Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 01.10.2016., 09:27   #1141
Skuki
Premium
Moj komp
 
Skuki's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 98
Pozdrav,

ovako, totalni sam tutlek za rutere i to.

zato molimo oprezno kod objasnjavanja

Ovako, dobio sam taj ZTE 931 router od t-com, on je u stanu pored.

Nije daleko od kompa, jedno 10-tak metara, ali su zidovi izmedju i to

U blizini routera imam oko 81mbps. odem u drugi stan gdje jesam, u prostoriju koja je najbliža routeru, i imam 81mbps. Odem 3 - 4 metra dalje, u sobu gdje mi je komp pa mi je brzina oko 40 Mbps

E sad, što mi je učiniti. Bi li neki jači router riješio problem.
Router sam u drugom stanu stavio najbliže što sam mogao. jednostavno nemam mogućnosti prebaciti ga u drugi stan.

s ovim se spajam
https://www.links.hr/hr/mrezna-karti...rezu-053503061

bi li što pomoglo da se spajam s ovim:
https://www.links.hr/hr/mrezna-karti...tene-053503081

još mogu zamijeniti
__________________
GRAH SA BUCINIM ULJEM
Skuki je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2016., 10:06   #1142
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,983
Tebi treba repeter sa kojim ćeš "pojačati" signal i time povećati pokrivenost signalom.
Uzmi ovo > https://www.links.hr/hr/adsl-router-...icni-053524158
ili ako u nekoj drugoj trgovini nađeš TL-WR843ND, Nabava kaže da ima ovdje > https://www.mikronis.hr/tp-link-wire...l-wr843nd.aspx
to je isti uređaj samo su antene skidljive / promjenjive.

Uređaj ćeš podesiti u Universal Repeter mod rada, pročitaj mu manual a ima x primjera u sličnim temama na Mrežama.
Fizički ga postavi u drugom stanu gdje mjeriš ovih "81mbps".
Ako zapneš, pitaj ...

U vezi ovih WiFi kartica / adaptera, obje su dobre, jedina razlika je šta skuplja podržava nazivno veću brzinu (300 - 150 Mbps).
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 01.10.2016., 13:49   #1143
Skuki
Premium
Moj komp
 
Skuki's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 98
E hvala puno, ovo bi mi bila idealna varijanta, u cjenovnom pogledu. probat cu svakako

nego, i ovo sam probao
https://www.links.hr/hr/wireless-ran...idni-053515028

ali to je bilo nula bodova, čak mi se brzina poveća čim ga isključim iz zida, pa sam vratio.

imam samo još jedno pitanje:

je li extender isto što u repeater, tj. je li ista funkcija ili učinak?
__________________
GRAH SA BUCINIM ULJEM
Skuki je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2016., 21:04   #1144
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,983
U principu da, kako tko zove.
Ovaj TL-WR843Nx je ustvari Wireless Router ali može raditi i kao Universal Repeter i to radi bolje nego ove male Extender igračke.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2016., 12:58   #1145
chem1990
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: moon
Postovi: 43
pozdrav, trebao bih malu pomoc oko ovog zte-a...

uglavnom prijatelj mi ima ovu masinu i stavlja videonadzor... odmah sam mu preporucio stavit to u bridhe mode i drugi router za dilanje svega oko mreze.

Sada smo dosli do malog problema i tu bi mi netko vrlo lako mogao pomoc.

Znaci na tavanu je zte i DVR snimac a glavni routerje u dnevnom (2 kata nize). kad su radili kucu provukli su jedan lan kabel do dnevnog i tavana i sad je problem spojit DVR snimac na router.

Zato molim nekog(na koljenima) ako moze probat dali na zte (u bridge modu) se moze lan port upotrijebit za dvr i da ima internet. Jer nama tj njima to ne radi a ja sam udaljen jedno 150km od mijesta..

hvala puno.
chem1990 je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2016., 13:42   #1146
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,983
Nađi nekog tko će to lokalno odraditi.
Imaš rješenje da taj Lan kabel tavan - dnevni "podjeliš" u dva,
bilo da cvikaš / krimpaš, bilo da nabaviš gotovi "djeljitelj" > https://www.links.hr/hr/adapter-delo...45-z-053512325
Govorili smo o tome x puta pa pronađi info.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2016., 13:55   #1147
chem1990
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: moon
Postovi: 43
Ma znam ja da mogu krimpat lan kabel u dva kabela ali onda gubim gigabit protok a to bi trebalo bit za videonadzor...

Stvar je da po nekim mojim teorijama bi trebalo radit samo nemam kako istestirat...

Kaze mi čovjek s kojim sam na telefonu da laptop kad ubode u switch dobi ip adresu urednu ali ga nema na glavnom router i nema net..

