Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 13.12.2014., 16:34   #31
D/G
Premium
Moj komp
 
D/G's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Ploče
Postovi: 868
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Nemam susjede
..blago tebi ....ja se već sa dvojicom susjeda u mom ulazu zgrade najsnažnijih wifi signala dogovorio za podjelu kanala
D/G je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2014., 10:20   #32
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,715
Bio sam u pravu - u najlonu se nalazio nekorišteni AirLive N.Plug pa sam ga upogonio. Mogu reći da se situacija drastično poboljšala - došao sam ne nekih 15/5Mbps što mi je prihvatljivo.

Inače, imao sam dosta problema dok sam ga upogonio. Unatoč svemu što piše u manualu (192.168.1.253), nikako nisam uspijevao ući u njegove postavke i spojiti ga na postojeću mrežu. I onda se dogodilo čudo - u cijelom kvartu je nestalo struje. Kada je došla nakon 15min, AirLive je proradio sam od sebe, spojio se na postojeću mrežu, a da me uopće nije pitao za WPA šifru!

I dalje ne mogu ući u njegove postavke i vidim da uopće nema njegove wlan mreže tj. da ne radi kao wlan repeater. Znači, pc žicom iz N.Pluga preko switcha ide na net, ali repeater ne daje wifi signal što mu i je glavna zadaća. Pinganje iz cmd-a ne daje rezultate. Bez ideje sam.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein

Zadnje izmijenjeno od: coconut. 14.12.2014. u 10:33.
coconut je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 14.12.2014., 13:08   #33
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,972
Kad kazes da uopce nema njegove wlan mreze, jel na njemu gori zuta ledica?

S kojim se browserom probas spajat na AirLive?
Jesi za probu iskljucio AV programe i firewall?
Jesi se probao diretkno Lan kabelom iz PCa spojit na AirLive?
Kad ga spojis direktno Lan kabelom sto ti se ispise nakon CMD konade "ipconfig /all"?
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2014., 15:05   #34
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,991
Mislim da brkaš pojmove i sigurno nisi odradio kako treba,
napisao si da je ovako spojen: "žicom iz N.Pluga preko switcha ide na net" > ako je u produžetku "putanje" switch - router onda ga koristiš kao AP, trebaš odraditi:
- neka stoji stalno uštekan u struju, Hardware Mode Selector prebaci na AP i sačekaj 45 sec. da izađe na režim
- možda nije nužno (ali nije na odmet) odradi factory reset preko Reset / WPS tipke,
u manualu je loše / nikako objašnjena procedura, pretpostavljam dužim držanjem cca 10 - 30 sec., obično bljesnu sve ledice (osim power) i ugase se kada je iniciran reset postupak, potom pustiš tipku
- nakon šta se ponovo inicijalizira uzmi lap / pc i direktno se žično (Lan) spoji na Lan2 port (obrati pažnju koji je koji)
- bilo bi dobro da znaš u kojem je segmentu mreže tvoja postojeća mreža, to znaš po adresi glavnog routera, pretpostavljam da je std. 192.168.1.1
- privremeno postavi ove mrežne postavke na mrežnoj IP=192.168.1.50, Subnet=255.255.255.0, Gateway=192.168.1.253 (defaultna ip adresa N.Plug)
- u browseru otvori 192.168.1.253, user / pass = admin / airlive
- prođi wizzard, unesi SSID i wireless šifru (po defaultu se koristi WPS2-PSK tip), zvizni Finish i čekaj 2 min. da izađe na režim
- ponovo otvori web konfig, nađi Lan interface postavke i postavi Gateway=192.168.1.1 (IP glavnog routera), DHCP=Disabled, ostalo ti odgovara + Applay
- nije nužno ali je korisno da postaviš Time postavke (auto sinhronizacija datuma / sata, time zone)
- sad nađi Wireless postavke i provjeri / promjeni ako šta trebaš
- na kraju Lan kabel šta dolazi sa routera (preko switch - a) spoji na WAN / Lan1 priključak
- uzmi lap / mob, spoji se na wireless od N.Plug i probaj pristup internetu

