Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 02.12.2017., 15:55   #751
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,896
Jeli Zyxel u default router modu ?
Gdje fizički stoji Netgear, jeli kraj Zyxel - a ?

Ako su jedan kraj drugoga onda je pametnije da napraviš:
- od Iskona traži da Zyxel - a prebace u Bridge mode za Internet konekciju
- usput neka ugase WiFi na Zyxel - u
- da ti daju / pošalju user / pass za Internet konekciju
- u Netgear - u podesi PPPoE konekciju sa dobivenim user / pass
- time Netgear postaje "glavni" za Internet promet i ne bi smio imati problema

Po opisanom / trenutnom stanju imaš dupli NAT pa to može biti mogući razlog problema.
Kada se to desi umjesto reboot - a dovoljno je napraviti reconect ako imaš tu opciju u web konfigu Netgear - a, mada to nije rješenje.
Pogledaj support Netgear - a i vidi jeli ima noviji fw, ako ima napravi update po proceduri.

Druga varijanta (u odnosu na ovu gore navedenu) je da Netgear - a konfiguriraš samo kao AP, dakle ne u Router mode.
Tada nije potrebno prebacivati Zyxel - a u Bridge mode, ali opet treba znati ispravno podesiti postavke.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2017., 20:31   #752
Telpelango
Registered User
 
Telpelango's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Mars
Postovi: 2
Pozdrav ljudi,

jel netko već skužio supervisor password za FW verziju V5.13(ABCJ.5)C0?
Isprobao sam sve već napisane, nijedna ne radi.
Telpelango je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 04.12.2017., 21:39   #753
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,302
Svi koji su mogli otkriti više nisu na iskonu...
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2017., 21:50   #754
Telpelango
Registered User
 
Telpelango's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Mars
Postovi: 2
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Svi koji su mogli otkriti više nisu na iskonu...
Telpelango je offline   Reply With Quote
Staro 24.12.2017., 11:12   #755
CyberWoolf
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1
Pozdrav ekipa,

Još uvijek nije otkriven supervisor za V5.13(ABCJ.5)E0 firmware?
CyberWoolf je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2017., 16:49   #756
Zvonimir_s
Premium
Moj komp
 
Zvonimir_s's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 320
cim se logiram kao "supervisor", odmah mi blokira internet, iako izgleda da je sve ok.
Ne vidim nigdje nikakvu postavku za spajanje.
Jedini nacin je napraviti reset routera..

u cem je problem?
__________________
Zvonimir_s je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2017., 19:15   #757
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,896
Pogledaj povjest teme, nebi me čudilo da su bolesnici složili kakvu skriptu da onemoguće "supervisor" usera.
Neznam jeli rješenje, probaj odspojiti xDSL liniju dok odradiš šta trebaš kao "supervisor",
ugasi - sačekaj 5 sec. - uštekaj liniju - pali.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2018., 21:06   #758
Alfonso
Premium
Moj komp
 
Alfonso's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 40
moze mi netko reci u cemu je problem? Nikako da otvorim port na ruteru?

https://imgur.com/a/q0L4y
Alfonso je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2018., 21:11   #759
tpint10
Premium
Moj komp
 
tpint10's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zgb
Postovi: 150
Citiraj:
Autor Alfonso Pregled postova
moze mi netko reci u cemu je problem? Nikako da otvorim port na ruteru?

https://imgur.com/a/q0L4y
Imam isti problem, meni radi jedino da jednu IP adresu (npr od kamere) stavim u DMZ, port forwarding 0 bodova...
tpint10 je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2018., 21:31   #760
Alfonso
Premium
Moj komp
 
Alfonso's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 40
Citiraj:
Autor tpint10 Pregled postova
Imam isti problem, meni radi jedino da jednu IP adresu (npr od kamere) stavim u DMZ, port forwarding 0 bodova...
jesi probao zvati SZK ?
Alfonso je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 23.01.2018., 00:00   #761
Zvonimir_s
Premium
Moj komp
 
