Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 06.10.2017., 09:59   #841
antunhr
Premium
Moj komp
 
antunhr's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Popovec(Sesvete-Zagreb)
Postovi: 446
Koji router je u pitanju. Ako je onaj njihov zte to je cat4 ali radi na obje i 1800 i 800 ali samo jednu i isto vrijeme. Imao sam taj problem isto tako. Padala mi je drasticno brzina nekada na 800mhz a nekada opet nije sve ovisi u koje vrijeme dana. Rjesenje ili ako se da staviti na taj router drugi frimware ili neki program da forsa samo 1800mhz. Drugo rjesenje kupiti router koji radi samo na 1800 mhz ili ima jednu od dvije gore mogucnosti da mozes ti sam staviti frekvencije. Mene to jako ljuti da proizvodjaci routera tako nesto ne stave serijski nego je sve na automatic bez mogucnosti mjenjanja.
antunhr je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2017., 13:11   #842
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,569
Treca mogucnost je nabava nekog routera, kao npr. Huawei B315s-22 kojeg dila Tele2, koji ima LTE Advanced (4G+) opciju, pa istovremeno moze primat obje frekve i 800MHz i 1800MHz
Prezime je online   Reply With Quote
Staro 06.10.2017., 13:16   #843
antunhr
Premium
Moj komp
 
antunhr's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Popovec(Sesvete-Zagreb)
Postovi: 446
To je bas druga opcija odnosno ista koju ima i sada. To je cat4 router. Obican lte samo podrzava sve frekvencije i automatski mjenja izmedju 800 i 1800mhz dok huawei e5172 koji je imao vip nema 800mhz nego 1800 i jos nekoju koju mi ne podrzavama pa nece niti moci imati nikako opet problema sa saltanjem. Ali cini mi se da taj b315 moze raditi sa toolbox programom u kojem se da izabrati da forsa samo 1800mhz
antunhr je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2017., 14:49   #844
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,569
Ne, B315s-22, kao sto sam napisao, ima LTE Advanced.

Ljetos sam dva tjedna radio na 800+1800 istovremeno i to radi bezgresno na tom routeru. Brzine su UVJEK bile vece kad sam testirao i usporedjivao samo na 800 ili samo na 1800.

Za biranje u kojem modu (tj koju ce kombinaciju frekvi koristit) ce radit sam koristio program "E5186 Toolbox". To izgleda ovako:



Slika je samo informativnog karaktera, jer sam trenutno na Tele2 (gdje cu i ostat pa ne mogu dodat podatke mjerenja sa VIP-a
Prezime je online   Reply With Quote
Staro 06.10.2017., 15:03   #845
gil
Member
 
Datum registracije: Jul 2005
Lokacija: Kutina
Postovi: 867
Citiraj:
Autor antunhr Pregled postova
To je bas druga opcija odnosno ista koju ima i sada. To je cat4 router. Obican lte samo podrzava sve frekvencije i automatski mjenja izmedju 800 i 1800mhz dok huawei e5172 koji je imao vip nema 800mhz nego 1800 i jos nekoju koju mi ne podrzavama pa nece niti moci imati nikako opet problema sa saltanjem. Ali cini mi se da taj b315 moze raditi sa toolbox programom u kojem se da izabrati da forsa samo 1800mhz
Huawei E5172As-22
4G LTE: FDD LTE 800/900/1800/2100/2600 MHz, TDD 2600 MHz
3G HSDPA/HSUPA/UMTS/WCDMA 900/2100Mhz
2G GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900MHz

Podržava 800 MHz.
gil je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2017., 15:34   #846
Green_FanBoy
FC Bayern <3
Moj komp
 