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 02.10.2016. u 16:06.
chem1990 je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2016., 11:19   #1148
X-Plosiv
Premium
Moj komp
 
X-Plosiv's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Pula
Postovi: 1,794
Pitanje, ima netko ovaj problem, već zadnjih 2 dana ne mogu na jedan IRC kanal port 6667, port checker kaže da je taj port zatvorne, isto kao i 80, iako browsam normalno. Port koji mi je otvoren za jedan privatni tracker radi ve normalno, samo mi je ovo počelo zezati :/
X-Plosiv je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2016., 11:28   #1149
geronimo_2
Premium
Moj komp
 
geronimo_2's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka / Grobnik
Postovi: 2,878
ak se ne varam, dat ce ti kao zatvoreno kad testiras ako ti je program/aplikacija koja to koristi otvorena.
zatvori sve ako nisi pa onda testiraj.
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2016., 12:09   #1150
X-Plosiv
Premium
Moj komp
 
X-Plosiv's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Pula
Postovi: 1,794
Otvorio sam port 6667 kako bih se mogao spojiti, ali ništa, kaže da nije port otvoren. Na port checkeru mi nije otvoren port 80 i 6667, iako normalno browsam. ...Nemam pojma koji vrag se dešava
X-Plosiv je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 12.10.2016., 20:57   #1151
Nergal
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2016
Lokacija: Zlatar
Postovi: 6
IPv6

Pozdrave ekipa,

ovak, mob mi je do sad bio na Lollipopu koji ne forsa IPv6 i sve je bilo ok do sad, nakon azuriranja na Marshmallow wifi je postao uzas kakvog nema, brzina je ok, ali treba mu i po 10 sekundi da pocne otvarat stranicu, tipa 24 sata otvara i po 20 sekundi, prosli mob mi je bio rootan pa sam koristi IPv6 neki deaktivator i sve je bilo ok, ovaj mi se ne isplati rootat jos pa me zanima sljedece, jel ikako moguce na ovom ruteru ugasiti IPv6 ikako, jer nemogu nac nigdje kako maknut, uzasno je da na 4g vrti sve instantno, a kad sam na wifiju se muci i gubim zivce polako, pregledao sam sve postavke na adminu i kaj god probam opet dode na isto, ima netko da je isprobao ili zna koju foru s tim?
Nergal je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2016., 21:49   #1152
Sn4k3
Premium
Moj komp
 
Sn4k3's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zd
Postovi: 3,493
Poznata stvar za MM, pokusaj na mobitelu uci u Developers Options pa upali opciju "Use legacy DHCP client". To nekad zna pomoci.
Sn4k3 je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2016., 22:14   #1153
back2quick
Banned
 
Datum registracije: Jan 2012
Lokacija: righthere
Postovi: 442
probaj preko telneta isključit ipv6 forwarding

login: tech / !M1PhoIAD2

  1. enable
  2. zte
  3. shell
  4. root
  5. root
echo 0 > /proc/sys/net/ipv6/conf/all/forwarding
back2quick je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2016., 23:42   #1154
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,972
Citiraj:
Autor Nergal Pregled postova
jel ikako moguce na ovom ruteru ugasiti IPv6 ikako, jer nemogu nac nigdje kako maknut, uzasno je da na 4g vrti sve instantno, a kad sam na wifiju se muci i gubim zivce polako, pregledao sam sve postavke na adminu i kaj god probam opet dode na isto, ima netko da je isprobao ili zna koju foru s tim?
Od kad sam ovako podesio IPv6 vise nemam nikakvih problema.
Jos treba obrisat IPv6 DNS adrese kao na ovoj slici.

Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 13.10.2016. u 14:58. Razlog: Dodana slika
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2016., 00:28   #1155
nforcerx.x
Premium
Moj komp
 
nforcerx.x's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Vukovar
Postovi: 194
Citiraj:
Autor Sn4k3 Pregled postova
Poznata stvar za MM, pokusaj na mobitelu uci u Developers Options pa upali opciju "Use legacy DHCP client". To nekad zna pomoci.
Ja ovo upalio i sad mi WiFi leti na 2 mobitela.

Sent from my MI MAX using Tapatalk
nforcerx.x je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2016., 11:02   #1156
Nergal
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2016
Lokacija: Zlatar
Postovi: 6
ovako, u developer options sam vec prije ukljucio i ne pomaze, probao sam maknuti ovo enable DHCP server, ni to ne pomaze nazalost

jednio mi je preostalo probat ovo s telnetom, moze pomoc oko toga?

i dalje ista stvar, tipa youtube otvori dosta sporo, a kad otvori slicice se pojave tek nakon par sekundi, kad skrolam dalje opet se ucitava, bas grozno

molio bih pomoc oko telneta jos jedino to preostaje
Nergal je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2016., 11:39   #1157
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,983
Mislim da nije nužna varijanta preko Telneta,
samo uđi u web konfig kao administrator i ugasi TCP/IP v6 DHCP Server,
imaš sliku od kolege Prezime malo poviše u #1154 postu.
Tada ovi uređaji koji forsiraju TCP/IP v6 bi trebali skužiti da ga nema i morali bi se prebaciti / koristiti TCP/IP v4.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2016., 12:28   #1158
Nergal
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2016
Lokacija: Zlatar
Postovi: 6
Napravio sam kak je gore na slici, al i dalje ista stvar, grozno.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 13.10.2016. u 14:16.
Nergal je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2016., 13:47   #1159
back2quick
Banned
 
Datum registracije: Jan 2012
Lokacija: righthere
Postovi: 442
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Mislim da nije nužna varijanta preko Telneta,
samo uđi u web konfig kao administrator i ugasi TCP/IP v6 DHCP Server,
imaš sliku od kolege Prezime malo poviše u #1154 postu.
Tada ovi uređaji koji forsiraju TCP/IP v6 bi trebali skužiti da ga nema i morali bi se prebaciti / koristiti TCP/IP v4.
definitivno je nužna i to pitanje jel može odraditi potrebno.

uz isključen DHCP6 server u webui većina varijabli u /proc/sys/net/ipv6/conf/all je i dalje uključena.

echo 1 > /proc/sys/net/ipv6/conf/all/disable_ipv6 bi definitivno radilo isprve no disable_ipv6 ne postoji u firmwareu

isto tako ako pokreneš ifconfig izbacit će obje ip i ip6 adrese za br0 interface
kod isključenog ipv6, ifconfig ne prikazuje ip6 adresu za br0...
back2quick je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2016., 14:08   #1160
Nergal
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2016
Lokacija: Zlatar
Postovi: 6
hvala na trudu, mozes poslat neki tutorial kak da to napravim sad, ak nije problem

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 13.10.2016. u 14:15.
Nergal je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2016., 14:37   #1161
zupy
Premium
 
zupy's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Priko Klisa
Postovi: 634
zupy je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2016., 14:50   #1162
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,972
Citiraj:
Autor back2quick Pregled postova
definitivno je nužna i to pitanje jel može odraditi potrebno.

uz isključen DHCP6 server u webui većina varijabli u /proc/sys/net/ipv6/conf/all je i dalje uključena.
Tocno, ali uz upisanu tamo navedenu adresu, IPv6 ce radit samo u lokalnoj mrezi, ali ne i na internetu.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2016., 14:54   #1163
Nergal
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2016
Lokacija: Zlatar
Postovi: 6
Kralju, svaka ti dala, sad leti ko i prije, hvala ti od srca, rijesio si me ogromne muke
Nergal je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2016., 14:57   #1164
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,972
Citiraj:
Autor Nergal Pregled postova
Napravio sam kak je gore na slici, al i dalje ista stvar, grozno.
Eh, zaboravio sam da treba (uz onu sliku) jos obrisat i IPv6 DNS adrese kao ovoj slici.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2016., 15:00   #1165
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,972
Citiraj:
Autor zupy Pregled postova
Vako sam ja napravio i leti XRN3 PRo na MM

http://www.satelitskiforum.com/sf/in...262#post160262
Te dvije IPv6 adrese mozes komotno obrisat, uz isti efekt.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2016., 15:02   #1166
Nergal
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2016
Lokacija: Zlatar
Postovi: 6
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Eh, zaboravio sam da treba (uz onu sliku) jos obrisat i IPv6 DNS adrese kao ovoj slici.
stavio sam sve kak je na ovom satelitskiforum nesto linku, za dns-ove sam stavio samo ovaj prvi ipv6, ostalo prazno i zbilja leti sad, muku sam mucio s tim do sad, hvala svima na trudu
Nergal je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2016., 18:50   #1167
bagudina
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2016
Lokacija: Zadar
Postovi: 2
ZTE ZXDSL 931VII na Vip

Pozdrav Ekipa,

Zna li netko jel moguće spojiti ovaj ZTE ZXDSL 931VII na Vip i kako...Oni iz Vipa su mi dali onaj škart od technicolora 788 v2... inače stavio sam grčku verziju softvera.
bagudina je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2016., 19:04   #1168
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,983
Možda je i moguće samo ima tu gomila posla, treba isčupati xy podata / postavki iz origigi routera pa onda to postaviti u ZTE.
Obično se relativno lako riješi Internet, ali gnjavaža bude sa VoIp i/ili IpTv - om.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2016., 19:33   #1169
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,972
Citiraj:
Autor bagudina Pregled postova
Pozdrav Ekipa,

Zna li netko jel moguće spojiti ovaj ZTE ZXDSL 931VII na Vip i kako...Oni iz Vipa su mi dali onaj škart od technicolora 788 v2... inače stavio sam grčku verziju softvera.
Prvo provjeri na kojem anexu treba bit njihov modem, jer kako je T-Com na Anex_B, onda ti za njih grcki softver ne moze odgovarat, jer je taj napravljen za Anex_A. Ako pak Vip-u treba Anex_A, onda se isplati isprobavat...
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2016., 12:09   #1170
bagudina
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2016
Lokacija: Zadar
Postovi: 2
Nije točno grčki softver koristi i annex b na kojem je vip. Uspio sam naštelati internet, problem je sad iptv i telefon. Evo i screen shot postavki za xdsl modulaciju i dsl wan connection https://postimg.org/gallery/udoyz6tg/. Sad me zanjima jel zna itko koji je ACS URL za VIP?

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 17.10.2016. u 14:06. Razlog: Ne treba quote za post prije.
bagudina je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na