Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.03.2025., 16:51   #1
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Povrat opreme ISPu?

Imao sam optiku preko HTa, prelazio na A1 (i dalje HT infra), tada mi je ostao ONT od HTa, a od A1 dobio samo router. Nakon toga prebacio tu istu liniju na Iskon koji je dao oba uređaja nova.

E sad je pitanje kome vraćam stari HTov ONT?

Pitam:
A1 korisnička - vele da njima vraćam samo njihov router
HT tehničar koji je radio montažu - veli da se u A1 vraća sve, a oni dalje rješavaju s HTom jer su kao i taj ONT prebacili kod njih
HT korisnička - nemaju pojma da ja imam nešto njihovoga

Imao netko sličnu situaciju?
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2025., 17:42   #2
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Imao sam optiku preko HTa, prelazio na A1 (i dalje HT infra), tada mi je ostao ONT od HTa, a od A1 dobio samo router. Nakon toga prebacio tu istu liniju na Iskon koji je dao oba uređaja nova.

E sad je pitanje kome vraćam stari HTov ONT?

Pitam:
A1 korisnička - vele da njima vraćam samo njihov router
HT tehničar koji je radio montažu - veli da se u A1 vraća sve, a oni dalje rješavaju s HTom jer su kao i taj ONT prebacili kod njih
HT korisnička - nemaju pojma da ja imam nešto njihovoga

Imao netko sličnu situaciju?
Iskreno, ne znam.
Ali što god budeš na kraju morao uraditi obavezno pitaj da ti napismeno daju da si vratio to što si vratio. Da ne bi bilo za par godina hvatanja za glavu.

Oglas
Staro 21.03.2025., 19:57   #3
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Jup, papir cuvaj svakako.

Meni je tcom poslao uplatnicu za opremu jer sam je vratio malo prekasno pa sam kasnije morao dokazivati da sam poslao. Zapravo je bilo dovoljno navesti serijski broj rutera kojeg sam vratio, ali ako nemas nikakvu sliku naljepnice (iz nekog razloga imam slike svih naljepnica opreme, da ne moram lomiti kicmu kad zatreba) ili onaj papir od povrata, onda ne znam kako to dokazujes. Valjda su sposobni kroz tvoj account vidjeti da si ga vratio, tj da postoji neki zapis...
Staro 21.03.2025., 20:51   #4
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Prije mjesec dana sam za drugi stan vraćao iskonu opremu, nema nikakve potvrde. Dobio na mail naljepnicu, stavio na paket i poslao. Imam samo od pošte potvrdu, ali ne i što sam točno vratio, nema niti povratnice iz pošte. Vele ovi iz A1 da ću isto tako slati sada.
Još jedna zanimljivost - što ne bi trebao novi operater za istu liniju otkazati kod prethodnog?
Jer ovdje to Iskon nije odradio, morao sam ja zvati A1 i otkazati :-)
Staro 21.03.2025., 21:51   #5
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Nisu ni meni nista otkazivali (kuca), mozda je u stanovima drukcije, al da, danas je moguce imati vise providera optike na jednoj lokaciji pa... Kod adsl-a se to nije moglo tako elegantno izvesti
Staro 21.03.2025., 22:08   #6
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Kad sam prelazio s HT, A1 je sve obavio. Ja sam samo router odnio u najbliži HT centar. Ovaj put nisu, možda su to neke nove fore. Očekivao sam da bude isto kao i dosad, imam 1 nit, isto kao nekad 1 paricu, tamo je isto novi operater sve rješavao sa starim
Staro 22.03.2025., 10:37   #7
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Povrat opreme ISPu?

Posalji mail HT-u da li imaju nekakvu opremu vezanu za tebe. Ja sam dvaput morao preko odvjetnika slati zalbu za dug za opremu koju sam vratio. Imao sam potvrde pa sam lako sredio. Ali i optima i ht su prodali “dug” ovim majmunima za lihvarenje pa su meni prijetili ovrhom.

Zadnje izmijenjeno od: spawn. 31.03.2025. u 16:54.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 31.03.2025., 13:40   #8
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

A1 poslao na mail da im trebam vratiti samo router.
Dobio sam potvrdu od HTa na chat da na moj OIB nemaju nikakvih dugovanja.
Transkript chata spremljen, poslati ću im i mail za svaki slučaj.

Dakle, ONT ostaje visiti u zraku, očito nije ničiji
Staro 31.03.2025., 20:10   #9
NightWalker
Registered User
Moj komp

NightWalker's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
HT ONT ostaje jer ionako sve ide preko toga pa sve ostalo, vraćaš samo A1 router i nemas frke (imao istl slucaj)
NightWalker je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2025., 22:41   #10
maverick13
Registered User

Datum registracije: Apr 2025
Ja sam prebačen prije cca 2tj, sa HT-a (ont + moj ruter na ht infra) na A1; maknut je ht ont i stavljen huawei hg8145v5 (ont je integriran s ruterom) u bridgeu.. taj huawei je sam povukao konfu i spojio se, rekao bih na A1 centralu.. kako, nemam pojma, ne znaju ni tehničari koji su ga dofurali i uštekali.. ht je poslao samo sms da će HP doć pokupit opremu.. još ih nema

Zadnje izmijenjeno od: maverick13. 08.04.2025. u 07:12.
maverick13 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.04.2025., 10:37   #11
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Evo priča o povratu opreme napokon dobila epilog.
Dobio na chat od HTa i mailom od A1 potvrde da je sva oprema vraćena i da nemam nikakvih dugovanja.
Da rezimiram za A1:
- nakon provedenog raskida ugovora šalju poštom obavijest i obrazac koju opremu treba vratiti
- po primitku opreme šalju isto poštom drugu obavijest da je oprema primljena.
Zeznula je naša vrla pošta koja je prvi dokument dostavila s kašnjenjem preko mjesec dana, a drugi zasad nisam niti dobio

Raisecom ONT je ostao kod mene, obje strane vele da nije njihov
Staro 25.04.2025., 11:12   #12
votkavisnja
Registered User

Datum registracije: Oct 2017
Ja sam nedavno prelazio s A1 coax (istina na DOCSIS3.1 i 2Gbps u DL te 100Mbps u UL) na Telemach optiku (1000/500 Mbps) i naravno naivno vratio i FritzBox cable router, mislim da je bio onaj 6660 te onaj njihov Mesh WIFI repeater - FRITZ!Repeater 3000 AX te TV Box. OK TV Box je ostao u kutiji kako su ga i donijeli prije par godina i otišao u podrum jer sam ono malo što sam i gledao kanale vrtio preko njihove (užasne) XPLORETV app. No kad sam kasnije vidio da sam i router i repeater mogao ostaviti za par desetaka EUR (tipa 50ak max. ne sjećam se više) kolika im je bila cijena, lagano sam pop... jbga trebao sam provjeriti prije.. No evo već par mjeseci živim samo s ovom Nokiom G-2426G-B i poprilično sve dobro radi.
votkavisnja je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno