Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 13.06.2017., 12:45   #3331
Sa_Stilom
Premium
 
Sa_Stilom's Avatar
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Croatia
Postovi: 2,397
Neki dan mi u zgradi stavili optiku, zvao T-com, ponudili mi:
- 219 kn (100/20) + MaxTV + Telefon
- 249 kn (200/100) + MaxTV + Telefon

Jel netko dobio kakvu bolju ponudu, pa da ih tražim. Najbitniji mi je internet 200/100.

Zanima me, jel su latencije bolje i ima li kakvog download limita - ja radim mjesečno trenutno oko 1TB prometa.
__________________
Keep it Simple!
Sa_Stilom je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2017., 12:55   #3332
Europium
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 65
Nema fair usage limita i ne možeš spustiti više od ovog. I ovo je super.
Europium je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2017., 14:09   #3333
Milmar
Registered User
 
Milmar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 33
Citiraj:
Autor Sa_Stilom Pregled postova
Neki dan mi u zgradi stavili optiku, zvao T-com, ponudili mi:
- 219 kn (100/20) + MaxTV + Telefon
- 249 kn (200/100) + MaxTV + Telefon

Jel netko dobio kakvu bolju ponudu, pa da ih tražim. Najbitniji mi je internet 200/100.

Zanima me, jel su latencije bolje i ima li kakvog download limita - ja radim mjesečno trenutno oko 1TB prometa.
Da, to je aktualna ponuda. Trio paket za 219 kn mj. + 30 kn mj. za brzinu 200/100 tako da dođe na isto uzmeš li 100/20 pa naknadno aktiviraš 200/100. Za promet nemaš brige jer je flat pa udri koliko hoćeš.
Milmar je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2017., 18:59   #3334
Sa_Stilom
Premium
 
Sa_Stilom's Avatar
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Croatia
Postovi: 2,397
Odlično, hvala na odgovorima.
Potvrdili su mi da nema fair usage, odnosno limita.

Čekam još samo info da mi kažu koliko je cijena nakon 24mj, te nešto su rekli da iako vide da se trenutno završavaju radovi u zgradi da još nemaju potvrdu da mogu naručiti uslugu. Jedan operater mi je rekao da zgrada nije spojena na čvorište, a drugi da mi moraju do stana dofurati na što sam ga pitao, pa zar se ne vuče UTP do stana, na što je odgovorio, ma da... Pa, čekam finalan info i potvrdu. Trenutno sam na Bnetu 120/15 za 255 kn i ovo mi se čini super ponuda.
__________________
Keep it Simple!
Sa_Stilom je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2017., 05:04   #3335
viper
super user
Moj komp
 
viper's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: //ZAGREB\\
Postovi: 1,687
UTP do stana ha dobro a optika velis...
__________________
viper je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2017., 08:02   #3336
animATrIx
Premium
Moj komp
 
animATrIx's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Vukovar-Osijek
Postovi: 294
kad zavrse radove u zgradi onda jos moraju spojiti zgradu na dolazni vod, a tebi provuci od ulaznih vrata do modema opticku nit
__________________
http://forum.pcekspert.com/signaturepics/sigpic5353_1.gif
animATrIx je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2017., 11:54   #3337
IcyTexx
Premium
Moj komp
 
IcyTexx's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,167
Dal se i dalje dijeli bijeli Ericsson ONT ili sad ide nešto drugo?
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2017., 13:13   #3338
Europium
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 65
Meni kada su uvodili ove godine dobio sam neki mali raisecom ont, radi bez problema.
Europium je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2017., 14:56   #3339
IcyTexx
Premium
Moj komp
 
IcyTexx's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,167
Fiberland, T-Com Optika (Ultra MAX)

Thanks! Mislim da su dijelili i neke TP-Linkove. Uglavnom, svi su okej, koliko znam, ali nisam jos cuo za tog Raisecom.

Zanimalo me jer su danas vec drugi put zbog greske u sustavu dosli kooperanti provuci optiku koja je vec provucena. Pa su se zacudili kako je provucena i kako imam starog Ericssona.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2017., 15:13   #3340
Verbum
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 562
Molim brisat.

Zadnje izmijenjeno od: Verbum. 14.06.2017. u 15:18.
Verbum je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2017., 23:01   #3341
Milmar
Registered User
 
Milmar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 33
Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Thanks! Mislim da su dijelili i neke TP-Linkove. Uglavnom, svi su okej, koliko znam, ali nisam jos cuo za tog Raisecom.

Zanimalo me jer su danas vec drugi put zbog greske u sustavu dosli kooperanti provuci optiku koja je vec provucena. Pa su se zacudili kako je provucena i kako imam starog Ericssona.
Dijelili su i Ericsson i TP-Link a na novo dijele Raisecom i mogu se složiti s kolegom da nema nikakvih problema s ont-om. Do sad mi se niti jedanput nije "zblesirao".
Milmar je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2017., 00:02   #3342
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 501
jedina slaba točka je bio ,a izgleda bit će još i više sa novim speedportom - speedport
ontovi su svi radili dobro svoj posao čak Ericsson je bio najkorisnije zbog više portova
al njega su maknuli na silu.
__________________
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2017., 00:24   #3343
IcyTexx
Premium
Moj komp
 
IcyTexx's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,167
Njihov router nisam ni uštekavao u ONT, odmah je spremljen u ladicu, tako da problema oko toga nema. Prvo su mi dali onog Huaweia i onda su sami od sebe donjeli i Speedporta, tako da oba sjede u ladici. Skupa s još 5-6 ostalih njihovih routera. Više je ormar nego ladica, doduše.

Zašto su na silu maknuli Ericssona? Preskup je bio? Samo sam jednom imao problem s njim, kad je pogubio GPON password ili tako nešto.

Što možeš s viškom portova na Ericssonu?
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2017., 07:57   #3344
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 501
viškom portova na Ericssonu se može spojiti paralelno speedport i eventualno svoj router tako da dobiješ bezgrešno sve tri usluge ,
kome je neophodan telefon,Ericsson je naspram ostalim ontovima ipak komad hardwera i za predpostaviti je da im je bilo preskupo
pa su zamjenili tp - linkom mada sam čuo da su tp-linkovi od početka bili u planu samo se nisu mogli softwerski odmah uskladiti,
a sad su im očito i tp-linkovi preskupi,sav posao sva tri rade besprijekorno kao što sam rekao Ericsson bi imao prednost radi portova,
ali mjenjat će ga prvom prilikom ako je ikome slučajno ostao doma.
__________________
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2017., 10:34   #3345
animATrIx
Premium
Moj komp
 
animATrIx's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Vukovar-Osijek
Postovi: 294
Ericssonovi su se koristili u pocetku dok je optika bila pilot projekt, raisecom i tp-link su jeftiniji a rade svoj posao. Neznam dal se itko na forumu sjetio potraziti po aliexpressu ont/modem combo. Nasao sam par modela koji bi mogli zamijeniti oba uredjaja ali neznam dali postoji kakva konfiguracija u ont-u specificna samo za nase mreze ili se moze samo spojiti i upisati ploam pass i gas
__________________
http://forum.pcekspert.com/signaturepics/sigpic5353_1.gif
animATrIx je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2017., 17:10   #3346
IcyTexx
Premium
Moj komp
 
IcyTexx's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,167
Meni osobno više paše da imam kvalitetan ONT i svoj router kojeg mogu podesiti točno kako želim. OCD mi ne bi dozvolio da imam onog Speedshrota u bridgeu između ONTa i routera.
Ne dam Ericssona! Osim ako ne prestane raditi na njihovoj infrastrukturi.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2017., 21:08   #3347
Andrija M
Premium
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 414
Citiraj:
Autor animATrIx Pregled postova
Neznam dal se itko na forumu sjetio potraziti po aliexpressu ont/modem combo.
Jesmo potrudili smo se, npr ovaj tp-link http://www.tp-link.com/en/products/d...TX-VG1530.html

Citiraj:
All-in-One: High speed GPON ONT, NAT Router, 4-port Switch, Wireless N Access Point and VoIP Gateway in one device providing a one-stop high speed networking solution
Navodno čak mu je ugrađeni ONT u dlaku jednak kao i ONT kojeg tcom djeli svojim optičarima, problem je jedino da ga nema kod nas


Andrija M je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2017., 21:30   #3348
IcyTexx
Premium
Moj komp
 
IcyTexx's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,167
Da, al nazalost i dalje bez postenog 802.11ac neces vidjet 200mbps preko WiFia.

Ima logike da je isti kad TP-Link ima samo jedan ONT u ponudi.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2017., 09:21   #3349
crazyy
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 148
crazyy je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2017., 09:43   #3350
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 4,120
To je 2 u 1?
__________________
Sounds good, doesn't work.
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2017., 10:05   #3351
robimarko-bug
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2013
Lokacija: Tenja(Osijek)
Postovi: 611
Da,taj TP Link je u biti jedan od milijun TP Link routera sa integriranim istim ONT-om kao što dijele.

U biti daleko bolje rješenje nego speedshrot
robimarko-bug je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2017., 10:20   #3352
Milmar
Registered User
 
Milmar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 33
Ja sam prije t-coma imao 2 u 1 na Iskonu i na vipu. Jedino su mi kod t-coma ont i router zasebno, ali zato moram priznati da jedino kod t-coma nisam imao nikakvih problema s uslugama pri uključenju/prijenosu.
Milmar je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2017., 13:14   #3353
ojpi
Premium
Moj komp
 
ojpi's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Varaždin
Postovi: 1,041
Meni je TP Link vrisnul neki dan (samo je izgubil konekciju i više se nije htjel spojiti), donijeli mi Raisecom i sad opet šljaka. Rekoše mi serviser da sad stavljaju samo njega.
Ovako izgleda:
ojpi je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2017., 15:05   #3354
denied
Premium
Moj komp
 
denied's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,029
Kak nalaze tako ružne uređaje......Ovaj ont je fakat najružniji do sad - Nadam se da mi Ericsson neće skoro crknut (i zbog portova koje ima iza).....

I sad imaj to na stolu
denied je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2017., 15:26   #3355
IcyTexx
Premium
Moj komp
 
IcyTexx's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,167
LOL. Toliko vrišti "Kina" da ne može jače.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2017., 15:53   #3356
N!NO
Premium
Moj komp
 
N!NO's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2002
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 245
Meni zamijenili ericssona sa raisecomom kad sam dao zahtjev za dizanje s 100/20 na 200/100. Radi.
N!NO je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2017., 19:00   #3357
Milmar
Registered User
 
Milmar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 33
Naravno da radi.
Svi nešto trabunjaju oko izgleda, ali o ukusima se ne raspravlja (staviš ga iza telke pa se ne vidi). Uostalom, bitno je da obavlja svoj posao.
Milmar je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 01:33   #3358
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 501
Citiraj:
Autor Andrija M Pregled postova
Jesmo potrudili smo se, npr ovaj tp-link http://www.tp-link.com/en/products/d...TX-VG1530.html



Navodno čak mu je ugrađeni ONT u dlaku jednak kao i ONT kojeg tcom djeli svojim optičarima, problem je jedino da ga nema kod nas


ali ti je bolje da ni ne probaš sa ontovima ti ostaje problem kao i sa voipom -acs samo još malo gorji pri uključenju se registrira s/n onta
i još neke postavke s obzirom da gigabitni uređaji sa intergriranim ontom nisu baš tak jeftini ,a velika je mogučnost da će doma skupljat prašinu.
__________________
skalar je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 12:01   #3359
robimarko-bug
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2013
Lokacija: Tenja(Osijek)
Postovi: 611
Ma ne gledaju ti oni nista po serijskom broju.
Samo ih password zanima,njega mozes iz postojeceg ONT-a iscupati

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
robimarko-bug je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 15:11   #3360
dukee
Premium
Moj komp
 
dukee's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: vz
Postovi: 48
Citiraj:
Autor robimarko-bug Pregled postova
Ma ne gledaju ti oni nista po serijskom broju.
Samo ih password zanima,njega mozes iz postojeceg ONT-a iscupati

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk


kako?


Sent from my iPad using Tapatalk
dukee je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na