Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 11.05.2020., 18:05   #10231
tomov
Premium
Moj komp
 
tomov's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2011
Lokacija: Zagreb
Postovi: 417
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
A1 trio, 70mbps, neograničeni pozivi prema svima bez uspostave, osnovni tv.
Cijena preko predstavnika, prijelaz je bio s HT-a

Znači imaš samo flat telefon bez flat neta?
tomov je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2020., 19:20   #10232
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 6,072
Pa svi su paketi flat, da internet neograničen 70mbps
__________________
.
Ag008 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 11.05.2020., 19:21   #10233
alcro
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2016
Lokacija: ZG
Postovi: 87
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Nisu, stigao mi je kao i inače, normalno sve obračunato, kao i naknada od 20kn

To se zove popust, a ne kad to isto daju za 240 kn, ali dobiješ Planet Sport na kojem nema ništa gratis.
alcro je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2020., 19:40   #10234
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,247
Citiraj:
Autor tomov Pregled postova
Znači imaš samo flat telefon bez flat neta?
B-net u svim paketima ima flat net, ali ima fer use pravilo. Koliko je to flat, to je drugo pitanje?
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2020., 22:39   #10235
tomov
Premium
Moj komp
 
tomov's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2011
Lokacija: Zagreb
Postovi: 417
Citiraj:
Autor alcro Pregled postova
To se zove popust, a ne kad to isto daju za 240 kn, ali dobiješ Planet Sport na kojem nema ništa gratis.

Zato i pitam... Ja za isto osim što je net 500MBit plaćam 240kn...
A to je dosta...
tomov je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2020., 06:44   #10236
Ante001
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2017
Lokacija: Split
Postovi: 85
Dali zna tko za koju cijenu bi se mogao dobit samo internet kod Bneta?

Imam trenutno 3D paket potpisao ugovor ima mjesec dana za 215kn sa dodatnim digitalnim prijamnikom te mi je dosao jucer racun za 329kn jer su naveli neki dodatni TV prikljucak 80kn dok za digitalni prijamnik pise cijena 28kn - 28 = 0kn znaci bez naknade mjesecno pa budem danas popricao s njima i ako nebudem to mogao rjesit ostavio bi si samo internet prikljucak pa me zanima dali moze ista manje cijena od 150 kn koj su naveli na sluzbenoj stranici?

Agi vi ste dobili nesto nizu cijenu a dali se moze pronaci ista pismeno gdje su napisali da davaju manju cijenu samo za internet paket ili skupa sa telefonom?
Ante001 je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2020., 07:52   #10237
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp
 
Mirkopoter's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,265
Citiraj:
Autor Ante001 Pregled postova
Dali zna tko za koju cijenu bi se mogao dobit samo internet kod Bneta?

Imam trenutno 3D paket potpisao ugovor ima mjesec dana za 215kn sa dodatnim digitalnim prijamnikom te mi je dosao jucer racun za 329kn jer su naveli neki dodatni TV prikljucak 80kn dok za digitalni prijamnik pise cijena 28kn - 28 = 0kn znaci bez naknade mjesecno pa budem danas popricao s njima i ako nebudem to mogao rjesit ostavio bi si samo internet prikljucak pa me zanima dali moze ista manje cijena od 150 kn koj su naveli na sluzbenoj stranici?

Agi vi ste dobili nesto nizu cijenu a dali se moze pronaci ista pismeno gdje su napisali da davaju manju cijenu samo za internet paket ili skupa sa telefonom?

To ti je jednokratna aktivacija dodatnog TV prijemnika. 100 kn se plaća. Žali se da ti nisu napomenuli i da tražiš preslušavanje poziva pa će umanjit račun.
__________________
Hala Madrid!
Mirkopoter je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2020., 13:05   #10238
Thiniad
Premium
Moj komp
 
Thiniad's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 114
Kako funkcionira public ip kod bneta? Je li static ili dynamic po defaultu (ak je dynamic koliko će često mijenja)?
Thiniad je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2020., 13:11   #10239
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,841
Standardno dynamic ip kao kod svih, lease im zna trajati par dana.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2020., 13:57   #10240
Thiniad
Premium
Moj komp
 
Thiniad's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 114
Hmm, izgleda da je moj ip u CGNat-u jer WAN ip mi je drugačiji od public ip-a.


Niš, idem zvati službu da me maknu s toga.
Thiniad je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 15.05.2020., 14:08   #10241
WindEmperor
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2011
Lokacija: CRO
Postovi: 84
Dynamic IP meni traje tocno 72 sata (3 dana) iako u modemu pise da ističe za 4 dana.

