Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 31.08.2020., 17:58   #151
Exomaniac
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 345
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
hi,

ima kakvih novosti o dostupnosti 7590 na tkomu?

S druge strane, presmješno mi je da danas, krajem 2020 još uvijek ne daju rutere koji imaju integriran sfp port za prihvat optike. To sam na Amisu imao prije 5 godina. Ovako moram imati 17 uređaja koji cuclaju po par W struje svaki plus kaos u premalom komunikacijskom.
Pa koliko znam Fritz 7590 ima VDSL modem u sebi i telefonski priključak, a ne SFP.

Nije da HT ne može ponuditi jedinstveni uređaj, no takva kombinacija je za njih manje fleksibilna, pogotovo jer HT nudi i infrastrukturu drugima pa ima i drugu opremu s kojom treba biti kompatibilno, a ti moduli znaju biti jako finicky u kombinacijama s čijom opremom će raditi, a s čijom neće. Ako HT ima ovaj mali konverter koji da svim koji koriste njihovu infrastrukturu onda oni mogu preko etherneta spojiti bilo što bez brige o kompatibilnosti.
Exomaniac je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2020., 19:06   #152
Blagus
Premium
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 247
Citiraj:
Autor Exomaniac Pregled postova
Pa koliko znam Fritz 7590 ima VDSL modem u sebi i telefonski priključak, a ne SFP.

Nije da HT ne može ponuditi jedinstveni uređaj, no takva kombinacija je za njih manje fleksibilna, pogotovo jer HT nudi i infrastrukturu drugima pa ima i drugu opremu s kojom treba biti kompatibilno, a ti moduli znaju biti jako finicky u kombinacijama s čijom opremom će raditi, a s čijom neće. Ako HT ima ovaj mali konverter koji da svim koji koriste njihovu infrastrukturu onda oni mogu preko etherneta spojiti bilo što bez brige o kompatibilnosti.
Tako je, lakše je svima podijeliti VDSL2 Speedšrot pa dodati mali media converter po potrebi, lakše za održavanje i bolja solucija jer je većina ipak na xDSL-u.

Da je u državi omjer 50:50 optike i DSL-a, možda bi sve prebacili na nešto poput Innboxa sa DSL modemom i SFP portom kakvog sam vidio jednom prilikom kod Eroneta, ali to je egzotika i sigurno puno skuplja opcija. Još da ne spominjem cijene GPON SFP modula...
Blagus je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2020., 19:44   #153
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 6,919
Nek pezntima daju media konverter, a kod sebe nek stavljaju ruter sa sfp-om. Nije to znanstvena fantastika, i kažem, imao sam to na Amisu prije x godina, 4 gigabitna porta su bila, usb, svašta nešto. I to za 150kn mjesečno za 100/100. Nevjerujem da bi davali takav ruter da je koštao 1000€.
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2020., 20:21   #154
Blagus
Premium
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 247
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Nek pezntima daju media konverter, a kod sebe nek stavljaju ruter sa sfp-om. Nije to znanstvena fantastika, i kažem, imao sam to na Amisu prije x godina, 4 gigabitna porta su bila, usb, svašta nešto. I to za 150kn mjesečno za 100/100. Nevjerujem da bi davali takav ruter da je koštao 1000€.
Kao da nisi upoznat s Excel-poslovanjem ako već imaju na lageru ZTE i Speedport i media konverter ih košta 20 novaca, zašto bi kupovali novi SFP ruter za 30-40 novaca + trošak edukacije + trošak integracije za par promila korisnika koji imaju optiku.
Amis je drugo, njima je optika u 2 zagrebačka kvarta bila primarni biznis, pa je logično da će uzeti ruter sa utičnicom za optičku nit.
Blagus je offline   Reply With Quote
Staro 01.09.2020., 18:13   #155
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 6,919
Samo da potvrdim, fritzbox je dostupan i dalje, po cijeni od 24kn/mj. Ipak na kraju nisam uzeo, vidjet ću kako će se ponašati speedport.

Obećali su mi u roku 7 dana isporučiti optiku, pa živi bili pa vidjeli.
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 01.09.2020., 18:29   #156
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 18,473
Zavisi od sreće i kako su ti naklonjene zvijezde

Sami ti dobij optiku sa Speedšrotom pa ćeš "lako" dalje.
Ne budeš li zadovoljan nabaviš svoj router i stvar riješena.
Sve to imaš u odg. temi, da ne spamamo ovdje.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2020., 17:08   #157
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,125
t-ht fritz 7590 update najnoviji 7.20 firmware.

postupak- nazvat 08009000 tražit od službe za korisnike i oni vam mogu odmah nadograditi- nemora samo centrala više.

__________________
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2020., 22:49   #158
ipa
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Split
Postovi: 96
Citiraj:
Autor skalar Pregled postova
t-ht fritz 7590 update najnoviji 7.20 firmware.

postupak- nazvat 08009000 tražit od službe za korisnike i oni vam mogu odmah nadograditi- nemora samo centrala više.

super
ipa je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2020., 06:04   #159
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 30,826
Šta se baš mora zvati SZK? Po nekoj logici, oni bi morali izvršiti automatski update bez da ih zoveš.

Router se ionako automatski restarta svakih 24h. Pri restartu pocucla novi fw i instalira ga. Neš ti problema.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2020., 09:34   #160
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 18,473
E šta volim takav idiot atomatizam

Sad se ne mogu sjetiti kombinacije (operater / uređaj) koji je to imao,
reset svako 24h ali ACS nije spremao / pamtio sve postavke nego samo neke,
pa ti namještaj PortForward ko budala svako 24h.

I ne, router se ne restarta automatski svakih 24h, jedno je restart konekcije a drugo cijeli uređaj.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2020., 09:41   #161
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: HR
Postovi: 3,315
Vele ponavljanje je majka mudrosti

Kolike su sad cijene optike u tht
I kakve pakete imaju
100/20
500/200

Jer magic poceo cudno da mi radi, blokade od 18-23 paaaa... cemo da ih zamjenimo, jer vpn nije sretno rjesenje
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2020., 01:28   #162
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,125
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Šta se baš mora zvati SZK? Po nekoj logici, oni bi morali izvršiti automatski update bez da ih zoveš.

Router se ionako automatski restarta svakih 24h. Pri restartu pocucla novi fw i instalira ga. Neš ti problema.
po riječima tehničara "probali su ga nadograđivati preko acs-a, ali nikako nisu uspjevali da nakon nadogradnje se router vrati sam na wan opciu (optika) nego uvijek se vrača na dsl,
a kako ljudi nisu bili vični slaganju routera prijavljivali su kvarove i onda premalo tehničara, ne obučena telefonska podrška i baš ne prevelika briga za korisnike i rezultat je
nazovi pitaj (najvažnije) i dobi jer bez pitanja ti gotovo nikad neće ponuditi,
a sad kako saznati kad ht dobiva noviji firmware, jer dosad je kasnio za originalom mjesecima stoji u zvijezdama.

po meni bi najjednostavniji i najbolji način bio da se t-ht-ov firmware uključi u internacionalnu verziju, pa da ga sami skidamo i instaliramo, što baš nebi trebalo biti komplicirano.
__________________

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 16.09.2020. u 08:53.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2020., 20:35   #163
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 30,826
Jučer mi je bio t-comov tehničar promijeniti router pa smo malo popričali o Fritzu. Kaže čovjek da je to najbolji router za kojeg zna.

Preporučuje ga iznajmljivačima jer se lako može podesiti više wlan mreža i za svaku odrediti bandwith tako da vam gosti ne smetaju prilikom skidanja najnovije serije.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2020., 21:48   #164
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: istra
Postovi: 1,784
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Preporučuje ga iznajmljivačima jer se lako može podesiti više wlan mreža i za svaku odrediti bandwith tako da vam gosti ne smetaju prilikom skidanja najnovije serije.
ne za srat, ali istu stvar radi većina 3rd party routera sa cijenom od 120kn na gore.
npr moj tp-link


generalni bandwidth limit + dodatni za guest mrežu.
jest da tih guest mreža možeš imat samo 1 (ili 2 na dual band routeru) ali kome treba više od toga.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2020., 21:56   #165
Corto Maltese
Registered User
 
Corto Maltese's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: /
Postovi: 17
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Samo da potvrdim, fritzbox je dostupan i dalje, po cijeni od 24kn/mj. Ipak na kraju nisam uzeo, vidjet ću kako će se ponašati speedport.

Obećali su mi u roku 7 dana isporučiti optiku, pa živi bili pa vidjeli.
vecer, kako do fritz-a?
novi sam korisnik(maxtv3)
pretpostavljam da imam probni rok 14 dana u kojem mogu otkazati
tehnicar je stavio speedshit, jače sr...nje, prostor je veci i dostupnost po cijelom stanu nikakva
prijedlozi kako iz prisiliti da tamjene za ftitz
zahvaljujem
Corto Maltese je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2020., 22:36   #166
ipa
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Split
Postovi: 96
Citiraj:
Autor Corto Maltese Pregled postova
vecer, kako do fritz-a?
novi sam korisnik(maxtv3)
pretpostavljam da imam probni rok 14 dana u kojem mogu otkazati
tehnicar je stavio speedshit, jače sr...nje, prostor je veci i dostupnost po cijelom stanu nikakva
prijedlozi kako iz prisiliti da tamjene za ftitz
zahvaljujem
Nije dostupan
ipa je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2020., 23:40   #167
Corto Maltese
Registered User
 
Corto Maltese's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: /
Postovi: 17
ima, informacije da je dostipno za poslovnjake
ovo speedsranje je potresno
Corto Maltese je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2020., 00:02   #168
Bluzer
Premium
Moj komp
 
Bluzer's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: localhost
Postovi: 1,037
6890 je dostupan za poslovnjake, bar mi tako moj kolega u ht-u kaže.
__________________
Udomljujem 386/486/P1 hardver. Više na PM.
Bluzer je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2020., 00:04   #169
Corto Maltese
Registered User
 
Corto Maltese's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: /
Postovi: 17
ispravljam sam sebe
tocno pises
Corto Maltese je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2020., 06:49   #170
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 30,826
Navodno poslovnjaci plaćaju 70kn za najam
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2020., 08:51   #171
alengrosevic
Tactical Sport Orange
Moj komp
 
alengrosevic's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Čakovec
Postovi: 3,622
da, za poslovne korisnike je najam 70 kn mjesečno.
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2020., 09:24   #172
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 30,826
Onda im ga se više isplati kupiti na Amazonu za 200€. Jedino bi se mogao javiti problem nekompatibilnosti sa t-comom, ali to se može srediti stavljanjem njihovog fw.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2020., 21:34   #173
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,125
samo njihov fw nije samo tako dostupan puštaju ga sa centrale i to na serijski broj uređaja
nije dio internacionalnog fw
__________________
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2020., 15:20   #174
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,125
smanjuje je se mjesečna pretlata za friza!box 7590 na 10kn ujedno više ga neće biti u ponudi ,u premium paket izgleda ide njemački (jači) speedport + mesh za 15kn mjesečno,
koji tamo baš i nije pobrao lovorike.
__________________
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2020., 15:46   #175
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 30,826
Speedport Smart 3? Da, na testovima se baš nije iskazao.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2020., 11:56   #176
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,125
da gledao sam par nezavisnih testova,mesh dio je uglavnom ok čak bi se moglo reći i i bolji od fritzovog prvenstveno zbog 2 gb porta i nije vezan na utičnicu može se postaviti bilo gdje na zid,ali router je gotovo u svakom segmentu za klasu slabiji od fritza,tako da svi koje sam gledao prelaze na fritza,ali s druge strane s obzirom da su prestali nuditi fritza,ovo je ipak po mom mišljenju top ponuda u nas ,s obzirom što drugi operateri nude.
__________________
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2020., 16:45   #177
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,125
danas su mi potvrdili da preko Speedport Smart 3 mash-a se nemože spajati maxtv bežično.
__________________
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2020., 16:56   #178
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 18,473
Jer pametuju sa svojim fw i konfigom IpTv za razliku od njemačkog "originala".
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2020., 22:20   #179
Blagus
Premium
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 247
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Jer pametuju sa svojim fw i konfigom IpTv za razliku od njemačkog "originala".
Znaš možda kako funkcionira IPTV u Njemačkoj, budući da gore moraju svima omogućiti da stavljaju svoje rutere kako je kome volja? Jel ih isto bacaju u neki IPTV VLAN ili putuje kroz internetski kanal?
Blagus je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2020., 23:56   #180
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 18,473
Ne znam sad detalje, nije mi aktualno pa zaboravio
Sjećam se samo da može IpTv preko WiFi na "njihovoj opremi" ako je link dovoljno brz,
a sa druge strane to vjerojatno utječe na "obični" Lan / Internet WiFi.
Nikky je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na