Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 24.01.2021., 22:24   #1
alfa159
Premium
Moj komp
 
alfa159's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 73
Unhappy Laptop Lenovo G50-30

Pozdrav svima!
Navedeni lap mi se čudno ponaša.
Usporen što je vjerojatno stvar diska (ST750LM022).
Uredno radi na bateriju bez problema 2 sata surfanja.
Kada ga stavim na punjenje, napuni se do kraja što je isto ok.

Stvar je u tome da kad je na punjaču on ne puni bateriju nego se baterija prazni kao da nije na njoj.
Isto se ponaša bilo da je original punjač ili od 90W.

Ima li Tko kakva saznanja što bi bilo?

Zahvaljujem!
__________________
rođen u V.G.
komp2:
HP Vectra VL600, P III 733 MHz, Kingmax 2 x 256 MB PC133 rama, Leadtek WinFast A400 Ultra TDH GF6800, 128MB, 256bita, Seagate 80GB, Win2000
alfa159 je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2021., 00:52   #2
6Finger
mr. sr. fr. Br. Vr.
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Zagreb, trešnjevka
Postovi: 1,156
Ponaša se tako kad je upaljen u OSu ili i kada je ugašen?
6Finger je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 25.01.2021., 09:06   #3
kiki86
Tehničar
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2011
Lokacija: Rijeka
Postovi: 519
lenovo ima u svom vantage appu battery managment di se moze upalit opcija da on regulira bateriju od 50% do 90%(neznam točne cifre) i da se nikad ne napuni do kraja. Vidi da ti to nije ukopcano. Na par lenovo laptopa sam to vidio.
kiki86 je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2021., 15:11   #4
alfa159
Premium
Moj komp
 
alfa159's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 73
Evo sad imam vremena jer mi se sinoć dok sam pisao sa njega išao gasiti

Kada se dignu win, bez obzira da li je prije bio uključen adapter ili ga uključim kasnije, laptop signalizira, odnosno vidi se da je prisutno napajanje iz mreže ali po brzini padanja baterije vidljivo je da nema punjenja. Isto vrijeme je laptop raspoloživ bilo da je punjač spojen ili ne.
Kada se ugasi, bilo da je ispraznio bateriju bilo napravljeno gašenje (klasični shut down), on puni bateriju, a to znam jer kad ga ostavim duže vrijeme i upalim baterija puna.
Nakon toga ponovno ista stvar, neovisno u priključenosti punjača radi dok ne isprazni bateriju, cca 2h.
Eto o tome se radi. Osim neispravnosti hardvera je li postoji još koja mogućnost neispravnosti softvera?
__________________
rođen u V.G.
komp2:
HP Vectra VL600, P III 733 MHz, Kingmax 2 x 256 MB PC133 rama, Leadtek WinFast A400 Ultra TDH GF6800, 128MB, 256bita, Seagate 80GB, Win2000
alfa159 je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2021., 15:18   #5
zdravko_c
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 464
Imas kvar negdje na ploči u ulaznom krugu napajanja, isti slučaj sam imao na jednom Lenovu G500, kolega rješio zamjenom nekog elementa na ploči, ne sjećam se više kojeg.
zdravko_c je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2021., 18:18   #6
6Finger
mr. sr. fr. Br. Vr.
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Zagreb, trešnjevka
Postovi: 1,156
Probaj neku live distribuciju linuxa dignut na usb sticku pa vidi dali onda
puni prije nego ga poglasimo neispravnim.
6Finger je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2021., 18:28   #7
Ico_Zg
Premium
Moj komp
 
Ico_Zg's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 352
Kako se ponaša kad potpuno makneš bateriju i ostaviš ga samo na punjaču, da li uredno radi?
Ico_Zg je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2021., 20:25   #8
alfa159
Premium
Moj komp
 
alfa159's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 73
Ne radi kad je samo na punjaču.
Ispada da radi samo na bateriju kad je upaljen a nju puni samo kad je ugašen
__________________
rođen u V.G.
komp2:
HP Vectra VL600, P III 733 MHz, Kingmax 2 x 256 MB PC133 rama, Leadtek WinFast A400 Ultra TDH GF6800, 128MB, 256bita, Seagate 80GB, Win2000
alfa159 je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2021., 20:39   #9
metalacos
Premium
Moj komp
 
metalacos's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Osijek
Postovi: 65
Jel imaš ledicu na punjaču? Možda će zvučati smiješno, no ako imaš ledicu na punjaču isključi punjač iz struje dok se ledica ne ugasi i onda ga samo uštekaj u laptop bez struje. Ako ledica na punjaču tada bude svijetlila laptop ti "puni" punjač. Obično laptopi imaju čip koji spriječava da ti struja iz baterije ode na punjač natrag.
metalacos je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2021., 21:56   #10
alfa159
Premium
Moj komp
 
alfa159's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 73
Hvala na savjetu, probam večeras ako stignem.
__________________
rođen u V.G.
komp2:
HP Vectra VL600, P III 733 MHz, Kingmax 2 x 256 MB PC133 rama, Leadtek WinFast A400 Ultra TDH GF6800, 128MB, 256bita, Seagate 80GB, Win2000
alfa159 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 15.02.2021., 14:33   #11
alfa159
Premium
Moj komp
 
alfa159's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 73
Punjači nemaju LED indikacije ali isto se prazni baterija da li bio punjač uključen ili ne.
Vjerojatno je nešto na ploči s punjenjem.
Staviti ću u rubriku za procjenu pa bi ga riješio komplet ili u dijelovima.
Hvala na odgovorima.
__________________
rođen u V.G.
komp2:
HP Vectra VL600, P III 733 MHz, Kingmax 2 x 256 MB PC133 rama, Leadtek WinFast A400 Ultra TDH GF6800, 128MB, 256bita, Seagate 80GB, Win2000
alfa159 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na