Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Tvrdi diskovi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 12.03.2018., 23:13   #1921
mladen77
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 21
Da bilo bi najbolje čistih 4x6, no nije moguće. Malo sam prosurfao i naravno SHR kreće od dva diska. Kao i obično završava na ono, snađi se druže.
mladen77 je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2018., 09:10   #1922
Kreso st
Premium
Moj komp
 
Kreso st's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: Split/Zagreb
Postovi: 119
Što je trenutno best buy za kućnog korisnika?
Treba mi NAS za backup fotografija i osobni cloud sa otprilike 50ak gb malih fileova. Streamanje filmova i slično mi nije potrebno. Išla bi unutra 2 diska u mirror raidu radi sigurnosti backupa.
__________________
http://forum.pcekspert.com/faq.php
Kreso st je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2018., 09:18   #1923
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 1,820
pa bilo koji nas ti bude dobar za to
dlink, zyxell ili pa jače zvijeri synologic, qnap
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2018., 12:24   #1924
sharkri
Premium
Moj komp
 
sharkri's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 358
dvoumim se između ds218 play i ds218+ služit će za pohranu podataka, filmova serija, igrica itd.
šta uzeti od ta dva
__________________
Sig-5 redova normalne veličine max
sharkri je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2018., 12:38   #1925
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,547
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2018., 12:39   #1926
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 2,985
Citiraj:
Autor sharkri Pregled postova
dvoumim se između ds218 play i ds218+ služit će za pohranu podataka, filmova serija, igrica itd.
šta uzeti od ta dva

DS218+

u odnosu na play on ima Intel CPU, 2GB Rama (prosirivo na 6), ima BTRFS filesisytem itd. itd. kako god okrenes jaci je.
__________________
RS1 - MB:Asus Z9PE-D8WS, CPU: Dual Xeon E5-2690, RAM:64GB, GPUs: 3*GTX 1080Ti
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs:2*GTX 1080Ti + GTX 1080
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2018., 13:38   #1927
mann
Premium
 
mann's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,296
Citiraj:
Autor sharkri Pregled postova
dvoumim se između ds218 play i ds218+ služit će za pohranu podataka, filmova serija, igrica itd.
šta uzeti od ta dva
Kako bi ja na + zavrtio par virtualki, cudo.
mann je offline   Reply With Quote
Staro 17.05.2018., 18:14   #1928
sharkri
Premium
Moj komp
 
sharkri's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 358
e sad malo nobasto pitanje, s obzirom da planiram puknuti 2 harda dali oba moram formatirati ili samo jedan, na drugom imam fajn lipih stvari pa nebib htio da ih izbrišem
__________________
Sig-5 redova normalne veličine max
sharkri je offline   Reply With Quote
Staro 17.05.2018., 18:20   #1929
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 2,985
Citiraj:
Autor sharkri Pregled postova
e sad malo nobasto pitanje, s obzirom da planiram puknuti 2 harda dali oba moram formatirati ili samo jedan, na drugom imam fajn lipih stvari pa nebib htio da ih izbrišem
moras oba ako mislis sloziti DSM (Synlogy OS) ,koristiti full kapacitet i podesit sve kako treba jer ces imati BRTFS ili EXT4 a ne FAT32/NTFS da bi sadasnji disk mogao ostati netaknut.
__________________
RS1 - MB:Asus Z9PE-D8WS, CPU: Dual Xeon E5-2690, RAM:64GB, GPUs: 3*GTX 1080Ti
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs:2*GTX 1080Ti + GTX 1080
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 18.05.2018., 21:01   #1930
sharkri
Premium
Moj komp
 
sharkri's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 358
Kamo nabaviti po najpovoljnijoj cijeni kod nas ds218+, sve što sam vidio su cijene od 2800 do 3100, ima neka firmica iz zg čini mi se, ali nisam 100% siguran za nju, prodaje ga za 2490
https://www.njuskalo.hr/mrezna-oprem...oglas-25342043


Ako ima netko više info za njih bio bi zahvalan da mi se javi
__________________
Sig-5 redova normalne veličine max
sharkri je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2018., 02:57   #1931
Sa_Stilom
Premium
 
Sa_Stilom's Avatar
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Croatia
Postovi: 2,484
Ja bi radije uzeo 418j
__________________
Keep it Simple!
Sa_Stilom je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2018., 07:51   #1932
sharkri
Premium
Moj komp
 
sharkri's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 358
Citiraj:
Autor Sa_Stilom Pregled postova
Ja bi radije uzeo 418j
2 hdd su mi više nego dovoljna
__________________
Sig-5 redova normalne veličine max
sharkri je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2018., 19:04   #1933
Sa_Stilom
Premium
 
