Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Zaključane teme
 
Uređivanje
Staro 29.10.2009., 22:48   #901
danc00
Why so serious
Moj komp
 
danc00's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Krapinske Toplice / Zagreb
Postovi: 3,406
Citiraj:
Autor žile Pregled postova
1.349,24 kn
796,86 kn
626,06 kn
_______
=2772,16kn

I opet se ne radi o Lynxu nego o najnižim cijenama sa nabava.net

A glede sabora - naravno da ga gledam i nemoj me natezat za jezik. osim ak ne uzem TRUE
Ja sam većinu vremena ovdje u banani jer ne nosim oglavinu kao većina.
LINKS
i5 750 =1500kn (par kuna više nego za q9400 kojeg je htio)
P55-ds3---tržnica PCekspert 700kn(novo) ako je ovu di sad ima mogel uzeti na trži zake nebi i ovu
DDR2 proda za 600kn i uzme 4Gb DDR3

Evo, kaj nije to bilo logičnije, nego uzimat stari s775 i to q8200 koji im stoji na lageru jer ga niko živ nije htio uzet...

A svašta se može tam čut...mislim na sabor

Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
pa sad...reko si da neće ni blizu a 3,5GHz je po meni vrlo blizu
mislim da sam ja to bio hradnio sa nekih 1,47V ali to je bio overkill teški
kaj se 8GB RAM-a tiče... imam 4x 2GB deklariranih na 800 4-4-4-12 2,1V, pa bez bada rade na 1000 5-5-5-15 2,05V
Pa velim ne na normalnim voltažama, 1.47 nije za katanu i 24/7, jel tak

A hebiga, ti imaš RAM-e, a on ima Kingmax za koji ne vjerujem da ide na 1000MHz...
__________________
danc00 je offline  
Staro 29.10.2009., 22:52   #902
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp
 
Doink the Clown's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Matulji - Rijeka
Postovi: 6,215
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
pa sad...reko si da neće ni blizu a 3,5GHz je po meni vrlo blizu
mislim da sam ja to bio hradnio sa nekih 1,47V ali to je bio overkill teški
Ej, pa moramo slušati dančota, ipak on zna najbolje
__________________

C L O W N I N G A R O U N D
Doink the Clown je offline  
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 29.10.2009., 22:55   #903
danc00
Why so serious
Moj komp
 
danc00's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Krapinske Toplice / Zagreb
Postovi: 3,406
Citiraj:
Autor Doink the Clown Pregled postova
Ej, pa moramo slušati dančota, ipak on zna najbolje


Na kojem je to jeziku?

BTW uzmi q8200 pa se igraj s njim i onda budeš znal reći na kolko ide BEZ PROBLEMA....
__________________
danc00 je offline  
Staro 29.10.2009., 22:56   #904
mislav_os
freak
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Osijek
Postovi: 2,685
2200kn bi me ispalo to onda,ja sam imao 1630 kn od prodanih nekih komponenti(nebitno sad sta)..Mislim da bi mi falilo dobrih cca 600kn da si uzmem to dvoje...A kao sto rekoh, 3. razred srednje skole..ne mogu si tako sta priustiti dok ne pocnem raditi
__________________



mislav_os je offline  
Staro 29.10.2009., 23:07   #905
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Citiraj:
Autor danc00 Pregled postova
Pa velim ne na normalnim voltažama, 1.47 nije za katanu i 24/7, jel tak
A ja velim da je ono nahranjeno naponom i da je to overkill...btw q8200 se puno manje grije od q6600 jer ima gro manje cache memorije a i početni TDP je niži
A nije ni katana loš kuler...

Citiraj:
Autor danc00 Pregled postova
A hebiga, ti imaš RAM-e, a on ima Kingmax za koji ne vjerujem da ide na 1000MHz...
Pa čuj nisam se jednom iznenadio kako idu Value memorije Kingmax, Transcend Value, Kingston Value ....
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline  
Staro 29.10.2009., 23:14   #906
danc00
Why so serious
Moj komp
 
danc00's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Krapinske Toplice / Zagreb
Postovi: 3,406
Citiraj:
Autor mislav_os Pregled postova
2200kn bi me ispalo to onda,ja sam imao 1630 kn od prodanih nekih komponenti(nebitno sad sta)..Mislim da bi mi falilo dobrih cca 600kn da si uzmem to dvoje...A kao sto rekoh, 3. razred srednje skole..ne mogu si tako sta priustiti dok ne pocnem raditi
Pa šta nisi reko da si uzel MBO za 350kn, znači razlika je 350 :P no nebitno ja sam ti samo predložil kaj bi bilo pametnije uzet za te novce.

No nije ni to loše kaj sad imaš...ako si ti zadovoljan kupljenim svi smo
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
A ja velim da je ono nahranjeno naponom i da je to overkill...btw q8200 se puno manje grije od q6600 jer ima gro manje cache memorije a i početni TDP je niži
A nije ni katana loš kuler...




Pa čuj nisam se jednom iznenadio kako idu Value memorije Kingmax, Transcend Value, Kingston Value ....
Možda je i bil overkill ali nije ni puno previše bilo...do 3.4 idu skoro bez muke al poslje postaje problematičan.

Pa nije katana TRUE , nebi to ona mogla hladit

Onda sam imal loš primjerak kingmaxa i to dvaputa ak idu na 1000MHz, mislim na one CL5 800MHz
__________________
danc00 je offline  
Staro 29.10.2009., 23:19   #907
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Je da, ipak Truljo je neizbježan ak hoćeš kloukat...
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline  
Staro 30.10.2009., 01:30   #908
Dottore
Extrema Thule
Moj komp
 
Dottore's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: 「 ✖ ✖ ✖ 」
Postovi: 5,171
Citiraj:
Autor danc00 Pregled postova
DDR2 proda za 600kn i uzme 4Gb DDR3
oprosti, ali gdje ja to vidim DDR2 za 600kn prodati??
malo razmisli. cijene novih uglavnom kreću 699-799kn a rabljeni se proda 350-450kn
koliko kuna mora izvući da bi prešao na DDR3?? uzmi papir i izračunaj cijenu.


ispada tvoje mišljenje vodi prema bankrotu.. ako znaš što je best buy cijena onda nisi trebao preporučiti na svoj način. malo brzaš pojmove

s775 još je dobar i povoljan. cijene procesora još će padati. stoga ne vidim nikakvu razliku za prelazak s1156 barem dogledno vrijeme... ako radiš na njemu poslovno onda isplati jer će vratiti uloženo... a ovako bang of buck za preporuku
Dottore je offline  
Staro 30.10.2009., 02:17   #909
danc00
Why so serious
Moj komp
 
danc00's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Krapinske Toplice / Zagreb
Postovi: 3,406
Citiraj:
Autor Dottore Pregled postova
oprosti, ali gdje ja to vidim DDR2 za 600kn prodati??
malo razmisli. cijene novih uglavnom kreću 699-799kn a rabljeni se proda 350-450kn
koliko kuna mora izvući da bi prešao na DDR3?? uzmi papir i izračunaj cijenu.


ispada tvoje mišljenje vodi prema bankrotu.. ako znaš što je best buy cijena onda nisi trebao preporučiti na svoj način. malo brzaš pojmove

s775 još je dobar i povoljan. cijene procesora još će padati. stoga ne vidim nikakvu razliku za prelazak s1156 barem dogledno vrijeme... ako radiš na njemu poslovno onda isplati jer će vratiti uloženo... a ovako bang of buck za preporuku
Bravo care, Ako je tebi best buy q8200 za 1100kn( i tolko o tome kak padaju cije procesora) pored tolko novih procesora(i5 750 za 1500kn) onda svaka ti čast kaj imaš barem hrabrosti za to reći.

Haha, da oni koji su uzeli i5 ti moraju bankrotirati, pa uzel sam ja i i5 pa nisam bankrotiral a nisu mi mameki i tateki dali peneze.

Možda si ti manje sposoban ili kaj, al ak nemreš prodat 2x2Gb za 300kn(a dečko ima 8Gb pa si onda TI računaj i preispitaj svoju računicu) onda neznam kaj da ti velim, e da pitaj kolegu @Maxa za savjet kak da prodaš.

Normalno da će padat...tak možeš u nedogled čekat i govorit "a nebum još kupil bude za mj. dana pala cijena..."

Al eto dečko je zadovoljan sa kupljenim i mir!
__________________
danc00 je offline  
Staro 30.10.2009., 08:29   #910
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp
 
Doink the Clown's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Matulji - Rijeka
Postovi: 6,215
Citiraj:
Autor Doink the Clown Pregled postova
tih 3.6GHz bi trebalo ići bez problema i neke divlje voltaže, btw. čestitke na prinovi
Pod divljom voltažom mislio sam sve preko 1.4V.

Citiraj:
Autor danc00 Pregled postova
Bez problema neće ići ni blizu 3.6GHz.... to je q8200
Wrong.

Citiraj:
Autor danc00 Pregled postova


Na kojem je to jeziku?

BTW uzmi q8200 pa se igraj s njim i onda budeš znal reći na kolko ide BEZ PROBLEMA....
Eh, vidiš i sam da nisam iz Zagorja kao ti, mi va primorsken kraje malo drugačije povedamo
FYI bez brige, igrao sam se ja s Q8200, frend ga ima i prije par mjeseci smo ga malo mučili kod njega. Znaš i sam da OC potencijal puno ovisi o reviziji, batchu, hladnjaku, ploči, RAM-u, bla bla bla... E pa ovdje se radilo od vrlo sličnoj Gigabyte ploči, 2x2Gb 800MHz RAM-a (Mushkin), Mini Nindža hladnjaku i R0 reviziji, proc je na default voltaži išao do 3.15GHz, na 1.3625v bez beda do 3.4GHz i napokon na 1.4v je išao na... 3.6v (514x7) Eto nevjerni Tomo, i to hlađen Mini Nindžom (znači nikakav uber cooler tipa TRUE nije bio u igri), bio je dovoljan za izvrtit čmarak i par sati Prime-a, više od toga nismo ni pokušavali
A što se tiče isplativosti kupovine, mladi kolega je uzeo najviše što može s obzirom na to s kakvim financijama raspolaže i tu mu nikako ne bi bilo isplativo uzimati novu ploču, proc, RAM i hladnjak, ovako je najjeftinije prošao, ubo je jako solidnu ploču za male nofce, solidnog qvadonju i OK hladnjak i u kombinaciji s HD4870 za prohtjeve jednog srednjoškolca to je sasvim lijepi setup.
E sad može taj mir što se mene tiče
__________________

C L O W N I N G A R O U N D
Doink the Clown je offline  
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 30.10.2009., 08:58   #911
maX
Banned
Moj komp
 
maX's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: tu negdi uku Varaždina
Postovi: 7,323
OC-a Q8200 ovisi o tome na kojem će taktu udarit o FSB wall budući da se radi o procesoru s jako niskim množiteljem.

Ovo je maksimalan takat postignut na HWbotu:


A većina ih zapinje i na nižem taktu FSB-a...
maX je offline  
Staro 30.10.2009., 10:36   #912
Dottore
Extrema Thule
Moj komp
 
Dottore's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: 「 ✖ ✖ ✖ 」
Postovi: 5,171
@danco
ali ako si spomenuo da ploca prodaje iz Dubrovnika (ajmo reci da treba platiti npr. dostavu postom, busom) i jos platiti za novi procesor. Ispada da ide jos vise u minus nego sa s775.

Nemam nista protiv tebe niti oko i5. I5 je tek nov na trzistu i upitna mu je isplativosti ( kompatibilnost svih hladnjaka, a tko zna koliko ce intel mjenjati sockete u narednih godina za nadogradnju i cijena )
Ja dakle, imam s775 platformu i ne mislim mjenjati bar jos 2-5 godina (eventualno bi zamijenio za polovnog quada).
Dottore je offline  
Staro 30.10.2009., 10:42   #913
Mad Max
Registered User
 
Datum registracije: May 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 20
Q8200 ide po 1000 kn .Prije par dana su prodani u admu po 1030 kn. P45 ploče nisu skupe... 600 kn .Po meni i dalje isplativa platforma .Istina na zalasku je ali meni trenutno na tom procu , tek simbolično kloknutom na 2, 8 uz tvornički hladnjak sve igre rade kao podmazane.
Mad Max je offline  
Staro 30.10.2009., 11:13   #914
danc00
Why so serious
Moj komp
 
danc00's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Krapinske Toplice / Zagreb
Postovi: 3,406
Ajde, ajde svi smo mi jednim dijelom u pravu...

Al @Doink samo nemoj govorit da je q8200 dobra kupnja, bar ne na tom forumu, jer nepostoji lošiji quad a i taj q8200 možeš nać samo u bijednim konfiguracija kaj se prodaju po propalom Pevcu i sličnim lancima, a u komp dučanima vidiš i sam ostaju na lageru po par godina!

Al da s775 platforma nije dobra to nisam rekel, čak je i odlična kupnja, ak se uspije uzet tu sa tržnice par komponenta, jer se razgrabe za par min, a u dućanima kod nas i nemaš više neki izbor.
__________________
danc00 je offline  
Staro 30.10.2009., 11:26   #915
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp
 
Doink the Clown's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Matulji - Rijeka
Postovi: 6,215
Citiraj:
Autor danc00 Pregled postova
Ajde, ajde svi smo mi jednim dijelom u pravu...

Al @Doink samo nemoj govorit da je q8200 dobra kupnja, bar ne na tom forumu, jer nepostoji lošiji quad a i taj q8200 možeš nać samo u bijednim konfiguracija kaj se prodaju po propalom Pevcu i sličnim lancima, a u komp dučanima vidiš i sam ostaju na lageru po par godina!
Ali ti si ipak najviše u pravu od svih nas Nisam rekao da je dobra kupnja nego da je to solidan izbor za čovjeka koji je za te novce uzeo najbolje što može za razliku od tvojih preporuka za kompletnom promjenom - i5 platformom gdje bi se svakako istrošio iznad svojih objektivnih mogućnosti. Ajde živio i ti meni
__________________

C L O W N I N G A R O U N D
Doink the Clown je offline  
Staro 30.10.2009., 20:34   #916
Dizel
3.14zda ®
Moj komp
 
Dizel's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Orahovica
Postovi: 8,281
Citiraj:
Autor danc00 Pregled postova
Ajde, ajde svi smo mi jednim dijelom u pravu...

Al @Doink samo nemoj govorit da je q8200 dobra kupnja, bar ne na tom forumu, jer nepostoji lošiji quad a i taj q8200 možeš nać samo u bijednim konfiguracija kaj se prodaju po propalom Pevcu i sličnim lancima, a u komp dučanima vidiš i sam ostaju na lageru po par godina!

Al da s775 platforma nije dobra to nisam rekel, čak je i odlična kupnja, ak se uspije uzet tu sa tržnice par komponenta, jer se razgrabe za par min, a u dućanima kod nas i nemaš više neki izbor.

A sad citaj polako i slovkaj si: ČETIRI JEZGRE. I ti kazes da je to bijedni procesor u bijednim konfiguracijama....jao si ga majci tko slusa savjete likova poput tvoje pojave.
__________________

QuadCore Intel i3-8100
Gigabyte H310 MBO
8GB DDR4 Transcend
Gigabyte GeForce GTX 1060 3GB Windforce
Kingston 240GB SSD
Dell U24 monitor
Sharkoon AM5 Case
Corsair 400W PSU




Core2 Quad 8400 @2.66GHz
Asus P5Q Pro
4x2GB G.Skill PK series PC2-6400
Kingstom 240GB SSD
Sapphire Pulse RX560
Point Of View 500W Black Diamond
Samsung 225 LCD/TV
Benq DVDRW 18X
Antec NSK4400
Sharkoon "S-Series" 1x120mm + 2x80mm
Logitech mouse & Logitech UltraX Flat keyboard
Logitech Rumblepad II & Cordless Rumblepad II




Lenovo X1 Extreme

QuadCore Intel i5-8300H CPU @ 2.30GHz
8GB DDR4 Samsung
240GB Samsung
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti Max-Q





HexaCore Intel i5-9400F
MSI B360I Gaming PRO AC ITX MBO
8GB DDR4 Transcend
MSI GeForce GTX 1050 Ti Gaming X 4GB
Patriot Burst 240GB SSD
Dell U24 monitor
Thermaltake Core V1 case
LC Power 650W PSU



Dizel je offline  
Staro 30.10.2009., 20:38   #917
maX
Banned
Moj komp
 
maX's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: tu negdi uku Varaždina
Postovi: 7,323
Ajd možda se je malo krivo izrazio, ali realno gledajući, Q8200 je oduvijek bio propala investicija jer se za iste novce (pa i jeftinije) mogao nabaviti Q6600 s duplo više cachea i boljim OC potencijalom, a za nešto više novce se mogla naći punokrvna Yorkfield serija.
maX je offline  
Staro 30.10.2009., 20:40   #918
Dizel
3.14zda ®
Moj komp
 
Dizel's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Orahovica
Postovi: 8,281
A tako mozes doci i do teorije da su svi dualcore procesori propala investicija jer ne kostaju duplo manje od quadcore procesora
__________________

QuadCore Intel i3-8100
Gigabyte H310 MBO
8GB DDR4 Transcend
Gigabyte GeForce GTX 1060 3GB Windforce
Kingston 240GB SSD
Dell U24 monitor
Sharkoon AM5 Case
Corsair 400W PSU




Core2 Quad 8400 @2.66GHz
Asus P5Q Pro
4x2GB G.Skill PK series PC2-6400
Kingstom 240GB SSD
Sapphire Pulse RX560
Point Of View 500W Black Diamond
Samsung 225 LCD/TV
Benq DVDRW 18X
Antec NSK4400
Sharkoon "S-Series" 1x120mm + 2x80mm
Logitech mouse & Logitech UltraX Flat keyboard
Logitech Rumblepad II & Cordless Rumblepad II




Lenovo X1 Extreme

QuadCore Intel i5-8300H CPU @ 2.30GHz
8GB DDR4 Samsung
240GB Samsung
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti Max-Q





HexaCore Intel i5-9400F
MSI B360I Gaming PRO AC ITX MBO
8GB DDR4 Transcend
MSI GeForce GTX 1050 Ti Gaming X 4GB
Patriot Burst 240GB SSD
Dell U24 monitor
Thermaltake Core V1 case
LC Power 650W PSU



Dizel je offline  
Staro 30.10.2009., 21:28   #919
Mad Max
Registered User
 
Datum registracije: May 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 20
Stvarno ne vidim o kakvi se to jadnim konfiguracijama i propalim investicijama piše ovdje . Procesor košta koliko i vrijedi (q 8200 ) .Štedljiv , hladan , brz i solidni kloker .1000 kn vrijedi .Za i5 , koji je dosta bolji ipak treba izdvojiti za trećinu više + dodatnu lovu za ploču u odnosu na npr. prosječnu p45 ploču .Ne pratim ali tu je i razlika u cijeni ddr 2< ddr 3 .Razlika između Q8200 i Q6600 na istom taktu u igrama je nepostojeća .Dodatni keš tu ne igra neku ulogu a q8200 to anulira višom sabirnicom.Manje se kloka ali i manje se grije.Ja ga vozim bez problema na tvorničkom hladnjaku .Klok od 2,8 mi je savršeno dovoljan.

I sad o kakvim se tu jadnim konfiguracijama priča ako ja sa tim procom i 4 gb rama mogu igrati bilo koju igru pri rezi 1680x1050 na midium/high detaljima bez problema uz jednu 4850 grafu ( 99% igara je na high) ? Sa bržom grafom performanse bi bile dovoljne i za veće rezolucije .

Koliko para toliko muzike .
Mad Max je offline  
Staro 30.10.2009., 22:24   #920
Dizel
3.14zda ®
Moj komp
 
Dizel's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Orahovica
Postovi: 8,281
Citiraj:
Autor Mad Max Pregled postova

I sad o kakvim se tu jadnim konfiguracijama priča ako ja sa tim procom i 4 gb rama mogu igrati bilo koju igru pri rezi 1680x1050 na midium/high detaljima bez problema uz jednu 4850 grafu ( 99% igara je na high) ? Sa bržom grafom performanse bi bile dovoljne i za veće rezolucije .


Koliko para toliko muzike .

To sve vise/manje postizem i sa Celeronom E1400 kad ga naklokam na 3+GHz i 9600GSO...i onda dodjemo do vjecnog pitanja cemu bacati pare na nepotrebno jer nismo svi(odnosno nas 99.9% ovdje) 3D dizajneri?
__________________

QuadCore Intel i3-8100
Gigabyte H310 MBO
8GB DDR4 Transcend
Gigabyte GeForce GTX 1060 3GB Windforce
Kingston 240GB SSD
Dell U24 monitor
Sharkoon AM5 Case
Corsair 400W PSU




Core2 Quad 8400 @2.66GHz
Asus P5Q Pro
4x2GB G.Skill PK series PC2-6400
Kingstom 240GB SSD
Sapphire Pulse RX560
Point Of View 500W Black Diamond
Samsung 225 LCD/TV
Benq DVDRW 18X
Antec NSK4400
Sharkoon "S-Series" 1x120mm + 2x80mm
Logitech mouse & Logitech UltraX Flat keyboard
Logitech Rumblepad II & Cordless Rumblepad II




Lenovo X1 Extreme

QuadCore Intel i5-8300H CPU @ 2.30GHz
8GB DDR4 Samsung
240GB Samsung
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti Max-Q





HexaCore Intel i5-9400F
MSI B360I Gaming PRO AC ITX MBO
8GB DDR4 Transcend
MSI GeForce GTX 1050 Ti Gaming X 4GB
Patriot Burst 240GB SSD
Dell U24 monitor
Thermaltake Core V1 case
LC Power 650W PSU



Dizel je offline  
Staro 30.10.2009., 23:00   #921
danc00
Why so serious
Moj komp
 
danc00's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Krapinske Toplice / Zagreb
Postovi: 3,406
Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
A sad citaj polako i slovkaj si: ČETIRI JEZGRE. I ti kazes da je to bijedni procesor u bijednim konfiguracijama....jao si ga majci tko slusa savjete likova poput tvoje pojave.


Da znaš pročitat rečenicu kak spada nebi takve gluposti odgovaral, al ok nije ti za zameriti, možda nisi ni ti kriv.

Reko sam najlošiji kaj se quadova tiće... ili budeš sad ti izumil neki koji je lošiji?
__________________
danc00 je offline  
Staro 31.10.2009., 15:58   #922
Dizel
3.14zda ®
Moj komp
 
Dizel's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Orahovica
Postovi: 8,281
Slinis bezveze, Q8200 je procesor koji 99% korisnika ovdje _NIKADA_ nece ni iskoristiti do kraja.

To sto ti pases na i5 i ubrzao ti se bootloader za 0.05 sec je vrlo bitna stavka u zivotu.
__________________

QuadCore Intel i3-8100
Gigabyte H310 MBO
8GB DDR4 Transcend
Gigabyte GeForce GTX 1060 3GB Windforce
Kingston 240GB SSD
Dell U24 monitor
Sharkoon AM5 Case
Corsair 400W PSU




Core2 Quad 8400 @2.66GHz
Asus P5Q Pro
4x2GB G.Skill PK series PC2-6400
Kingstom 240GB SSD
Sapphire Pulse RX560
Point Of View 500W Black Diamond
Samsung 225 LCD/TV
Benq DVDRW 18X
Antec NSK4400
Sharkoon "S-Series" 1x120mm + 2x80mm
Logitech mouse & Logitech UltraX Flat keyboard
Logitech Rumblepad II & Cordless Rumblepad II




Lenovo X1 Extreme

QuadCore Intel i5-8300H CPU @ 2.30GHz
8GB DDR4 Samsung
240GB Samsung
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti Max-Q





HexaCore Intel i5-9400F
MSI B360I Gaming PRO AC ITX MBO
8GB DDR4 Transcend
MSI GeForce GTX 1050 Ti Gaming X 4GB
Patriot Burst 240GB SSD
Dell U24 monitor
Thermaltake Core V1 case
LC Power 650W PSU



Dizel je offline  
Staro 31.10.2009., 16:07   #923
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Ajmo ovako Q8200 nije loš proc ali je skup. Posebice ako bi primjerice u obzir uzeo cifru jednog Athlona II X4 620 koji daje isto za kakvih 700-750kn
Reći kako se Q8200 nalaze samo u bijednim konfama je IMHO notorna glupost
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline  
Staro 31.10.2009., 19:30   #924
danc00
Why so serious
Moj komp
 
danc00's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Krapinske Toplice / Zagreb
Postovi: 3,406
Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
Slinis bezveze, Q8200 je procesor koji 99% korisnika ovdje _NIKADA_ nece ni iskoristiti do kraja.

To sto ti pases na i5 i ubrzao ti se bootloader za 0.05 sec je vrlo bitna stavka u zivotu.
A kaj sad mijenjaš temu...ko je govoril o iskoristivosti, nemoj namatati bezveze a o tome uopće nije bila rijeć!

A to kaj ja imam i5 i kaj radim s njim je moja stvar, no o tome uopće nije sad rijeć opet počinješ druge rasprave i teme...


Da, krivo sam se izrazil nisu bijedne al su nisu ni dobre u odnosu kolko platiš, i vćinom kad se radi o quadu je taj procesor, a sad zašto ....
__________________
danc00 je offline  
Staro 08.11.2009., 12:59   #925
Garak
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Sveta Nedelja
Postovi: 166
Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^ Pregled postova
Ja imam X3320 (jos noviji) na P35, ak ti to ikaj znaci...
Evo, radi (X3220, 65nm) i na P965 ploci, Gigabyte P965-DS4, v1.0
Sluzbeno nije podrzan, ali su ga bios i OS uredno prepoznali.
Garak je offline  
Staro 08.11.2009., 15:56   #926
clouseau
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3
Pozdrav ljudi,

evo ja sam novi ovdje i pitao bi za jedan savjet, nadam se da je prava tema, ako nije ispričavam se...

Ne pratim tržište hardvera već godinama, a gledam malo za nabaviti novi komp, pa me zanima što mislite o ovakvom procesoru:
Intel BOX Procesor Intel Core 2 Quad Q8300
Core 2 Quad Q8300, Socket 775, Radni takt 2500 MHz, L2 cache 4 MB, BUS 1333 MHz, Jezgra Yorkfield, Hladnjak da

To je, istina, najjeftiniji quad koji sam našao, no ja nisam gamer pa uzmite to u obzir . Može i neki skuplji procesor ako je povećanje u performansama znatno u odnosu na razliku u cijeni.

Također imate li kakvu ploču za preporučiti uz to i RAM? Jel se isplati tražiti nešto za DDR3 ili je i dvojka sasvim dovoljna?

Zahvaljujem na svim savjetima!
clouseau je offline  
Staro 08.11.2009., 17:39   #927
maX
Banned
Moj komp
 
maX's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: tu negdi uku Varaždina
Postovi: 7,323
Probaj nabavit neki polovni punokrvni Yorkfield (Q9XX0 serija).
Što se ploče tiče, od P35 chipseta pa nadalje, ciljaj na neke jače modele s boljom regulacijom.
maX je offline  
Staro 08.11.2009., 18:05   #928
clouseau
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3
Možda ovako nešto: Q9400, socket 775, 2.66 GHz za 1280 kn? Koliko se to zapravo isplati u odnosu na onaj prethodni, tj. jel bar 30% brži i dal se to osjeti u radu s programima tipa Photoshop, Dreamweaver i sl?

Kupujem novo prek firme, polovno nije opcija...

Na nabava.net ne nalazim P35 chipset uopće?? Ima P45? (Kao što rekoh ne pratim baš tržište u zadnje vrijeme )
clouseau je offline  
Staro 08.11.2009., 18:11   #929
maX
Banned
Moj komp
 
maX's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: tu negdi uku Varaždina
Postovi: 7,323
Onda ti je najbolja i puno dugovječnija opcija i5 750, neka P55 ploča (recimo Gigabyte P55-UD3) i 2x2GB DDR3 memorije
maX je offline  
Staro 12.11.2009., 19:15   #930
masterpain
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Hrvatska VŽ
Postovi: 84
Koji proc na ABIT AW8-MAX

Koji trenutno najjaci procesor koji se da nabaviti bi bio kompatibilan na moju konfiguraciju?
mbo ABIT AW8-MAX

hvala
masterpain je offline  
Oglas
 
Oglas
Oglasni prostor

Zaključane teme


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na