AirLive N.Plug Manual > http://fs.airlive.com/manual/AirLive_N.Plug_Manual.pdf

That's it
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2014., 14:40   #35
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,715
Na AirLive sam se spajao sa FF i IE. 0 bodova
AV i firewall nisam isključivao, ali ne vidim razloga zašto zbog njih ne mogu ući u postavke repeatera. Na starome sam ulazio bez problema.
Hardverska tipka na AirLive je na poziciji Repeater. Postoje još pozicije Router i AP.
Probao sam se direktno spojiti na AirLive lan kabelom i to na oba njegova porta (WAN i LAN). 0 bodova
Probao sam ovu proceduru sa pritiskanjem Reset tipke i nije pomagala s time da sam išao po manualu - pritisnuti WDS tipku na routeru 5sec i u roku od 1min pritisnuti Reset tipka na repeateru dok se ne ugase sve lampice na njemu. Koristio sam štampani multilanguage manual koji dolazi s njime kao i pdf englesku verziju. 0 bodova.

Moram probati još sve to drugo što ste mi savjetovali.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2014., 15:23   #36
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,972
Jel opisano u tom stampanom manualu kako se izvodi reset na tvornicke postavke i jesi to probao? Ako se nakon vracanja tvornickih postavki ne mozes spojiti Lan kablom na njega, onda je mozda taj N.Plug u banani...

Kad se spojis Lan kabelom jel pocnu treperit ledice na lan portovima kompa i N.Plug-a?
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2014., 16:07   #37
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,715
Ima na AirLive-u Reset tipka. Naravno da sam tako radio.

Mreža mi izgleda ovako: Zyxel router (192.168.1.5)->bežično spojen AirLive N.Plug->LAN kabelom u switch-> iz njega LAN kabelom komp, NAS i media player
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2014., 16:44   #38
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,972
Mislio sam da provjeris Lan ledice u Lan konektorima (Lan2, a ne WAN/Lan1) kad direktno spojis komp sa N.Plug-om za ulaz u njegovu web konfiguraciju, i tako detektiras jesu li povezani. Ako ledice ne trepere, ili nema tih ledica, ili nisu povezani, pa probaj s drugim kablom/kompom. Ako su povezani upisi na kompu u CMD (tzv DOS prozor) komandu "ipconfig /all" i prepisi sto sve pronadje.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2014., 17:13   #39
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,715
LEDice na AirLiveu rade.
Nikkyjeva metoda je bila polovično uspješna. Uspio sam ući u postavke AirLivea, pokrenuo wifi, ali se nijedan mobitel nije uspio spojiti na tu mrežu unatoč izuzetno jakom signalu, a komp je ostao bez pristupa netu.

btw, još jedan problem - adresa routera je 192.168.5.1 pa domene ne pašu.
Ovo pišem s moba jer ne mogu na net kompom.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2014., 17:54   #40
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,991
Jasno da ne pašu, to se lako promjeni kada napokon otvoriš web konfig, obzirom na gore napisano promjenit ćeš:
IP uređaja 192.168.1.253 > 192.168.5.253
Gateway 192.168.1.1 > 192.168.5.1
+ Save + Reboot

Problem / nemogućnost pristupa web konfigu uređaja na novijim winsima (od Viste pa dalje) je poznati feature,
u x primjera smo pisali kako to treba riješiti / zaobići, evo po 101 put:
- ako imaš komp / lap sa XP ili Linux - om onda njega upotrebi
- ako nisi mijenjao mrežne postavke N.Plug na mrežnoj ugasi TCP/IP v6 a u v4 postavi:

- IP=192.168.1.50, Subnet=255.255.0, Gateway=192.168.1.253 + Applay
- ako treba odradi reboot kompa i dok izađe na režim spoji samo mrežnu kompa na Lan2 N.Plug direktno
- sada bi trebao moći otvoriti web konfig, uputa ti piše gore
- upiši šta trebaš uključujući ove izmjenjene ip adrese + Save + Reboot uređaja
- sada vrati mrežne postavke na automatic (idiot) ili samo prilagodiš da bude u 192.168.5.x segmentu a Gateway=192.168.5.1 (ip routera)
- nakon tog koraka uređaj će ti biti na 192.168.5.253 i moći ćeš mu pristupiti kao i routeru

Gore sam ti objasnio zašto / kako, ti N.Plug spajaš i koristiš u AP modu rada, dakle nikakav Repeter > postavi ga (prekidač) na AP i odradi kako ti gore piše

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 15.12.2014. u 18:35.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 17.12.2014., 17:34   #41
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,715
Ili sam ja lud ili je N.Plug u banani.
1. spojim komp i N.Plug LAN kabelom u LAN2 utor
2. prebacim N.Plug u AP mode
3. podesim LAN karticu na kompu na adrese: 192.168.1.50, 255.255.255.0, 192.168.1.253
4. uđem u N.Plug web configurator i odradim dio u vezi wirelessa
5. N.Plug se restarta, ostanem u web konfiguratoru i izgubim LAN vezu sa njime (žuti trokutić na oznaci mreže kod sata) iako radim po konfiguratoru bez problema
6. dobijem airlive WLAN mrežu, ali se na nju ne može spojiti nijedan uređaj (probao tablet, 2 moba i komp sa usb wlan stickom)
7. u web configu N.Pluga izmjenim podatke za vrijeme i LAN u 192.168.5.253, 255.255.255.0, 192.168.5.1
8. Apply, Reboot i sve otiđe u 3pm
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2014., 19:23   #42
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,991
Probaj u 4. koraku odmah odraditi ovo iz 7. koraka,
nemoj zaboraviti promjeniti / provjeriti da je DHCP Server ugašen,
sad odradi Apply, Reboot.

Nakon ovog bi uređaj trebao biti u istoj mreži i "lakše" dostupan,
tek sada vidi šta je sa wireless - om, za test privremeno postaviš bez zaštite.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2014., 14:42   #43
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,715
Prekasno sam skužio da u koraku 5 ostanem bez interneta, a ne LAN konekcije. Ono, mogu zujati web configom, ali internet no-no.
DHCP mi je uvijek na Disable.

Pokušao sam wlanu skidati zaštitu. Znači, na routeru je WPA2, ali mreža od AP-a je otključana. Spajanje nije išlo. Jedino još što mogu je otključati je direktno na routeru i još ostaviti otključanu sa AP-a. Javim rezultate.

EDIT: pokušao sam sa tvojim prijedlogom tj. da u koraku 4 podesim postavke mreže u AP-u. Nakom podešenja, AP se reboota, a browser prebaci na adresu 192.168.5.253 uz poruku 'The connection has timed out'. U web configurator ne mogu ući, LAN kartica nema vezu na net kao ni AP wifi mreža i opet se ništa ne može spojiti na nju iako je zaštita maknuta.
U web config AP-a mogu ući tek kada hardverski resetiram AP.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein

Zadnje izmijenjeno od: coconut. 18.12.2014. u 16:47.
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2014., 19:45   #44
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,991
Vidim da se ne snalaziš sa ovim promjenama ip adresa "u letu" + noviji idiotski winsi i eto veselja, zato i spominjem da je poželjan XP ili Linux za takve zadatke.
U momentu kada u web configu N.Pluga izmijeniš LAN u 192.168.5.253, 255.255.255.0, 192.168.5.1 + Apply + Reboot,
logično da izgubiš vezu sa uređajem (u tom momentu mrežna kompa je i dalje na 192.168.1.x),
dok uređaj odradi reboot ti na mrežnoj postaviš 192.168.5.50, 255.255.255.0, 192.168.5.253 + reboot glupih winsa i morao bi moći u web konfig,

kasnija / funkcionalna varijanta je da na mrežnoj postaviš 192.168.5.50, 255.255.255.0, 192.168.5.1 + obavezno moraš spojiti router > switch - wan konektor uređaja jer bez toga ne možeš pristupiti uređaju + nema neta "preko" uređaja,
kao alternativa (ovisno o pameti uređaja) ovaj Lan kabel sa switch - a ubodi u Lan2.

