Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 10.10.2018., 20:53   #3691
float
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2017
Lokacija: St
Postovi: 11
Pozdrav, ističe mi ugovor s B.Netom uskoro, a dostupna mi je optika nove generacije a.k.a. Terrastream (1000/1000 i te sheme).

Je li netko zna zašto ne nude televiziju? Je li uopće moguće dobiti televiziju na Terrastreamu? Ne razumijem logiku izad ovog, pa jel toliki problem složit IPTV na internalnom IPv6? Ili je veći problem šta je ovaj oblik optike dostupan kod 100 ljudi u cijeloj zemlji pa im se ne isplati zamarati s time...

Cijene su im također malo nerealne, osim ove slike gore @demetrius. Ova ponuda se čini okej...
float je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2018., 22:48   #3692
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 931
na Terrastreamu možeš dobiti android box i "go" usluge razlog zadnje što sam čuo je da nema routera još preko kojeg bi mogao ići maxtv ,
jer sa Terrastreamom dobijaš geteway,a ne router ali kažu da rade na tome-jer Terrastream je platforma preko koje bi trebao ići 4k maxtv,
informacije su stare 3 mjeseca - možda se nešto i promjenilo u međuvremenu.
__________________




skalar je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2018., 19:07   #3693
demetrius
Premium
Moj komp
 
demetrius's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: rijeka
Postovi: 2,969
naručit ću prodajnog predstavnika, iskon mi nudi za 150 kuna 200/100 int+tel, a1 nikako dobit danas.
__________________
prodajem starije komponente.
demetrius je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2018., 20:54   #3694
Firecracker
Premium
Moj komp
 
Firecracker's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Split
Postovi: 417
Jel tko probao kupiti maxnet (terrastream) preko prodajnog predstavnika? Koliku cijenu ste uspili dobit?
Firecracker je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2018., 21:30   #3695
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp
 
Sinac's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,804
159 kn bila je akcijska cijena za 100/20 a za 189 kn dobije se 200/100.
I spomenuo bih da se može dobiti opcija "Internet posvuda" za 49 kn, SIM koji možete staviti u smartphone, laptop, tablet, router...


Sinac je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2018., 09:26   #3696
joule1309
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2010
Lokacija: Bjelovar
Postovi: 49
Citiraj:
Autor skalar Pregled postova
na Terrastreamu možeš dobiti android box i "go" usluge razlog zadnje što sam čuo je da nema routera još preko kojeg bi mogao ići maxtv ,
jer sa Terrastreamom dobijaš geteway,a ne router ali kažu da rade na tome-jer Terrastream je platforma preko koje bi trebao ići 4k maxtv,
informacije su stare 3 mjeseca - možda se nešto i promjenilo u međuvremenu.

Ja sam čuo od jednog djelatnika HT-a da se testiraju novi routeri, ali još se ne zna kad će u primjenu.
joule1309 je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2018., 09:56   #3697
Firecracker
Premium
Moj komp
 
Firecracker's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Split
Postovi: 417
Citiraj:
Autor joule1309 Pregled postova
Ja sam čuo od jednog djelatnika HT-a da se testiraju novi routeri, ali još se ne zna kad će u primjenu.
Ja se nadam da ću moć izbacit njihov router i ubacit svoj mikrotik tako da mi samo trebaju pristupni podaci..
Firecracker je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2018., 13:03   #3698
.Delboy
Premium
 
.Delboy's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: hr
Postovi: 692
Može sa i sada izbaciti ONT i speedport, samo treba onda kupiti onaj zisa gpon sfp i konfigurirati ga. Može i alcatel g-010s-p ali onda ima više posla oko namještanja.
.Delboy je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2018., 13:38   #3699
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,814
Jednostavnije i jeftinije je ostaviti ONT a "iza" staviti normalni router,
sve smo već opisali / dokumentirali.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2018., 02:28   #3700
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 931
koliko je meni poznato na ontove se još niko nije žalio bilo bi dobro da imaju 2 ili više portova ali šta ćeš
__________________




skalar je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2018., 19:19   #3701
float
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2017
Lokacija: St
Postovi: 11
Citiraj:
Autor skalar Pregled postova
na Terrastreamu možeš dobiti android box i "go" usluge razlog zadnje što sam čuo je da nema routera još preko kojeg bi mogao ići maxtv ,
jer sa Terrastreamom dobijaš geteway,a ne router ali kažu da rade na tome-jer Terrastream je platforma preko koje bi trebao ići 4k maxtv,
informacije su stare 3 mjeseca - možda se nešto i promjenilo u međuvremenu.
thx na info, pitao sam u T-Centru, izgleda da ovu ponudu od 170kn mogu dobit samo preko predstavnika pa ću ga naručit pred istek ugovora, inače ide cijena od 319kn, bar mi je tako rečeno. I za TV su mi rekli da ide kabelska, međutim sumnjam da je to točno.
float je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2018., 21:23   #3702
demetrius
Premium
Moj komp
 
demetrius's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: rijeka
Postovi: 2,969
Citiraj:
Autor float Pregled postova
thx na info, pitao sam u T-Centru, izgleda da ovu ponudu od 170kn mogu dobit samo preko predstavnika pa ću ga naručit pred istek ugovora, inače ide cijena od 319kn, bar mi je tako rečeno. I za TV su mi rekli da ide kabelska, međutim sumnjam da je to točno.
nisam te dobro razumio za 170 kuna ti je dostupan terastream preko prodajnog predstavnika??1000/1000

jel vi može te provjerit ako vam je dostupan internet nove genaracije preko t-com stranice?

meni kaže

Provjera po broju nije moguća za vaš priključak.
Provjerite dostupnost optičke mreže po adresi.

onda upišem po adresi kliknem provjeri dostupnost i ništa se ne događa

sad sam s chatom pričo,doći će predstavnik pa vidjet što se da dogovorit s njim.

Za 200 kn mjesečno možete imati turbo 500.
__________________
prodajem starije komponente.

Zadnje izmijenjeno od: demetrius. 13.10.2018. u 21:47.
demetrius je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2018., 00:58   #3703
float
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2017
Lokacija: St
Postovi: 11
Citiraj:
Autor demetrius Pregled postova
nisam te dobro razumio za 170 kuna ti je dostupan terastream preko prodajnog predstavnika??1000/1000

jel vi može te provjerit ako vam je dostupan internet nove genaracije preko t-com stranice?

meni kaže

Provjera po broju nije moguća za vaš priključak.
Provjerite dostupnost optičke mreže po adresi.

onda upišem po adresi kliknem provjeri dostupnost i ništa se ne događa

sad sam s chatom pričo,doći će predstavnik pa vidjet što se da dogovorit s njim.

Za 200 kn mjesečno možete imati turbo 500.
"Optička infrastruktura nove generacije" je Terrastream, dakle 1000/1000 max. Za tih 170kn dobije se MAX2 na Terrastreamu, dakle neograničeno surfanje i neograničeni telefon. Garant default brzina a to je 500/500. Mislim, nema što drugo bit? Nije "obična", GPON optika, ako baš piše nove generacije. U slikama u prilogu šaljem rezultate provjere, Split.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	newgen.PNG‎
Views:	86
Size:	32.2 kB
ID:	20283  
float je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2018., 07:52   #3704
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 931
ono što sam vidio u dopisu tehničarima je da tek počinje testno razdoblje i da će se djeliti na kapaljku u testnim područima ,jer ni oni nisu sigurni kako će utjecat na ostatak optičke mreže,to testno razdoblje može potrajati i par godina,pa stoga ako je nekome dostupno -treba zgrabiti.
__________________




skalar je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2018., 10:43   #3705
Getriba
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 219
Ima li netko iskustva sa mijenjanjem routera na HT-u? Imam ZTE 931 VII router i zatražio sam povećanje brzine optike na 200 / 100, ali sam tek naknadno skužio da ovaj router podržava 100 mbps LAN konekciju. Tako da ne iskorištavam cijeli download jel jel se dovoljno njima javiti i onda oni odrade ostalo? I koji bi router bio dobra opcija za zamjenu, SPEEDPORT W 724V ?
Getriba je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2018., 13:06   #3706
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,814
Za tu brzinu imaju samo navedeni Speedšrot, naoružaj se strpljenjem > vidi temu o njemu.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2018., 21:44   #3707
animATrIx
Premium
Moj komp
 
animATrIx's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Vukovar-Osijek
Postovi: 409
doci ce ti tehnicar zamijeniti router kad ti se bude mijenjala brzina
__________________
http://forum.pcekspert.com/signaturepics/sigpic5353_1.gif
animATrIx je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na