Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mining
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 29.06.2018., 15:30   #1531
renaTq
Registered User
Moj komp
 
renaTq's Avatar
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 383
Drugi dan popravaka, update.
Uzeo kingstonov ssd 120gb kao zamjena za hdd iz servisa. Na oba kompa stavio win7 i oba imaju isti problem. Svi programi se crashaju, ne zele se ni startat, cini se da je win7 nes sjeban. Sad sve stavljam na hiveos a ako nece onda lete kroz prozor svi van
__________________
#propo
renaTq je offline   Reply With Quote
Staro 29.06.2018., 18:20   #1532
zvjerko
Premium
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 110
javi malo ranije, da stanem pod prozor
zvjerko je offline   Reply With Quote
Staro 29.06.2018., 19:12   #1533
renaTq
Registered User
Moj komp
 
renaTq's Avatar
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 383
Riknule sve grafe. Krenuo palit komp i spici me malo struja, provjerim i ono sve grafe pod strujom iako rig nije upaljen. Nis se ne pali. Sad ak treba kom neka lovi
__________________
#propo
renaTq je offline   Reply With Quote
Staro 29.06.2018., 19:14   #1534
maXonja
bu
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,280
Uzmi drugo napajanje i probaj pikati grafu po grafu na ploču i isprobavati. Čisto sumnjam da je sve riknulo
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je online   Reply With Quote
Staro 29.06.2018., 19:19   #1535
renaTq
Registered User
Moj komp
 
renaTq's Avatar
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 383
Probat cu, ali ne danas. Nemam vise zivaca za njega
__________________
#propo
renaTq je offline   Reply With Quote
Staro 29.06.2018., 20:18   #1536
renaTq
Registered User
Moj komp
 
renaTq's Avatar
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 383
I maticna je pod strujom, testirano probirštiftom od 100-150V.
__________________
#propo
renaTq je offline   Reply With Quote
Staro 29.06.2018., 20:35   #1537
maXonja
bu
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,280
Koje napajanje je u igri?
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je online   Reply With Quote
Staro 29.06.2018., 20:50   #1538
renaTq
Registered User
Moj komp
 
renaTq's Avatar
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 383
Thermaltake SE 750w na 3xRx 570
__________________
#propo
renaTq je offline   Reply With Quote
Staro 29.06.2018., 21:09   #1539
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 381
Nrmora biti napajanje, mozda te samo uzemljenje zeze
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 29.06.2018., 21:34   #1540
renaTq
Registered User
Moj komp
 
renaTq's Avatar
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 383
Od 1.mj radi normalno i prije 3 dana riknulo
__________________
#propo
renaTq je offline   Reply With Quote
Staro 29.06.2018., 22:37   #1541
zvjerko
Premium
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 110
stvari obicno rade dok odjednom ne prestanu.
udahni duboko i testiraj, spasi nesto, ostalo na reklamaciju
zvjerko je offline   Reply With Quote
Staro 30.06.2018., 14:43   #1542
renaTq
Registered User
Moj komp
 
renaTq's Avatar
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 383
Sredio jedan komp, radi ali uz mali problem. Zadnja GPU3 tj 4.graficka ne prima undervolt u msi afterburneru. Sve rade na cca 830mV a ona jedina na 980mV. Jedino ona ne prima undervolt.
Win10 build 1709.

Edit : rjeseno, zaboravio stavit virtual memory i proradilo.
@Fripper molim te obrisi ovih par postova, napravio sam ogromnu zbrku. Isto tako sam fulao thread pa ima i na "Simplemining" threadu
__________________
#propo

Zadnje izmijenjeno od: renaTq. 30.06.2018. u 19:33.
renaTq je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2018., 19:39   #1543
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 381
Dečkovi trebam savjete ...


Imam jednu RX570+ NITRO kojoj kad modificiram bios,ruši mi rig,u biti uopće se ne želi podignuti ...


U tom rigu su još 2 NITRICE i jedna XFX,koje zajedno rade savršeno dok ne dođe ta 4 kartica sa modanim biosom ...


Kada stavim karticu sa stock biosom ona radi sa ove tri ...


??? HELP


Proradilo ovo gore,ali sad problem, sa drugim rigom,isto rx570 nitro ...


Naime porva kartica hasha samo 4 , dok ostale 30 ...


Prebačen sa gen 2 na gen 1,inače mi ruši rig gpu 4 ...


Savjeti ???


Rješilo se samo od sebe (prebačen sa gen1 u biosu na auto) ...

Zadnje izmijenjeno od: Nbdy32. 04.07.2018. u 14:18.
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2018., 11:26   #1544
BBminer
Premium
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Sisačko-moslavačka županija
Postovi: 159
Ne znam da li se itko susreo sa problemom kao što imam ja, ali ako je ili ima kakav savijet slobodno neka se javi ovdje ili u PP.

Uzeo sam jednu Sapphire rx470 mining edition 4gb. Kartica je rabljena, ali ima još garu.
RIG je normalno prepozna, kada promijenim GPU clockove sve radi bez problema. Čim promijenim takt memorije, kartica daje 0mhs. Ako je memorija na 1850 npr, radi neko vrijeme pa počne hashat 0, ako je dignem preko 1900, onda nakon 2-3 hasha daje 0.

