Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 05.02.2012., 19:05   #91
mskvorc
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 14
Imam problem s pristupom repozitoriju, tj. problem je u krivim postavkama DNS-a jer dobivam bad address "downloads.openwrt.org", a isto je i ako probam ping www.google.com

Oprema mi je spojena ovak

Internet <-> Thomson ADSL router <-> Gigaset SX763 <-> Laptop

Na laptopu mi internet normalno radi, pa mi nije jasno kako onda sa samog routera ne radi. Na Gigasetu sam postavio static ip 192.168.1.20 i default gateway 192.168.1.1 (Thomson)

Gdje trebam dodati DNS postavke i koje? 192.168.1.1 ili od T-coma?

/etc/config/network

config 'interface' 'loopback'
option 'ifname' 'lo'
option 'proto' 'static'
option 'ipaddr' '127.0.0.1'
option 'netmask' '255.0.0.0'

config 'interface' 'lan'
option 'type' 'bridge'
option 'proto' 'static'
option 'netmask' '255.255.255.0'
option 'ifname' 'eth0.1'
option 'ipaddr' '192.168.1.20'
option 'gateway' '192.168.1.1'

config 'atm-bridge' 'atm'
option 'unit' '0'
option 'vpi' '1'
option 'vci' '32'
option 'encaps' 'llc'
option 'payload' 'bridged'
mskvorc je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2012., 19:51   #92
maymun
Premium
Moj komp
 
maymun's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: zadar
Postovi: 56
editiraj /etc/config/network

config 'interface' 'lan'
option 'dns' '192.168.1.1'

i nakon toga restartaj mrežu sa
root@OpenWrt:~#/etc/init.d/network restart

ako ne upali dodaj idući red u /etc/resolv.conf
nameserver 192.168.1.1
maymun je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 05.02.2012., 21:54   #93
mskvorc
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 14
super, radi...

hvala
mskvorc je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2012., 21:37   #94
Raxes
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 6
Da li postoji mogucnost da se negdje skine orginalni primary bootloader, ili da li neko zna i moze skinit s routera.Hvala unaprijed.
Raxes je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2012., 21:46   #95
.Delboy
Premium
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: hr
Postovi: 345
ftp://dl.solcon.nl/pub/fiber/siemens-sx762/

nema veze sta pise da je za sx762, tamo je primary, secondary i annex a fw
.Delboy je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2012., 15:22   #96
Psycho
Master Of Disaster
Moj komp
 
Psycho's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2002
Lokacija: Rijeka
Postovi: 581
Citiraj:
Autor maymun Pregled postova
dobije se to da imaš, ajmo reći pravi linux u svom routeru i onda sve što ide s time. To što se može ovisi o hardveru routera, procesoru, koliko ima rama, ima li usb... znači dobiješ linux strojčić. e sad što ćeš ti s tim, ovisi o tebi.

moja zamisao je bila zakačiti usb disk na router i instalirati torrent client, pa neka se seeda/skida 24h dnevno, komp mi ne mora biti upaljen jer router to radi.

Možeš instalirati apache ili neki jednostavniji web server. Možeš staviti kismet/aircrack pa snifati wireless promet. Možeš zakačiti web kameru na usb pa streamati preko neta..itd.. imaš i veću kontrolu nad prometom kroz router, bolji firewall

sve to nije baš uvijek jednostavno za izvesti, i trebao bi znat više manje što radiš, pogotovo što je ova verzija što ide na sx763 bleeding edge i time nemora sve uvijek raditi stabilno.