Sa_Stilom's Avatar
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Croatia
Postovi: 2,484
Citiraj:
Autor sharkri Pregled postova
2 hdd su mi više nego dovoljna
U will see...
__________________
Keep it Simple!
Sa_Stilom je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2018., 21:42   #1934
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 2,985
Citiraj:
Autor Sa_Stilom Pregled postova
U will see...
pa moze covjek stavit 2*12TB i to je to dosta za par godina
__________________
RS1 - MB:Asus Z9PE-D8WS, CPU: Dual Xeon E5-2690, RAM:64GB, GPUs: 3*GTX 1080Ti
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs:2*GTX 1080Ti + GTX 1080
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2018., 21:49   #1935
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,830
Citiraj:
Autor Sa_Stilom Pregled postova
U will see...


Bolje posten NAS nego tu J igracku
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 2*8GB Kingston DDR3 1600 /// Asus STRIX 970 4GB ///
/// HDD_0 Samsung 850 Pro 256 GB SSD /// HDD_1 WD 1TB Black /// HDD _2 WD 1.5TB Green /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 /// Terratec Cinergy 2400i DT ///
/// Logitech Z-5500 Digital /// Logitech Ultra X /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2412M + DELL U2412M + Lenovo L201p /// CorsairHX650W ///
/// All controled on IMON inside /// Synology 215j + 2 x 3 TB WD Red ///




/// Asrock G31M-VS /// Intel E5300 /// 2*2 GB DDR2 800 Kingmax /// Sapphire 4350 /// HDD WD 1 TB /// Samsung SH-S203N /// Logitech VX Revolution /// Fortron 400W PNF /// Coolermaster Centurion 532 /// HP LP2475W ///




/// Asrock 880GMH USB3 /// Athlon II X2 265 /// 2 GB Kingmax DDR3 /// HDD WD 2 TB Green /// AverMedia Hybrid DUO II /// DVD-RW Asus /// Corsair CX 430W /// SILVERSTONE Lascala LC17 ///
/// Philips PFL9703 42'' /// Yamaha RX-V765 /// Celestion Ditton 332 front, Dali Suite 07 centar + rear





/// Dell Precision M6800 /// i5, 8 GB, SSD 250 GB, HDD 500 GB 7200 RPM, FirePro M6100 ///




žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2018., 21:56   #1936
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 2,985
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Bolje posten NAS nego tu J igracku
Jašta, ja sam bas zadovoljan sa DS1817+ i DS415+, prije toga sam imao DS411j par godina ali cpu je redovito zakucavao u 100%.
__________________
RS1 - MB:Asus Z9PE-D8WS, CPU: Dual Xeon E5-2690, RAM:64GB, GPUs: 3*GTX 1080Ti
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs:2*GTX 1080Ti + GTX 1080

Zadnje izmijenjeno od: Lewis. 20.05.2018. u 11:17.
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2018., 01:50   #1937
Sa_Stilom
Premium
 
Sa_Stilom's Avatar
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Croatia
Postovi: 2,484
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Jašta, ja sam bas zadovoljan sa DS1817+ i DS415+, prje tog asma imao DS411j par godina ali cpu je redovito zakucavao u 100%.
Sve prije 416j opravdava nezadovoljstvo.

Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Bolje posten NAS nego tu J igracku

Očito imamo različite kriterije poštenog NASa.
__________________
Keep it Simple!
Sa_Stilom je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2018., 08:31   #1938
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,830
NAS - Network Attached Storage ili mrezni disk

Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Jašta, ja sam bas zadovoljan sa DS1817+ i DS415+, prje tog asma imao DS411j par godina ali cpu je redovito zakucavao u 100%.

Uff znao sam da imas neku mrcinu al ovo je mrak.
Ja sam prije imao 215j koji je bio dovoljan za osnovne taskove, nista extra nije moglo ic gore i tad mi je to bilo cist dosta.
Sad imam 418play sa 6 GB rama i to je sad neka druga prica. (Recimo unifi kontroler vrtim gore)


Citiraj:
Autor Sa_Stilom Pregled postova
Sve prije 416j opravdava nezadovoljstvo.




Očito imamo različite kriterije poštenog NASa.

416j je maltene ono kaj sam imao prije, ajde uz malo jaci klok cpua.

Koji je tebi posteni NAS? Kakve kriterije ti imas?
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 2*8GB Kingston DDR3 1600 /// Asus STRIX 970 4GB ///
/// HDD_0 Samsung 850 Pro 256 GB SSD /// HDD_1 WD 1TB Black /// HDD _2 WD 1.5TB Green /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 /// Terratec Cinergy 2400i DT ///
/// Logitech Z-5500 Digital /// Logitech Ultra X /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2412M + DELL U2412M + Lenovo L201p /// CorsairHX650W ///
/// All controled on IMON inside /// Synology 215j + 2 x 3 TB WD Red ///




/// Asrock G31M-VS /// Intel E5300 /// 2*2 GB DDR2 800 Kingmax /// Sapphire 4350 /// HDD WD 1 TB /// Samsung SH-S203N /// Logitech VX Revolution /// Fortron 400W PNF /// Coolermaster Centurion 532 /// HP LP2475W ///




/// Asrock 880GMH USB3 /// Athlon II X2 265 /// 2 GB Kingmax DDR3 /// HDD WD 2 TB Green /// AverMedia Hybrid DUO II /// DVD-RW Asus /// Corsair CX 430W /// SILVERSTONE Lascala LC17 ///
/// Philips PFL9703 42'' /// Yamaha RX-V765 /// Celestion Ditton 332 front, Dali Suite 07 centar + rear





/// Dell Precision M6800 /// i5, 8 GB, SSD 250 GB, HDD 500 GB 7200 RPM, FirePro M6100 ///




žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2018., 11:50   #1939
Sa_Stilom
Premium
 
Sa_Stilom's Avatar
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Croatia
Postovi: 2,484
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
416j je maltene ono kaj sam imao prije, ajde uz malo jaci klok cpua.
Koji je tebi posteni NAS? Kakve kriterije ti imas?
- Brzine su mi 100/100MBps (+/- 10MB).
- Na njemu imam Steam Library i igram direktno igre s NASa, osim par igara koje držim na kompu.
- Ima svoj backup za kompove
- Ima CloudSync (koji trenutno ne koristim)
- 10TB+ prostora u RAID5 (4x4TB)
- Koristim ga za Audio Server (AudioStation)
- Koristim ga za Video Server (VideoStation)
- Koristim ga za File/Cloud Server (FileStation)
- Koristim ga za File Exchange, jer niti jedan drugi online servis mi ne omogućava da šeram fajlove veće od xGB, ovako pošaljem file (mail arhivu PST) od 50GB sam tak
- Koristim ga za doma, 2 posla, 1 udrugu, 2 hobija
- Koristio sam ga i kao VPN server i DDNS, sad to radi ASUS Router

E sad, jel bi volio DS918+, bi ili DS1517+, bi

Šta bi mi još dobro došlo:
- Thunderbolt
- Brzina prijenosa 350-500MB/s tako da mogu još bolje učitavat audio sampove od 30+GB
__________________
Keep it Simple!

Zadnje izmijenjeno od: Sa_Stilom. 20.05.2018. u 11:56.
Sa_Stilom je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2018., 11:57   #1940
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,830
Pa tebi je tvoj preslab onda
Ja sam radio vizualnu usporedbu 215j i 418play kod indexiranja video libraryja i razlika samo na tom je nebo i zemlja.
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 2*8GB Kingston DDR3 1600 /// Asus STRIX 970 4GB ///
/// HDD_0 Samsung 850 Pro 256 GB SSD /// HDD_1 WD 1TB Black /// HDD _2 WD 1.5TB Green /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 /// Terratec Cinergy 2400i DT ///
/// Logitech Z-5500 Digital /// Logitech Ultra X /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2412M + DELL U2412M + Lenovo L201p /// CorsairHX650W ///
/// All controled on IMON inside /// Synology 215j + 2 x 3 TB WD Red ///




/// Asrock G31M-VS /// Intel E5300 /// 2*2 GB DDR2 800 Kingmax /// Sapphire 4350 /// HDD WD 1 TB /// Samsung SH-S203N /// Logitech VX Revolution /// Fortron 400W PNF /// Coolermaster Centurion 532 /// HP LP2475W ///




/// Asrock 880GMH USB3 /// Athlon II X2 265 /// 2 GB Kingmax DDR3 /// HDD WD 2 TB Green /// AverMedia Hybrid DUO II /// DVD-RW Asus /// Corsair CX 430W /// SILVERSTONE Lascala LC17 ///
/// Philips PFL9703 42'' /// Yamaha RX-V765 /// Celestion Ditton 332 front, Dali Suite 07 centar + rear





/// Dell Precision M6800 /// i5, 8 GB, SSD 250 GB, HDD 500 GB 7200 RPM, FirePro M6100 ///




žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2018., 12:30   #1941
Sa_Stilom
Premium
 
Sa_Stilom's Avatar
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Croatia
Postovi: 2,484
Nisam do sad imao situaciju da je zaštekao ili nešto. Sve radi uredno.

To što bi da je veće brzine prijenosa koje i da i imam jači NAS, bio bi problem kako ih ostvariti na laptopu, pa stoga, Thunderbolt zvuči kao riješenje i možda u neko, nadam se skorije vrijeme.... QNAP vidim da ima thunderboltove, navodno su QNAPovi i bolji od Synologya...

Ne znam, ja bacim na svom tipa 100 filmova i on indexira i povuče covere i sve za minutu. Nemam ja puno promjena po disku...

U trenutku kupovanja, dobro sam proučio i vidio da mi je DS416j bestbuy za sve što mi treba, izašlo me cca 6k kn 4x4TB WDRed i DS416j, što mi je u tom trenutku bilo i dosta više od onoga što sam planirao platiti.
__________________
Keep it Simple!
Sa_Stilom je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2018., 12:37   #1942
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 2,985
Citiraj:
Autor Sa_Stilom Pregled postova
, što mi je u tom trenutku bilo i dosta više od onoga što sam planirao platiti.
To je standardna problematika kompjuterasa , ja sam krenuo sa idejom da 415+ zamjenim za drugi sa 4 diska samo da imam mirror backup jednog na drugi a na krajau sam zavrsio na 1817+ i milsio ajd' stavit cu 4 diska a kasnije dodati jos ali ipak zavrsilo kao 8*8TB pa sam onda stavio RAID6 BRTFS.
__________________
RS1 - MB:Asus Z9PE-D8WS, CPU: Dual Xeon E5-2690, RAM:64GB, GPUs: 3*GTX 1080Ti
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs:2*GTX 1080Ti + GTX 1080
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2018., 13:02   #1943
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,830
Pitanjce za synology vlasnike.
Da li postoji opcija da u nasu sa 4 diska i 2 volumea (2+2 diska) jedan se gasi i pali po potrebi, drugi radi non stop. Jel moze taj dio odradit disk inactivity opcija ili nekak drugacije?
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 2*8GB Kingston DDR3 1600 /// Asus STRIX 970 4GB ///
/// HDD_0 Samsung 850 Pro 256 GB SSD /// HDD_1 WD 1TB Black /// HDD _2 WD 1.5TB Green /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 /// Terratec Cinergy 2400i DT ///
/// Logitech Z-5500 Digital /// Logitech Ultra X /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2412M + DELL U2412M + Lenovo L201p /// CorsairHX650W ///
/// All controled on IMON inside /// Synology 215j + 2 x 3 TB WD Red ///




/// Asrock G31M-VS /// Intel E5300 /// 2*2 GB DDR2 800 Kingmax /// Sapphire 4350 /// HDD WD 1 TB /// Samsung SH-S203N /// Logitech VX Revolution /// Fortron 400W PNF /// Coolermaster Centurion 532 /// HP LP2475W ///




/// Asrock 880GMH USB3 /// Athlon II X2 265 /// 2 GB Kingmax DDR3 /// HDD WD 2 TB Green /// AverMedia Hybrid DUO II /// DVD-RW Asus /// Corsair CX 430W /// SILVERSTONE Lascala LC17 ///
/// Philips PFL9703 42'' /// Yamaha RX-V765 /// Celestion Ditton 332 front, Dali Suite 07 centar + rear





/// Dell Precision M6800 /// i5, 8 GB, SSD 250 GB, HDD 500 GB 7200 RPM, FirePro M6100 ///




žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2018., 11:07   #1944
sharkri
Premium
Moj komp
 
sharkri's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 358
Kako napraviti quickconect accaunt da mogu pristupiti NAS-u sa udaljene lokacije
Dobivam ovu grešku, a torrenti mi normalno rade.
Isto tako ne vidim ga pod overview
https://imgur.com/a/YmUhHxQ
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Bez naslova.png‎
Views:	33
Size:	1.01 MB
ID:	19714  
__________________
Sig-5 redova normalne veličine max

Zadnje izmijenjeno od: sharkri. 26.05.2018. u 13:33.
sharkri je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2018., 14:12   #1945
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,547
Razmisli jeli ti baš nužno da mu pristupaš "iz vani" obzirom da potrebnim koracima otvaraš vrata mogućem upadu / zahebu.
Valjda ima neka uputa na netu, vjerojatno treba otvoriti odr. portove (PortForward) i eventualno postaviti DDNS da bi to radilo.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2018., 14:48   #1946
sharkri
Premium
Moj komp
 
sharkri's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 358
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Razmisli jeli ti baš nužno da mu pristupaš "iz vani" obzirom da potrebnim koracima otvaraš vrata mogućem upadu / zahebu.
Valjda ima neka uputa na netu, vjerojatno treba otvoriti odr. portove (PortForward) i eventualno postaviti DDNS da bi to radilo.
Pa nas sam zato i uzeo da mu mogu pristupati iz vanka, da mu mogu dodavati torrente kad sam vani na terenu.
__________________
Sig-5 redova normalne veličine max
sharkri je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2018., 14:55   #1947
jurbAs
Premium
Moj komp
 
jurbAs's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 2,515
Evo da napišem malo svoje iskustvom sa synology-em pošto ga koristim od 2012godine. Upotreba isključivo kuća za filmove serije i backup računala

prvi model DS212j dobar synology za najosnovnije zadatke tipa pustit film direktno na media player i super radi. Ali kad sam krenio prebacivati usenet programe sabnzb couchpotato i sickbeard nas je postao loš. RAM zakucan na 100% cpu isto. 2godine trpio i puko i uzeo DS214play. Koji je tada bio najjači model koji su napravili. Razlika ogromna nemoš ga ugušiti sve radi perfektno ma idealan NAS. I sada 2018 ponovo je učinila svoje filmovi 4k veličine oko 20-50gb po filmu serije prosijek 5gb i nas se ponovo pati RAM-a mi opet fali i sad što uzet?


Izgledni kandidat je DS418play jer mogu grunut 6gb rama u njega i ima 4 diska pa kroz neko vrijeme dignuti SHR sa 4x8TB idealno. Ili nešto drugo savijet?

Synology mi u 6godina uštedio struje oko 7000-10 000kn jer kad sam njega uzeo rata struje mi je pala za 100kn po mj jer sam svoj komp ugasio.
jurbAs je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2018., 15:24   #1948
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,830
Ide 8 GB iako synology kaze 6, al to je jos cirka 800 kn troska tak da za pocetak je i 6 dovoljno.
U taj model ide ovaj ram, provjereno: Crucial CT4G3S186DJM.
Nema potrebe bacat lovu na onaj ram koji preporucuje synology.
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 2*8GB Kingston DDR3 1600 /// Asus STRIX 970 4GB ///
/// HDD_0 Samsung 850 Pro 256 GB SSD /// HDD_1 WD 1TB Black /// HDD _2 WD 1.5TB Green /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 /// Terratec Cinergy 2400i DT ///
/// Logitech Z-5500 Digital /// Logitech Ultra X /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2412M + DELL U2412M + Lenovo L201p /// CorsairHX650W ///
/// All controled on IMON inside /// Synology 215j + 2 x 3 TB WD Red ///




/// Asrock G31M-VS /// Intel E5300 /// 2*2 GB DDR2 800 Kingmax /// Sapphire 4350 /// HDD WD 1 TB /// Samsung SH-S203N /// Logitech VX Revolution /// Fortron 400W PNF /// Coolermaster Centurion 532 /// HP LP2475W ///




/// Asrock 880GMH USB3 /// Athlon II X2 265 /// 2 GB Kingmax DDR3 /// HDD WD 2 TB Green /// AverMedia Hybrid DUO II /// DVD-RW Asus /// Corsair CX 430W /// SILVERSTONE Lascala LC17 ///
/// Philips PFL9703 42'' /// Yamaha RX-V765 /// Celestion Ditton 332 front, Dali Suite 07 centar + rear





/// Dell Precision M6800 /// i5, 8 GB, SSD 250 GB, HDD 500 GB 7200 RPM, FirePro M6100 ///




žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2018., 16:43   #1949
Sa_Stilom
Premium
 
Sa_Stilom's Avatar
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Croatia
Postovi: 2,484
Imam ja pitanje jedno. Znači, imam DS416j, 4x4TB WD Red i ako recimo kupim 4x8TB WD Red, kako da prebacim podatke ili kako da migriram na 4x8TB?

Da li mogu disk po disk pa će nekim čudom Synology sam shvatiti da ga nadograđujem ili only in my dreams?

edit: Bolje da nisam pitao, google:
https://www.synology.com/en-global/k...d_replace_disk
__________________
Keep it Simple!
Sa_Stilom je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2018., 17:16   #1950
jurbAs
Premium
Moj komp
 
jurbAs's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 2,515
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Ide 8 GB iako synology kaze 6, al to je jos cirka 800 kn troska tak da za pocetak je i 6 dovoljno.
U taj model ide ovaj ram, provjereno: Crucial CT4G3S186DJM.
Nema potrebe bacat lovu na onaj ram koji preporucuje synology.

Ugradili isto te rame kolegi prije 2 dana u ds718+ i sve sljaka
jurbAs je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na