Green_FanBoy's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2015
Lokacija: Varaždin
Postovi: 170
Poslati će mi novi uređaj. Ništa od njihovih ideja nije pomoglo.
Green_FanBoy je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2017., 21:10   #847
antunhr
Premium
Moj komp
 
antunhr's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Popovec(Sesvete-Zagreb)
Postovi: 446
@Prezime Toolbox je program za e5186 koji je cat6 router ali radi i na b315. Osobno nisam se susreo sa tim routerom ali svugdije na sluzbenim specifikacijma pise da je to cat4 router. Program mozda daje da mozes staviti jer je napisan za e5186. Ovo sto velis da si imao vece brzine nego na samo jednoj frekvenciji je interesantno jer nebi smjelo biti. Mozda u sebi ima jaci cip koji moze potegnuti opbje frekvencije ali ne radi na automatic nego se da otkljucati preko toolboxa
antunhr je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2017., 23:13   #848
buljaka
Premium
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,114
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Zasto tako mislis ? Pa nisi jedini u Gracacu sa homedrekom Kao ni ja u Valpovu... samo mene spasava Beliscanski odasiljac koji preuzme dobar
dio korisnika i eventualno pravi smetnju onima sto se spajaju na ovaj moj tako da iako sam nekih 500m od svojega brzina je pristojna.

Evo ti friski primjer, sada mjereno.



A vidi vrijednosti signala u odnosu na jucer sto sam okacio.




Dakle sve isto vise manje. Jucer SINR bio 21.4 i 25.2 a vuklo 70Mbps. Sada SINR 24.8 a jedva prebacilo 60Mbps.

I tak ce biti do jedno 21h, onda ce na +70Mbps... tableti razni, telefoni, 4G stickovi... sve to ljudi koriste kada dodju sa posla dok ne odu spat...

Tu nikakva antena ne pomaze niti ima utjecaja na brzinu, sve ovo ja dobijem i bez ikakvih antena, sam ga moram malo bolje pozicionirati tj. ne moze stajati tamo gdje mi pase da stoji.


@buljaka

Jel se spajas na isti Cell ID kao ja ?
Citiraj:
Autor buljaka Pregled postova
[LTE | HR VIP (21910) | 800 MHz (6225)] [RSRP: -87, RSRQ: -12, RSSI: -53, SINR: 3.0 (96.9%)] [CELL ID: 777041] [1s]

nije isti cell id... hm..
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
DA, zanimljivo... pa na sta si ti spojen ? Danas sam nosao malo na jednu pa malo na drugu kucu, znaci 200m vamo-tamo i uvjek se spaja na istu celiju.
Citiraj:
Autor buljaka Pregled postova
Pa nemam pojma lol. Sad mi je još manje jasno... možda beliscanski ?

Poslano iz mikrovalne
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Pa nebih rekao... jako je mala razlika i isti brojevi maltene.

777041
777043

To bi po nekoj logici trebao biti isti odasiljac ali hmmm... mozda je svaka antena 1 celija tamo gore no nisu ni iste velicine...

Mozda jedna pokriva prvih neznam 1km a druga sve iza toga ili tako nesto.

Cudno mi je, ama da mi se bas nikad nece spojiti ni na jednu drugu celiju.
Citiraj:
Autor buljaka Pregled postova
Da. Čudno je . Meni je uvijek na ovoj ćeliji... vjerojatno je to valpovacki odašiljač a druga antena

Poslano iz mikrovalne

Daj mi reci da novom verzijom aplikacije, https://drive.google.com/drive/folde...3IwNmZEM2p4NFE (cetvrti link, v4) da li ti celije jos isto pisu? meni sad pise ovo: BDB51

buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2017., 07:12   #849
Green_FanBoy
FC Bayern <3
Moj komp
 
Green_FanBoy's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2015
Lokacija: Varaždin
Postovi: 170
Koliko otprilike treba da dođe novi router? Brzina mi je pala na razinu tcoma, jedva 500 kb/s.

