Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 06.10.2017., 08:25   #361
duggi
Premium
Moj komp
 
duggi's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 287
ekipa ,ima li netko moddani bios za ip35 pro pa da mi pošalje
duggi je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2017., 09:14   #362
Drug Brko
Retired S.T.A.L.K.E.R.
Moj komp
 
Drug Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Chernobyl Exclusion Zone, Kiev Oblast, Ukraine
Postovi: 16,471
Ako imaš orginal BIOS, pošalji i ja ti ga moddam.

@mob
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 1600 ZP-B1 Summit Ridge 3200MHz @ 4025MHz (100x40,25 @ 1,373V) SMT enabled
CLR: THERMALRIGHT Venomous X Black w/ NOCTUA NF-P12 120mm Fan @ 1300 rpm
MBO: ASUS Crosshair VI Hero
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3200MHz -- 14-14-14-34 @ 1,35V
VGA: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Gaming 8192MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO SSD M.2 ++ SAMSUNG 850 EVO 250GB SSD SATA3 ++ WD Caviar Red 2000GB WD20EFRX ++ WD Caviar Red 2000GB WD20EFRX
OPT: LG GH24NS90
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R4 Black Pearl Midi Tower
LCD: LG Flatron IPS231P-BN 23" LCD @ 1920x1080
OS1: MICROSOFT Windows 10 Enterprise x64
OS2: MICROSOFT Windows 7 Professional N x64 w/ SP1
OS3: MICROSOFT Windows XP Professional w/ SP3



CPU: INTEL Xeon X5450 E0 Harpertown 3000MHz @ 3000MHz (333x9 @ 1,200V)
CLR: INTEL FOXCONN Stock HSF
MBO: FOXCONN G31MX
RAM: BUFFALO Firestix DDR2-1066 1x1GB ++ KINGSTON ValueRAM DDR2-800 1x2GB (3GB) @ 800MHz -- 6-6-6-18 @ 1,8V
VGA: INTEL G31 OnBoard
HDD: SEAGATE Barracuda 7200.10 160GB ST3160815AS ++ SEAGATE Enterprise ES.2 500GB ST3500320NS
OPT: TSST SH-S223
PSU: FORTRON 250W w/ Active PFC
BOX: MS Apollo Midi Tower
LCD: LG Flatron IPS231P-BN 23" LCD @ 1920x1080
OS1: MICROSOFT Windows XP Professional w/ SP3
OS2: MICROSOFT Windows 7 Professional N 32bit w/ SP1
OS3: MICROSOFT Windows 8.1 Professional N 32bit
OS4: MICROSOFT Windows 10 Professional N 32bit



GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Nougat v7 VIP
MSD: SANDISK 64GB Extreme MicroSDXC Class 10 U3



Reputacija: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33
Drug Brko je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2017., 09:19   #363
killuminati
Premium
Moj komp
 
killuminati's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 91
Citiraj:
Autor sappy Pregled postova
Evo i ja bio pohlepan za bržim procom pa naručio ovaj: lntel Xeon E5462

Provjerio ID procesora - sve 5...

Isprobao ga prvo bez ubacivanja mikrokodova - i neće...,
Ubacio po tutorijalu kodove sve kako treba..., provjerio, mikrokodovi su tu..., preflešao.., stavio proc, i opet čvarak.., pokrene kratko hladnjak i nema bootanja..

Pokrenuo ponovo flešer od Gigabyta - @Bios - snimio backup trenutnog Biosa, da ipak provjerim da li su kodovi tu - JESU..., opet sve povadio, stavio Xeon, i opet ništa...

Vratim svoju staru ragu nazad Pentium Dual-Core E6300 i što ću.., nastavim tamo gdje sam stao...sa suzom u oku...

Inače ovo je moja matična ploča -

Trebalo bi radit.., no ne radi..., ima li itko neki savjet...
ja sam frendu pred nekih dva tjedna flešao tu ploču s F9D biosom, skinuo gotovi moddani, stavio gore X5460, malo ga kloknuo i radi ko urica..

ako ćeš to flešat, obvezno iz dosa s flashspi, ništa drugo..

googlaj ga-ep43-s3l-f9d-ssv3-xeon

po svemu sudeći, ako je sve u redu s biosom, procesor je umro, traži lovu nazad..

edit: mogu ti dignut sve fileove ako trebaš, ti samo napravi boot usb..
killuminati je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2017., 13:40   #364
sappy
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Osijek
Postovi: 12
@killuminati ajd molim te pošalji mi te fajlove i malo podrobnije uputu za flešanje iz Biosa da nešto ne zayebem...

