Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 12.12.2009., 14:47   #121
the_ghost
lar~
Moj komp
 
the_ghost's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,024
Citiraj:
Autor thopok Pregled postova
a tvrdi da ne radi ni to...
A je****, ako svima ostalima radi, gdje je problem?
the_ghost je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2009., 14:51   #122
borisko
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: .com
Postovi: 490
Citiraj:
Autor mzex Pregled postova
bome ima se pametovati o tome, jer do trena sklapanja ugovora niko me nij upozoril na to. nit to pise u uvjetima koristenja, koji su u sklopu ugovora, nit to pise u CARNet-ovoj Odluci o prihvatljivom korištenju CARNet mreže. A bome i u službi za korisnike i iskona i CARNet-a niko to nije rekel. Zval sam ih sve po nekoliko puta. U CARNetu su mi nekoliko različitih ljudi rekli da nisu zabranili rad u route modu, vec da ne pružaju podršku samo za bridge mode, a route si može sam korisnik složiti ako zna.

I u uvjetima od OPTIME se to ne spominje.
Obrati se reklamacijama i reci im sve to. prebaci se na Iskon.DUO i plaćaj 150kn 3mbps flat i imaj routing mode.

Nego ti bi za 99kn 5mbps flat i ne bi poštovao uvjete korištenja.
borisko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 12.12.2009., 20:23   #123
the_ghost
lar~
Moj komp
 
the_ghost's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,024
Citiraj:
Autor mzex Pregled postova
kaj je najbolje nije mu cak ni brzina ogranicena. radi mu na 11MBit/s, umjesto obecanih 3MBit/s.
jel jos uvijek btw? Koliko vidim ekipa se po newsima zali od jucer/danas da imaju samo 3.
the_ghost je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2009., 16:23   #124
mzex
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Varazdin
Postovi: 65
Citiraj:
Autor the_ghost Pregled postova
Stavi drugi router iza nek ti on dize PPPoE konekciju.
kupil sam netgearov router i probal sa frendovim surecomom. jednostavno ni jedan ni drugi ne zele zvati prema siemensu. zbog cega je to tak ne znam. probal je i moj frend i onda sam ja opet probal po uputama drugog i jednostavno ne ide.

Citiraj:
Autor the_ghost Pregled postova
A je****, ako svima ostalima radi, gdje je problem?
a j*****, al ne radi.
probal sam i probal je moj frend. i mislim da sam napisal u jednom os svojih postova da to ne radi.

imam netgear wpn824 v2, a frendov router je surecom EP-9610SX-g.
Ne radi ni sa jednim.

svom ruteru sam postavil fiksnu IP adresu. znaci 192.168.5.10, dok siemens ima 192.168.5.1. e a kad probam manualno spojiti netgeara on jednostavno veli da nema ničeg s druge strane, tj. piše samo waiting for 192.168.5.10 i ništ se ne događa.

Citiraj:
Autor the_ghost Pregled postova
jel jos uvijek btw? Koliko vidim ekipa se po newsima zali od jucer/danas da imaju samo 3.
mom burazu danas radi na 4,2 Mbit/s

Citiraj:
Autor borisko Pregled postova
Obrati se reklamacijama i reci im sve to. prebaci se na Iskon.DUO i plaćaj 150kn 3mbps flat i imaj routing mode.

Nego ti bi za 99kn 5mbps flat i ne bi poštovao uvjete korištenja.
da mogu raskinuti ugovor otišel bi na amis. 4 Mbps/768 kbps + 1500 min besplatnih razgovora prema fiksnima za 168kn. al nemrem raskinuti ugovor.