što se ss tiče, pa pola toga ćeš u konzoli raditi.

uglavnom ideja je da želiš napraviti nešto što softver na tvom routeru ne može, i onda staviš openwrt ili slične distribucije.
da li mogu napraviti ovo boldano, ali da mi nije glavni ruter nego samo spojen u mrežu kao switch?
__________________
svemogući serviser periferije..NOT..maybe
Psycho je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2012., 17:19   #97
maymun
Premium
Moj komp
 
maymun's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: zadar
Postovi: 56
@Psycho
Možeš, ja sam upravo to i napravio, siemens radi samo torrente, spojen je na drugi router...
zasad 3 dana bez restarta
maymun je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2012., 18:18   #98
mskvorc
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 14
Postoji negdje arhiva ipk-ova za stariju verziju kernela, jer vidim da su paketi u trunku već za verziju 3.1.10?
mskvorc je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2012., 21:02   #99
Psycho
Master Of Disaster
Moj komp
 
Psycho's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2002
Lokacija: Rijeka
Postovi: 581
Citiraj:
Autor maymun Pregled postova
@Psycho
Možeš, ja sam upravo to i napravio, siemens radi samo torrente, spojen je na drugi router...
zasad 3 dana bez restarta
rokenrol, jer imam od optime sagem s kojim mi napokon SVE radi besprijekorno pa ga ne bi dirao. kao switch koristim d-linkov 2641b, a imam ovaj gigaset jos odprije, pa bi ga ovako iskoristio jer kad mi stroj radi sam LUD jer kada cujem samo 6 diskova kako se vrti mi je dovoljno, a kamoli jos i ventovi.

koji vanjski disk koristis? moze neki od 2,5" sa napajanjem preko USB-a il bolje veliki neki s dodatnim napajanjem?
__________________
svemogući serviser periferije..NOT..maybe
Psycho je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2012., 21:17   #100
maymun
Premium
Moj komp
 
maymun's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: zadar
Postovi: 56
@Psycho
koristim 2.5" bez dodatnog napajanja, 120GB ata disk u nekom jeftinom USB kućištu, radi sasvim ok, i baš zbog tišine (tj buke ) sam stavio taj disk

@mskvorc
mislim da nema nigdje arhive, moraćeš preći na novi kernel. kad pređeš, onda poskidaj sve pakete iz trunka za taj kernel, pa ih možeš uvijek lokalno instalirati

Zadnje izmijenjeno od: maymun. 07.02.2012. u 21:29.
maymun je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 08.02.2012., 08:58   #101
Mack2006MJ
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10
SX763 u ETH modu

Pozdrav ekipa,

korisnik sam B.Net-a i imam doma jednoportni Cisco kabelski modem - planirao sam na njega spojiti SX763 pa da mi on bude Ruter za žicu i WLAN u mom kućanstvu (imam komp koji bi prek žice povezao, laptop i smartphone prek wirelessa).

Vidio sam da su neki upogonili taj ruter sa WRT firmverom kao sekundarni ruter pa me zanima kako ste ih upogonili (da li se može u WRT-u konfigurirati kao Ethernet (da mu se LAN4 port prebrika u WAN port, te koje bi postavke morao unijeti u njega ako mi je recimo Cisco na adresi 192.168.100.1 - pretpostavljam da bi SX-u trebao dati adresu 192.168.100.2).

Uglavnom, ako može samo par informacija kak ste SX-a spojili kao drugi ruter na postojeći ADSL modem (netko je spominjao Optimin Sagem i Thomson od HT-a).

Unaprijed hvala na pomoći :-)

M.
Mack2006MJ je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2012., 17:55   #102
uncut
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: Split
Postovi: 56
Možeš bez ikakvog problema definirati VLAN tako da npr. LAN4 port postaviš u WAN zonu... Još, koliko se sjećam, LAN portovi su obrnuti na internom switchu znaci LAN4 -> switch port1(ili 2)
uncut je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2012., 20:11   #103
mskvorc
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 14
Onda mi ne preostaje ništa drugo nego čekati da Delboy objavi img s novom verzijom kernela...