I drugo, dal je istina da smijem sam karticu izvaditi kad dođe novi?
Tako mi je ovaj na telefonu rekao, da dođe samo orouter, bez kartice i da je smijem izvaditi i premjestiti.
Green_FanBoy je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2017., 17:22   #850
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,569
A tko bi ti to trebao doc premjestit karticu iz jednog u drugog?
Mogu ja za soma kuna i nemas brige, sve ce bit po PSu
Prezime je online   Reply With Quote
Staro 08.10.2017., 17:37   #851
buljaka
Premium
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,114
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
A tko bi ti to trebao doc premjestit karticu iz jednog u drugog?
Mogu ja za soma kuna i nemas brige, sve ce bit po PSu
Pita zato što piše u ugovoru da je vađenje kartice iz uredjaja kažnjivo. Ali u ovom slučaju ok

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2017., 17:55   #852
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,569
Jel ima jos i kakva sigurnosna naljepnica ili voštani pečat koji osigurava karticu od neovlastenog vadjenja?
Mislim, kad je uredjaj iskljucen kako inace mogu kontrolirati jel kartica vadjena da bi kaznili pocinitelja tog zlodjela
Prezime je online   Reply With Quote
Staro 08.10.2017., 18:35   #853
buljaka
Premium
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,114
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Jel ima jos i kakva sigurnosna naljepnica ili voštani pečat koji osigurava karticu od neovlastenog vadjenja?
Mislim, kad je uredjaj iskljucen kako inace mogu kontrolirati jel kartica vadjena da bi kaznili pocinitelja tog zlodjela
Ima naljepnica preko utora i kartice. Ma u 99% slučajeva vjerujem da neće ništa ali ako hoće mogu zezati za to

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2017., 19:04   #854
domy1
Yugokiller
Moj komp
 
domy1's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 595
Meni brzina varira drastično, u načelu je brz, ali nekada je ping pola sekunde, a brzina na razini prvih ADSLa. U isto vrijeme 4G na mobu je zadovoljavajuć. Jasno mi je da brzina ovisi o signalu, ali mi ne ide u glavu kako s iste lokacije u isto vrijeme je na mobitelu ok, a ruter se guši?!
__________________

domy1 je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2017., 08:51   #855
warlock25
Ares
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 1,282
cat6
warlock25 je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2017., 10:04   #856
Green_FanBoy
FC Bayern <3
Moj komp
 
Green_FanBoy's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2015
Lokacija: Varaždin
Postovi: 170
Flashao sam neki firmware koji sam našao na webu za VIP, i sad vidi čuda radi non stop na oko 30 mbita, za download, ali nejde više nikako.

Vidjeti ću kad stigne novi router.

Pitao sam jer piše na nalji da se ne skida, i svakak prije skidanja ću još jednom nazvati, da imaju u snimljenome da su mi dozvolili, jer ne mislim probleme imati, tj. neću da imaju ikakave šanse da me zajebavaju.
__________________
trgovine (stari acc karlo10):
1, 2, 3, 4
Green_FanBoy je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2017., 10:06   #857
buljaka
Premium
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,114
Citiraj:
Autor Green_FanBoy Pregled postova
Flashao sam neki firmware koji sam našao na webu za VIP, i sad vidi čuda radi non stop na oko 30 mbita, za download, ali nejde više nikako.

Vidjeti ću kad stigne novi router.

Pitao sam jer piše na nalji da se ne skida, i svakak prije skidanja ću još jednom nazvati, da imaju u snimljenome da su mi dozvolili, jer ne mislim probleme imati, tj. neću da imaju ikakave šanse da me zajebavaju.
Koji si flashao? Ima šta novo od opcija?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2017., 15:30   #858
Green_FanBoy
FC Bayern <3
Moj komp
 
Green_FanBoy's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2015
Lokacija: Varaždin
Postovi: 170
https://routerunlock.com/download-fi...uv1-00-00-b03/

ovo sam fleshnuo.

E došao m ije Huawei b310 crni i isto imam 7/10 brzinu. Kao i sa zte prije fleshanja. Što sad???

EDIT: sredila se brzina. skida preko 4 mb/s sad.
__________________
trgovine (stari acc karlo10):
1, 2, 3, 4

Zadnje izmijenjeno od: Green_FanBoy. 10.10.2017. u 15:54.
Green_FanBoy je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2017., 22:40   #859
axo
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 56
Citiraj:
Autor Green_FanBoy Pregled postova
https://routerunlock.com/download-fi...uv1-00-00-b03/

ovo sam fleshnuo.

E došao m ije Huawei b310 crni i isto imam 7/10 brzinu. Kao i sa zte prije fleshanja. Što sad???

EDIT: sredila se brzina. skida preko 4 mb/s sad.
daj par slika od sučelja da vidim jel se isplati ga prebacivati...
axo je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2017., 23:05   #860
buljaka
Premium
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,114
Citiraj:
Autor axo Pregled postova
daj par slika od sučelja da vidim jel se isplati ga prebacivati...
To je isto vip firmware ali stara verzija ako se ne varam

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2017., 07:09   #861
Green_FanBoy
FC Bayern <3
Moj komp
 
Green_FanBoy's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2015
Lokacija: Varaždin
Postovi: 170
Sučelje ZTEa nakon flešanja ti je potpuno identično. A i već sam spakirao ZTE, danas ga treba overseas preuzet.

Za sada ne vidim nekih problema na Huaweiu, ima jedan LAN port, što me previše ne smeta, Wi-Fi je ok, lampice manje bliješte, što mi je trenutno najveći plus.

Sučelje Huaweia je lošije, nema prikaz jačine signala u decibelima, samo 0-5 "crtica". Sad na 3/5 potegne ko ZTE na 4/5. Također s njim dođu antenice, ali ih nisam isprobavao. Možda se za vikend poigram malo, mada sam trenutno i ovak zadovoljan.
__________________
trgovine (stari acc karlo10):
1, 2, 3, 4
Green_FanBoy je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2017., 13:51   #862
silver_tip
Premium
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 1,677
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Ne, B315s-22, kao sto sam napisao, ima LTE Advanced.
Ma nema, nema ni pod razno...

Mogo si ti kliktati u Tololboxu svaki dan no samo si registrirao router na 800MHz ili 1800MHz ( ako si obje mreze imao ).

Brzi speedtest ? Slucajnost... Varijacije u mjerenju...
Zasto si siguran da su bas sva mjerenja bila brza ? Pa... znas ono kada 2 grupe bolesnika testiraju ljekove... ozdravi i neki postotak onih koji su dobivali "ljek"

Kako znam ? Pa evo, imam tu jedan od teletine na probnom roku a imam i ovaj novi od Vipa B310s-22.

Ukratko oba ta Huaweia su zesce smece, Zte je bio smece ali smece tipa da bi ga Cigosi pokupili ako ga bacis, ovaj Huawei u obje verzije B310 ili 315 ni oni nebi pokupili.

Uglavnom, LTE-A bilo od teletine ili od vipa sa tim trenutnim Huawei roterima u ponudi,nije podrzan.


Citiraj:
Autor antunhr Pregled postova
@Prezime Toolbox je program za e5186 koji je cat6 router ali radi i na b315. Osobno nisam se susreo sa tim routerom ali svugdije na sluzbenim specifikacijma pise da je to cat4 router. Program mozda daje da mozes staviti jer je napisan za e5186.
Da, a evo na srecu radi i sa Vip B310s-22 pa se moze ustimavati signal.



Eto, mogu ja tu prebacivati na LTE-A koliko ocu no samo se router registrira na onu mrezu koju ima, u mojem slucaju uvjek na 800MHz jer 1800MHz za Vip u mojem okruzenju signala nema.

Radi 3G na 2600MHz i 3G na 2100MHz. Nesto je 3G na 2600MHz brzi od ovoga na 2100MHz.

Isto tako i da ima 4G na 1800MHz kod Vip-a tu se prebacuje tek kada se uredi lista frekvencija kroz API Control a malo opsirnije kako se to radi ima na ova 2 linka:

https://mybroadband.co.za/vb/showthr...s-(E5186-B315s)

https://www.lteforum.at/mobilfunk/to...t-hilink.1872/


Citiraj:
Autor Green_FanBoy Pregled postova
Za sada ne vidim nekih problema na Huaweiu.
Smece je, evo zasto... testiram 2 noci B315 sa vip i tele2 podjenako. Unazad 3 noci imam mjerenja dok mi mf283+ nije krepao.
Ja nocas kao i proslu noc nisam mogao potegnuti vise od 50Mbps iz kuce sa vise mjesta gdje zte poteze do 75Mbps. Jedno nisam isao na tavan ali budem...

