaki put kad naletim na stranicu koju ne zeli otvoriti. Jasno bi mi bilo da tipa treba programu dozvoliti, ali da nasumicno neke stranice nece mi nije jasno. btw ista stvar i u Edge Edit: nasao fix s HT dns ne radi s Google dns ne radi s Cloudflare dns radi s NordVPN radi Edit2: prestalo raditi s vpn Zadnje izmijenjeno od: vacs. 15.04.2025. u 19:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Jesi provjerio hosts file, da nije neki nadobudni alat prčkao po njemu ? To je jedan od načina blokiranja pristupa nekom site - u. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Jesam, samo adobe serveri su blokirani Ali da je u hosts blokirano ne bi onda proradilo ni sa cloudflare dns-om. Cudno je da se dogada i na kompu i na laptopu i na strancima koje veze nemaju sa icim instaliranim. To mi traje mozda tjedan dana, ne sjecam se tocno kad je dosao update za w11, ali mozda je on krivac Jos jedna stvar, imam otvorenu smetnju na ht-u jos od 28.3., upload mi skoro dva mjeseca prepolovljen sa 20 na 10 mbit, linija nikad stabilnija i cisca od errora, ali uploada fali, tehnicari ne znaju sto je, sve zivo su probali i nikako vratiti na 20mbit...sad da li su oni sto smrdali dok su to cackali i da li to moze biti uzrok zasto mi firewall divlja Uglavnom, sve stranice rade: - prvih pola sata nakon reseta firewalla - dok je iskljucen firewall - dok sam na cloudflare dns Prestanu raditi ove gore navedene: - pola sata nakon reseta firewalla - s ukljucenim firewall - na ht dns - na nordvpn-u Jos sve te stranice mi nisu od neke vaznosti osim clickup, on mi treba za posao non stop |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
A da se tebi nije slucajno neko govno nakotilo na oba kompa? Sigurno nisi u zadnjih mjesec dana instalirao nesto "sumnjivog porijekla" na jedan ili oba racunala?
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
A što ping vraća? Probaj isključiti IPv6 na interfaceu i staviti IPv4 kao preferred pomoću reg keya. https://learn.microsoft.com/en-us/tr...pv6-in-windows Imam Win 11 i Defender Firewall, normalno sve otvara na više DNS-ova i VPN-ova.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
Na laptopu vec duze imam isti taj adobe master collection 2025 v2 i nije do sad nikad stvaralo probleme. U zadnjih mjesec dana od promjena osim adobe (na kompu dodan, na laptopu stoji bar tri mjeseca ova verzija): - prijava smetnje na liniji zbog malog uploada - zamjenio asus ac58u za be92u - komulativni update za w11 - azurirani driveri Isti nordvpn sam koristio godinu dana na ac58u, tako koristim i sad na be92u, ali i dok je iskljucen vpn isti problem imam Velim, sve bi razumio da su to neke povezane stranice, asus.com, speedtest, clickup, yelp...niti jedna nema veze sa nijednim instaliranim programom i ne radi sa nijednim osim cloudflare dns-om Zadnje izmijenjeno od: vacs. 16.04.2025. u 11:04. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Jesam, sve cisto |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Iako se to ne čini tako ja bi za svaki slučaj provjerio koje DNSove koriste browseri na kompu i lapu. Možda firewall radi redirect DNS upita na DoH ili nešto slično ili radi neki DNS filtering… |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Na kompu i laptopu je stavljeno na automatski, nemam ni staticni lokalni ip nariktan na njima. Nego na ruteru riktam, prebacujem sa auto na google pa na cloudflare pa ukljucujem/iskljucujem vpn Probao sam i auto dns iskljuciti u chrome, isto nije pomoglo. Ali nije samo do chrome, edge iste te stranice ne otvara |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Ima lintaj firewall neki log? Što tamo piše? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
clear sam sve iz njega, cackao po chrome, otvarao sve redom koje rade i ne rade, u logu se nista nije pojavilo prije cleara zadnji entry je bio prije pola sata gdje je blokiran adobe pop-u i druga ispod njega gdje asus armory crate pristupio internetu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|