A čemu služe imagei u trunk folderu?


openwrt-lantiq-danube-GIGASX76X-jffs2-128k.image 07-Feb-2012 19:59 2621444
openwrt-lantiq-danube-GIGASX76X-jffs2-256k.image 07-Feb-2012 19:59 2621444
openwrt-lantiq-danube-GIGASX76X-jffs2-64k.image 07-Feb-2012 19:59 2621444
openwrt-lantiq-danube-GIGASX76X-squashfs.image 07-Feb-2012 19:59 2097156

Probao sam staviti ovaj squashfs.image, ali ne dobivam ništa na 192.168.1.1 nakon flasha

Zadnje izmijenjeno od: mskvorc. 08.02.2012. u 20:18.
mskvorc je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2012., 20:26   #104
uncut
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: Split
Postovi: 56
uncut je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2012., 07:57   #105
mskvorc
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 14
@uncut

Znam da je riječ o različitim datotečnim sustavima, ali me zanima da li su ti imagei spremni za korištenje ili je potrebno raditi neke modifikacije? Jer, kao što sam gore napisao, stavio sam openwrt-lantiq-danube-GIGASX76X-squashfs.image i flash prođe ok, međutim niti ping niti telnet ne daju odgovor na 192.168.1.1.

Stoga molim kratke upute kako raditi s tim imageom

Hvala
mskvorc je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2012., 15:44   #106
maymun
Premium
Moj komp
 
maymun's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: zadar
Postovi: 56
Nemožeš flashati te image jer imaju drukčiji flash layout, za to bi trebao mijenjati primary bootloader.

http://wiki.openwrt.org/toh/gigaset/sx76x - postoje dva načina instalacije openwrt, ovdje je riječ o načinu instalacije gdje se mijenja samo secondary bootloader.
maymun je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2012., 18:03   #107
SilentException
Premium
Moj komp
 
SilentException's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: ri-lj-kr
Postovi: 781
Jedno brzinsko za znalce U 2 stana iznad imam doveden ethernet kabel iz mog routera (ne direkt, prvo iz routera na switch, iz switcha dalje). Sad bi tu gore htio prikopčati SX763 i na njemu dignuti wireless (na drugom subnetu - dolje je 192.168.1.255, gore bi bio 192.168.2.255), tako da imaju net.

Jel to izvedljivo sa "vanilla" routerom ili cu morati staviti *WRT gore?
__________________

| Dell XPS m1530 Red | 15,4'' UltraSharp WSXGA+ (1680x1050) | Intel Core2Duo T7500 2.2GHz 4MB | 3GB RAM (1x2GB + 1x1GB) | nVidia GeForce 8600M GT 256MB DDR3 | Seagate 200GB 7200RPM | Slot Loading Dual-Layer DVD+/-RW | 6-cell (2.5 sati) & 9-cell (4.5 sati) batteries | Media Remote Control IR | Intel 4965AGN Wireless (2.4GHz & 5GHz Radio), Bluetooth, Fingerprint Reader, 8in1 Card Reader, 2 MegaPixel WebCam, LAN, HDMI 1080p connector, 3xUSB, Firewire, S-Video, VGA, ExpressCard slot | Windows Vista Home Premium | Logitech VX Nano Cordless Mouse | Logitech Alto Cordless Notebook Stand & Keyboard | Logitech AudioHub Notebook Speakers |


| TBA |


| Silverstone GD01B-MXR | Corsair HX620 620W Modular PSU | ASUS P5W DH Deluxe | Intel Core2Duo E6600 2.4GHz (3.0GHz) | nVidia GeForce 8800GTX 768MB DDR3 | AverMedia AverTV Hybrid Duo PCI-E | Creative Labs X-Fi Elite Pro | 200GB Seagate Barracuda 7200.8 7200RPM | BenQ DW1650 | Scythe Ninja Mini & Sharkoon Silent Eagle 92mm | 2x Sharkoon Silent Eagle 80mm | Case separated in two termal zones (CPU, HDD, DVDRW, TV Card & PSU, GPU, Sound Card) | AZiO BTD603-132 USB 2.0 Bluetooth Adapter | Logitech MX Revolution Cordless Laser Mouse | Logitech diNovo Edge Keyboard |


