|
19.08.2024., 14:49 | #931 |
Premium
Datum registracije: Jan 2015
|
Danas mi tijekom printanja (Epson EcoTank L3151) nestalo jedne boje pa mi slika izašla malo čudno kolorirana. Uglavnom, kad sam to shvatio više ne printam. Odmah sam naručio novi komplet original boja (jednom se opekao na zamjenske). Zanima me da li je učinjena kakva šteta printeru ako se dokument printao bez jedne boje? |
19.08.2024., 14:52 | #932 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
nije
Oglas
|
|
19.08.2024., 15:08 | #933 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
actually je. povukao je zrak. ostao si bez tinte u rezervaru, pa je zrak ušao u cijev, a ispraznio ti se i damper na glavi, a onda se ispraznila i glava. sretno s oporavkom. moraš napravit ponovno punjenje glave, a to potroši skoro 1/4 rezervara, i nakon toga će ti vjerojatno printer javit da mu je waste pad pun, nakon čega će trebat u servis jer ga ne možeš doma resetirat i neće htjet printat u međuvremenu. desilo se meni s crvenom. kupiš špricu, izvadiš damper, ručno povučeš zrak iz njega sa špricom dok damper nije skroz pun, i onda pukneš head cleaning. uz malo sreće neće ti se napunit waste pad. |
19.08.2024., 18:04 | #935 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
Moj savjet je da napuniš tintu i pustiš nozzle check ili ti ga provjeru mlaznica, ako nema ništa na toj boji ili jako malo pusti jače čišćenje, a ako ni to ne pomogne onda ink charge kroz driver. Dopusti ti jedanput u 12 sati da to napraviš, a ako ti i napuni waste box jeftinije ga je zamjenit nego da nešto strgaš pokušavajući uštedit par eura još naročito ako je pod garancijom. Ako se ipak sam odlučiš kemijat napiši mi šta si radio da znam kad mi dođe u servis u 99 posto slučajeva pomogne i ako se dva puta pusti obično čišćenje. Sranje je što se mora spojit na program kako bi se resetirao waste box. Poslano sa mog 23117RA68G koristeći Tapatalk
19.08.2024., 18:18 | #936 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
kombinacija ova 2 videa. doslovno nemaš šta sjebat. https://www.youtube.com/watch?v=tWwiT-bXISs https://www.youtube.com/watch?v=WqLRMPoRBWY otvoriš za doć do bijelih dampera, skineš ga s glave, i špricom odispod (di nalegne na glavu inače) povuci sve dok cijeli damper nije napunjen tintom. i nakon toga head cleaning. zamjena waste pada se naplaćuje. potrošni materijal + obrada u servisu. nekad bilo 250kn. sad će bit šta, 50 eura? |
21.08.2024., 10:55 | #937 |
Premium
Datum registracije: Feb 2012
|
.... Zadnje izmijenjeno od: robik666. 21.08.2024. u 11:31. |
21.08.2024., 15:03 | #938 |
Premium
|
Dotočio sam original tintu i pustio onaj deep clean (koji se ne smije ponavljati unutar 12 sati). Nakon toga je printer proradio. E sad, koliko sam napunio waste pad, vidjet ćemo. Kad se to dogodi očito ću morati u servis jer bez resetiranja brojača neće ići... |
22.08.2024., 01:39 | #939 |
Premium
|
Ići će. Jedan forumaš ovdje je pisao o tome. WicReset - ja sam dvaput odradio to za L4150. Jedanput je besplatno korištenje keyeva, drugi put plaćaš 10-13€ liku koji je naparavio aplikaciju za reset. U međuvremenu naručit s ALIJE waste pad, ali NE samo jastučić (da prođeš za 1-2 € jeftinije), nego naručiš jastučić + plastičnu kutiju u koju je smješten Preko WicRestarta ubaciš key, resetira ti ga na nulu, jedan mali križni šarafić, zamjeniš cijeli waste pad i riješio si problem https://www.wic.support/download/ https://printerkeys.com/epson-reset-key-wicreset.html više na samo dvije stranice unazad: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3675828 P.S. važna napomena - ja sam na desktop kompjuteru imao instalirane sve one žive programske pakete od EPSONA, utilityje i ostale beskorisne gluposti - pazi -> jedan od tih instaliranih ti i služi da te "zezne" da je waste pad pun, na prastarom laptopu, naravno da nikada nisam ništa instalirao od EPSONA, i preko tog prastarog laptopa sam odradio Wic Reset, prošlo bez problema (na konpu su utility "skužili" šta želim napraviti )
22.08.2024., 10:12 | #940 |
Premium
|
Hvala care! Kad dođe red na to, pokušat ću tako. Iako, ovo duboko čišćenje sam odradio sad prvi puta, a i samo čišćenje glave radim jako rijetko jer sam se naviknuo da svaki tjedan okinem kopiranje jedne šarene stranice, da mi se glave ne zasuše. Na bivšem printeru to nisam radio, pa sam češće deep cleanao što je rezultiralo i punim waste padom i totalno zaštopanom glavom. Uglavnom, tenks! |
|
|
Oglas
|
|
22.08.2024., 15:33 | #941 |
Registered User
Datum registracije: May 2010
|
I ja sam napravio resetiranje waste pada na isti način.. s istom aplikacijom. Savjet je da naručiš sa ali expressa rezervne spužve dosta ranije, pa ih onda samo zamijeniš kad bude potrebno...da ne čekaš |
22.08.2024., 21:30 | #942 |
Premium
|
ali ne samo spužve, nego naruči spužve, koje su već u sivoj plastičnoj "posudi", kutiji, kako god želiš, tako da ne moraš rastavljati tu kutiju, prljati ruke bojom i slagati spužve, nego samo odšarafiš, umetneš novu komplet kutiju, staru baciš u smeće, po principu "plug n' play"
Oglas
|
|
Uređivanje | |
|
|