Zadnje izmijenjeno od: MadBoY. 15.12.2009. u 18:17. Razlog: 4 posta zaredom
mzex je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2009., 18:17   #125
MadBoY
MadModerator
Moj komp
 
MadBoY's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2002
Lokacija: Varaždin
Postovi: 4,228
mzex - forum posjeduje opciju Multi-Quote, pa ju malo prouci
__________________
skupi-dupi-du, skupi-dupi-du, pam pam... pf
MadBoY je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2009., 20:48   #126
the_ghost
lar~
Moj komp
 
the_ghost's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,024
Citiraj:
Autor mzex Pregled postova
svom ruteru sam postavil fiksnu IP adresu. znaci 192.168.5.10, dok siemens ima 192.168.5.1. e a kad probam manualno spojiti netgeara on jednostavno veli da nema ničeg s druge strane, tj. piše samo waiting for 192.168.5.10 i ništ se ne događa.
Jesi ti siguran da dobro to podesavas? Jesi upisao PPPoE username/password u netgear? jesi se igrao sa PAP/CHAP postavkama (ne znam koje treba biti).
the_ghost je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2009., 22:39   #127
mzex
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Varazdin
Postovi: 65
Citiraj:
Autor the_ghost Pregled postova
Jesi ti siguran da dobro to podesavas? Jesi upisao PPPoE username/password u netgear? jesi se igrao sa PAP/CHAP postavkama (ne znam koje treba biti).
gle ja mozda nisam nekaj dobro radil al prijatelj koji je pokusaval sloziti je diplomirani informaticar i ima puno iskustva s mrezama, pa niej uspel to podesiti. Ni a svojim vlastitim routerom nije uspel. a sad cekam drugog da dojde pa bum njega pital za taj pap/chap.

j******, ja sam druge struke, pa se u mreze jako malo kuzim.
mzex je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2010., 14:12   #128
Kukec
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Novi Marof
Postovi: 7
Ovako imam SIEMENS Gigaset SX 763 WLAN dsl! Dali bi ga mogao koristiti kao wireless antenu, kako bi se mogao povezati sa susjedom!! Di mi mogao preko njega tražiti uređaj od susjeda, jer nemam pri ruci WLAN antenu, a ne želim trošiti pare na to!!! Dali je moguće ovaj ruter koristiti kao antenu??
Kukec je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2011., 13:41   #129
marke
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 304
Pozdrav!

Ovako, imam jedno pitanje vezano uz Iskon Carnet i spajanje preko Symbiana S60 (Nokia E51). Situacija je ovakva, moja cura ima doma onaj TrioCarnet paket od Iskona. Imaju Siemens Gigaset SX763 modem i laptop im je kablom spojen u njega. Na laptopu imaju napravljenu novu PPPoE konekciju u koju je naravno ukucan username i password koji imaju u Carnetu i onda se preko te konekcije spajaju na net.

E sad, pošto ona nema često pristup tom laptopu, ja joj oću nariktat da se spaja preko mobitela na njega. Znači da se spoji WLAN-om na modem i onda da na mobitelu se napravi konekcija kao i na kompu i da može na net. Problem je kaj ne znam dali se na toj Nokiji može to napravit, tj. dali je moguće napravit PPPoE konekciju kao i na laptopu i da to onda funkcionira?

Ako to nebi bilo moguće, imam drugu opciju. Imam doma Linksys WRT54GC router sa DD-WRT firmware-om gore. Ja bi na njemu doma podesio PPPoE konekciju sa username-om i passwordom, i dao njoj taj router da ga spoji kablom u Lan 2 port na Siemensu. Dali bi se u tom slučaju (znači kad je u samom routeru podešena PPPoE konekcija) ona mogla s mobitelom samo spojit preko Wifi-ja na taj moj Linksys i da ništa više nemora podešavat na mobitelu, i dali bi onda imala pristup netu? I u tom slučaju bi sve za laptop ostalo nepromjenjeno, pošto je on i dalje spojen na isti način kao i dosad u Lan 1 port, jel tako?

I da, još jedno pitanje. Kako saznat koji je password za WLAN od tog Siemensa? Pretpostavljam da je defaultni, pošto ga oni sigurno nisu menjali.
marke je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2011., 14:15   #130
marke
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 304
Malo sam pretražio forum i ako sam dobro skužio, odgovor na prvo pitanje (pppoe preko moba) je NE, a na drugo (pppoe na Linksys pa onda wlan na mob) je DA. U tom slučaju mi password od Siemensa ni ne treba. Samo neka mi netko to potvrdi. I dali postoje neke stvari na koje moram pazit pri podešavanju PPPoE konekcije na DD-WRT firmwareu?