Isto tako iako Huawei B315/310 "luduje" sto se tice jacine signala naspram zte jer ima kakti bolji signal tj. RSRP je za 5 bolji, RSRQ je za 3 bolji no u realnosti sa tim Huawei drekecima brzine su generalno manje !





Evo sada trenutno u B310 ali i sa B315 je identicno. Zte mf283+ mi je vukao preko dana 45/50Mbps pa i 60Mbps ponekad... a tu svako 2-3 mjerenje bude 40/41Mbps maximum.
Nocu ( sa B315 a sa B310 cu vidjeti ) je to jos gore jer nije ni blizu 65/75Mbps koliko je Zte znao povuci...

Sva mjerenja su bez ikakvih vanjskih antena radjena, samo goli uredjaj bilo B310/15 ili Zte mf283+.

Kako god, po meni je ovo korak nazad sto se tice Vip-a.

Da, malo neobicno no Vip uredjaj je crn ko ugalj pa meni lampice bljeste jos vise nego u Zte a od teletine B315 je opet bijel pa bljeste manje naspram Zte ili B310 no ne kontam kakve su im to fore sada ?
Crna Teletina daje bijeli uredjaj a Vip crni ?

@buljaka

BDB53
__________________
trebaš seedbox?

Zadnje izmijenjeno od: silver_tip. 11.10.2017. u 14:04.
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2017., 15:58   #863
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,569
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Eto, mogu ja tu prebacivati na LTE-A koliko ocu no samo se router registrira na onu mrezu koju ima, u mojem slucaju uvjek na 800MHz jer 1800MHz za Vip u mojem okruzenju signala nema.
Kad sam ljetos testirao, kako sam gore opisao, VIP je istovremeno radio na obje frekve i 800MHz i 1800MHz. Kako sada poslije sezone rade, vidit cu tek za mjesec dana kad odem opet na more, pa te mogu izvjestit

BTW, pitao sam te zasto si odlucio radit antenu od mjedenih? sipki, a ne od alu cijevi kao vecina laika? Moj prototip antene po onom nacrtu (11 elemenata / 14dB na 1800MHz) je gotov i ovih cu ju dana testirat.


Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 11.10.2017. u 16:13.
Prezime je online   Reply With Quote
Staro 11.10.2017., 21:49   #864
axo
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 56
jos uvijek rade na 800 i 1800 mzhz barem u puli...ja sam spojen stalno na 1800 iako me zna prebacit na 800.
axo je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2017., 06:36   #865
Filc
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Rijeka
Postovi: 22
I kod mene vip čas na 800 mhz čas na 1800. Primjećujem da je nešto jači signal na 1800 i veća brzina.
Filc je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2017., 06:39   #866
Filc
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Rijeka
Postovi: 22
I da zaboravio reći da te dvije frekvencije hvata iz različitih baznih stanica.
Filc je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2017., 07:46   #867
Green_FanBoy
FC Bayern <3
Moj komp
 
Green_FanBoy's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2015
Lokacija: Varaždin
Postovi: 170
Nisam rekao da je crni dobar, nego da nisam neke probleme uočio. OW mi radi bez lagga, i skida neloše, barem za moje neko poimanje, preko 4 mb/s u jutro.

S ovim naprednim stvarima se nemam volje zafrkavati kad i tako 80% toga što si napisao ne razumijem..
__________________
trgovine (stari acc karlo10):
1, 2, 3, 4
Green_FanBoy je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2017., 15:34   #868
gil
Member
 
Datum registracije: Jul 2005
Lokacija: Kutina
Postovi: 867
Gdje se mogu naći upute za izradu antene? Listao sam nazad temu pa sam našao.

