Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 05.06.2017., 02:54   #1
Jambro
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2015
Lokacija: Zagreb
Postovi: 27
OC AMD FX 8320

Dobar vecer

Ispricavam se ako ste več pisali o ovome, uglavnom OC sam nočas Fx8320 sa pločom Ga-970-DS3P na 4.1ghz , sad me zanima dali sam napravio to kako spada... s obzirom da to radim prvi puta i da sam gledao sa youtuba dali bi mozda islo jos ili da stavim sve kako je bilo? Pošto sam citao dosta da ta ploca i nije nesto za Oc.. Ugl. u biosu sam pogasio sve one stvari od power savinga, CPU Vcore mi je na +0.60, i na procesoru imam neki cooler LC CC 120mm... znaci nije onaj štokani, jesam napravio kako treba? Ima još nesšto da moram napravit? Nisam testirao sa nikakvim programom nego sam upalio Wot na sat vremena i sve je radilo ok...

U Hwmonitoru se sve čini ok jedino ne znam ove voltaže dali su u redu..
Hvala!

1 x Sapphire R9 280 3Gb GDDR5 Dual-X with boost
1 x AMD FX-Series X8 8320 AM3 Box
1 x GIGABYTE GA-970A-DS3P, AM3+
1x CPU Hladnjak LC-CC-120, Intel/AMD, 120mm, PWM
2 x Crucial 4GB DDR3 1600 Mhz (PC3-12800) CL11
1 x Fortron Hyper 600w
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	HW1.png‎
Views:	74
Size:	87.2 kB
ID:	18188  

Zadnje izmijenjeno od: Jambro. 05.06.2017. u 03:11.
Jambro je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2017., 19:29   #2
Jambro
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2015
Lokacija: Zagreb
Postovi: 27
Nitko nista ?😢
Jambro je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 05.06.2017., 21:50   #3
Manuel Calavera
Premium
 
Manuel Calavera's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: vk+
Postovi: 7,044
Pa zvuči sve OK, samo bi trebao stress testati u nečemu i naći sweetspot omjer voltaže i clocka.
Manuel Calavera je online   Reply With Quote
Staro 05.06.2017., 22:11   #4
Jambro
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2015
Lokacija: Zagreb
Postovi: 27
A kako se to radi? Nesto sam radio preko Aide ali mi i nije bas jasno... Sta trebam tamo pratiti? I sta mislis dal bi bilo dobro da stavim neki coller da puse po vrm heatsinku? Bar tako preporučuju koliko sam vidio po netu..

Zadnje izmijenjeno od: Jambro. 05.06.2017. u 22:20.
Jambro je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2017., 22:38   #5
Jambro
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2015
Lokacija: Zagreb
Postovi: 27
Citiraj:
Autor Jambro Pregled postova
A kako se to radi? Nesto sam radio preko Aide ali mi i nije bas jasno... Sta trebam tamo pratiti? I sta mislis dal bi bilo dobro da stavim neki coller da puse po vrm heatsinku? Bar tako preporučuju koliko sam vidio po netu..
Jel ti ovo sta pomaže?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Amd OVerDrive.png‎
Views:	41
Size:	123.5 kB
ID:	18198   Click image for larger version

Name:	OVer.png‎
Views:	36
Size:	62.1 kB
ID:	18199  
Jambro je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2017., 22:46   #6
Manuel Calavera
Premium
 
Manuel Calavera's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: vk+
Postovi: 7,044
Mislim da ne moraš hladiti vrm dok se držiš tih normalnih voltaža poput 1.35v i sl. No naravno može ti samo pomoć

Što se tiče stress testa svatko ima neku svoju filozofiju što i koliko dugo vrtiti. Možda za početak da skineš ibt + hwinfo. Ibt za početak standard težina 10 passova, pa možeš i high nakon toga i sl. A hwinfo za praćenje taktova tj. da ti ne throttla (tj. spušta takt na tipa 1600mhz zbog pregrijavanja), ne moraš buljit stalno u njega (pamti min. takt) samo svakako isključi cool and quiet (jer ti on spušta na 800mhz u idleu pa ti to može zapamtit za minimum).

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 05.06.2017. u 23:01.
Manuel Calavera je online   Reply With Quote
Staro 05.06.2017., 22:54   #7
Jambro
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2015
Lokacija: Zagreb
Postovi: 27
Probao i bilo sve ok , sad stavio na high, a jedino mi nije jasno di bi trebao vidjet to ako ce throttlat , ugasio sam sve u biosu od tih power saving stvari..

Zadnje izmijenjeno od: Jambro. 05.06.2017. u 23:02.
Jambro je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2017., 23:00   #8
Manuel Calavera
Premium
 
Manuel Calavera's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: vk+
Postovi: 7,044
u hwinfo (kod taktova procesora - min. avg. max.)
Manuel Calavera je online   Reply With Quote
Staro 05.06.2017., 23:12   #9
Jambro
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2015
Lokacija: Zagreb
Postovi: 27
Mislim da mi trotla ako je to ovo core 0 recimo pa ovo averaga max i min
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	HW123.png‎
Views:	51
Size:	88.9 kB
ID:	18200  
Jambro je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2017., 23:14   #10
Manuel Calavera
Premium
 
Manuel Calavera's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: vk+
Postovi: 7,044
Yup to je throttlanje. Na koliko je to? Standard 10 passova ili jače? Ako je jače ne mora značit da je greda za gaming.

Uglavnom ako želiš da ti to prođe smanjuj voltažu u biosu korak po korak (svaki testiraš). Ako ti ne throttla, a ne prolazi test onda smanjiš takt po 100mhz i opet testiras i tako u krug.
Manuel Calavera je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 05.06.2017., 23:16   #11
Jambro
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2015
Lokacija: Zagreb
Postovi: 27
Ovo je bilo na High sad i stigla obavijest da nije prosao, a di smanjujem tu voltazu? Dal to ono vcore? To vcore mi je trenutno na +0.40 Ili nesto trece?
Jambro je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2017., 23:18   #12
Manuel Calavera
Premium
 
Manuel Calavera's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: vk+
Postovi: 7,044
Da vcore, ono tipa 1.35v i sl. a to je u biosu (editirao sam gornji post za proceduru)
Manuel Calavera je online   Reply With Quote
Staro 05.06.2017., 23:19   #13
Jambro
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2015
Lokacija: Zagreb
Postovi: 27
Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Da vcore, ono tipa 1.35v i sl. a to je u biosu (editirao sam gornji post za proceduru)
Znam da je u biosu , to valjda jedino znam samo me muci to sta je meni to na +0. 40 , znaci to trebam dic gore ili jos spustit? A ti spominjes 1.35

Budem se pozabavio sa time pa cu valjda nesto uspijet napravit, uglavnom hvala ti na svemu!!!

Zadnje izmijenjeno od: Jambro. 05.06.2017. u 23:40.
Jambro je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2017., 11:33   #14
suedamA obmaR
Game, PC ,motobikes, bike
Moj komp
 
suedamA obmaR's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Sibenik
Postovi: 627
Citiraj:
Autor Jambro Pregled postova
Mislim da mi trotla ako je to ovo core 0 recimo pa ovo averaga max i min
Skini neki real time android cpu monitor pa vidi da li ti u loadu ili kad se zagrije throttla procesor, ako je ovo s screnshota s upaljenim QandQ, C3 itd. to je normalno.

EDIT: I obavezno ugasi APM master mode.
__________________

Zadnje izmijenjeno od: suedamA obmaR. 06.06.2017. u 19:34.
suedamA obmaR je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2017., 20:14   #15
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp
 
Mario92's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Vrbovec
Postovi: 3,845
Moj radi na 4GHz na 1.26V, možeš to koristiti kao referentnu točku.

__________________
Dnevna doza PC Ekspert foruma


CPU: Intel Core i5 2520M
MBO: Lenovo
RAM: 2x G.Skill DDR3L 8GB 1600MHz (16GB)
VGA: Intel HD 3000
SSD: A-Data SP550 240GB
OS: Windows 10 Pro build 14393 (Anniversary Update, 1607)
BAT: 9cell
WWAN, ExpressCard to USB3.0, 802.11n WiFi
Monitor: 12.5" IPS 1366x768
Tipkovnica: Logitech K360 Wireless
Miš: Logitech M705 Marathon


CPU: Intel Core i5 3320M
MBO: HP
RAM: Kingmax 2x4GB DDR3 1600MHz
VGA: Radeon 7570M
SSD: Radeon R3 120GB + Hitachi 500GB HTS725050A7E630
OS: Windows 10 Pro build 14393 (Anniversary Update, 1607)
BAT: 6cell
Monitor: 15.6" IPS 1600x900 + LG Flatron W2243S
Tipkovnica: Logitech K120
Miš: Logitech Performance MX

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Mario92 je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2017., 21:32   #16
Jambro
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2015
Lokacija: Zagreb
Postovi: 27
Hvala svima
Jambro je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2017., 20:35   #17
Zvonimir_s
Premium
Moj komp
 
Zvonimir_s's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 315
uf ja imam 97A UD3..stabilno mi radi na 4.6 no imam vodeno...

CPU voltage je na 1.416
NB Freq je 2210Mhz
Dram je 803MHz

e sad kak sam to radio prije par godina...morao bih uci u BIOS da vidim kak je sve podeseno..
Sjecanm se da sam imao problema s "throtlanjem" ...no nakon vodenog vise ne...iako ako ga se bas stavi pod veliki stress i temperatura naraste..onda se opet javi...

vodeno hladi njega i graficku...no jednostavno ga ne uspije dovoljno brzo ohladiti..

__________________

Zadnje izmijenjeno od: Zvonimir_s. 13.06.2017. u 20:39. Razlog: dodan baner..
Zvonimir_s je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na