Zadnji fleš modanog biosa s ubačenim kodovima sam normalno odradio sa flešerom od Gigabyta - "@Bios" pa ne vidim razloga zašto ovaj puta ne bi bilo OK..., no ako je pod moraš onda mi molim te pošalji fajlove i kratku uputu..., hvala...
sappy je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2017., 15:38   #365
sappy
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Osijek
Postovi: 12
Citiraj:
Autor killuminati Pregled postova
ja sam frendu pred nekih dva tjedna flešao tu ploču s F9D biosom, skinuo gotovi moddani, stavio gore X5460, malo ga kloknuo i radi ko urica..

ako ćeš to flešat, obvezno iz dosa s flashspi, ništa drugo..

googlaj ga-ep43-s3l-f9d-ssv3-xeon

po svemu sudeći, ako je sve u redu s biosom, procesor je umro, traži lovu nazad..

edit: mogu ti dignut sve fileove ako trebaš, ti samo napravi boot usb..
Ne treba ništa.., skužio sam sam.., skinuo sam ovdje F9D, preflešao sa bootabilnim USB diskom iz DOS-a, postupak je bio - prvo je prebrisao stari Bios, pa flešao novi, sve 5 100%...

Nisam koristio nikakve naredbe (da li uopće ima kakvih naredbi uz flešanje sa - flashspi) OVDJE vidim da ako se fleša sa awdflash ima dosta naredbi....

no ... samo sam odradio flešanje Biosa, nakon toga otišao u Bios, podesio fail safe.., NIŠTA..., stavio stari proc, opet podesio na optimal defaults.., probao opet Xeona - NIŠTA..., stavio nazad stari i vozim krntiju koja pali...

Ništa.., moram kinezu reklamirat (već jesam) no poduzeo sam što mogu.., i to je to...

Ili nek vrati lovu, pošalje isti.., ili pak ovaj INTEL Core 2 Duo E8500 - kontam da je taj čak i nešto brži od onog Xeona za jednostavne radnje svakodnevnog korištenja kompa.., osim za multitasking....

Zadnje izmijenjeno od: sappy. 06.10.2017. u 16:00.
sappy je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2017., 16:44   #366
killuminati
Premium
Moj komp
 
killuminati's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 91
ajd super da si skužio, nemaš kaj posebno, nisam vidio prije, nažalost je ipak proc očito..

ja bih na tvom mjestu tražio refund, ne drugi proc, ako je s alija, potrajat će, pa odmah uzeo drugi, recimo X5472 3.0 FSB1600 ili X5460 3.16 FSB1333 za 90 odnosno 115 kn, oba su TDP 120W ako ti je bitno..
killuminati je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2017., 16:53   #367
feorge
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Zagreb Dugave
Postovi: 69
Ma nije to do biosa,proc ti ne sjeda dobro u socket,one rupe koji kinezi rade nisu dovoljno velike,imao sam taj problem,stavljao proc 15 puta gore dole i na kraju malo skalpelom otrgnuo one plastike na socu i kad jedanut upali to je to.
feorge je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2017., 13:15   #368
sappy
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Osijek
Postovi: 12
Ma nije ni to problem.., no ajd da malo recnem izbočine na socu koje možda smetaju.... i opet ništa..., dakle izgleda sam ubo škart i to je to...

Isto sam ga mrdao lijevo, desno, gore, dolje no neće, pa neće..., ovaj moj stari Intel E6300 da ga ni ne stavim u soc evo ga radi....

Tako da svima hvala na sugestijama.., dispute je u toku.., mjerkam novu žrtvu... do 15-tak $ - što bi tu bilo najbolje...

