Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 11.01.2017., 18:35   #1
Chuck Norris
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 32
Novo racunalo inicijalno se upali, ali ne ostane ukljuceno

Dakle, novo racunalo, novi problemi. :/

Danas kupljeno sljedece:

CPU Intel Core i5 7400 3.0 GHz
MB ASUS PRIME H270-PRO
RAM G.SKILL RIPJAWS PC-17000 DDR4 16 GB
Kuciste je LC POWER PRO-923B Red captor.

Napajanje imam AKYGA 500 W, isto novije, ali jeftinije malo.

Dakle, desava se sljedece... Kompjuter se ukljuci inicijalno kada se spoji na izvor struje, pocnu se vrtiti ventilatori, zasvjetle indikatori, medjutim nakon cca 5 sekundi ugasi se. Pritisak power buttona ne pomaze.

Koji bi mogao biti razlog? Starost nije sigurno jer, naglasavam, procesor, maticna i RAM su kupljeni danas. Je li mozda napajanje?

Hvala!

Zadnje izmijenjeno od: Chuck Norris. 11.01.2017. u 19:15.
Chuck Norris je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2017., 18:50   #2
Mommistake
Rise and Rise again!
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Lepoglava - V.Toplice
Postovi: 4,133
Nikakve beepove ne baca matična? Samo se ugasi? Pojavi se ikakva slika prije?

Meni rami smrde? 4x4 ili 2x8?

Presložiti rame i probaj clear CMOS tako da izvadiš bateriju na 30 sekundi.
__________________


CPU: Core i5 6600k @4.3 GHz (1.27V) under Cryorig H5
MBO: ASUS Z170-A
RAM: 4 x 4 GB Corsair Vengeance DDR4 LPX @2800 MHz
GPU: Msi R9 390 GAMING 8GB
MONITOR: Dell P2414H
HDD: Samsung SSD 850 EVO 250GB + WD 750GB AALS + Extern HDD Verbatim HD 500GB
PSU: XFX Core Edition 650W
CASE: Coolermaster 690 II Lite (Plexi) /w 3x CoolerMaster Led 140mm fans
AUDIO: Scythe KRO Craft Speakers Rev.B + pojačalo Scythe Kama Bay AMP KRO Amplifier
HEADSET: Beats SOLO + Beats by Dr. Dre Earphones
MOUSE: Logitech G700 @ Razer Goliathus Control Extended
KEYBOARD: Coolermaster Octane
GAMEPAD: Xbox360 controller for Win
OS: Win 10 X64




BRAND: Dell Latitude E6530 Notebook
CPU: Intel Core i7-3520M
RAM: 12 GB DDR3 1600MHz
GPU: NVIDIA NVS 5200M
HDD: Intel SSD 180GB + Seagate Momentus 750GB
MONITOR: 15.6" 1080p
OS: Win 10 x64




Iphone 6s Plus - 64gb


Asus Google Nexus 7 2gen 32GB + Google Nexus 7 1st gen 32GB
Mommistake je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 11.01.2017., 18:53   #3
Igneos Eructid
običan user
Moj komp
 
Igneos Eructid's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: Zadar
Postovi: 306
Jesi li spojio sve kak spada? Dodatni 4 pinski na maticnu? 6+2 pinski na grafu ako ima koja? Btw, rijesi se tog smeca od napajanja, ja ne bih stavio casu vode na njega, a kamoli takav stroj...
__________________
Igneos Eructid je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2017., 19:05   #4
Chuck Norris
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 32
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Nikakve beepove ne baca matična? Samo se ugasi? Pojavi se ikakva slika prije?

Meni rami smrde? 4x4 ili 2x8?

Presložiti rame i probaj clear CMOS tako da izvadiš bateriju na 30 sekundi.
Nikakvi beepovi, nema ni slike. Zasvjetle lampice 5 sekundi, vrte se ventilatori i onda se ugasi. I to kad se stavi pod napon i okrene sklopka s 0 na 1. Obicno paljenje pomocu power buttona ne radi uopce.

RAM je 2x8. Poslozeno je slot A2 -> B2, dakle prazan, pun, prazan, pun. To ne valja? Tako je bilo i na shemi od maticne.

Citiraj:
Autor Igneos Eructid Pregled postova
Jesi li spojio sve kak spada? Dodatni 4 pinski na maticnu? 6+2 pinski na grafu ako ima koja? Btw, rijesi se tog smeca od napajanja, ja ne bih stavio casu vode na njega, a kamoli takav stroj...
Napajanje ima samo onaj 4 pinski i 24 pinski koji idu na maticnu. Doduse, maticna ima 8 pinski utor, ali po shemi moze se spojiti i 4 pina samo, na nacin da se ubode skroz nadesno. Je li mozda to?

Na graficku je spojeno sve.

Zadnje izmijenjeno od: nino. 11.01.2017. u 20:01.
Chuck Norris je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2017., 19:09   #5
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 13,938
Kreneš od standardnih "gluposti" redom ...
Da nije power taster na kućištu u banani ?
To bi objasnilo pokretanje čim se napajanje ušteka na struju i nakon 4 - 5 sec. ide u prisilni shutdown.

