Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 17.03.2020., 14:57   #4591
tomycrosound
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 61
Dobra ideja.
Koji je bio moj stari driver? LOL
tomycrosound je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2020., 16:00   #4592
Mommistake
Moderator
Moj komp
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 12,927
Citiraj:
Autor tomycrosound Pregled postova
Dobra ideja.
Koji je bio moj stari driver? LOL
Pa vrati se godinu dana unazad za početak, npr. Pa vidi.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 17.03.2020., 16:05   #4593
tomycrosound
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 61
Iskopao neki stari, 388.13
Gsync nema u postavkama.
😭
Ne znam ni što je to, no znam da je to riješilo problem još davno kad sam kupio krticu..
tomycrosound je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2020., 17:59   #4594
De5tr0yer
Avocado
Moj komp
 
De5tr0yer's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Heilbronn, DE
Postovi: 7,559
Jesi li u međuvremenu promijenio i monitor možda, koji monitor imaš sada?

Gsync i freesync tehnologije: sinkroniziraju frekvenciju osvježavanja monitora s framerateom. Npr monitor ima max 144Hz - grafička ti isporučuje max 144FPS-a, bez obzira koliko možeš postići; ako FPS padne ispod 144 onda se shodno tome prilagođava i frekvencija osvježavanja na ekvivalentnu razinu. Jedino time se sprječava izostavljanje frameova i samim time tearing na ekranu. Ako te zanima detaljnije, najbolje pogledati neki od youtube videa na tu temu, ima ih podosta i ne želim izdvajati pojedini.
__________________
Spoiler alert!
De5tr0yer je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2020., 18:20   #4595
tomycrosound
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 61
Nvidia GeForce GTX 10X0 series

Jesam i nisam. Na tv sam spojen.
Promijenio sam tv, no njega sam promijenio prije 20ak dana. Nije bilo problema do danas, kada mi je ponudio azuriranje graficke..
s ukljucenim Vsync ona linija je i dalje prisutna.
Instalirao stari driver, nije pomoglo. Sad sam ponovo na najnovijem.. sin to niti ne vidi, al mene ubi u pojam. Tv je samsung ru7172, i5 760.. U pamcenju mi je ostao taj gsync jer sam tim jednom davno rijesio problem. Sad ce bit nesto kompliciranije učačkat da radi
tomycrosound je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2020., 07:58   #4596
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp
 
Disco's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,754
Odi u drivere na ''Manage 3D Settings'', pa prebaci na TAB ''program settings'',
ap tu pod ''select program to customize'' nađi Fortinite (ili odi na browse pa ga nađi tamo gdje si ga instalirao i dodaj ručno; opcija ''add'') i pod opcijama uključi vsync.
__________________
Slobodno me dodajte na PSN
Disco je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2020., 11:51   #4597
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp
 
pogi's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,338
Sad ne kužim jel sin igra na TVu ili monitoru, ali predpostaviti ću da je nekakav uređaj 60Hz.

u Fortuniteu ima opcija limitiranja FPS-a, stavi ga na 60 ili samo uključi vsync kako ti je rečeno.neznam koji CPU imaš ali 1050Ti kako govoriš sigurno je dovoljna za održavanje fps u Fortuniteo iznad 60fps. U tom slucaju vsync radi vrlo dobro
pogi je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2020., 16:45   #4598
tomycrosound
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 61
Tv.
Vsync na fast radi ok.
Htio izbjec vsync, znam da je ranije bio neki G sync. Radi, ne žali se na ikakvo kasnjenje.
tomycrosound je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2020., 21:40   #4599
tomycrosound
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 61
Evo nakon par dana sjeo pola sata za pc pa malo cackam. Dakle, s vsync fast radi ok.