I da @killuminati - pitanje., vidim da su ti, što si spominjao, procovi 120W da li imamo dovoljno napajanje u kompu od 400W, s obzirom da imam još 3 hdd u kompu i jedan SSD, 4x1GB radne memorije i sve ostalo po defaultu... i da li onda trebam neki jači hladnjak za taj proc.., ili...!??
sappy je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2017., 20:30   #369
Prki
Premium
Moj komp
 
Prki's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Osijek
Postovi: 799
Imam ti ja na lageru E5450(poteže se po ladici) pa možemo probat s njim, ak ti se da(samo pivo oladi).
Prki je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2017., 20:53   #370
Drug Brko
Retired S.T.A.L.K.E.R.
Moj komp
 
Drug Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Chernobyl Exclusion Zone, Kiev Oblast, Ukraine
Postovi: 16,471
@sappy
Ma škart CPU. Ni prvi ni zadnji. Dosta ih je dobilo neispravnog. Ako možeš, probaj napraviti refund. Ako ne, plati Prkiju gajbu i nosi njegov doma
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 1600 ZP-B1 Summit Ridge 3200MHz @ 4025MHz (100x40,25 @ 1,373V) SMT enabled
CLR: THERMALRIGHT Venomous X Black w/ NOCTUA NF-P12 120mm Fan @ 1300 rpm
MBO: ASUS Crosshair VI Hero
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3200MHz -- 14-14-14-34 @ 1,35V
VGA: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Gaming 8192MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO SSD M.2 ++ SAMSUNG 850 EVO 250GB SSD SATA3 ++ WD Caviar Red 2000GB WD20EFRX ++ WD Caviar Red 2000GB WD20EFRX
OPT: LG GH24NS90
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R4 Black Pearl Midi Tower
LCD: LG Flatron IPS231P-BN 23" LCD @ 1920x1080
OS1: MICROSOFT Windows 10 Enterprise x64
OS2: MICROSOFT Windows 7 Professional N x64 w/ SP1
OS3: MICROSOFT Windows XP Professional w/ SP3



CPU: INTEL Xeon X5450 E0 Harpertown 3000MHz @ 3000MHz (333x9 @ 1,200V)
CLR: INTEL FOXCONN Stock HSF
MBO: FOXCONN G31MX
RAM: BUFFALO Firestix DDR2-1066 1x1GB ++ KINGSTON ValueRAM DDR2-800 1x2GB (3GB) @ 800MHz -- 6-6-6-18 @ 1,8V
VGA: INTEL G31 OnBoard
HDD: SEAGATE Barracuda 7200.10 160GB ST3160815AS ++ SEAGATE Enterprise ES.2 500GB ST3500320NS
OPT: TSST SH-S223
PSU: FORTRON 250W w/ Active PFC
BOX: MS Apollo Midi Tower
LCD: LG Flatron IPS231P-BN 23" LCD @ 1920x1080
OS1: MICROSOFT Windows XP Professional w/ SP3
OS2: MICROSOFT Windows 7 Professional N 32bit w/ SP1
OS3: MICROSOFT Windows 8.1 Professional N 32bit
OS4: MICROSOFT Windows 10 Professional N 32bit



GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Nougat v7 VIP
MSD: SANDISK 64GB Extreme MicroSDXC Class 10 U3



Reputacija: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33
Drug Brko je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2017., 21:12   #371
killuminati
Premium
Moj komp
 
killuminati's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 91
Citiraj:
Autor sappy Pregled postova
I da @killuminati - pitanje., vidim da su ti, što si spominjao, procovi 120W da li imamo dovoljno napajanje u kompu od 400W, s obzirom da imam još 3 hdd u kompu i jedan SSD, 4x1GB radne memorije i sve ostalo po defaultu... i da li onda trebam neki jači hladnjak za taj proc.., ili...!??
e sad, za napajanje ti ne mogu sa sigurnošću odgovorit za 400W, moglo bi bit na knap, no radilo bi vrlo vjerojatno stock bez problema.. mogu potvrdit za 500 i 600 da radi ziher.. ovaj kaj sam frendu slagao je bio forton hyper 600..

kakav sad hladnjak imaš? neki vendori su xeone, pa i ovaj X5460 su trpali pod pasivne hladnjake, a na ovog sam namontirao jeftini lc cc 120 s mx-4 pastom, na brzinu naklokan na 3.6, jezgre su u primeu bile 59-51-55-52°C na 1.184 V, vent se zavrtio do 1426 rpm.. tcase je 63°, dakle manje od prosječnog C2Q tak da po meni ne treba neki mrcinski hladnjak, osobito ako nećeš klokat..

