|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
SATA mode problem za početnika AHCI
imam asus m2n ploču....u biosu je sljedeće...: Nema AHCI-ja.. to me zanima zašto?! "IDE CONFIGURATION Onboard ide controller ENABLED Serial ata devices DEVICE 0/1 NVidia raid function DISABLED" nigdje nema tog ahci-ja....ja bi volio da mi disk radi u ahci modu.onako baš želim....neznam u kojem je sad..to je isto pitanje..želio bi to zbog NCQ-a i ostalog....a neznam je li ploča uopće to podržava..instalirao sam driver TEK nakon instalacije windowsa..ali ne znam jesam li u AHCI-modu...i mogu li uopće to namjestit...dajte mi pomozite ljudi...tek sam kupio disk i neznam baš previše a volio bi da to sredim..nisam ni znao za ahci..ako treba sve ću deinstalirati samo mi recite što sad... Zadnje izmijenjeno od: neverall. 21.02.2009. u 22:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ovak...SATA ti može radit u AHCI, IDE ili RAID mod-u Po deafaultu je namještena na IDE mod i u principu ti je i najjednostavnije jer ti tada ne trebaju nikakvi dodatni driveri prilikom instalacije Windowsa na taj disk. Ako pak baš hoćeš AHCI odi u BIOS i postavi SATA u AHCI mod, ako uopće ta ploča ima to u biosu I vjeruj mi ako do sada nisi ni znao za AHCI neće ti ni od sada trebati jer ne gubiš previše
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Diskovi tj kontroleri ti već jesu u "AHCI" tj "native SATA" modu jer imaš instalirane SATA kontrolere u Device manageru, da ti svuda piše samo IDE Channel onda bi ti bili u IDE modu, RAID je RAID i nema veze s pričom...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|