Sada iskljucio vsync i naiđem na jednu nelogicnu stvar - bez vsync ako u fortnite ogranicim fps na 60 (ili ogranicim u nvidii, ista je stvar) (TV je 60)
tearinga ko u priči. Tada se fps krece od 60 pa čak do niskih 15 u nekim situacijama.
Ako fps stavim na unlimited, tada baca do 120, većinom je oko 80, ponekad padne do 40. Tearing se tada pojavljuje sitno i samo ponekad.
Po onom sto sam procitao o fps, vsync i slično, to mi nema logike ni smisla.
tomycrosound je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2020., 00:00   #4600
Alfa_R
Registered User
Moj komp
 
Alfa_R's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,650
Citiraj:
Autor tomycrosound Pregled postova
Evo nakon par dana sjeo pola sata za pc pa malo cackam. Dakle, s vsync fast radi ok.

Sada iskljucio vsync i naiđem na jednu nelogicnu stvar - bez vsync ako u fortnite ogranicim fps na 60 (ili ogranicim u nvidii, ista je stvar) (TV je 60)
tearinga ko u priči. Tada se fps krece od 60 pa čak do niskih 15 u nekim situacijama.
Ako fps stavim na unlimited, tada baca do 120, većinom je oko 80, ponekad padne do 40. Tearing se tada pojavljuje sitno i samo ponekad.
Po onom sto sam procitao o fps, vsync i slično, to mi nema logike ni smisla.

Ako imaš tv na 60, i ograničiš na 60.. pošto nisu u syncu linija se pojavljuje uvijek na istom mjestu pa je i vidljivija.. dok ako fps varira se pojavljuje svuda pa vjerojatno manje primjetiš.
__________________
Kako vratiti robu u webshop (protis, adm) u roku od 7 dana -> Link...
Plaćeno preko neta, podignuto u trgovini je isto kupovina na daljinu -> Link...
Poslali vam stvar sa reklamacije o vašem trošku? -> Link...
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...
Alfa_R je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 22.03.2020., 01:28   #4601
De5tr0yer
Avocado
Moj komp
 
De5tr0yer's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Heilbronn, DE
Postovi: 7,559
Citiraj:
Autor tomycrosound Pregled postova
Jesam i nisam. Na tv sam spojen.
Promijenio sam tv, no njega sam promijenio prije 20ak dana. Nije bilo problema do danas, kada mi je ponudio azuriranje graficke..
s ukljucenim Vsync ona linija je i dalje prisutna.
Instalirao stari driver, nije pomoglo. Sad sam ponovo na najnovijem.. sin to niti ne vidi, al mene ubi u pojam. Tv je samsung ru7172, i5 760.. U pamcenju mi je ostao taj gsync jer sam tim jednom davno rijesio problem. Sad ce bit nesto kompliciranije učačkat da radi
Ako možeš vrati stari tv i vidi dal se pojavljuje Gsync opcija ponovo.

Pogledaj da nisi mijenjao profil slike na TV-u. Neki TV-i imaju poseban gaming mode u kojemu se gasi dinamički kontrast i omogućuje brže vrijeme reakcije - možda to grafa prepoznaje.

Jesi li mijenjao kabel u međuvremenu? Probaj drugi HDMI port te kabel (ili ako je nekim slučajem DP).
__________________
Spoiler alert!
De5tr0yer je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2020., 09:34   #4602
Alfredo nr.3
Premium
Moj komp
 
Alfredo nr.3's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Požega
Postovi: 257
Ljudi imam problem, ne znam da li je hardwerski ili softverski. Naime deinstalirao sam drivere i instalirao više puta, manualno obrisao vulkan datoteke pa ponovo instalirao no nikako da riješim problem. Svakim put kad pokrenem neku igru ili benchmark računalo se restarta. U čemu bi mogao biti problem? Kako da obrišem baš sve što je vezano uz grafiku?
Svaki put kad sam mjenjao driver, obrisao sam prijašnji sa DDU.
Počeo sam sumnjat na grafičku ili na napajanje. Trebam nekako njih testirat.

ps. Situacija se pogoršava. Sada mi neke aplikacije u windowsima otkazuju. Testirao sam SSD sa hard disk sentinelom kaže da je 100% good. Sve mi se više čini da je napajanje. U normalno radu nema nikakvih problema s grafikom, nikakvi artefakti, temp je 35C. Po ničemu ne bi zaključio da grafa zeza osim kad treba pokrenuti igru, 3d mark, fumark nakon učitavanja kada treba početi igra ili benchmark komp se restarta bez ikakvih errora, samo ga restarta i digne se normalno bez ikakvih upozorenja.
Sugestije dobrodošle.

Zadnje izmijenjeno od: Alfredo nr.3. 22.03.2020. u 09:57.
Alfredo nr.3 je online   Reply With Quote
Staro 22.03.2020., 10:53   #4603
kiki86
Tehničar
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2011
Lokacija: Rijeka
Postovi: 442
Citiraj:
Autor Alfredo nr.3 Pregled postova
Ljudi imam problem, ne znam da li je hardwerski ili softverski. Naime deinstalirao sam drivere i instalirao više puta, manualno obrisao vulkan datoteke pa ponovo instalirao no nikako da riješim problem. Svakim put kad pokrenem neku igru ili benchmark računalo se restarta. U čemu bi mogao biti problem? Kako da obrišem baš sve što je vezano uz grafiku?
Svaki put kad sam mjenjao driver, obrisao sam prijašnji sa DDU.
Počeo sam sumnjat na grafičku ili na napajanje. Trebam nekako njih testirat.

ps. Situacija se pogoršava. Sada mi neke aplikacije u windowsima otkazuju. Testirao sam SSD sa hard disk sentinelom kaže da je 100% good. Sve mi se više čini da je napajanje. U normalno radu nema nikakvih problema s grafikom, nikakvi artefakti, temp je 35C. Po ničemu ne bi zaključio da grafa zeza osim kad treba pokrenuti igru, 3d mark, fumark nakon učitavanja kada treba početi igra ili benchmark komp se restarta bez ikakvih errora, samo ga restarta i digne se normalno bez ikakvih upozorenja.
Sugestije dobrodošle.
ostatak kompa nisi oc? proc, memoriju?
kiki86 je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2020., 11:39   #4604
Alfredo nr.3
Premium
Moj komp
 
Alfredo nr.3's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Požega
Postovi: 257
Citiraj:
Autor kiki86 Pregled postova
ostatak kompa nisi oc? proc, memoriju?
Ništa nije OC. Bili su prije proc i memorija ali nisu već neko vrijeme.
Instalirao sam ponovo Windowse i isti problem se javlja. Tako da očito nije softverski problem.
Pošto sve radi ok ovako, samo kada grafa potegne više struje odmah se restarta tako da bi po logici stvari trebalo biti napajanje.
Trebam nabaviti drugo napajanje da isprobam. Ima neki test koji opterećuje napajanje a ne grafu da mogu softverski testirat?
Alfredo nr.3 je online   Reply With Quote
Staro 22.03.2020., 12:26   #4605
Blue Spirit
Premium
Moj komp
 
Blue Spirit's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2004
Lokacija: ZG - Dubrava
Postovi: 1,254
Probaj sa CPU stress programima opteretit proc , ali pitanje je što ces i s time dobiti kad je grafa GTX 1080 veci potrosac nego tvoj Ryzen 2600.

U vecini slucajeva problem je napajanje, ali ti to nitko sa sigurnoscu ne može reci.

Najbolje bi bilo kad bi mogao isprobat sa drugim napajanjem ili drugom grafickom onda bi odma znao do cega je.

CPU stress programi:

OCCT https://www.ocbase.com/

Prime 95 https://www.techspot.com/downloads/5679-prime95.html

AIDA64 Extreme https://www.aida64.com/downloads/latesta64xe

Zadnje izmijenjeno od: Blue Spirit. 22.03.2020. u 12:31.
Blue Spirit je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2020., 12:49   #4606
Alfredo nr.3
Premium
Moj komp
 