za usporedbu Q9550 E0 na 3.9 pod mugenom 3 push-pull je imao najtopliju jezgru 68°, ne sjećam se voltaže, oko 1.3 je sigurno bilo..
killuminati je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2017., 21:36   #372
Prki
Premium
Moj komp
 
Prki's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Osijek
Postovi: 799
Meni je na moju konfu 550w na knap(ko zna koliko je zapravo w,staro je 10g.) tako da bi tih 400w moglo biti problem.Koja je grafa u pitanju i šta još imaš pokačeno po kompu.
Prki je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2017., 22:32   #373
maXonja
Premium
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 692
Kako god okrene, sa 400W napajanjem mora sliku pokazati na monitoru

Pa nije kompletan sistem zakucan na 100% čim se upali
Do windowsa ako troši 100-150W je plafon plafona
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu

Molio bih da mi ne šaljete upite vezano za mining na PM, za to postoji podforum mining i prije ili kasnije će netko odgovoriti
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2017., 09:52   #374
sappy
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Osijek
Postovi: 12
Citiraj:
Autor Prki Pregled postova
Imam ti ja na lageru E5450(poteže se po ladici) pa možemo probat s njim, ak ti se da(samo pivo oladi).
Može..., javim ti se na privatno..., pa da vidimo jel do ploče ili procesora...
sappy je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2017., 14:40   #375
sappy
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Osijek
Postovi: 12
Citiraj:
Autor Prki Pregled postova
Meni je na moju konfu 550w na knap(ko zna koliko je zapravo w,staro je 10g.) tako da bi tih 400w moglo biti problem.Koja je grafa u pitanju i šta još imaš pokačeno po kompu.
Evo mog kompa..
Proc: DualCore Intel Pentium E6300, 2800 MHz (aktivni hladnjak je gore)
Matična: Gigabyte GA-EP43-S3L (2 PCI, 4 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Grafička: Gigabyte Radeon HD 4550 512MB (s pasivnim hladnjakom)
RAM: 4x 1GB DDR2-800 DDR2 SDRAM @400mHz
3 HDD-a od 320GB i jedan SSD
Napajanje je maximalno 400W (385)

Sve mi se čini da su ovi Xeoni od 120W malo previše za ovo i da to vodi k kupovini novog napajanja i možebitno hladnjaka za proc jer je ovaj već onak, zdrkan i nestabilan... (puko plastični nosač s jedne strane, ali još drži)...

Čisto me interesira da li će tvoj proc upalit pa možda onda kad se uvjerim da je sve u redu nabavit nešto slično s manjom potrošnjom...
sappy je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2017., 19:01   #376
AJVATAR
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2013
Lokacija: Virovitica
Postovi: 7
Postovanje.
Eto ovako imam jedan zanimljiv problem sto se tice 775 ploce i 771 proca.
Dakle koristim vec duze vrijeme Xeon E5420 i sve stima no negdje prije sam uzeo X5460 i sad nastaje problem.
Ploca je Asus P5K-Pro modana naravno za Xeone.
Desava se to da mi ploca nakon ubacivanja X5460 ocita sve ali ne dozivljava tipkovnicu uopce i stoji samo na loadu biosa.
Probao sam sve sto je u mojoj mogucnosti no izgleda da sam tulav pa ne shvacam sto je uzrok.
Konfa je:
Asus P5K-Pro
8Gb DDR2 800Mhz
Thermaltake 600W napajanje
Nvidia Gtx660Ti
Kingston Ssd 120gb
AJVATAR je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2017., 19:15   #377
Drug Brko
Retired S.T.A.L.K.E.R.
Moj komp
 
Drug Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Chernobyl Exclusion Zone, Kiev Oblast, Ukraine
Postovi: 16,471
Bok.
A tipkovnica opet radi kad vratiš ovaj prvi Xeon?

Ako nisi probao:
1. Clear CMOS
2. Jesi probao drugu tipkovnicu (poželjno i USB i PS2)
3. Jesi probao Xeona na nekoj drugoj ploči ako imaš koga blizu za to
4. Bootaj komp bez tipkovnice pa je uštekaj u windowsima

Po svemu sudeći trebalo bi raditi. Ja imam X5450 na nekoj pukljavoj G31 malokalibarki pa radi ko iz čuče.

