|
12.12.2024., 00:10 | #1 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Koji je ovo konektor?
Jedna sekcija na prskalici za traktor ne radi, išao sam malo analizirati i vidim da je zdrobljen jedan pin na konektoru Hardi HC5500 controllera koji je baš za tu sekciju pa tu gubi kontakt. Nemam nikakvu percepciju kako bi se mogao zvati takav konektor ili pin pa da potražim negdje. Rezervni dijelovi su brutalno skupi, tipa jedan kabel je parsto eura, bilo bi dobro popraviti. @Nikky, nemoj tražiti service manual, sve imam. https://hardi.com/application/files/...ice_manual.pdf Ideje? Možda je prije za svaštaru, ne ovdje, neka prebace kolege.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
12.12.2024., 01:06 | #2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Hvala na upozorenju, neću tražiti Ovo si vjerojatno slikao na makro ? Rekao bih da imaš sreće šta je problematični kontakt na rubu, nije neki u sredini. Naoružat se živcima, fina ravna špic klješta i nježno polako ispraviti da dobije formu kao kontakt poviše ili ispod. Ako ne, morat ćeš zamijeniti cijeli blok konektor .... Koliko vidim, 3 reda x XY kontakata (izbroji koliko). Samo kao ideja i primjer čime zamijeniti > https://www.amazon.com/FEGIANCHE-HDC.../dp/B0DBV33TKQ naravno da treba vidjeti koji / kakav / dimenzije / br. pinova .... |
|
|
Oglas
|
|
12.12.2024., 15:56 | #3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Da, makro, svaki pin je cca 2 x 3 mm. Nema veze što je na rubu, svakako bih ga izvukao van jer će biti puno lakše. Dvije žice bi trebale biti NC, ali nemam pristup drugoj strani na prskalici da provjerim, morat ću raskopati prskalicu. Ideja je prebaciti neiskorišten pin u slučaju da ovaj ne uspijem ispraviti. Upoznat sam s tim konektorima na Amazonu, ali traže dosta više prostora za ugradnju što ovdje nemam.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
Oglas
|
|
Uređivanje | |
|
|