Ištekaj žice od power i reset tastera sa mobo.
Da nebi napravio kakvu štetu paljenjem sa odvijačem, možeš probati spojiti reset taster na power kontakte i sa njime upaliti ...

Sad vidiš da je važno sve navesti, koje je kućište ?
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 11.01.2017., 19:13   #6
Chuck Norris
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 32
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Kreneš od standardnih "gluposti" redom ...
Da nije power taster na kućištu u banani ?
To bi objasnilo pokretanje čim se napajanje ušteka na struju i nakon 4 - 5 sec. ide u prisilni shutdown.

Ištekaj žice od power i reset tastera sa mobo.
Da nebi napravio kakvu štetu paljenjem sa odvijačem, možeš probati spojiti reset taster na power kontakte i sa njime upaliti ...

Sad vidiš da je važno sve navesti, koje je kućište ?
Kuciste je LC POWER PRO-923B Red captor. Novo novcato.
Chuck Norris je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2017., 19:21   #7
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 13,938
OK, jesi provjerio ovo oko tastera ?
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 11.01.2017., 19:25   #8
Chuck Norris
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 32
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
OK, jesi provjerio ovo oko tastera ?
Izvadio sam sve od power i reseta iz maticne i probao ga spojiti na struju bez toga. Opet isto.
Chuck Norris je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2017., 19:41   #9
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 13,938
Aha, napajanje ili mobo.
Neće škoditi, odradi clear cmos proceduru.
Eventualno provjeriti jeli cpu dobro sjeo, u zadnje vrijeme često se nepažnjom zahebu pinovi na cpu socket - u.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 11.01.2017., 19:53   #10
Chuck Norris
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 32
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Aha, napajanje ili mobo.
Neće škoditi, odradi clear cmos proceduru.
Eventualno provjeriti jeli cpu dobro sjeo, u zadnje vrijeme često se nepažnjom zahebu pinovi na cpu socket - u.
OK, sta znaci moram vadit bateriju za taj dio?
Chuck Norris je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 11.01.2017., 20:17   #11
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 13,938
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 11.01.2017., 20:36   #12
Chuck Norris
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 32
Skuzio sam i ja u medjuvremenu Tnx

Uglavnom, probao sam izmjestati RAM-e do sad, pogledao sam CPU, nista nije pomoglo.

Jos cu eventualno ovo... Ako nije nista od toga, onda moram drugo napajanje znaci?
Chuck Norris je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2017., 21:10   #13
Chuck Norris
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 32
Evo, probao sam i clear cmos prema uputama. Izvadio sam bateriju i nakon toga stavio blokadu na jumpere i drzao to cca 30-60 sec. Opet isto.
Chuck Norris je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2017., 21:21   #14
acmevagabundo
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2015
Lokacija: ZG
Postovi: 35
Koliko se sjećam imao sam sličan slučaj da mi je priključak na napajanju bio sa mali (4 pinski) a na matičnoj veliki (8 pinski), kao kod tebe. Ali sam spojio po sredini, a ne udesno kao što si naveo. Ima na kablu zakačka (ne znam kako se kaže) koja se zakači na priključak matične, a to je po sredini a ne udesno.
acmevagabundo je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2017., 21:36   #15
Chuck Norris
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 32
Citiraj:
Autor acmevagabundo Pregled postova
Koliko se sjećam imao sam sličan slučaj da mi je priključak na napajanju bio sa mali (4 pinski) a na matičnoj veliki (8 pinski), kao kod tebe. Ali sam spojio po sredini, a ne udesno kao što si naveo. Ima na kablu zakačka (ne znam kako se kaže) koja se zakači na priključak matične, a to je po sredini a ne udesno.
Utori na utikacu su tako oblikovani da mogu jedino na desno ici....
Chuck Norris je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2017., 21:45   #16
acmevagabundo
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2015
Lokacija: ZG
Postovi: 35
Sad ni ja nisam sto posto siguran kako sam spojio, nadesno ili u sredinu
acmevagabundo je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2017., 21:46   #17
glazZ
Premium
Moj komp
 
glazZ's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2010
Lokacija: Pakrac
Postovi: 171
Meni to zvuci kao da se ploca dira sa kucistem negdje gdje ne treba. Tipa ostao sarafic ispod ploce ili treba staviti one distancere (nezz kako se to zove) izmedu ploce i kucista. Probaj stavit plocu na stol pa upalit da vidis hoce radit.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	0a45318256d084bc6fb68e24b236d758.4611ccb324e89646a58998a7169f9ceb.jpg‎
Views:	28
Size:	56.4 kB
ID:	17508  
glazZ je online   Reply With Quote
Staro 11.01.2017., 22:29   #18
Chuck Norris
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 32
Citiraj:
Autor glazZ Pregled postova
Meni to zvuci kao da se ploca dira sa kucistem negdje gdje ne treba. Tipa ostao sarafic ispod ploce ili treba staviti one distancere (nezz kako se to zove) izmedu ploce i kucista. Probaj stavit plocu na stol pa upalit da vidis hoce radit.
Ploca nije direktno na kucistu, stavio sam one sarafe na koje dolaze drugi, dakle ploca je fiksirana s odstojanjem od ruba.
Chuck Norris je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2017., 22:42   #19
Bodisson
Premium
Moj komp
 