Javi.

@mob
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 1600 ZP-B1 Summit Ridge 3200MHz @ 4025MHz (100x40,25 @ 1,373V) SMT enabled
CLR: THERMALRIGHT Venomous X Black w/ NOCTUA NF-P12 120mm Fan @ 1300 rpm
MBO: ASUS Crosshair VI Hero
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3200MHz -- 14-14-14-34 @ 1,35V
VGA: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Gaming 8192MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO SSD M.2 ++ SAMSUNG 850 EVO 250GB SSD SATA3 ++ WD Caviar Red 2000GB WD20EFRX ++ WD Caviar Red 2000GB WD20EFRX
OPT: LG GH24NS90
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R4 Black Pearl Midi Tower
LCD: LG Flatron IPS231P-BN 23" LCD @ 1920x1080
OS1: MICROSOFT Windows 10 Enterprise x64
OS2: MICROSOFT Windows 7 Professional N x64 w/ SP1
OS3: MICROSOFT Windows XP Professional w/ SP3



CPU: INTEL Xeon X5450 E0 Harpertown 3000MHz @ 3000MHz (333x9 @ 1,200V)
CLR: INTEL FOXCONN Stock HSF
MBO: FOXCONN G31MX
RAM: BUFFALO Firestix DDR2-1066 1x1GB ++ KINGSTON ValueRAM DDR2-800 1x2GB (3GB) @ 800MHz -- 6-6-6-18 @ 1,8V
VGA: INTEL G31 OnBoard
HDD: SEAGATE Barracuda 7200.10 160GB ST3160815AS ++ SEAGATE Enterprise ES.2 500GB ST3500320NS
OPT: TSST SH-S223
PSU: FORTRON 250W w/ Active PFC
BOX: MS Apollo Midi Tower
LCD: LG Flatron IPS231P-BN 23" LCD @ 1920x1080
OS1: MICROSOFT Windows XP Professional w/ SP3
OS2: MICROSOFT Windows 7 Professional N 32bit w/ SP1
OS3: MICROSOFT Windows 8.1 Professional N 32bit
OS4: MICROSOFT Windows 10 Professional N 32bit



GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Nougat v7 VIP
MSD: SANDISK 64GB Extreme MicroSDXC Class 10 U3



Reputacija: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33
Drug Brko je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2017., 06:20   #378
Kristijan1
Premium
Moj komp
 
Kristijan1's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Čepin
Postovi: 1,252
Citiraj:
Autor AJVATAR Pregled postova
Postovanje.
Eto ovako imam jedan zanimljiv problem sto se tice 775 ploce i 771 proca.
Dakle koristim vec duze vrijeme Xeon E5420 i sve stima no negdje prije sam uzeo X5460 i sad nastaje problem.
Ploca je Asus P5K-Pro modana naravno za Xeone.
Desava se to da mi ploca nakon ubacivanja X5460 ocita sve ali ne dozivljava tipkovnicu uopce i stoji samo na loadu biosa.
Probao sam sve sto je u mojoj mogucnosti no izgleda da sam tulav pa ne shvacam sto je uzrok.
Konfa je:
Asus P5K-Pro
8Gb DDR2 800Mhz
Thermaltake 600W napajanje
Nvidia Gtx660Ti
Kingston Ssd 120gb
Dali komp podigne sistem pa tipkovnica ne radi ili samo možeš ući u bios , ( ako i to ) ?
Kristijan1 je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2017., 10:41   #379
AJVATAR
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2013
Lokacija: Virovitica
Postovi: 7
Pozdrav.
Isprobao sam sve apsolutno sve sto sam mogao cak sam sjeo u auto otisao u prvi veci trgovacki lanac i kupio tipkovnicu da se uvjerim jel do nje
Ne zeli bootat win jer mi izbaci da su cpu frekvencije promjenjene.
Isprobao sam clr cmos, vaditi rame jedan po jedan nema sto nisam.
No nisam napisao da mi ploca ne cita onda ssd tj ocita sve ali ga ne prepozna.
Na zalost nemam drugu plocu na kojoj bi probao da vidim jel radi cak sam i druge naljepnice uzeo i isprobao da nije do njih ali nista
Malo mi je problem jer imam Cooler Master GeminiiII hladnjak a to je ogromno i moram vaditi plocu van iz kucista.
Eto ako netko ima volju ja mu sendam cpu da vidi jer tu kod mene naci nekog tko to ima je jako rijetko.
AJVATAR je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2017., 11:26   #380
Prki
Premium
Moj komp
 
