|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
Kako instalirati windows 10 na stariji iMac
Bok, imam stariji iMac iz 2006 godine, na koji bi dodatno instalirao windows 10 znači da bude dual boot. pronašao sam windows 10 koji je pripremljen za starije iMacove https://forums.macrumors.com/threads...-type.2217681/ međutim ovo je pripremljeno za DVD. a ja trenutno nemam niti jedan prazan DVD, a tu u trgovini blizu mene su me u čudu gledali kada sam želio kupiti par DVD-ova ![]() za svaki slučaj probao sam sa USB stickom koji je napravljen sa RUFUSOM, ali kod uključenja iMac-a i držanje tipke ALT, ne pronalazi USB stick. pa me zanima koje još korake trebam napraviti da iMac pronađe USB stick da bi mogao pokrenuti instalaciju Windowsa 10 hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Zasto pobogu? Pukni gore zadnju verziju Mac OS-a koju gore mozes instalirat i bok.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
trebaju mi baš windowsi.. pa ako može savjet |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Ne znam jel ima veze ako je stick u ntfs formatu. Možda i trebao biti u Fat32. Nisam dugo imao doticaj sa mac os-om pa ne znam više. Znam da je prije trebalo instalirati podršku za NTFS. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Instalira se iz OS-a. Pokreneš bootcamp assistant i prati upute. Pobogu, pa Google je pun uputa. Ako ti treba virtualka, Parralels je godinama već must have komad softvera
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Vidi ovo > https://www.reddit.com/r/mac/comment...n_a_late_2006/ Navodno može preko usb stika > https://support.apple.com/hr-hr/guid...mp09f5f773/mac Nađi i sprži par DVD - ova ... čini se puno lakše ... EDIT: Kako je kolega i pretpostavio, piše: A blank 16 GB or larger external USB 2 flash drive, formatted as MS-DOS (FAT). |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Windows 10 na 16 godina star hardver... Ak već delaš taj zločin, nemoj samo instalirati ove Lite verzije i slične monstruozne verzije Winsa, skini normalno ISO sa MS stranice i probaj instalirati. Da iskustvo bude dobro - sumnjam. Jel bi Linux gore neki bolje legel - vjerojatno bi.
![]() |
#8 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Znam da to nece delat ali eto, nek se forumas ispati. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
P: Retro Konzola - USB WIFI adapter - LEGO kockice - Bluetooth zvučnik - Pametni sat Zadnje izmijenjeno od: chief_wolfinjo. 11.08.2022. u 13:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
I jedno i drugo ![]() Obzirom na hw unutra vjerojatno bi mu bolje legao W7, koliko je brz / upotrebljiv ? jeli hdd ili ssd unutra ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Ma kakvi. Sad još samo napiši kojom metodom si instalirao Winse na Mac. Kad smo se mi već tu isprsili sa pomoći pa da dobijemo i feedback kako... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Premium
|
Citiraj:
za jednostavnije korištenje poput Youtube-a, word-a, pdf i sl. hdd je unutra ![]() Citiraj:
od tamo sam skinuo win 10 iso, te sam ga skopirao na dvd i nakon toga pokrenuo instalaciju. zapravo instalacija windowsa je prošla kao i kod bilo kojeg uobičajenog kompa ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Sve je više manje automatski, kao sve na Appleu. Samo izabereš veličinu particije i ostalo prođe. Veći problem su loši driveri koji dosta ograniče stroj. Usput, još jedna info oko M1 strojeva…ne podržavaju Bootcamp pa jedini način da dignete Windowse su Parallels ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|