Možeš koristiti neki Live Linux (os dignut sa cd / dvd) samo dok podesiš uređaj (pogotovo ovaj igrokaz sa ip adresama).

Pogledaj koja je fw verzija u uređaju, ako je "manja" od R1.13 probaj mu upucati taj zadnji fw > http://fs.airlive.com/firmware/Airli...g_1.13_upg.zip
FW je bin file u zipu, odradi to dok je Lan kartica na 192.168.1.50, 255.255.255.0, 192.168.1.253,
obavezno čekaj dok odradi i web konfig bude ponovo dostupan a (po iskustvu) nije loše prvo odraditi jedan factory reset pa tek nakon toga konfig.
Cijela ova priča oko fw možda pomogne ako je trenutni fw blesiran.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2014., 10:31   #45
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,715
Stavio sam već zadnji fw. Tvornički je bio 1.07.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2014., 23:54   #46
OuttaControl
Premium
Moj komp
 
OuttaControl's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Trogir
Postovi: 1,870
Da uletim malo u temu i ne otvaram novu (usput bi preporucio neku sticky temu ovog tipa- pojačanje wlan signala, oprema bla bla) ugl sta kazete za ovaj uređaj samo za pojačat wlan, bio bi ko wireless bridge izmedju prvog i drugog kata kuce, na drugom ispod routera vata signal ali u sobama je lose(hvata ali puca cesto i sl.) znaci radio bi kao bridge cijena mu je 150-200 kn, znaci vrlo pristupacan

http://www.edimax.com/edimax/merchan...ers/br-6428ns/
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2014., 08:42   #47
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,881
spojiš prvi i taj lan kablom i sve bude ok. Full protočnost
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2014., 15:54   #48
OuttaControl
Premium
Moj komp
 
OuttaControl's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Trogir
Postovi: 1,870
a to mi ne igra zbog katova, ma netriba full samo 5. 5mbita za net, eventualno 10 za buducnost
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2014., 16:27   #49
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,715
Sorry Nikky, ali ne fercera.
Probao sam i s live Ubuntuom. Ni u jednom trenutku nisam imao spoj na internet bez obzira koje postavke mrežne i N.Pluga stavio.
Jedina razlika između Linux i winsa je ta da mi nije sve otišlo kvragu kada sam promijenio LAN postavke u N.Plugu već sam ostao u njegovom web configu nakon reboota.
Ali u trenutku kada sam postavke mrežne prebacio na 192.168.5.50, 255.255.255.0, 192.168.5.1 sve je riknulo. Ni neta, ni ulaza u web config - apsolutno ništa.
WLAN signal N.Pluga sam dobijao, ali se i dalje nijedan uređaj nije mogao spojiti na njega.

Dakle, kratko i jasno - što kupiti da bih dobio bolji net, kako žični tako i bežični? Recimo da je budžet nekih 300kn.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2014., 16:46   #50
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,991
Nema tu sorry, neispravan uređaj i eto muke i problema.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2014., 17:43   #51
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,972
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Ali u trenutku kada sam postavke mrežne prebacio na 192.168.5.50, 255.255.255.0, 192.168.5.1 sve je riknulo. Ni neta, ni ulaza u web config - apsolutno ništa.
WLAN signal N.Pluga sam dobijao, ali se i dalje nijedan uređaj nije mogao spojiti na njega.
Ni jedan uredjaj se nije mogao spojit na wlan od N.Plug-a, ili nije imao prolaz kroz njega?
Na kojem kanalu radi wifi na N.Plug-u? Jesi probao mijenjat kanale?
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2014., 20:08   #52
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,991
@OuttaControl
Ako se radi o pvt. kući sa zajedničkom strujom (ista faza iza brojila) evo ti rješenje > http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=265826
na drugom kraju dobiješ Lan i WLAN
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2014., 23:46   #53
OuttaControl
Premium
Moj komp
 
