|
11.12.2024., 16:41 | #1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
2.4ghz remote kontroler za paljenje kompa
Tražim način kako napraviti da se komp pali pomoću daljinskog. Dakle na matičnoj ima samo dva pina za power on koji pale komp kad se spoje, odnosno gase komp. Razmišljam si, zar ne postoji nekakav način da se spoji tipa kontroler za daljinsko paljenje LED lampice, tipa ovakav na te pinove i na napajanje od USB-a (jer je 5V) i da on preko daljinskog pritiskom na gumb za paljenje tako daje kontakt za paljenje kompa? Također sam našao ovaj adapter no ne znam kakva mu je kompatibilnost s 2.4ghz daljinskima tipa Mele F10 pro Ima li tko takvih iskustava s uspjehom paljenja kompa putem daljinskog? |
11.12.2024., 16:56 | #2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Taj 2.4GHz sa Alija je WiFi switch, njega spojiš na wireless mrežu i okidaš aplikacijom sa moba, dakle velika i nepotrebna gnjavaža. Vjerojatno bi ti bolje bilo nešto ovakvo, ali ovaj model sa relejom : https://vi.aliexpress.com/item/1005006048377020.html To je radio-kontrolirani prekidač. Na napajanje mu spojiš +5Vsby i GND (ili dovedeš 5V i GND sa USBa koji je always-on), a Common i Normally Open kontakte spojiš u paralelu sa prekidačem na kućištu. Bitno je i kad podesiš okidanje da je momentary, da ne drži kontakte jer PCu za paljenje treba samo kratko spojiti power switch, ako ga ostaviš spojenog onda se resetira za nekoliko sekundi. Zadnje izmijenjeno od: Night. 11.12.2024. u 17:03. |
|
|
Oglas
|
|
11.12.2024., 19:14 | #3 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
11.12.2024., 19:58 | #4 | |
Premium
|
Citiraj:
Fascinantno mi je da to još nitko nije napravio, pa to paljenje daljinskim je must za HTPC... |
|
11.12.2024., 20:32 | #5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Vrati se na početak, odgovori o kojoj matičnoj se radi, nađi i otvori full manual od matične. Hint: Wake up event via usb |
12.12.2024., 00:22 | #6 | |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Iako sam imao te iMON proizvode, neni je danas ipak prakticnije kompove upaliti preko wake on LAN-a - jer mob je uvijek pri ruci, a ne moras ni biti u istoj sobi/kuci.
12.12.2024., 00:53 | #7 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Imam ja negdje komplet imon sa daljincem i sa vfd displayem koji se stavlja umjesto floppy utora koji se spaja na power on pinove te se HTPC pali/gasi sa tim multi IR daljincem. Tko zna gdje mi je , ali koristio sam ga normalno na HTPC-u , radio je odlicno a taj mali display je davao razne informacije |
12.12.2024., 15:40 | #9 |
Premium
|
Radi se (trenutno) o staroj matičnoj Asrock Fatal1ty FM2A88X+ no pitanje je univerzalno jer me zanima za i neki budući komp s matičnom koja ima pinove za spoj prekidača s kučišta (a to imaju valjda sve PC matične) Mora biti daljinski jer želim punokrvni air mouse keyboard daljinski HTPC koji palim upravo preko daljinskog. Jedino drugo rješenje koje priznajem je paljenje putem xbox kontrolera i za to sam naručio s ebay-a xbox one usb dongl (jer novi dongl to ne može) je, upalio sam to u biosu no ne reagira na dongl/daljinski, ali reagira na micanje logitechovog miša na drugom usb portu. Koliko čitam s xbox wireless usb dongle-om, sam dongl mora podržavati mogućnost da može probuditi komp iz sleep-a |
12.12.2024., 16:27 | #10 |
49%winner
|
Ovo sa xbox dongleom sam i ja pokusavao davnih dana na intel platformi, nije radilo. Imam onaj stariji dongle v1790 (reklamiran je kao "adapter for windows 10"), uparen s xbox one v1708. Gamepad je zapravo kupljen s tim adapterom u bundleu. Ali sad imam novi komp, maticnu, mogao bi opet probati ako te zanima pa slobodno sheraj info/linkove.
|
Oglas
|
|
12.12.2024., 17:03 | #11 | |
Premium
|
Citiraj:
No 1713 je stariji i širi, za xbox one, i za njega su javljali da radi. Njega sam naručio |
|
12.12.2024., 17:39 | #13 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
https://www.simerec.com/PCS-1a.html https://www.smartphonehrvatska.com/2...o-14-99ako-se/ Citiraj:
https://www.njuskalo.hr/pc-kartice/w...oglas-39357703 Daljinac je klasicni kao za tv i ima IR modul Audio Phone sensor. Wechip W1 Air Mouse bi prema specifikacijama trebao raditi sa PCS-1 kao i sa sensorom od Winfast DTV 2000H.
12.12.2024., 19:27 | #14 | |
Premium
|
Citiraj:
Inače kupio sam na steamu app koji omogućava lako kontroliranje windowsa uz pomoć xbox gamepada https://store.steampowered.com/app/3...ler_Companion/ Radi odlično! Još samo da nađem frontend/loader za aplikacije koji mi se sviđa i imam HTPC ko konzolu. Znam da bi KODI trebao biti the kandidat, no nikak da ga zavolim a i vidim da mu nije nativno sređeno učitavanje igara kao kako je to npr na PSu |
|
08.01.2025., 21:40 | #15 | |
Premium
|
Citiraj:
Kad komp ode u sleep, i gamepad se ugasi, te kad ga se upali s xbox gumbom, upali se i komp Ima da si sredim HTPC kontroliran samo gamepadom |
|
09.01.2025., 09:18 | #16 |
49%winner
|
Najs! Pratim sto ces na kraju skemijati. Ja sam si u medjuvremenu poceo slagati stream pc za tv koji ce vrtiti Steam big picture i nece se gasiti jer trosi 10ak W u idleu (HP 1L mini pc). U principu streamat ce igre s mog glavnog kompa koji ce se paliti po potrebi. Za streamanje je podesen Sunshine+Moonlight kombo i Steam link kao backup/alternativa. RustDesk koristim u oba smjera za RDP. Nece biti tako sofisticirano rjesenje kao ovo tvoje, ali radi svoj posao. Komp sam upgrejdao s wifi Mediatek karticom koju imam viska, ali u planu je AX200/210.
09.01.2025., 10:58 | #17 |
Premium
|
Plan mi je koristit "emulation station" frontend za pokretanje svega na način da PC nakon bootanja odmah uđe u full screen frontenda. Ima minimalno sučelje i lako se konfigurira te može pokretati i PC igre iako je napravljen za emulatore. Mislim da se kratice od sučelja mogu podesiti tako da umjesto konzola budu kratice za npr. aplikacije i multimediju, pa bi stavio da mi pod multimediju ponudi npr. VLC player Mislim da sve to može KODI ali da me ubiješ nikako da ga zavolim do mjere da mi se da s njime gnjavit da ga podesim |
|
|
Oglas
|
|
Uređivanje | |
|
|