Nema nista gore nego kad u sred CSGO runde prekine vezu na 20ak sekundi da promjeni IP i izbaci te iz igre.
WindEmperor je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2020., 14:28   #10242
Thiniad
Premium
Moj komp
 
Thiniad's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 114
Ok, pohvale, maknuli me sa CGN-a u roku 5min lol.

On another note, public ip lease ovisi striktno o ISP-u zar ne? DHCP na modemu nemre ništa učinit?
Thiniad je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2020., 14:38   #10243
robimarko-bug
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2013
Lokacija: Tenja(Osijek)
Postovi: 763
Ovisi od DHCP serveru od ISP-a.

Tvoj client moze zatraziti novi lease i ranije ako hoces

Sent from my MIX 3 using Tapatalk
robimarko-bug je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2020., 16:29   #10244
Ziiky
Premium
Moj komp
 
Ziiky's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 2,546
Dal exB1 kabelska ima neki fair usage il neki oblik zaštite u slučaju skidanja velikih datoteka?
Primjecujem da mi sve od 5gb - 60gb nakon 15-ak sec zablokira i brzina padne na 0 dok fajlovi ispod 5gb idu lijepo full brzinom.
... il da problem tražim negdje drugdje
__________________
●● Garmin ●● STRAVA ●● YouTube ●● Flickrrrr ●●



CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT





TV: Sony KDL40s4000
REC: DENON 1610
ZVUČNICI: 5.1 HECO Victa 300,200,center
SUB: JAMOsub250
MEDIAPLAYER: LibreELEC @ Nexbox a95x

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic






Trenutno ništa ...






Trenutno ništa ...



Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom

Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 23.05.2020. u 16:44.
Ziiky je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2020., 17:42   #10245
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 6,072
Ja to nisam primjetio
__________________
.
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2020., 19:20   #10246
maldini88
Registered User
 
maldini88's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2017
Lokacija: zagreb
Postovi: 31
Ja to nikada nisam primjetio , doduše jedino što sam u komadu skidao su PS igre sa stora a bilo ih je dosta s 120 gb

Ok sad za koronu je sam Sony smanjio brandwitch na zahtijev EU-a kao i ostali tipa Netflixa ali to nema veze s bilo kojim IPS-om

Recimo mene bi baš zanimalo koliko ima gb jedan 4k film streaman s Netflixa, znam da su to ipak dosta kompresirani ali to sigurno ima puno gb.Tako da bi svi koji imaju Netflix trebali bi im filmovi riknuti u nekoj minuti gledanja....
maldini88 je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2020., 20:00   #10247
Ziiky
Premium
Moj komp
 
Ziiky's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 2,546
Nije do Bnet-a. Zayebava me Kodi addon, tj. Vjerojatno fat32 file size limit.
__________________
●● Garmin ●● STRAVA ●● YouTube ●● Flickrrrr ●●



CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT





TV: Sony KDL40s4000
REC: DENON 1610
ZVUČNICI: 5.1 HECO Victa 300,200,center
SUB: JAMOsub250
MEDIAPLAYER: LibreELEC @ Nexbox a95x

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic






Trenutno ništa ...






Trenutno ništa ...



Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom
Ziiky je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2020., 20:39   #10248
sakomako
Premium
 
Datum registracije: May 2013
Lokacija: zg
Postovi: 477
Citiraj:
Autor Ziiky Pregled postova
Dal exB1 kabelska ima neki fair usage il neki oblik zaštite u slučaju skidanja velikih datoteka?
Primjecujem da mi sve od 5gb - 60gb nakon 15-ak sec zablokira i brzina padne na 0 dok fajlovi ispod 5gb idu lijepo full brzinom.
... il da problem tražim negdje drugdje

Dok sam bio kod njh znao sam mjesečno skinuti 2 TB i sve normalno radilo, bilo je to davno i onda još nisu imali takvo ograničenje, kasnije su uveli na 1 TB.

Na Amisu sam isporbao i prošlo je 4 TB mjesečno bez problema, no nemam potrebe za toliko TB.

Ako je jedan film cca 25 GB i ako gledaš 3 na dan to je dnevno uz ostali promet cca 80 GB a možeš se složiti da je to iznad prosječnog koirisnika, mjesećno ti treba za flat cca 2.5 do 3 TB prometa, a velikoj većini je i 1 TB prometa daleko iznad njihovih potreba.