I na pamet mi pada još jedna opcija, a ne znam dali je to moguće. Dali je znači moguće da samom tom Siemensu podesit PPPoE konekciju i username i password od Carneta tako da uopće ne trebam niti drugi router, a niti na laptopu da nema potrebe za kreiranjem PPPoE konekcije?

Zadnje izmijenjeno od: marke. 26.09.2011. u 14:24.
marke je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 26.09.2011., 14:33   #131
borisko
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: .com
Postovi: 490
Citiraj:
Autor marke Pregled postova
Malo sam pretražio forum i ako sam dobro skužio, odgovor na prvo pitanje (pppoe preko moba) je NE, a na drugo (pppoe na Linksys pa onda wlan na mob) je DA. U tom slučaju mi password od Siemensa ni ne treba. Samo neka mi netko to potvrdi. I dali postoje neke stvari na koje moram pazit pri podešavanju PPPoE konekcije na DD-WRT firmwareu?

I na pamet mi pada još jedna opcija, a ne znam dali je to moguće. Dali je znači moguće da samom tom Siemensu podesit PPPoE konekciju i username i password od Carneta tako da uopće ne trebam niti drugi router, a niti na laptopu da nema potrebe za kreiranjem PPPoE konekcije?
Dobro si skužio. Opcija postavljanja tvojeg routera je najpouzdanija.

Stvari koje treba paziti

https://helpdesk.carnet.hr/DUO.CARNet

Citiraj:
Tip konekcije: "PPPoE"
Metoda autentikacije: "PAP"
Korisnički podaci: korisničko ime tipa: username@ustanova.hr i lozinka
Što se tiče metode autentikacije potrebno je samo omogućiti PAP, bez ikakvih metoda kompresije i metoda enkripcije.
borisko je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2011., 14:35   #132
marke
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 304
Puno hvala. Ali možeš li mi reći onda samo dali bi ova treća opcija bila moguća, znači da u Siemensu se podesi ta PPPoE konekcija? To bi bilo najjednostavnije za probat.
marke je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2011., 14:40   #133
borisko
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: .com
Postovi: 490
Moguća je. Kod nekoga radi, kod nekoga ne. Nema ti druge nego da probaš. Ako ne uspješ (ako se online lampica ne upali), morati ćeš ga resetirati na "factory defaultse" kako bi mogao ponovno normalno koristiti internet preko PC-ja.

Advanced settings > Administration > Reset to factory default settings > OK
borisko je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2011., 14:41   #134
marke
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 304
Može samo neki kratki tutorial kako podesit na Siemesu tu Carnet PPPoE konekciju? Znači jasno mi je da trebam odabrat PPPoE i upisat podatke od Carneta. Al kaj je s ostalim opcijama, MTU, LIne mode, Encapsulation, PPPoE Passthrough i tako to?

Ako će meni ikad bit jasni ti routeri i njihovo "Sad radim, sad ne" s potpuno istim postavkama, ubi me. Hvala ti na pomoći, probat ću ovih dana pa javim rezultate.

Zadnje izmijenjeno od: marke. 26.09.2011. u 14:52.
marke je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2011., 16:11   #135
borisko
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: .com
Postovi: 490
PPPoE pass-through ugašen u tom slučaju. Ostalo ne diraš.
borisko je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2011., 20:46   #136
marke
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 304
Ovako, sad mi je prek telefona rekla kak je podešen njen Siemens. Izgleda da je u njemu već napravljena PPPoE konekcija, al mi nije jasno zašto se onda mora pravit posebna i na laptopu. Jer je on podešen na PPPoE i username i password od Carneta su tam ukucani i sve ostalo kak treba bit. Al oni se svejedno spajaju preko konekcije na laptopu, a i kad se mobitelom spojila na router, nije mogla na net.