Pokušao sam je flashati, jer imam drugu takvu sa istom memorijom i svime, preko cmd i force flash i izbacuje non stop "Error, adapter not found". A kartica uredno prikopčana na ploču. (ps. promijenio sam nekoliko indeksa da vidim da nisam fulao PCIE, ali nema sreće)
BBminer je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2018., 12:53   #1545
BBminer
Premium
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Sisačko-moslavačka županija
Postovi: 159
Uspio sam karticu flashati sa ATIFLASH-om, ali i dalje dobivam hash 0. Probao 2 biosa, ista stvar...
BBminer je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2018., 13:39   #1546
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 1,986
Problemi s rigovima i rješenja

I sve default postavke?
Clock 0?
Riser da ne zajebava?
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2018., 13:43   #1547
BBminer
Premium
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Sisačko-moslavačka županija
Postovi: 159
Ma sve je default, clock stock. Čak sam stavio original bios pa neće.

To sa riserima, driverima, napajanjem i ostalim slobodno preskoči, jer sam izmijenjao sve moguće po dva puta (2 riga, 2 napajanja, na ploči i riserima, 3 vrste drivera i sl.)

Složio sam bios sa ubermix strapovima, na 1950 memorije daje 26mhs, ali evo šljaka 15min pa ćemo vidjeti..Makar bi morala više
BBminer je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2018., 21:54   #1548
RS_BuRnOuT
Premium
Moj komp
 
RS_BuRnOuT's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Kž\Vž
Postovi: 378
Pozdrav,

do subote 21.7. rig super radio: 3x RX 580 4GB Hynix na Windows 10
Majnam preko eth.nanopoo i u subotu je bio neki problem i kasnije čitao da treba claymore 11.9
Prešao sa Claymore 10 na 11.9 i sad jedva 51 MH/s a prije bilo oko 96MH/s

Od kud krenuti, tj gdje bi mogao biti problem?
RS_BuRnOuT je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2018., 07:26   #1549
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 381
Koliki su ti clockovi ???
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2018., 21:50   #1550
RS_BuRnOuT
Premium
Moj komp
 
RS_BuRnOuT's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Kž\Vž
Postovi: 378
Citiraj:
Autor Nbdy32 Pregled postova
Koliki su ti clockovi ???



Da li je moguce da bi zbog losije veze na internet bilo problema?

Privremeno je rig preseljen na novu lokaciju, spaja se wifijem
RS_BuRnOuT je offline   Reply With Quote
Staro 04.08.2018., 23:16   #1551
Vladan-Koja
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2018
Lokacija: Pozarevac
Postovi: 1
Problem

Meni se pojavio problem od par dana kada sam reinstalirao windows na rigu i od tada mi ne radi overdriventool a ni afterburner . Ne mogu da stelujem kartice . Drajveri su instalirani , sve je po protokolu , rig je bio u radu 7 meseci , desavala su se sitna pucanja zbog klokova ali sam resavao sve bez problema . Ploca je asus z 170 p , pretrpela je vec jedan strujni udar kada mi je napajanje crklo polse udara groma u blizini al sam stavio drugo i radilo je sve dok nisam odradio sistem. Znaci ne reaguje afterburner ni overdriventool . Otvorim ih ali ne vide kartice . Rig bez podesavanja radi 2-3 sata i zakuca. Ja sve sumnjam na plocu . Risere sam menjao i probao sa jednom po jednom karticom ali nista ..?
Vladan-Koja je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2018., 16:26   #1552
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 381
Dečkovi jeli netko minira ili je minirao sa asus 580 dual oc 4gb i aorus 580 4gb ...


Zanim me da li bi dotičan htio pčodijeliti postavke overclocka,undervolta ... za smos


unaprijed zahvaljujem dobroj duši
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2018., 21:35   #1553
dada-as
Bot Maker
Moj komp
 
dada-as's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: medjimurje, mala subotica
Postovi: 1,059
Upomoc ljudi moji kod mene dosli vanzemaljci i nedaju jednoj grafi da rudari.

Rudarila je mjesecima i nije bilo problema i sad sma je pronasao da je ona stvarala problem jednom rigu od 5 grafi, maknuo je i rig radi ko urica. I sad pokusavam odgonetnut sto nevalja s grafom.

Grafa je kupljena vani i nemogu je poslat na reklamaciju, mislim mogu, ali bi me kostalo. A problem je sto ona radi kak treba, odnosno moram napisat sto nevalja s njom jer evo sad sam je ustekao u komp i ona radi kak treba, stavio original bios i ona kopa 13MHS Ethereum, radi se o RX 570 grafickoj. Kad modam bios tako da stavim 1750+ strap onda je windowsi ne prepoznaju, senzori i msi afterbburner sve stoji na nula.

Dajte neke savjete sto mogu da radim, sad trenutno radim stress test s furmarkom u nadi da se crasha, ali evo vec 1 sat to vrti i radi... Jer da se crasha mozda bi mogao reci da kod opterecenja se crasha pa da trestiraju, jer mislim da nemogu reci da grafa nezeli kopat kak treba... tko bi mi to uvazio?
__________________
dada-as je offline   Reply With Quote
Staro 30.08.2018., 07:34   #1554
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 381
Smanji/povećaj clokove ...

Tako meni bilo sa RX580 ASUS dual oc 4GB ... svi preporučili 1150/920 i stalno (čitaj svakih 15 minuta resetira rig) ...
Sad je na 1200/950 i radi evo već 15-ti dan bez reseta ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 30.08.2018., 11:18   #1555
dada-as
Bot Maker
Moj komp
 
dada-as's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: medjimurje, mala subotica
Postovi: 1,059
Ok, budem probao. Ali mi je cudno da je grafa radila mjesecima bez problema kad ono sad odjednom problemi.

Moram je pristekat u ovaj drugi komp i isprobat s novim driverima, onaj stari ima stare drivere i widnows 7.
__________________
dada-as je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na