|
![]() |
#1 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
![]() Još jedan nastavak popularne teme oko izbora i kupovine procesora. Podsjetimo se, prve dvije teme su otvorene ovdje: Koji procesor kupiti - 1. dio Koji procesor kupiti - 2. dio Koji procesor kupiti - 3. dio Prije postanja novog pitanja, molimo vas da pročitate starije teme, odnosno postove, jer se dosta često ponavljaju ista pitanja, što stvara nepreglednost u čitavoj stvari. Na kraju slijedite naslov teme, a ne započinjati sa offtopicom gdje nije potrebno. Hvala ![]() Zadnje izmijenjeno od: Razer. 05.05.2013. u 22:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() Pozdrav, Jedno brzinsko, naime gledam cpu support list za svoju plocu ( asrock H61M-HVS ) i pise 1155 Core i5 i5-2400(D2) Sandy Bridge 3.10GHz BCLK 100MHz 6MB 95W All da li je to ovaj isti proc? jer me brine velicina cachea? http://www.links.hr/?naziv=procesor-...kl=050.606.176
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |||||||
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Tako da su na linksovoj stranici samo zbrojili L2 i L3 cache u nazivu artikla, dok su na cpu support listi napisali samo iznos L3. Isti je procesor, nemaš frke.
![]() |
![]() |
#4 |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Je, to je taj proc, samo na linksovoj stranici krivo piše. Ako kupuješ novo, preporuka je i5-3330. Noviji je, manji tdp i jeftiniji od tog. Samo prije napravi update biosa da ti bude podržan. Još bi ti se više isplatio i5-3350P ako ti ne treba integrirana grafika, ali ne vidim ga na listi podržanih procesora... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
ok, trebam malu pomoc, isao sam flashati maticnu, pratio sam upute sa njihove stranice, pisalo je da je sve proslo u redu, restartao se, i sad imam blackscreen iako cujem u pozadini da win normalno bootaju? nema post ekrana, nema nicega? provjerio sam i na tvu da li mi je mozda tamo forsao sliku, ali nije ( spojena je preko hdmia, monitor je preko dvi ) help ![]()
![]() |
#6 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Moguće da je u BIOSu pstavljena primarna od procesora, a ti imaš spojeno na izlaze od 6850. Probaj se spojiti na izlaz na ploči i stavi da ti je primarna ova PCI Express. Probaj resetirati bios, izvadi i bateriju. Zadnje izmijenjeno od: ShanTech. 27.02.2013. u 13:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Hm, u pravu si, nisam se toga ni sjetio u napadu panike ![]() Dakle, radi sa onboardusom, ali sad nemogu nikako prebaciti na dedicated grafu, iako mi u biosu stoji na PCIe graphics, a ne na ONBOARD?
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2013
|
Probaj flashati BIOS natrag na stari ili na verziju prije ove. Koliko sam sada čitao po netu, ASrockovi noviji firmwarei uzrokuju probleme nekim ljudima s primarnim grafičkim karticama. Sva sreća pa sam ja bio lijen updateat na najnoviji FW. Preporučam ti da ne prčkaš sa BIOS FW zbog i5 3330, nađi polovni Sandy Bridge koji će nativno radit na tvojoj ploči i riješena stvar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Riješen problem tako da sam uzeo i novu ploču uz procesor ( i5-3350p ). Sad ću ovu preflashati na original softver i mirna bosna ![]() Par jednostavnih klikova a toliko problema ![]()
![]() |
#10 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2013
|
Čestitam, uživat ćeš s i5, 6850 će ti bit ko nova kartica uz njega. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Hvala svima na savjetima i pomoći, brzi i precizni kao i uvijek ![]() Eto instaliram mašinu pa javim dojmove ![]() Ploču sam uzeo Asrock B75 GL R2.0.
![]() |
#13 |
Banned
Datum registracije: Nov 2011
|
Bez problema ces moci clockati sa njim pod stock hladenjem ako imas okej kuciste. Mnozitelj je otkljucan do 40X, dakle 4GHZ sa njim i jos BCLK na kakvih 106MHZ i imas 4.2GHZ. S tim da ti treba bolja ploca jer ne idu sve sa BCLK-om na 4.2GHZ. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Nov 2011
|
Ja ti imam dotični proc na 4GHz, temp mi nisu prelazile 40 stupnjeva na stock kuleru..jedino mu je mana bila glasnoća.. Na preporuku @ShanTech-a uzel Cooler LC POWER LC-CC-95 za 95 kunića i prezadovoljan.. Temp oko 34 stupnjeva, hladnjak skoro pa nečujan..