| D-Link DNS-323 A1 v1.05 fun_plug-ed + many mods | 2 x 320GB Seagate Barracuda 7200.10 7200RPM RAID0 | Cat6 Gigabit Network | 9k Jumbo Frames | Average (WRITE): 19,32 MB/sec | Average (READ): 28,60 MB/sec |


| D-Link DNS-323 B1 v1.05 fun_plug-ed + many mods | 2 x 1TB Samsung HD103UJ F1 7200RPM | Cat6 Gigabit Network | 9k Jumbo Frames | Average (WRITE): XX,XX MB/sec | Average (READ): XX,XX MB/sec |


| TBA (work in progress ) |

SilentException je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2012., 18:50   #108
.Delboy
Premium
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: hr
Postovi: 345
Mozes i na wrt fw, a mozes i sa orig fw, u temi za otkljucavanje skini Ethernet konfiguraciju pa ustekas dolazni kabel u lan4 i namjestis da bude dhcp client, a wlan kako oces vec drugi subnet.
.Delboy je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2012., 20:34   #109
SilentException
Premium
Moj komp
 
SilentException's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: ri-lj-kr
Postovi: 781
Hvala, pogledao sam tu temu i samo me zanima jos ako se moze izbjeci obvezna veza na net pri unlockanju? Ja sam na Optimi a router je T-Comov (dobio ga jos davno u proslom stanu). Jel ga mogu nekako na postojeci ethernet prikopcati da net radi, ili nema druge nego naci nekoga sa T-Comom?
__________________

| Dell XPS m1530 Red | 15,4'' UltraSharp WSXGA+ (1680x1050) | Intel Core2Duo T7500 2.2GHz 4MB | 3GB RAM (1x2GB + 1x1GB) | nVidia GeForce 8600M GT 256MB DDR3 | Seagate 200GB 7200RPM | Slot Loading Dual-Layer DVD+/-RW | 6-cell (2.5 sati) & 9-cell (4.5 sati) batteries | Media Remote Control IR | Intel 4965AGN Wireless (2.4GHz & 5GHz Radio), Bluetooth, Fingerprint Reader, 8in1 Card Reader, 2 MegaPixel WebCam, LAN, HDMI 1080p connector, 3xUSB, Firewire, S-Video, VGA, ExpressCard slot | Windows Vista Home Premium | Logitech VX Nano Cordless Mouse | Logitech Alto Cordless Notebook Stand & Keyboard | Logitech AudioHub Notebook Speakers |


| TBA |


| Silverstone GD01B-MXR | Corsair HX620 620W Modular PSU | ASUS P5W DH Deluxe | Intel Core2Duo E6600 2.4GHz (3.0GHz) | nVidia GeForce 8800GTX 768MB DDR3 | AverMedia AverTV Hybrid Duo PCI-E | Creative Labs X-Fi Elite Pro | 200GB Seagate Barracuda 7200.8 7200RPM | BenQ DW1650 | Scythe Ninja Mini & Sharkoon Silent Eagle 92mm | 2x Sharkoon Silent Eagle 80mm | Case separated in two termal zones (CPU, HDD, DVDRW, TV Card & PSU, GPU, Sound Card) | AZiO BTD603-132 USB 2.0 Bluetooth Adapter | Logitech MX Revolution Cordless Laser Mouse | Logitech diNovo Edge Keyboard |


| D-Link DNS-323 A1 v1.05 fun_plug-ed + many mods | 2 x 320GB Seagate Barracuda 7200.10 7200RPM RAID0 | Cat6 Gigabit Network | 9k Jumbo Frames | Average (WRITE): 19,32 MB/sec | Average (READ): 28,60 MB/sec |


| D-Link DNS-323 B1 v1.05 fun_plug-ed + many mods | 2 x 1TB Samsung HD103UJ F1 7200RPM | Cat6 Gigabit Network | 9k Jumbo Frames | Average (WRITE): XX,XX MB/sec | Average (READ): XX,XX MB/sec |