OuttaControl's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Trogir
Postovi: 1,870
a nisu na istoj fazi,vjerojatno, dva su brojila
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2014., 23:54   #54
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,991
A onda u nabavku EW-7228APn ili TL-WR743ND
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2014., 11:50   #55
hedgehog
Premium
Moj komp
 
hedgehog's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,327
Sretan Božić kolege trebam jednu malu pomoć..dobio sam nedavno wifi repeater Fritz 310..i kada ga namjestim on uspješno radi par sat maksimalno, a nakon toga ko da "zablokira" cijelu wireless mrežu. Nitko se ne može spojiti na nju, a i oni koji su spojeni iznačeni su s nje..kada se wifi repeater isključi opet sve normalno..Tada ga resetiram, pa ponovno postavljanje i onda nakon par sati opet ista priča..Jel netko možda zna koje postavke u routeru da pogledam ili nešto drugo? Inače koristim WPA+WPA2 zaštitu ako to ima ikakve veze..multicast je bio i uključen i isključen i ista priča..
hedgehog je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2014., 12:36   #56
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,991
Manual > http://en.avm.de/fileadmin/user_uplo...eater-310e.pdf

Jesi probao samo ugasi (ištekaj) - čekaj 5 sec. - upali (uštekaj) ili baš moraš reset i konfig ponovo ?
Koji je fw u uređaju (zadnji je 6.20) ?
http://en.avm.de/service/downloads/?...Repeater%2B310

ako automatika zakaže evo ovde fw za manualni update:
ftp://ftp.avm.de/fritz.box/fritz.wla...mware/english/

Više puta smo govorili kako detektirati "slobodan" wireless kanal > otkriveni postaviš u routeru fiksno.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2014., 13:26   #57
hedgehog
Premium
Moj komp
 
hedgehog's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,327
probao sam ištekaj-uštekaj metodu, ne pomaže..kanal sam stavio fiksni 11 na routeru, a na fritzu je defaultno čini mi se 11 jer ga stalno pokazuje..probati ću s updateom
hedgehog je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2014., 01:11   #58
hedgehog
Premium
Moj komp
 
hedgehog's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,327
Update nije bio potreban jer je zadnji firmware gore već.. Nađen je u međuvremenu zaobilazi put rješenja.. Ako isključim repeater, spojim se na originalnu mrežu, uključim repeater, on se spoji na mrežu i proširi ju sve funkcionira.. Ali ako se neki novi uređaj želi spojiti na tu mrežu ne može.. Pa se opet mora isključivati i isključivati repeater.. Užas proces jer je cilj upravo da mreže bude di je inače nema ima netko ideju šta bi moglo biti? Ili je jednostavno repeater loš
hedgehog je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2014., 09:38   #59
The AC
Premium
Moj komp
 
The AC's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Karlovac
Postovi: 998
Jel Dhcp isključen na fritzu? Probaj po standardu napraviti lozinku, pogledaj tu u podforumu,nikky je već par puta linkao na wpa keygen-e
The AC je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2014., 09:47   #60
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,715
Nakon podosta razmišljanja i frustracija, odlučio sam poslušati vaše savjete te sam si kupio TP-Link TL-WR743ND (Links, 179kn) i mogu reći da sam se preporodio. Linija je puno stabilnija, brzina praktički na full, a kako ima više LAN utora, izbacio sam switch iz lokalne mreže.
Podešavanje u repeater mode je trajalo par minuta. Zanimljivo je da nije kao ostali repeateri koje sam imao, napravio neku svoju internu wlan mrežu (obično imena WiFi Repeater1), već je ostala ista tako da se drugi uređaji lako priključuje na wlan jer je ta mreža već otprije umemorirana u njihove postavke.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na