Bodisson's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2014
Lokacija: Zagreb
Postovi: 139
Imao sam ja nešto slično kad je moje Thermaltake napajanje počelo krepavati.
A možda je tvojih 500W preslabo?
Koja je grafička unutra?
Bodisson je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2017., 22:43   #20
Chuck Norris
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 32
Citiraj:
Autor acmevagabundo Pregled postova
Sad ni ja nisam sto posto siguran kako sam spojio, nadesno ili u sredinu
S obzirom da je to sve na kalup napravljeno, moze samo biti na desno po meni.
Chuck Norris je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2017., 22:45   #21
Chuck Norris
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 32
Citiraj:
Autor Bodisson Pregled postova
Imao sam ja nešto slično kad je moje Thermaltake napajanje počelo krepavati.
A možda je tvojih 500W preslabo?
Koja je grafička unutra?
Pa kazem, jadno je neko jeftino napajanje. 500W je, ali ono ne znam ako je kostalo 200 kn.

Stara jedna, GeForce 7900GS, to je privremeno samo.
Chuck Norris je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2017., 22:48   #22
Wolverine
modernator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC
Postovi: 11,867
Citiraj:
Autor Chuck Norris Pregled postova
Dakle, novo racunalo, novi problemi. :/

Danas kupljeno sljedece:

CPU Intel Core i5 7400 3.0 GHz
MB ASUS PRIME H270-PRO
RAM G.SKILL RIPJAWS PC-17000 DDR4 16 GB
Kuciste je LC POWER PRO-923B Red captor.

Napajanje imam AKYGA 500 W, isto novije, ali jeftinije malo.

Dakle, desava se sljedece... Kompjuter se ukljuci inicijalno kada se spoji na izvor struje, pocnu se vrtiti ventilatori, zasvjetle indikatori, medjutim nakon cca 5 sekundi ugasi se. Pritisak power buttona ne pomaze.

Koji bi mogao biti razlog? Starost nije sigurno jer, naglasavam, procesor, maticna i RAM su kupljeni danas. Je li mozda napajanje?

Hvala!
Napajanje 100%
Ne kuzim, das pare za dobru plocu i proc i onda to sve spojis na odron od napajanja koje ima kakvih 200 vati snage upitne filtracije i nema potreban 8pin eps.
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



ASRock 880G Extreme3 @ 890GX Extreme3
AMD Phenom II X3 720BE @ X4 20 BE + OCZ Gladiator Max
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 CL7
VTX3D Radeon HD 6670
250 GB Hitachi SATA2
DVD-RW Asus SATA
Antec NeoHE 430W
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1



Intel DP67BG
Intel G1610 + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600 MHz
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
Gigabyte GTX 560Ti
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200 + MX Revolution
Windows 10 Pro x64



Intel DX79SI
Intel Core i7 3960X @4,5 GHz + Intel LCS
2x 8 GB ADATA XPG 1600MHz CL9
AMD Radeon HD6970
2TB WD FAEX
DVD-RW
Thermaltahe Toughpower Grand 1050W
Dell 2408WFP
Windows 7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2017., 23:06   #23
Chuck Norris
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 32
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Napajanje 100%
Ne kuzim, das pare za dobru plocu i proc i onda to sve spojis na odron od napajanja koje ima kakvih 200 vati snage upitne filtracije i nema potreban 8pin eps.
A stajalo je sa strane neotvoreno, pa sam ga htio iskoristiti. Da, istina, trebao sam mozda odmah kupiti nesto drugo. Ici cu sutra do Linksa vidjet sta imaju. Nadam se da je to.
Chuck Norris je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2017., 23:14   #24
Wolverine
modernator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC
Postovi: 11,867
Ako nije to, mada vjerujem da jest, iduca vrlo vjerojatna stvar (ukoliko kazes da si uredno postavio distancere pri montazi ploce, moze biti da si savio neki pin u socketu dok si stavljao procesor.
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



ASRock 880G Extreme3 @ 890GX Extreme3
AMD Phenom II X3 720BE @ X4 20 BE + OCZ Gladiator Max
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 CL7
VTX3D Radeon HD 6670
250 GB Hitachi SATA2
DVD-RW Asus SATA
Antec NeoHE 430W
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1



Intel DP67BG
Intel G1610 + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600 MHz
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
Gigabyte GTX 560Ti
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200 + MX Revolution
Windows 10 Pro x64



Intel DX79SI
Intel Core i7 3960X @4,5 GHz + Intel LCS
2x 8 GB ADATA XPG 1600MHz CL9
AMD Radeon HD6970
2TB WD FAEX
DVD-RW
Thermaltahe Toughpower Grand 1050W
Dell 2408WFP
Windows 7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na