| TBA (work in progress ) |


Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 10.02.2012. u 14:51.
SilentException je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2012., 21:09   #110
.Delboy
Premium
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: hr
Postovi: 345
Nemoras ga otkljucati, tj. nemoras stavljati novi fw, ostavi onaj stari i otkljucaj ako oces, samo je bitno da ubacis onaj ethernet config i namjestis postavke mreže.
.Delboy je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2012., 14:11   #111
uncut
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: Split
Postovi: 56
Citiraj:
Autor mskvorc Pregled postova
@uncut
Jer, kao što sam gore napisao, stavio sam openwrt-lantiq-danube-GIGASX76X-squashfs.image i flash prođe ok, međutim niti ping niti telnet ne daju odgovor na 192.168.1.1.

Stoga molim kratke upute kako raditi s tim imageom

Hvala
Nešto nije u redu s routerom ...

Zadnje izmijenjeno od: uncut. 10.02.2012. u 14:24.
uncut je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2012., 15:14   #112
.Delboy
Premium
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: hr
Postovi: 345
Uredu mu je ruter, nego posto taj img sa trunka cita environment sa mac adresom na drugom mjestu nema sta procitati i kernel ne dobije mac adresu i mreza ostane ugasena.
.Delboy je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2012., 16:22   #113
grga11
Premium
 
grga11's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 73
multiple vpi/vci

pozdrav. da li open-wrt podržava multiple vpi/vci?
grga11 je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2012., 16:38   #114
.Delboy
Premium
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: hr
Postovi: 345
openwrt da, dd-wrt valjda se moze nekako preko konzole.
.Delboy je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2012., 17:51   #115
mskvorc
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 14
@.Delboy

Da li je planiraš uskoro updejtati svoje fw-ove na novu verziju kernela ili da mijenjam primary bootloader pa da mogu koristiti verzije iz trunka?
mskvorc je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2012., 20:22   #116
grga11
Premium
 
grga11's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 73
multiple pvc

nakon uspješne instalacije openwrt-a i dd-wrt nikako nisam uspio ostvarit virtualnu vpi/vci=0/50 na t-komi za voip. openwrt podržava multiple pvc ali ddwrt ne.
Nadam se da ce delboy uskoro napraviti tutorial kako vratiti originalni fw, jer mi sx763 u ovakvom stanju ne znači ništa.
grga11 je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2012., 16:00   #117
SilentException
Premium
Moj komp
 
SilentException's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: ri-lj-kr
Postovi: 781
Citiraj:
Autor .Delboy Pregled postova
Nemoras ga otkljucati, tj. nemoras stavljati novi fw, ostavi onaj stari i otkljucaj ako oces, samo je bitno da ubacis onaj ethernet config i namjestis postavke mreže.
Kul, vise-manje radi

Par pitanja, jel moguce ugasit ssh?


(Kako promjenit lozinku? (odem u Advanced Settings -> Administration -> System Password, upisem staru i dva put novu, klik na OK, Log Off -> nova lozinka ne radi, stara (admin) radi).) -> Ovo sam skuzio. Dobro bi bilo napomenuti da sam i otkljucao router
__________________

| Dell XPS m1530 Red | 15,4'' UltraSharp WSXGA+ (1680x1050) | Intel Core2Duo T7500 2.2GHz 4MB | 3GB RAM (1x2GB + 1x1GB) | nVidia GeForce 8600M GT 256MB DDR3 | Seagate 200GB 7200RPM | Slot Loading Dual-Layer DVD+/-RW | 6-cell (2.5 sati) & 9-cell (4.5 sati) batteries | Media Remote Control IR | Intel 4965AGN Wireless (2.4GHz & 5GHz Radio), Bluetooth, Fingerprint Reader, 8in1 Card Reader, 2 MegaPixel WebCam, LAN, HDMI 1080p connector, 3xUSB, Firewire, S-Video, VGA, ExpressCard slot | Windows Vista Home Premium | Logitech VX Nano Cordless Mouse | Logitech Alto Cordless Notebook Stand & Keyboard | Logitech AudioHub Notebook Speakers |