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Dali zna netko koja je razlika u performansama između g1610 i g2010? Dal se isplati dat skoro 50% više novaca? Najzahtjevnija stvar koju bi radio su igre, ali će za početak biti uparen sa HD4770, tek kasnije nešto bolje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
@njuskalo.. hm, 50% je u ovom slucaju 150kn, a ne kupujes samo procesor ovdje tako da od 50% razlika ukupne cjene na kraju ce ispasti 10% ako. a g20x0 radi na vecem taktu i krucijalno ima 1MB cache vise, sto ce se preslikat u jedno 20ak posto vece ukupne performanse. Za tih 150kn odi na g20x0 osim ako ides na minimum cijene sa svime, onda logicno da i tu trebas sparat.
![]() |
#19 | |
uglymadafaka
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
bolje uzeti g1610, razlika novca u grafu ili nesto drugo, veci hard, 4gb rama .... razlike u performansama 10-20% za 50% cijene = neisplativo bolje kasnije ubost dosta jaci proc koji vec moze odradit 2-3x vise i3 se mogu nac polovni vec od 500kn, samo sto brzo odu ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Nema baš smisla gledati ukupnu cijenu kad se ovdje radi samo o procesoru. Tako mogu za sve komponente gledat onda. Činjenica je da je g2010 50% skuplji od g1610 a kako kažete nudi 10-20% bolje performanse. A tih 10-20% mislim da me neće spasit kada ću kupovat novu grafičku (a za HD4770 je dovoljan, pa i HD7770 koja i da ju kupim sad bi mi bila overkill), pa si mislim da onda bolje uzet jeftiniji i onda lako za godinu dana uzet polovno neki i3 ili i5 skupa sa grafom. Znači zaključak je donesen, razlika u peroformansama ne opravdava razliku u cijeni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Imam jedno pitanje u vezi procesora, neznam puno što se tiče Intelovih procesora itd pa me zanima kakav je i5-760 proc? Dali je bolji od AMD Phenoma x4 955BE ili su tu negdje što se tiče perfomansi u igrama i općenito? |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
i5 760 ti je starija s1156 platforma, ali naravno još uvijek se radi o odličnom procesoru u svakom pogledu i osjetno je jači od svih X4 Phenoma. Ako gledaš nekakav polovni best buy preporučio bi ti X4 960T. edit: sad sam i ja primjetio da imaš X4 955 BE tako da ako ti komp služi za igrice i svakodnevne jednostavne stvari surf/office/filmovi itd nemaš potrebe mijenjati procesor već samo grafu, ipak je 9800 GT lagano out. Zadnje izmijenjeno od: lolofuxy. 24.03.2013. u 23:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
Ma problem mi je trenutno u tome što sam zabunom kupio krivu matičnu.. Uzeo sam Gigabyte GA-990FXA-D3 a ona ima 4+1 faznu regulaciju tako da što se tiče ocanja proca ništa od toga, koliko čitam po netu.. A ovu 9800gt sam kupio privremeno da imam grafičku dok ne kupim bolju..Imao sam prije matičnu Asus M4A785TD-V EVO i ona je imala 8+2 faznu regulaciju |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
Oc-anje ti nije toliko ni potrebno osim ako si nabaviš neku jaču karticu poput HD 7870 ili debelo oc-anu HD 7850, a i možeš se zabavljati s procom na stock naponu - nije ti baš takav šroteks ploča bez obzira na regulaciju ili si skrati muke i jednostavno ju zamijeni sa 970A UD3. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
Koliko sam shvatio, neće se dogoditi ništa ploči ili procu ako ga klokam preko mnozitelja samo, pošto je BE verzija, ako ne diram napon? Mislim da mi u Linksu gdje sam kupio matičnu neće zamjenit jer je prošlo više od 10 dana otkada sam ju kupil.. Jedino da ju prodam i kupim drugu |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Guest
|
Gdje mogu pronaći recenzije Ivy Bridge Pentium i Celeron procesora? Zanima me usporedba sa FX-4100, Phenom X4 i Core i3 procesorima, i to ako je moguće u Cinebenchu, 3Dčmarku, i 7zip. ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Guest
|
Smrade. ![]() Jesi ti uopće pogledao što ti je google izbacio? Ništa korisno tu nema, samo linkovi do trgovina i specifikacija. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|