Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.06.2010., 19:48   #1
NameNo
Premium
Moj komp

NameNo's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Laptop - Toshiba Satellite L300-1A8, pitanje u vezi garancije

Ispricavam se ako postavljam pitanje na krivom mjestu, ako postoji bolje neka mod premjesti thread.
Pitanje je sljedece, prije nesto vise od godinu dana kupljen je navedeni laptop u vemilu u Osijeku. E sad, sjecam se da je na web stranicama od vemila pisalo da je garancija 2god, medjutim nakon sto smo ga platili smo skuzili da na kutiji pise da je 2godine garancije samo na neke komponente a ne na cijeli laptop (j*** im pas m***). Uglavnom, na laptopu je sada riknula przilica, a uz to vemil u osijeku je zatvoren vec par mjeseci, pa me zanima dal netko zna dal je na tu przilicu garancija jednu ili dvije godine te dal ce ovi u zg priznat reklamaciju (pretpostavljam da hoce al ga moram dostavit tamo o svom trosku..?)? Eto ak netko zna odgovor ili ima kakvu sugestiju bio bi zahvalan.

(edit: da, zaboravih napomenut da sam zvao vemil u zg na sva tri broja telefona koji su navedeni na njihovoj stranici pa se nitko nije javio...zato i pitam ovdje..)
NameNo je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2010., 10:10   #2
taip@n
Master of the VCR
Moj komp

taip@n's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
trebaš zvati unus media zg, oni su preuzeli dio vemilovog poslovanja pa se raspitati jel to jamstvo u njihovoj nadležnosti....

no, ovdje imaš: http://www.toshiba-europe.com/eu/con...bgroup=Croatia , uvoznike za hr pa nazovi jednog ili pošalji email sa serijskim brojem lapa i razjasnit će ti i do kada ti vrijedi jamstvo i na što sve...

ja mislim da jamstvo vrijedi na sve dijelove lapa, osim baterije koja ima (ovisno o proizvođaču) 6 mjeseci ili godinu najviše...

također razmotri mogućnost doplate jamstva ako na to imaš pravo za još godinu ili dvije, ako imaš love... nije jeftino ali možda ti se isplati ako kažeš da ti je već sad počeo rikavati...

također se kod uvoznika raspitaj za ovlaštene servise jer lap na popravak ne mora ići u firmu gdje si ga kupio već izravno ovlaštenom serviseru...

a btw, kak si ustanovio da prža ne radi? jesi je probao očistiti onim cd-om za čišćenje?
Oglas

Oglas
Staro 17.06.2010., 12:01   #3
NameNo
Premium
Moj komp

NameNo's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor taip@n Pregled postova
a btw, kak si ustanovio da prža ne radi? jesi je probao očistiti onim cd-om za čišćenje?
Ustanovio sam vrlo jednostavno, pritisnem gumb da mi otvori przilicu kad ono nista...(ni nakon nekoliko pokusaja). Otiso po iglu i gurnuo u onu rupicu pa ga otvorio. Stavim unutra dvd i zatvorim, a frajer ni da bi ga pokusao zavrtit (naravno winsi kazu da unutra nema nikakav medij). Ista stvar i kad stavim neki drugi cd/dvd...mislim da je stvar poprilicno jasna
Nishta idem nazvat pa javim sto je bilo...
na info!!

Citiraj:
Autor taip@n Pregled postova
trebaš zvati unus media zg, oni su preuzeli dio vemilovog poslovanja pa se raspitati jel to jamstvo u njihovoj nadležnosti....
Ma sad vidim da sam njih i zvao... gledao sam brojeve telefona na ve-mulj.hr, nisam ni primjetio da iznad broja telefona pishe unusmedia... uglavnom, stoka se ne javlja ni na jedan od 3 navedena broja telefona vec 2 dana! Nie ni cudo da propadaju gamad...

Nazvao sam ovog prvog distributera na popisu, dali su mi broj od servisa, nazvao tamo i kaze zena samo donesite laptop i racun i to je to... zasad se cini super, vidjet cemo kako funkcionira u praksi
Eto hvala jos jednom na pomoci, pozdrav!

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 17.06.2010. u 12:51. Razlog: spajanje postova
NameNo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno