|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Internet radi ali LAN ne (Zyxel P-660 HW-D3)
Bok Molim vas za pomoć. Nakon što cca. 6 mjeseci koristim ovaj router za pristup internetu, htio sam povući neke fileove ftp-om preko WLAN-a sa desktopa na laptop i skužio sam da se ne vide (ni ping ne prolazi). Na mreži su 3 desktopa (as statičkim adersama) i povremeno dva laptopa (jedan ima DHCP a drugi statičku adresu) i internet radi na svim kompjuterima ali se nikoji od njih ne vide međusobno (niti ping ne prolazi). Da li je to problem sa routerom ili ima neki tajni setting koji nisam uključio. Puno hvala Cinculator IP adrese: router: 192.168.0.1 255.255.255.0 PC -i 192.168.0.2 - 7 255.255.255.0 def gtw:192.168.0.1 firewalli su isaključeni (na PC-ima i na routeru) Router mode, NAT (SUA only), port forwarding za torrent i e-mule, DHCP, bandwith management isključen, IPTV isključen (sva 4 porta rade za internet) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
|
nema pomoći
niko mi ne zna pomoći ? ili nema volje ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#4 |
Registered User
|
Workgroup nema veze jer ping ne prolazi. Workgroup je stvar windows networkinga i NetBIOSa, a ne IP connectivity-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Viđao sam takvu situaciju i često je posljedica kad dopustiš onaj network config wizzard pri instalaciji. Zato ga obavezno preskačem i odradim manualno. E sad ti nađi rješenje a da nije reinstall. Jel ima neki poseban razlog zašto su mjenjane ip adrese na 192.168.0.x sa defaultne 192.168.1.x ? Isti "štos" je zapravo "feature" (izolacija LAN i WLAN klijenata) kod nekih routera normalna stvar, treba pogledat manual. Za susjedni topic, treba za probu laptop isto spojit žično. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
relaksirani lemur...
Datum registracije: Feb 2007
|
Vidi mi se da ti koristiš mixanu mrežu. Pravilo je slijedeće. Fiksne adrese postavi na slijedeći način, na žičano umreženim računalima postavi npr. 192.168.1.x a s druge strane na wireless računalima postavi 192.168.2.x. Kao što kolega kaže, provjeri postavke na routeru. Postavljenje mixane mreže je uvijek bio zahtjevniji zadatak nego postavljanje etherneta kroz žice. Ovdje su ti dva korisna linka ukoliko imaš volje pročitati nešto. Svakako pokušaj i sa žicama umrežiti lapove, ali pri tom neka ti sve adrese budu npr. 192.168.1.x. http://www.pcbuyerbeware.co.uk/Netwo...s.htm#DG834Gv3 http://www.practicallynetworked.com/.../mmr_intro.htm |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Bok Hvala na odgovorima @Nikky nisam koristio nikakve wizarde ni instalacije nego sam ručno poslažio router. Range sam stavio na 192.168.0.x iz banalnog razloga da se ne penjem na kat kod šogija i ne mijenjam mu IP adresu kojaje bila na starom routeru kojeg je ubio grom. Mislim da bi ovo mogao biti neki "feature" ali nigdje ga nema u manualu (od preko 100 str). Što se tiče žičnog povezivanja niti to ne radi tj svi komp. imaju internet i pingaju router ali ne pingaju jedan drugoga. @ZAHHAROW Mislim da ovo što predlažeš ne bi radilo jer su 192.168.1.x i 192.168.2.x dvije zasebne mreže koje se ne vide (jer je net maska 255.255.255.0 što znači da se samo zadnja znamenka može mijenjati a da se ostane u istoj podmreži). Čak i kad bi prilagodio net masku tako da ova dva range-a spadaju u istu podmrežu - ne vidim što bi to pomoglo i kakve to veze ima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
@thopok ne znam što si htio reći ali citiranje dvije rečenice koje nemaju nikakve veze jedna s drugom djeluje prilično bahato (ako mi želiš pomoći potrudi se napisati par smislenih riječi). File and printer sharing rade preko NetBIOS (M$) protokola koji je na 5 OSI sloju a ICMP je na trećem. To jest NetBIOS radi preko TCP-a, a TCP je iznad ICMP Ako ne radi ICMP (PING), ni TCP sigurno neće raditi niti NetBIOS Cijenim svaku pomoć i neznanje nije grijeh, ali bahatost je. Ne bi htio nikog uvrijediti, ali mislim da je ciljovih foruma, da ljudi pomognu jedni drugima. Rado ću uzvratiti trud kad vama bude trebala pomoć. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Kakvo crno pravilo? Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
@Bubba konačno neko tko ne ne lupa gluposti ;-) Da, naravno da je stvar u routeru. Stavio sam zasebni D-Linkov modem i router i sve radi normalno. Ipak imam doma dva Zyxel-a pa sam ih htio iskoristiti jer mi svako ljeto grom sprži po jedan router/modem. Pa mišljah ... tih Zyxela ima ko pljeve i neko će ovdje sigurno znati u čemu je stvar ... ali izgleda da nije tako ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2009
|
@Cinculator Registrirao sam se ovdje samo da bih ti mogao pomoći - nakon što sam pročitao tvoj post našao sa na netu rješenje problema kojeg sam i sam imao - LAN i WLAN su doista izolirani kod Zyxela. Neophodno je uključiti tzv. generalni bridge, no to ne može preko web control panela već samo preko CLI-ja. Potrebno je Telnetom pristupiti Zyxelu (telnet 192.168.1.1): sys general load 1 sys general bridge on sys general save exit ...restart i problem je rješen. :-) Pozdrav! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|