Zadnje izmijenjeno od: gil. 12.10.2017. u 15:42.
gil je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2017., 19:53   #869
freerock0
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2014
Lokacija: tu i tamo
Postovi: 73
Pozdrav,
pošto se baš ne kužim u ovu vrstu tehnike , zamolio bih vas za malu pomoć.

Prvo info o uređaju [IMG][/IMG]

Samo da napomenem da su sve postavke na slikama došle tvornički podešene , ja nisam ništa mijenjao i pretpostavljam da tako moraju i biti podešene.

Zanima me par stvari :

- koja je funkcija frekvencijskog kanala i koja mora biti odabrana : 20 ili 20/40 MHz ? [IMG][/IMG]

- što se misli pod odabirom mreže ?[IMG][/IMG]

- filtriranje priključka mora biti isključeno ? [IMG][/IMG]

- dal se može izmjeniti i kako nazivi spojenih uređaja tako da se vidi tko je na mreži ? [IMG][/IMG]

Pošto mi brzina varira o 6 do max. 40 Mbps , a čitajući ovu temu vidim da i ostatak ekipe ima isti slučaj , zanima me ako se na ovom uređaju može odabrati druga frekvencija ?
Ako može , gdje se treba promijeniti jer nigdje ne vidim vrijednosti 800 mhz ili 1800 mhz - u biti niti ne znam na kojoj frekvenciji je uređaj trenutno .

Sory ako su pitanja banalna ali ovo mi je sve novo pa se baš i ne snalazim iako sam pročitao cijeli topic.

Hvala unaprijed !
freerock0 je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2017., 20:44   #870
axo
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 56
Citiraj:
Autor freerock0 Pregled postova
Pozdrav,
pošto se baš ne kužim u ovu vrstu tehnike , zamolio bih vas za malu pomoć.

Prvo info o uređaju [IMG][/IMG]

Samo da napomenem da su sve postavke na slikama došle tvornički podešene , ja nisam ništa mijenjao i pretpostavljam da tako moraju i biti podešene.

Zanima me par stvari :

- koja je funkcija frekvencijskog kanala i koja mora biti odabrana : 20 ili 20/40 MHz ? [IMG][/IMG]

- što se misli pod odabirom mreže ?[IMG][/IMG]

- filtriranje priključka mora biti isključeno ? [IMG][/IMG]

- dal se može izmjeniti i kako nazivi spojenih uređaja tako da se vidi tko je na mreži ? [IMG][/IMG]

Pošto mi brzina varira o 6 do max. 40 Mbps , a čitajući ovu temu vidim da i ostatak ekipe ima isti slučaj , zanima me ako se na ovom uređaju može odabrati druga frekvencija ?
Ako može , gdje se treba promijeniti jer nigdje ne vidim vrijednosti 800 mhz ili 1800 mhz - u biti niti ne znam na kojoj frekvenciji je uređaj trenutno .

Sory ako su pitanja banalna ali ovo mi je sve novo pa se baš i ne snalazim iako sam pročitao cijeli topic.

Hvala unaprijed !
Joj post ti izgleda ko švicarski sir

1. Stavi na 20/40 mhz, skini wifi analayzer i stavi na kanal 1,5 ili 11 jer su navodno najbolji ili na onaj koji nudi aplikacija sa zvjezdicama.

2. IMaš spajanje na 3g, 4g i kao opciju na mobu da skenira mreže ali meni nikada nije prikazao ništa

3.Filtriranje je kod mene na off

4. Nope po defaultu nema opcije

5. Sam uređaj određuje na šta se spaja, kod mene je na 800 mhz signal -65 dok na 1800 -70, možeš izmjeriti vrijednosti sa
HTML:
https://drive.google.com/drive/folders/0B2hB5md6Sd_vc3IwNmZEM2p4NFE
skini v4, windows folder, desni klik run as admin, enter, admin i pokazat će ti vrijednosti...
Moraju biti prve tri što niže i kvaliteta 100%.

Antene su većinom beskorisne što dobiješ, hvataj niže vrijednosti tj šetaj po kući dok ne bude stabilan signal
axo je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na