| TBA |


| Silverstone GD01B-MXR | Corsair HX620 620W Modular PSU | ASUS P5W DH Deluxe | Intel Core2Duo E6600 2.4GHz (3.0GHz) | nVidia GeForce 8800GTX 768MB DDR3 | AverMedia AverTV Hybrid Duo PCI-E | Creative Labs X-Fi Elite Pro | 200GB Seagate Barracuda 7200.8 7200RPM | BenQ DW1650 | Scythe Ninja Mini & Sharkoon Silent Eagle 92mm | 2x Sharkoon Silent Eagle 80mm | Case separated in two termal zones (CPU, HDD, DVDRW, TV Card & PSU, GPU, Sound Card) | AZiO BTD603-132 USB 2.0 Bluetooth Adapter | Logitech MX Revolution Cordless Laser Mouse | Logitech diNovo Edge Keyboard |


| D-Link DNS-323 A1 v1.05 fun_plug-ed + many mods | 2 x 320GB Seagate Barracuda 7200.10 7200RPM RAID0 | Cat6 Gigabit Network | 9k Jumbo Frames | Average (WRITE): 19,32 MB/sec | Average (READ): 28,60 MB/sec |


| D-Link DNS-323 B1 v1.05 fun_plug-ed + many mods | 2 x 1TB Samsung HD103UJ F1 7200RPM | Cat6 Gigabit Network | 9k Jumbo Frames | Average (WRITE): XX,XX MB/sec | Average (READ): XX,XX MB/sec |


| TBA (work in progress ) |


Zadnje izmijenjeno od: SilentException. 11.02.2012. u 20:56.
SilentException je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2012., 02:07   #118
Pacifist
Registered User
Moj komp
 
Pacifist's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Outer ring, Seventh Circle, Hell
Postovi: 28
Internet <-> Thomson 706wl router <--------> Gigaset SX763 <-> lokalna mreža

Thomson 706wl router - provider Amis, stavila ga szk u bridge mode na moj zahtjev
Gigaset SX763 - Openwrt gore, annex b iz prvog posta u ovom threadu

Dakle želio sam da Owrt bude u route modu, međutim nikako nisam uspio složiti PPPoE konekciju.
Vpi/Vci 1/32 treba postaviti za Amis, ako se ne varam, ili ?

Uglavnom od jučer navečer se patim, ne tražim gotova riješenja, ali molim prijedlog na što da obratim pozornost da pppoe proradi.

TIA
Pacifist je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2012., 02:12   #119
domis
Premium
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Varaždin
Postovi: 4,035
ako bude thomson u bridge modu i ako bude on obavljal link na net, u sx763 nemoras slagati nit annex nit vpi/vci.
trebas samo naci nacin da puknes jedan ethernet port na siemensu u WAN port
__________________
domis je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2012., 07:38   #120
Friday
Proktolog
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 258
Evo uspio sam i ja na svoj staviti dd-wrt i prezadovoljan sam. Imao sam do sada dd-wrt samo na la foneri i baš mi je bilo krivo što ne mogu siemensa upogoniti na isti način. BESKRAJNO se zahvaljujem kolegi koji je upozorio na Avast jer ni ja nisam mogao uploadati image zbog toga.
Možda će neki poput mene imati sitan problemčić - naime ja sam na t-comu i po defaultu adsl ne radi kad se sve odradi prema uputama. Potrebno je Annex type postaviti na Annex B a VPI/VCI na 0/33. Meni bez toga nije radilo.
E sad ključno pitanje: jel postoji način da se upogoni maxtv? Ima tutorial koji bi to trebao omogućiti ali nemam VLANS tab u setup opcijama (navodno jer router ne podržava VLAN?). Jel netko našao načina ili ću morati staviti još jedan router ispred da to odrađuje?
__________________
Freak Show Inc.
Friday je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na



(c) 1999-2007 :: PC Ekspert Team :: Sva prava pridrzana. ISSN 1334-2940
Ad Management by RedTyger
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.