Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 17.06.2018., 22:15   #7771
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 766
Citiraj:
Autor donatello Pregled postova
Zasto meni kad pretrazujem digitalne kanale preko bnetove antene pokazuje samo hrt1, hrt 2, rtl i novu. Kanal 48.
Model tva je lg 32ld320.
Jel ne bi trebao dobit i ostalih 8 digitalnih kanala?
A jel imas ugovoren osnovni digitalni paket, ako imas trebao bi na drugom TV-u vidjeti ukupno 9 digitalnih TV programa.

Ova 4 koje spominjes B.net pusta slobodno (zakonska osnova).
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2018., 22:25   #7772
donatello
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 70
Nemam uopce paket tva.
Obicna antena spojena na bnetov sustav ukljucena u tv.
Uglavom sluzio sam da mi nije pretrazivalo dvb-c iz nekog razloga. Sad sam uspio
donatello je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2018., 08:49   #7773
Nome
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 13
Citiraj:
Autor Franzek Pregled postova
Mislim da to nije nesto sto mozes birati. Jednostavno im je sa jedne strane preskupo odrzavati analognu, DVB-C i IPTV televiziju a sa druge strane zele osloboditi frek. za internet.
Ne vidim kako jedno s drugim ima veze. Bnet po nekoj logici bude uvijek bio provider koji nudi tv signal preko coaxa po frekvencijama znači i s novim stbom nije iptv.

Analogiju ukidaju koliko čitam po forumu, frekvencija za internet hvala bogu imaju dosta...
Nome je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2018., 09:29   #7774
Drug Brko
Retired S.T.A.L.K.E.R.
Moj komp
 
Drug Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Chernobyl Exclusion Zone, Kiev Oblast, Ukraine
Postovi: 17,796
Jel nekoga već analogno ugasilo tu od vas? Tj. jel znate za neki konkretni slučaj?
Isto čujem ove rekla-kazala priče "krenulo gasit".

Sent from Usreo Mobara
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 2600 B2 Pinnacle Ridge 3400MHz @ 4200MHz (100x42 @ 1,373V) SMT enabled
CLR: THERMALRIGHT Venomous X Black w/ NOCTUA NF-F12 PWM chromax.black.swap 120mm Fan
MBO: ASUS ROG Crosshair VI Hero
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3466MHz -- 14-14-14-30 1T @ 1,40V
VGA: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Gaming 8192MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO 250GB SSD M.2 ++ SAMSUNG 860 EVO 500GB SSD SATA3 ++ WD Black 500GB WD5001AALS ++ WD Red 2000GB WD20EFRX ++ WD Red 3000GB WD30EFRX
OPT: LG GH24NS90
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R5 Blackout Edition Midi Tower w/ window panel
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 10 Pro x64



CPU: INTEL Xeon X5450 E0 Harpertown 3000MHz @ 3000MHz (333x9 @ 1,200V)
CLR: INTEL FOXCONN Stock HSF
MBO: FOXCONN G31MX
RAM: BUFFALO Firestix DDR2-1066 1x1GB ++ KINGSTON ValueRAM DDR2-800 1x2GB (3GB) @ 800MHz -- 6-6-6-18 @ 1,8V
VGA: INTEL G31 OnBoard
HDD: SEAGATE Barracuda 7200.10 160GB ST3160815AS ++ SEAGATE Enterprise ES.2 500GB ST3500320NS
OPT: TSST SH-S223
PSU: FORTRON 250W w/ Active PFC
BOX: MS Apollo Midi Tower
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows XP Professional w/ SP3
OS2: MICROSOFT Windows 7 Professional N 32bit w/ SP1
OS3: MICROSOFT Windows 8.1 Professional N 32bit
OS4: MICROSOFT Windows 10 Professional N 32bit



GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Oreo v8.0.0 BTU
MSD: SANDISK 64GB Extreme MicroSDXC Class 10 U3



Reputacija: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37
Drug Brko je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2018., 14:27   #7775
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 812
Nije. Prvo moraju barem mjesec dana prije riješavat one pretplatnike koji imaju samo analogni tv.( a ima ih dosta , vjeruj mi), jer oni ostaju bez ikakvog signala, pošto nemaju STB. Dok to ne riješe, nema govora o gašenju analogije.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2018., 14:38   #7776
Drug Brko
Retired S.T.A.L.K.E.R.
Moj komp
 
Drug Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Chernobyl Exclusion Zone, Kiev Oblast, Ukraine
Postovi: 17,796
Onda do nove godine sve ostaje :)

Sent from Usreo Mobara
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 2600 B2 Pinnacle Ridge 3400MHz @ 4200MHz (100x42 @ 1,373V) SMT enabled
CLR: THERMALRIGHT Venomous X Black w/ NOCTUA NF-F12 PWM chromax.black.swap 120mm Fan
MBO: ASUS ROG Crosshair VI Hero
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3466MHz -- 14-14-14-30 1T @ 1,40V
VGA: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Gaming 8192MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO 250GB SSD M.2 ++ SAMSUNG 860 EVO 500GB SSD SATA3 ++ WD Black 500GB WD5001AALS ++ WD Red 2000GB WD20EFRX ++ WD Red 3000GB WD30EFRX
OPT: LG GH24NS90
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R5 Blackout Edition Midi Tower w/ window panel
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 10 Pro x64



CPU: INTEL Xeon X5450 E0 Harpertown 3000MHz @ 3000MHz (333x9 @ 1,200V)
CLR: INTEL FOXCONN Stock HSF
MBO: FOXCONN G31MX
RAM: BUFFALO Firestix DDR2-1066 1x1GB ++ KINGSTON ValueRAM DDR2-800 1x2GB (3GB) @ 800MHz -- 6-6-6-18 @ 1,8V
VGA: INTEL G31 OnBoard
HDD: SEAGATE Barracuda 7200.10 160GB ST3160815AS ++ SEAGATE Enterprise ES.2 500GB ST3500320NS
OPT: TSST SH-S223
PSU: FORTRON 250W w/ Active PFC
BOX: MS Apollo Midi Tower
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows XP Professional w/ SP3
OS2: MICROSOFT Windows 7 Professional N 32bit w/ SP1
OS3: MICROSOFT Windows 8.1 Professional N 32bit
OS4: MICROSOFT Windows 10 Professional N 32bit



GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Oreo v8.0.0 BTU
MSD: SANDISK 64GB Extreme MicroSDXC Class 10 U3



Reputacija: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37
Drug Brko je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2018., 15:22   #7777
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 812
Do kad , ne znam. Činjenica je da oni žele to ugasiti, a sad kada, to je već malo teže znat. U svakom slučaju prvo će krenuti sa nekakvim obavjestima ovim pretplatnicima samo sa analogijem, pa ćemo po tome znati kada.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2018., 21:14   #7778
wifi
Premium
 
wifi's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: ST
Postovi: 88
Jel jos netko u bnet-a, vipa ima ovih problema s googlom... pogleda sam i adresa koju prijavljuju kao problematicnu nije ista ona koja je javna na mom routeru, vec ocito dio vipove mreze...

wifi je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2018., 22:22   #7779
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,547
Vidi jel imaš javnu ip adresu ili si iza CGN - a,
ako je ovo drugo onda se ovo šta si naveo može dešavati.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2018., 23:51   #7780
Zvone2772
interferometar
Moj komp
 
Zvone2772's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 738
Vrlo vjerojatno je ovo drugo, to je i mene mučičo (kao i port fw i gomilu toga što mi nije radilo kako treba) dok ih nisam tražio da isključe taj svoj CGN.
__________________


Thinkpad T430

Intel i5 3320M

8GB RAM

250GB SSD 850 EVO

14" 1600x900

Intel+nVidia

DVDRW, Intel Ultimate Wireless 6000, 1Gb Ethernet, Camera, 9c Li-Ion

Win10 Ent 64bit

Zadnje izmijenjeno od: Zvone2772. 18.06.2018. u 23:57. Razlog: Eto što možeš tražiti - npr. emailom
Zvone2772 je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2018., 23:54   #7781
wifi
Premium
 
wifi's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: ST
Postovi: 88
Javna IP (what's my ip) je 213.x.x.x, router mi dobiva 100.x.x.x (bnet).

Onda je CGN, po nekoj logici, a onda ispada da doslovce nista ne mogu napravit? Ili? Po toj istoj logici, jos ljudi bi moralo imati slicne probleme?

P.S. zar mozes trazit da te skinu s CGN-a i daju javnu adresu?
wifi je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 00:02   #7782
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp
 
Mirkopoter's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,323
Možeš
__________________
Hala Madrid!
Mirkopoter je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 00:07   #7783
wifi
Premium
 
wifi's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: ST
Postovi: 88
Ok, fala! Mislim da ce sutra tehnicka sluzba dobit moj poziv (pretpostavit cu da to njima triba uputit).
Treba li navest neki poseban razlog (port forwarding, ddns, ili nesto deseto)?
wifi je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 07:49   #7784
tiki66
tiki
Moj komp
 
tiki66's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Opatija
Postovi: 1,483
http://forum.pcekspert.com/showthrea...26#post3187426

Pošalješ im ovaj screenshot i kažeš da ti to smeta i da ti isključe CGN, čak ne moraš ni zvati
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 12:31   #7785
wifi
Premium
 
wifi's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: ST
Postovi: 88
Hvala svima na informacijama... sve je jutros rijeseno i sada imam javnu ip adresu sa svim prednostima koje ista donosi...

e sad, vezano uz cisco epc3925, vidljiv mi je izvani preko management porta 8080, ali router kojem je dodjeljena fiksna adresa u na LAN strani (LAN port na LAN port) i dalje nije vidljiv, iako sam u port forwardingu proba razne kombinacije: 8008, 8008 na 80, 80, te 80, 80 na 80, 80. Inace, radi se o Dlinku, a koji mi i na poslu (drugi model) radi probleme s vanjskim pristupom. Stvar njega ili mog "loseg" port forwardanja?

wifi je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 13:01   #7786
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,547
Cisco ti je u Router modu ?
U kojem modu radi D-Link i koji je model ?

Nezgodno je i nepotrebno imati dupli NAT,
D-Linka spoji / konfiguriraj kao switch + AP ako je Cisco u Router modu.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 13:50   #7787
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 812
Citiraj:
Autor wifi Pregled postova
Hvala svima na informacijama... sve je jutros rijeseno i sada imam javnu ip adresu sa svim prednostima koje ista donosi...
Napiši kako si riješio i što si im rekao? Možda nekome drugome pomogne ta informacija.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 14:19   #7788
votkavisnja
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 9
Ja sam to riješio na način da sam na njihovoj stranici za upite - opcija tehnički upit napisao:


"Molim Vas da mi na routeru isključite CGN. Naime sve više i više stranica kojima pristupam iskače cloudflareov security check. Stranice se otvore, kliknem nisam robot i onda nastavi dalje ili moram upisati određeni captcha znak...."


Više manje je tekst ono što ste pisali po forumu da je razlog za isključenje.


Unutar dana dobio povratni mail od službe za korisnike:


"Poštovani gospodine X,
zahvaljujemo na poslanoj poruci i Vašem upitu.

Na Vašoj liniji isključeno je dijeljenje IP adrese. Ljubazno molimo da testirate pristup. U slučaju daljnjih poteškoća kontaktirajte Vašeg mrežnog administratora.

Dodatne informacije o korištenju naših usluga možete pronaći na http://www.bnet.hr/podrska/cesta_pitanja_i_odgovori.

S poštovanjem,
"


I to je to... Vrlo elegantno, brzo i jednostavno
votkavisnja je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 14:48   #7789
wifi
Premium
 
wifi's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: ST
Postovi: 88
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Cisco ti je u Router modu ?
U kojem modu radi D-Link i koji je model ?

Nezgodno je i nepotrebno imati dupli NAT,
D-Linka spoji / konfiguriraj kao switch + AP ako je Cisco u Router modu.
Da, cisco je u router modu, a dir-685 je spojen kao NAS (jako spori), iskljucen mu je DHCP i sve routing opcije. LAN port dlinka je spojen na LAN port cisca. Iz lokalne mreze pristupam mu bez problema, dodijeljena mu je fiksna ip adresa 192.168.0.2, a cisco je 0.1
Zato mi bas i nije jasno zbog cega radi probleme?
Kad idem na online port checkere, blokirani su mi svi portovi osim 8080. imam osjecaj da i dalje nesto blokira na samom cisco routeru.

Citiraj:
Autor Stipest Pregled postova
Napiši kako si riješio i što si im rekao? Možda nekome drugome pomogne ta informacija.
nazva sam korisnicku sluzbu, broj 2 u izborniku i doslovce trazia da me spoje s nekim ko mi moze iskljucit CGN i dat mi javnu ip adresu koja ne mora biti fiksna. Kao razlog sam navea da ne mogu pristupit svojoj mrezi izvani. Uglavnom, nije neki osobiti problem, osim sto je potrebno odslusat bokun muzike dok se dodje do prave osobe koja je to aktivirala. 5-10 minuta nako poziva, wifi mi se resetira, i pogleda sam router, dobia sam javnu ip adresu.
wifi je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na