Prki's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Osijek
Postovi: 799
Izvadi ploču van i na stolu isprobavaj,nije da vadiš motor iz Golfa.
Prki je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2017., 11:32   #381
Kristijan1
Premium
Moj komp
 
Kristijan1's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Čepin
Postovi: 1,252
Stavi novu instalaciju Windowsa , trebalo bi raditi bez problema .
Kristijan1 je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2017., 11:42   #382
Prki
Premium
Moj komp
 
Prki's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Osijek
Postovi: 799
Koliko sam ja skužio njemu niti Bios ne digne a kamoli da do Win dođe.
Prki je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2017., 12:04   #383
maXonja
Premium
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 692
Možda je automatski sa promjenom procesora resetiralo postavke BIOS-a pa se dogodilo sljedeće:
1. po defaultu ploča ne pusti dalje boot ako naiđe na neku grešku tako dugo dok se ne pritisne F1 (u ovom slučaju neprepoznavanje tipkovnice) - Wait for F1 if error
2. tipkovnicu ne prepoznaje jer nije uključeno USB mouse/keyboard

Probaj sa PS2 tipkovnicom upaliti pa vidi što bude
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu

Molio bih da mi ne šaljete upite vezano za mining na PM, za to postoji podforum mining i prije ili kasnije će netko odgovoriti
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2017., 13:09   #384
AJVATAR
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2013
Lokacija: Virovitica
Postovi: 7
Nije problem izvaditi nego vec sam 10 puta vadio van plocu i isprobavao sve cega sam se sjetio.
Cita bios cita proc i sve ostalo osim naravno tipkovnice.
Probao s PS2 tipkovnicom i ista stvar.
I da nisam rekao jednu stvar.
Kad izvadim van X5460 i vratim nazad E5420 ploca se isto ponasa tek kada stavim 775 proc unutra, bootam i onda tek vratim E5420 ploca radi.
AJVATAR je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2017., 14:27   #385
duggi
Premium
Moj komp
 
duggi's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 287
si probao reflashat bios?
duggi je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2017., 10:10   #386
AJVATAR
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2013
Lokacija: Virovitica
Postovi: 7
Ekipa pozdrav.
Da javim stanje ovog mog smeca.
Dakle na mojoj asusici ne radi taj proc zbog cega ne zna se no stigla je gigabyte ploca i sad naravno zasto bi sve radilo kad ne mora.
U biti trebam dobru dusu da mi napravi modani award bios jer eto na dva kompa meni ne zeli dalje od ove komande cbrom195.exe BIOS.BIN /nc_cpucode NCPUCODE.BIN
AJVATAR je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2017., 10:28   #387
Drug Brko
Retired S.T.A.L.K.E.R.
Moj komp
 
Drug Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Chernobyl Exclusion Zone, Kiev Oblast, Ukraine
Postovi: 16,471
Lijepo mi na PM napiši koja je točno ploča i koja revizija, ja si skinem taj BIOS i napravim patch.
Samo mi ostaviš email na koji ti ga šaljem.

To ti odradim kasno popodne ako možeš čekat jer tek tada budem doma.

Sent from Mobara
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 1600 ZP-B1 Summit Ridge 3200MHz @ 4025MHz (100x40,25 @ 1,373V) SMT enabled
CLR: THERMALRIGHT Venomous X Black w/ NOCTUA NF-P12 120mm Fan @ 1300 rpm
MBO: ASUS Crosshair VI Hero
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3200MHz -- 14-14-14-34 @ 1,35V
VGA: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Gaming 8192MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO SSD M.2 ++ SAMSUNG 850 EVO 250GB SSD SATA3 ++ WD Caviar Red 2000GB WD20EFRX ++ WD Caviar Red 2000GB WD20EFRX
OPT: LG GH24NS90
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R4 Black Pearl Midi Tower
LCD: LG Flatron IPS231P-BN 23" LCD @ 1920x1080
OS1: MICROSOFT Windows 10 Enterprise x64
OS2: MICROSOFT Windows 7 Professional N x64 w/ SP1
OS3: MICROSOFT Windows XP Professional w/ SP3