Ja sad doma podešavam svoj Linksys da ga ona sutra može samo uštekat i da može odma na net. Evo slike kako sam podesio one glavne opcije:


Dali moram išta više dirat? Tu nigdje nemam one postavke enkripcije (PAP i ono). Šta je s ovim ostalim, DHCP i tim opcijama? I dali mora ona šta sad mijenjat na Siemensu svom?
marke je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2011., 15:29   #137
marke
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 304
Kao što sam i očekivo, nije proradilo. Može sad mala pomoć? Evo ovako, opisat ću trenutno situaciju. Dakle, taj njihov iskonov Siemens router je trenutno konfiguriran ovako:


Nije mi jasno zašto je on tako konfiguriran, tj. zašto nije u bridging modu. Jer, kad se spoji s laptopom bežično na taj router, nije na internetu, dok god na kompjuteru ne pokrene PPPoE konekciju sa Carnet username i passwordom. Zašto onda mora i na routeru bit podešena PPPoE konekcija kad se tako i tako ona mora pokrenut sa laptopa?

I sad, kad sam spojio svoj router na njega, podesio sam ga ovako:



Međutim nije se htio connectirat, veli da ne može uspostavit vezu. Šta bi tu trebalo još podesit? Ovaj Siemens router, dali treba bit postavljen PPPoE ili Bridging (MER)? Nigdje ne vidim ovdje PPPoE pass-through koji bi trebao bit omogućen.

Dali bi možda bolje bilo da stavim DD-WRT na ovaj Linksys, možda čak je moguće da on kao takav ne funkcionira sa ovom vezom?
marke je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2011., 18:29   #138
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 10,835
PPPoE pass-through ti je skriven (nevidiš ga), nalazi se između Connection mode i UPnP, probaj se igrat sa tamper_data kako bi ga privremeno postavio vidljivim te onda postavio na On.
Kad to uspiješ onda će "proći" konekcija sa Linkača.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2011., 18:38   #139
marke
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 304
Da, pa to mi nije jasno zakaj se ne vidi. Daj mi molim te objasni kako da ga probam vratit, jer se baš i ne kužim u to previše, a sutra idem kod nje pa da to sredim odma sutra, jer neznam kad bum opet mogo.

Dali linksys i siemens moraju bit u istom subnetu (onaj treći broj u ip adresi)? Dali da postavljam dhcp server na enabled? Da mu dam može static dhcp? Dali da u postavkama mrežne kartice definiram ip adresu i dns servere ili da ostavim to automatski?
marke je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2011., 19:03   #140
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 10,835
Nevidiš zbog Iskon "customizacije", kao help posluži se netom (kako koristit sami tamper_data) i one upute za "otključavanje" SX763.

Ako se nijedan komp neće spajat na net direktno sa SX763 onda mu možeš ugasit DHCP Server, wireless, . . .

Cijela pvt mreža od Linkača može biti na drugom subnetu (npr. 192.168.2.x) jer će sve izlazit preko PPPoE pass-through. U Linkaču upališ DHCP Server, manualni DNS - ovi, . . .
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2011., 19:20   #141
marke
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 304
Aha, znači baš ga moram otključat. Ali, jedna mi stvar nije jasna. Ako prolazi PPPoE konekcija sa laptopa, dali bi to onda trebalo značit da je PPPoE passthrough uključen, samo da ga se ne vidi? Jer da nije, onda se nebi mogao ni preko laptopa spojit, kaj ne?

I kako bi trebao postavit Siemensa, u Bridging (MER) mod? I možeš li skužit zakaj je on sad postavljen na PPPoE sa Carnet podacima ukucanim, kad se isto to mora napravit i na laptopu? Tj. dali bi moralo radit normalno i da prebacim sad u Bridging (MER) mod i onda preko konekcije na laptopu bi opet sve radilo?
marke je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2011., 20:38   #142
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 10,835
Nemoraš ga "otključavat", čak ne preporućam jer se radi o Iskon varijanti.
Dobro si pretpostavio / zaključio da je PPPoE pass-through vjerojatno na On samo se ne vidi u web konfigu.

Ostavi u SX763 PPPoE mode, mislim da je nebitan u ovom slućaju.

Igrokaz sa Carnet konekcijom je već dobro dokumentiran / objašnjen na forumu u x tema. Potraži malo.
Poznato je da rijetki routeri uspješno rade sa Carnet konekcijom. Zapravo su time postigli (svoj) cilj da je samo jedan komp spojen (a ne cijela lok. mreža) preko "osobnog" accaunta.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2011., 10:05   #143
Matko_STR
Premium
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Croatia
Postovi: 53
Ja sam se isto mučio s carnetom i iskonom i provjereno rješenje ti je D-link DIR-600...