Alfredo nr.3's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Požega
Postovi: 257
Probao sam Prime 95 i sve prode ok. Ovako zasad radi ok komp. Stavio sam Quake 1.5 sa svim efektim na max i radi bez problema. No kad pokušam neki zahtjevniji naslov ili 3d mark odmah restarta.
Morat ću nabaviti drugo napajanje da probam.
Je imao netko sličnih iskustva? Znači sve radi ok, u Quake je sve super, slika nigdje ne puca, nema artefakta. No kod zahtkevnijih stvari odmah restart.
Alfredo nr.3 je online   Reply With Quote
Staro 22.03.2020., 12:57   #4607
Blue Spirit
Premium
Moj komp
 
Blue Spirit's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2004
Lokacija: ZG - Dubrava
Postovi: 1,254
Nabavi - posudi drugo napajanje / grafu.

NITKO ti sa sigurnošću nemože točno reći ovako preko foruma.

To moraš sam utvrdit ili neki frend ili PC servis , a u ovoj situaciji hmmm zajebano !



Imao sam grafu koja je radila u COD2 bez greške i koja je prolazila HEAVEN benchmark, ali cim sam upalio PUBG odma mi se rušio PC nakon 1 min.



I opet taj podatak može i ne mora značiti ama baš ništa u tvom slučaju.

Zadnje izmijenjeno od: Blue Spirit. 22.03.2020. u 13:24.
Blue Spirit je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2020., 13:31   #4608
Alfredo nr.3
Premium
Moj komp
 
Alfredo nr.3's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Požega
Postovi: 257
Znači u tvom slučaju bila je grafa u pitanju?
Alfredo nr.3 je online   Reply With Quote
Staro 22.03.2020., 13:39   #4609
Blue Spirit
Premium
Moj komp
 
Blue Spirit's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2004
Lokacija: ZG - Dubrava
Postovi: 1,254
Da, grafa.
Blue Spirit je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2020., 15:26   #4610
Manuel Calavera
Premium
Moj komp
 
Manuel Calavera's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: vk+
Postovi: 12,836
Kolko vidim po testovima u nekim najnovijim igrama nvidia opet driverima nerfa last gen (RTX 2070 odjednom u rangu 1080Ti umjesto 2080, gtx 1650 super jede gtx 1060 6gb i tako to...)


https://www.techpowerup.com/review/d...nalysis/4.html


https://www.computerbase.de/2020-03/...enchmark-test/
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2020., 15:35   #4611
Smartic
Premium
Moj komp
 
Smartic's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2011
Lokacija: Varaždin
Postovi: 2,680
Pascal je loš kad se koristi Vulkan though
Smartic je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2020., 15:41   #4612
Manuel Calavera
Premium
Moj komp
 
Manuel Calavera's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: vk+
Postovi: 12,836
Da al nisu sve vukan, recimo cod...


Ajd warzone je još beta, ali modern warfare je vani i 2070 (obična) je u rangu 1080Ti (malo iza na 1080p i brža na 1440p)


https://www.techpowerup.com/review/c...nalysis/5.html


Vidio sam još nekoliko takvih igara.
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2020., 17:39   #4613
Alfredo nr.3
Premium
Moj komp
 
Alfredo nr.3's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Požega
Postovi: 257
Shvatio sam zašto win, aplikacije i quake rade bez problema. Za to sve se ne pali ventilator uopće. Dok čim nešto zahtjevnije pokrenem restarta se, no ventilator se uopće ne vrti. Ili je nešto s ventilatorom grafičke ili je napajanje. Sutra mi stiže napajanje pa ću znati više.
Zanimljivo mi je da se ventilator uopće ne vrti u windowsima. Kad se pokrene računalo se zavrsti i to je to.
Alfredo nr.3 je online   Reply With Quote
Staro 23.03.2020., 17:52   #4614
John Creasy
TossACoinToYourWitcher!
Moj komp
 
John Creasy's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 2,188
evo prijedlog. skini neki alat za grafu i sam podesi vent na 100%. ako ga ne podere, onda je vent otišao, ni prva ni zadnja. i kakve su ti temperature grafe? i braciko ne budi amater. u ovakvim vremenima nikad potrebnije nije bilo biti DYI majstor
John Creasy je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2020., 18:38   #4615
Alfredo nr.3
Premium
Moj komp
 
Alfredo nr.3's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Požega
Postovi: 257
Stavio Afterburner i vrti vent ko lud. No FurMark se ne uspije ni pokrenuti test, odmah restart. Sutra ću promjeniti napajanje pa vidjeti da li je napajanje ili je grafa otišla.
Alfredo nr.3 je online   Reply With Quote
Staro 23.03.2020., 18:44   #4616
John Creasy
TossACoinToYourWitcher!
Moj komp
 
John Creasy's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 2,188
ja bi rekao 99.9% napajanje. drugo što moš probat, u msi afterburneru smanji def clockove, postavi fiksno, proc isto malo underclockaj da vidiš hoće napajanje odma prdnut čim komp više povuče pod opterećenjem (ako si ga underclockao onda je i manje opterećenje, jel). mislim ovo ako ti se zajebava i čačka dok ne dobiješ napajanje
John Creasy je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2020., 19:24   #4617
Alfa_R
Registered User
Moj komp
 
Alfa_R's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,650
U ovoj dosadnoj izolaciji ja bi se baš igrao s time...
Prvo spustim power u afterburneru i nađem točku pucanja.
Onda smanjim malo ispod toga i dok vrti furmark bi nabio neki žešći test na procesoru.. i ako prdne onda je definitivno napajanje, ako ne onda grafička :P

Čemu jednostavno kad može složeno
__________________
Kako vratiti robu u webshop (protis, adm) u roku od 7 dana -> Link...
Plaćeno preko neta, podignuto u trgovini je isto kupovina na daljinu -> Link...
Poslali vam stvar sa reklamacije o vašem trošku? -> Link...
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...
Alfa_R je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2020., 20:47   #4618
fler
These go to 11
Moj komp
 
fler's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Vk/Os
Postovi: 1,412
Ajd ako netko stavi nove drivere (442.75)
nek javi jel sve kako treba.

Prije par dana instaliram prethodne, danas nove -
i u oba slučaja mi se Nvidia control panel samo izgubi ..
naprosto ga nema.
Pojma nemam što se desilo, komp radi kako bi se očekivalo
ali će biti problem ako budem morao nešto petljati po postavkama.
__________________
Split your lungs with Blood and Thunder


fler je online   Reply With Quote
Staro 23.03.2020., 20:52   #4619
Alfredo nr.3
Premium
Moj komp
 
Alfredo nr.3's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Požega
Postovi: 257
Hvala na savjetima. Možda se sutra budem s tim igrao. Ovisi kad bude došlo napajanje.
Ja sam stavio nove drivere, no nvidijin control panel sam morao instalirati sa windows storea.
Alfredo nr.3 je online   Reply With Quote
Staro 23.03.2020., 23:43   #4620
Blue Spirit
Premium
Moj komp
 
Blue Spirit's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2004
Lokacija: ZG - Dubrava
Postovi: 1,254
Citiraj:
Autor fler Pregled postova
Prije par dana instaliram prethodne, danas nove drivere i Nvidia control panel se samo izgubi ..
naprosto ga nema.
Nvidia control panel se vec preko 5 mjeseci (od 10 / 2019) skida i instalira iskljucivo preko microsoft stora.

Citiraj:
Per Microsoft requirements, the NVIDIA Control Panel is no longer included in the driver package and is instead distributed exclusively through the Microsoft Store and seamlessly installed following the completion of the NVIDIA driver installation.

https://nvidia.custhelp.com/app/answ...dows-store-app



Pokreni Microsoft Store, u search upiši Nvidia i instaliraj Control Panel (bolji nacin jer buš zapamtio)






ili

klikni na link i instaliraj ga https://www.microsoft.com/en-us/p/nv...ot:overviewtab (2 klika manje , ali onda ces uvijek trazit ovaj link )

Zadnje izmijenjeno od: Blue Spirit. 24.03.2020. u 00:38.
Blue Spirit je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na