Zvonimir_s's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 320
mene je nesto slicno zezalo kad sam htio otvoriti WEB stranicu na raspberryu PI.. nikako da funkcionira..malo radi malo ne.. Kad otvorim apache na kompu..sve odlicno..no ovdje nece i ne...na kraju ..odustao..
__________________
Zvonimir_s je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2018., 18:52   #762
tpint10
Premium
Moj komp
 
tpint10's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zgb
Postovi: 150
Piff, kolko puta i svaki put je zaključak da mijenjaju router, i onda sam odustal na kraju... nema smisla
tpint10 je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2018., 17:00   #763
johnsmith
Premium
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: vž
Postovi: 515
Pozobao sam izgleda upgrade fw-a, obrisan mi novi korisnik, super ne radi, samo Administrator... verzija V1.00(AAUN.3)b2_1225
Pretpostavljam da super pass jos nije poznat?
johnsmith je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2018., 19:24   #764
definho
Premium
 
definho's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2010
Lokacija: Rijeka
Postovi: 109
meni vise ni default password i user ne rade, nije vise Administrator/Administrator?
__________________
Respect the Raise...!
definho je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2018., 21:50   #765
Facelessone
Premium
Moj komp
 
Facelessone's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Samobor
Postovi: 3,939
Ne, password ti je sa zadnje strane routera.
__________________


Intel i5 4690K 4.4GHz
MSI Z97 Gaming 3
GeForce® GTX 1060 G1 Gaming 3G
2x 8GB HyperX Black 1866MHz
240GB HyperX Fury
WD Purple 2TB
Fractal Define R4
Fortron Strider S 550W Silver
Logitech K750 + mAGICFORCE 68 Gateron Brown
Logitech G502
Logitech Z2300
Dell U2715H
Iskon VDSL 40/10 Mbps



Lenovo T500
15.4" 1680x1050
Intel P8600
4GB RAM
120GB SSD

Facelessone je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2018., 02:31   #766
Blue Spirit
Premium
Moj komp
 
Blue Spirit's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2004
Lokacija: ZG - Dubrava
Postovi: 754
sa novim firmware -om

Username: Administrator

Password: šifra vašeg WiFi -a



Ako probate Administrator / Administrator dobijete ovo










Zadnje izmijenjeno od: Blue Spirit. 06.03.2018. u 02:55.
Blue Spirit je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2018., 20:33   #767
relaxed
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2010
Lokacija: U centru svijeta
Postovi: 5
Znaci danas sam se i ja suocio sa istim problemom vezano oko supervisor accounta. Pokusao sam uci u router.. ali neces!

Uglavnom, zvao SZK i naravno lagani odjeb. Na moj upit da se barem otvori Administratorski racun sa nesto vise opcije isto nije bilo razumijevanja.

Dakle.. ostaje cekati da neto provali password i objavi ga nama

Code:
Firmware Version:	V1.00(AAUN.3)b2_1225
relaxed je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2018., 20:45   #768
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,896
Šta ne radi ovo iz posta poviše ?
Ako ne radi znači da se preserans by Iskon nastavlja
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2018., 21:42   #769
BladeRy
Premium
Moj komp
 
BladeRy's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: Split
Postovi: 1,882
Ma radi wifi pass, al nas je razmazio supervisor access i sve opcije na routeru.
Ovaj admin je tako okrljasten da je zalosno.
__________________




"If I had a gun with 2 bullets, and I was in a room with Hitler, BinLaden and Casey Hudson, I would shoot Casey twice." - me

BladeRy je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2018., 13:23   #770
johnsmith
Premium
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: vž
Postovi: 515
Oke, sad cu ispast panj, ali ak ne koristim wifi s zyxela (ugasen od pocetka), jel to znaci da sam locked out s novim fw-om? Ili se pod wifi pass misli onaj inicijalni koji mozda iza na nalji pise? 2015te sam uzeo ruter pa se ne sjecam vise kaj je iza
johnsmith je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2018., 13:52   #771
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,896
Ako nisi mijenjao WiFi pass onda je onaj defaultni sa naljepnice straga,
nebitno je šta je sami WiFi ugašen,
ti ćeš pristupiti preko žice a pri Login - u ćeš unijeti kako je na primjeru poviše.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2018., 16:06   #772
johnsmith
Premium
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: vž
Postovi: 515
Toliko se promjena dogodilo u 2 godine - router - bridge - router - bridge da nisam siguran dal je isti, ali probat cu. Naime, svaka promjena "paketa" vraca ruter u ruter mode A brijem da opet svaka "ta" promjena izgenerira novi wifi id i pass, a mozda i pisem gluposti. Probam, javim.

Jesam legenda, radi mi stari admin pass koji sam promjenio. Ali da, obrisan mi korisnik dodatni, tak da nabijem ih. Ako necu sjebat bridge mode vađenjem lozinke, educirajte me kak izvuc hash van

Zadnje izmijenjeno od: johnsmith. 10.03.2018. u 16:02.
johnsmith je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2018., 10:37   #773
Cartmann
Premium
Moj komp
 
Cartmann's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Split
Postovi: 449
Citiraj:
Autor Blue Spirit Pregled postova
sa novim firmware -om

Username: Administrator

Password: šifra vašeg WiFi -a
Uf, jebem se već dva dana, bio uvjeren da sam usput promjenio pass.
__________________

Cartmann je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2018., 01:29   #774
alcro
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2016
Lokacija: ZG
Postovi: 33
I dalje se nezna novi supervisor?
alcro je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2018., 17:31   #775
^SuperUnknown^
Prečupavi mod
 
^SuperUnknown^'s Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,750
Bok ekipa, imam jedan bizaran problem, a to je da mi router ZyXEL VMG5313-B30A nije u stanju pamtiti postavke. Jos bizarnije je da svejedno pamti sve postavke koje sam mu zadao prije otprilike godinu dana, kada sam presao na "TRIO Fiber”. I to samo njih. Sve sto zadam naknadno - zaboravlja.

Konkretno - pokusavam dodati port u port forwarding i sve radi uredno dok se uredjaj ne reboota (npr. prilikom nestanka struje). Tada se sve vrati na postavke zadane prije godinu dana (ukljucivo i forwardane portove) - ne tvornicke!
Za probu sam pokusao i promijeniti neku drugu postavku, npr. DHCP range i dogadja se ista stvar. Pamti range do reboota, a onda pamti samo range zadan prije godinu dana.
Routeru pristupam preko accounta “Administrator”.

Napominjem da port forwarding radi, rade i portovi koje novo zadam, ali samo do reboota, kad zaboravi te novo dodane, a stari rade.

Ima tko kakvu ideju?
__________________

Member of PCE 100+kg demolition squad


Primary macine:
Apple Mac Pro 5,1
2x Six-Core Intel Xeons X5690@3.46 GHz
64 GB ECC DDR3 800 MHz
Geforce GTX 980 4 GB
Blackmagic Intensity Pro PCI-E HDMI capture/output card
Terratec Cinergy HTC USB XS HD + EyeTV
Kingston 120GB SSD
30 TB HDDs
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Samsung DVDRAM GE20LU10@USB@Desk
Mac OS X 10.12.3
Apple Alu Keyboard shared via Teleport
Logitech G400 shared via Teleport

Secondary machine:
Apple Mac Pro 2,1
2x Quad-Core Intel Xeons X5365@3 GHz
22 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 970 4 GB
Blackmagic Intensity Pro PCI-E HDMI capture/output card
Terratec Cinergy HTC USB XS HD + EyeTV
OWC Mercury Electra 6G SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.10
Hitachi 1000GB 7K1000.B
Seagate 1000GB 7200.11
Hitachi 7K3000 3000GB
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Samsung DVDRAM GE20LU10@USB@Desk
Mac OS X 10.10.3
Apple Alu Keyboard shared via Teleport
Logitech MX518 shared via Teleport

Work rig:
Apple Mac Pro 1,1@2,1
2x Dual-Core Intel Xeons 5150@2.66 GHz
2x Quad-Core Intel Xeons X5365@3 GHz
13 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 660 2GB
Blackmagic Intensity Pro PCI-E HDMI capture/output card
Corsair Force Series F120 SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.12
2xWD Black 1000GB
Hitachi 7K3000 3000GB
2xSeagate 500GB 7200.10@IcyBox
Seagate FreeAgent Xtreme 1500GB@FW 400
WD Elements 2000GB@USB (Time Machine)
2xSharkoon QuickPort@eSATA
2xPioneer DVR-111D (Superdrive)
Mac OS X 10.10.3
2xDell UltraSharp 2405FPW 24" Widescreen TFT@1920x1200
Sony KDL-26U2000 26"@HDMI
Apple Alu Keyboard
Logitech MX518

LAP:
Apple Macbook Pro 3,1
Intel Core 2 Duo 2.53 GHz
4 GB DDR2
Kingson 180 GB SSD
Seagate 320 GB HDD

* Looking in:
2xHP ZR24w 24" Widescreen TFTs@1920x1200
Samsung 243T 24" Widescreen TFT@1920x1200
* Listening to:
iRiver H320 + Sennheiser PX 40
Technics SA-EX320
iPhone 6S 64GB black
iPad 16GB WiFi 4.3.2
* Connected via:
90/90 Mbps Iskon Trio
* "Powered" by:
UPS APC Smart-UPS1500VA
* Playing:
Tama Arstar II
Yamaha DTXPRESS IV Special

Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11
^SuperUnknown^ je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2018., 23:01   #776
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,089
prbaj za test ugasiti remote management (bilo da samo ugasis tr69 client, ili ugasi vezu za remote).

save, reboot.

na t-comu se događa slično, da router svako malo potegne konfiguraciju koja je sejvana na t-comovom serveru.

može bit isto i ovdje. ugasi da zove doma, pa ako ti postavke ostanu, znači da prilikom paljenja povuče konf koja je negdje "na iskonu".
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2018., 14:59   #777
^SuperUnknown^
Prečupavi mod
 
^SuperUnknown^'s Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,750
Hvala, rijeseno je resetom na tvornicke postavke
__________________

Member of PCE 100+kg demolition squad


Primary macine:
Apple Mac Pro 5,1
2x Six-Core Intel Xeons X5690@3.46 GHz
64 GB ECC DDR3 800 MHz
Geforce GTX 980 4 GB
Blackmagic Intensity Pro PCI-E HDMI capture/output card
Terratec Cinergy HTC USB XS HD + EyeTV
Kingston 120GB SSD
30 TB HDDs
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Samsung DVDRAM GE20LU10@USB@Desk
Mac OS X 10.12.3
Apple Alu Keyboard shared via Teleport
Logitech G400 shared via Teleport

Secondary machine:
Apple Mac Pro 2,1
2x Quad-Core Intel Xeons X5365@3 GHz
22 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 970 4 GB
Blackmagic Intensity Pro PCI-E HDMI capture/output card
Terratec Cinergy HTC USB XS HD + EyeTV
OWC Mercury Electra 6G SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.10
Hitachi 1000GB 7K1000.B
Seagate 1000GB 7200.11
Hitachi 7K3000 3000GB
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Samsung DVDRAM GE20LU10@USB@Desk
Mac OS X 10.10.3
Apple Alu Keyboard shared via Teleport
Logitech MX518 shared via Teleport

Work rig:
Apple Mac Pro 1,1@2,1
2x Dual-Core Intel Xeons 5150@2.66 GHz
2x Quad-Core Intel Xeons X5365@3 GHz
13 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 660 2GB
Blackmagic Intensity Pro PCI-E HDMI capture/output card
Corsair Force Series F120 SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.12
2xWD Black 1000GB
Hitachi 7K3000 3000GB
2xSeagate 500GB 7200.10@IcyBox
Seagate FreeAgent Xtreme 1500GB@FW 400
WD Elements 2000GB@USB (Time Machine)
2xSharkoon QuickPort@eSATA
2xPioneer DVR-111D (Superdrive)
Mac OS X 10.10.3
2xDell UltraSharp 2405FPW 24" Widescreen TFT@1920x1200
Sony KDL-26U2000 26"@HDMI
Apple Alu Keyboard
Logitech MX518

LAP:
Apple Macbook Pro 3,1
Intel Core 2 Duo 2.53 GHz
4 GB DDR2
Kingson 180 GB SSD
Seagate 320 GB HDD

* Looking in:
2xHP ZR24w 24" Widescreen TFTs@1920x1200
Samsung 243T 24" Widescreen TFT@1920x1200
* Listening to:
iRiver H320 + Sennheiser PX 40
Technics SA-EX320
iPhone 6S 64GB black
iPad 16GB WiFi 4.3.2
* Connected via:
90/90 Mbps Iskon Trio
* "Powered" by:
UPS APC Smart-UPS1500VA
* Playing:
Tama Arstar II
Yamaha DTXPRESS IV Special

Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11
^SuperUnknown^ je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2018., 23:55   #778
Korisnik0167
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2018
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1
Ima li tko upute kako doći do Supervisor passworda, na PM? Hvala!
Korisnik0167 je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2018., 20:39   #779
Blagus
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 122
Nema toga, jedino osobno, fizičkim pristupom ZyXEL-u, zbog doušnika
Blagus je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2018., 05:17   #780
silver_tip
Premium
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 1,804
Citiraj:
Autor Blagus Pregled postova
zbog doušnika



heheh..


Ja u 12-tom mj. mjenjam isp pa... ako nekim cudom uzmem Iskon opet, bice svega
__________________
trebaš seedbox?
silver_tip je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na