CPU: INTEL Xeon X5450 E0 Harpertown 3000MHz @ 3000MHz (333x9 @ 1,200V)
CLR: INTEL FOXCONN Stock HSF
MBO: FOXCONN G31MX
RAM: BUFFALO Firestix DDR2-1066 1x1GB ++ KINGSTON ValueRAM DDR2-800 1x2GB (3GB) @ 800MHz -- 6-6-6-18 @ 1,8V
VGA: INTEL G31 OnBoard
HDD: SEAGATE Barracuda 7200.10 160GB ST3160815AS ++ SEAGATE Enterprise ES.2 500GB ST3500320NS
OPT: TSST SH-S223
PSU: FORTRON 250W w/ Active PFC
BOX: MS Apollo Midi Tower
LCD: LG Flatron IPS231P-BN 23" LCD @ 1920x1080
OS1: MICROSOFT Windows XP Professional w/ SP3
OS2: MICROSOFT Windows 7 Professional N 32bit w/ SP1
OS3: MICROSOFT Windows 8.1 Professional N 32bit
OS4: MICROSOFT Windows 10 Professional N 32bit



GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Nougat v7 VIP
MSD: SANDISK 64GB Extreme MicroSDXC Class 10 U3



Reputacija: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33
Drug Brko je offline   Reply With Quote
Staro 29.10.2017., 15:25   #388
AJVATAR
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2013
Lokacija: Virovitica
Postovi: 7
Pozdrav ekipa.
Koja je safe temp za x5460 i citao sam negdje da moze pokazivati?
AJVATAR je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2017., 13:04   #389
Venomgamer
Premium
Moj komp
 
Venomgamer's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2010
Lokacija: Peljesac
Postovi: 194
malo se igram starim strojevima




downclock i undervolt,pasivni stroj za filmove i internet ftw,uzivam u igranju sa p5q deluxe
ovo je zasad stabilno,probat cu jos nize
Venomgamer je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2017., 18:08   #390
sappy
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Osijek
Postovi: 12
Citiraj:
Autor sappy Pregled postova
Evo mog kompa..
Proc: DualCore Intel Pentium E6300, 2800 MHz (aktivni hladnjak je gore)
Matična: Gigabyte GA-EP43-S3L (2 PCI, 4 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Grafička: Gigabyte Radeon HD 4550 512MB (s pasivnim hladnjakom)
RAM: 4x 1GB DDR2-800 DDR2 SDRAM @400mHz
3 HDD-a od 320GB i jedan SSD
Napajanje je maximalno 400W (385)

Sve mi se čini da su ovi Xeoni od 120W malo previše za ovo i da to vodi k kupovini novog napajanja i možebitno hladnjaka za proc jer je ovaj već onak, zdrkan i nestabilan... (puko plastični nosač s jedne strane, ali još drži)...

Čisto me interesira da li će tvoj proc upalit pa možda onda kad se uvjerim da je sve u redu nabavit nešto slično s manjom potrošnjom...
Evo samo da javim..., uzeo sam umjesto četverojezgrenog Xeona - dvojezgreni Intel® Xeon® Processor X5260 (6M Cache, 3.33 GHz, 1333 MHz FSB)..., i upalio je od prve...
- na Aliexpressu je cca 5$...
Dakle zamjienio sam mog vremešnog Pentium E6300 sa ovim Xeonom (možda samo radi probe dok ne ne sjeden jedan 4x jezgreni) no radi ko zmaj...

Nisam ništa klokao.., nemam baš u tome iskustva.., pa ima li kakvih prijedloga...
Gledam ovu usporedbu procesora (stari vs novi Xeon) pa vidim da ide normalno do 4.34 GHz...

Što trebam radit da to potjeram još malo brže...

Inače u normalnom radu (office, chrome..,itd..) jedna jezgra je oko 38stupnjeva druga oko 44...
Pri kodiranju video materijala - 1080p na 720p - obje jezgre su bile blizu 70 stupnjeva...

Brzina kodiranja je zaista oko 20% brža kod Xeona nego Pentiuma (450 vs 555 sekundi isti uvjeti isti video)...

Zadnje izmijenjeno od: sappy. 31.10.2017. u 09:37.
sappy je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na