Taj iskonov router resetiraj na tvorničke postavke i ništa više ne diraj... u njega u port1 ubodi D-linka i u njemu postaviš samo PPPoE user i pass.

Meni se odmah spojio i sad imam normalan wifi i mogu spajati koliko hoću uređaja.
Matko_STR je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2011., 13:30   #144
marke
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 304
Ma imam ja doma D-link DIR-615, al meni služi za istu stvar samo za Bnet, pa bum njoj dao sad Linksys, a onda kad pređem uskoro na Amis, mogu i taj Dlink joj dat. Mada mislmi da ovaj Linksys bi moro delat jer su njega i za BNet svi preporučili.
marke je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2011., 11:55   #145
tihomirb
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4
Ekipa, je li to uspio natjerati ovaj router da radi boradcast udp porta, tj. da radi forward udp porta izvana na broadcat u localnoj mreži. Konkretno radi se o portu udp 9 i služi za wake on lan funkcionalnost računala.

Pozz
tihomirb je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2012., 18:51   #146
220ws
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2012
Lokacija: zg
Postovi: 6
Ekipa,

sad sam na optimi i imam sx 763 s otključanim firmwareom. Uglavnom sam dosta
zadovoljan kako navedeni radi pa ga mislim staviti na annex b kad prijeđem
na iskon i nastaviti ga koristiti. Sad pitanje, u firmwareu imam otključan
voip i jedan telefon mi je složen na noonoh sip, sad me zanima mogu li ručno
postaviti profil za iskon voip za drugi telefon, ili ga automatski pokupi sa
servera ili nešto treće?

pozz
220ws je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2012., 20:04   #147
-Ivan-
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Tu
Postovi: 27
Iskonov router je poluzakljucan (modificiran firmware) i sam kupi kompletnu konfiguraciju sa servera, e sad ja jos nisam cuo da je netko uspio podesiti voip za iskon na nekom neiskon routeru. Doduse neki lik je uspio nekako natjerati takav router(t-com) da pokupi konfiguraciju sa servera ali kako stvarno nemam pojma. E sad ako uspijes nagovoriti router da se konfigurira i onda na njemu dodati jos noonoh i u teoriji bi moralo raditi a sad kolko se s tim isplati zajebavati (i da li bi opce radilo) to je druga prica.
-Ivan- je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2013., 11:05   #148
whitelight
Registered User
 
Datum registracije: May 2013
Lokacija: Ivanec
Postovi: 1
Imam LAN, standardni siemens router, žična veza, IP, DNS - podešeno automatikom. Sve svijetli - adsl, online, LAN svijetli (svijetle dvije lampice(?), a jedan je kabel), mrežna svijetli na kompu. Mrežna krepala pa je promijenjena - sve radi ali nema interneta. Dva sata pregovarala s operaterom bez rezulata ( reset svega...).
Pod mrežne veze prikazuje se samo LAN, povezano.
Da li treba postaviti PPPoE da bi se upisalo korisničko ime i lozinka?

Ping test - ping 192.186.5.1 sent:4, received: 0, lost 4, 100%

Zadnje izmijenjeno od: whitelight. 09.05.2013. u 11:08. Razlog: dodatak
whitelight je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2013., 23:11   #149
Ag008
Mađioničar
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,336
Malo se igram sa iskonovim sx763 i ako koga zanimaju stock postavke za voip evo ih:
Dosta toga sam otključao i omogućio pristup, primjer
http://prntscr.com/2ezomw
Sutra ujutro ću pokušati kopirati sve postavke na jedan otključani sx763 pa da vidimo hoće li raditi.
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2013., 23:48   #150
domis
Premium
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Varaždin
Postovi: 4,062
kakva je procedura za postavljanje rutera u bridge mode?
najvjerojatnije mi dolazi SX763 jer mi piše da bude SSID SiemensWLAN

ne mislim drzat u router modu jer mi je drugi ruter na openwrt vec iskonfiguriran do kraja
__________________
domis je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na



(c) 1999-2007 :: PC Ekspert Team :: Sva prava pridrzana. ISSN 1334-2940
Ad Management by RedTyger
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.