Tako da ne znam o čemu pričaš, a svi smo sada kod A1, neovisno o tome kako se paketi zovu.
sakomako je online   Reply With Quote
Staro 23.05.2020., 23:13   #10249
MadBoY
MadModerator
Moj komp
 
MadBoY's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2002
Lokacija: N/A
Postovi: 4,846
sakomako fulo si skroz sta je kolega pitao.
__________________
skupi-dupi-du, skupi-dupi-du, pam pam... pf
MadBoY je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2020., 05:11   #10250
sakomako
Premium
 
Datum registracije: May 2013
Lokacija: zg
Postovi: 477
Citiraj:
Autor MadBoY Pregled postova
sakomako fulo si skroz sta je kolega pitao.

Ja sam shvatio da je pitao dali A1 ima fer usage!


Na Bnetu ga jedno vrijeme nije bilo pa su ga kasnije uveli u opće uvjete, a to znam jer sam bio član drugostupanjske komisije za žalbe potrošača i dobro sam razumio što je pitao.


Pročitaj još jedom njegovo pitanje!
sakomako je online   Reply With Quote
Staro 25.05.2020., 10:52   #10251
Ziiky
Premium
Moj komp
 
Ziiky's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 2,546
__________________
●● Garmin ●● STRAVA ●● YouTube ●● Flickrrrr ●●



CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT





TV: Sony KDL40s4000
REC: DENON 1610
ZVUČNICI: 5.1 HECO Victa 300,200,center
SUB: JAMOsub250
MEDIAPLAYER: LibreELEC @ Nexbox a95x

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic






Trenutno ništa ...






Trenutno ništa ...



Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom
Ziiky je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2020., 10:59   #10252
MadBoY
MadModerator
Moj komp
 
MadBoY's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2002
Lokacija: N/A
Postovi: 4,846
Citiraj:
Autor sakomako Pregled postova
Ja sam shvatio da je pitao dali A1 ima fer usage!


Na Bnetu ga jedno vrijeme nije bilo pa su ga kasnije uveli u opće uvjete, a to znam jer sam bio član drugostupanjske komisije za žalbe potrošača i dobro sam razumio što je pitao.


Pročitaj još jedom njegovo pitanje!
Procitaj ti jos jednom, kaze da ima problema sa skidanjem datoteka vecih od cca 5GB. Cim je datoteka veca od tog mu je brzina 0. Nema to veze s fair-usage i jos si je sam odgovorio da je do FAT32 limita, 39 minuta prije nego si ti odgovorio.
__________________
skupi-dupi-du, skupi-dupi-du, pam pam... pf
MadBoY je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2020., 13:36   #10253
sakomako
Premium
 
Datum registracije: May 2013
Lokacija: zg
Postovi: 477
Citiraj:
Autor MadBoY Pregled postova
Procitaj ti jos jednom, kaze da ima problema sa skidanjem datoteka vecih od cca 5GB. Cim je datoteka veca od tog mu je brzina 0. Nema to veze s fair-usage i jos si je sam odgovorio da je do FAT32 limita, 39 minuta prije nego si ti odgovorio.

Nisam to vidio kada sam odgovarao, a evo zašto?


Imao sam otvoreno njegovo pitanje i to mi je stajalo na ekranu, nisam odmah odgovorio nego kasnije, a on je u međuvremenu dopisao i svoj odgovor kojeg s obzirom da nisam refreshao ekran, nisam niti vidio. No ako je riješio problem sve za pet.
sakomako je online   Reply With Quote
Staro Jučer, 14:10   #10254
WindEmperor
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2011
Lokacija: CRO
Postovi: 84
Gašenje analogije je odgođeno zbog koranoavirusa (trebalo je poceti sredinom 3. mjeseca?) i tebalo je valjda poceti testiranje i uvođenje DOCSISa 3.1.

Znaci ne tebamo se nadati za nove brzine do kraja godine? Mislite da ce ista uskoro poceti?
WindEmperor je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 18:49   #10255
simpleplan
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 151
Nakon 15ak godina dcm-a, bneta pa po novome A1 moguce je da cu mater vratiti na t-com. Nakon cijele price s agentima, njoj racuni za nekakv klasican 3d paket dolaze 289 kn, a oni "najbolje" sto mogu ponuditi je 239 kn + 85 kn za mobilnu L tarifu.


Ako sad posaljem zahtjev t-comu za prijenosom broja, mogu li ocekivati poziv A1 da me zadrze ili je samim slanjem zahtjeva gotova prica?
simpleplan je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na