Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 11.10.2018., 21:27   #31
Blagus
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 134
XOR, pa nije ni Linksys bolji, oni "kriptiraju" config sa XOR maskom 0xFF
http://www.devttys0.com/2014/02/crac...inksys-crypto/
Blagus je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2018., 22:58   #32
Tean
Premium
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 128
Imam isti modem na iskonu i želim otvorit portove za utorrent da mogu normalno seedat na privatnih trackerima. Da li se moze to postici ako dobijem pristup za admin?
Tean je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2018., 15:43   #33
ali_dzi
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: x
Postovi: 48
Izgleda da je na svim Iskonovim Innbox modemima (V45 i V51)

supervisor lozinka ista (probao na obje verzije i radi).

Da me ne bi gnjavili privatnim porukama, slijedi admin pristup
Innbox V45 i V51 ISKON-ovim modemima:

supervisor / b38NEjmYdJVjdB5r

Generalno, ako ne znate što radite, okanite se ćorava posla (ja znam nešto
ali ne čačkam previše - to mi je ruter u poslovnom, a ne u kućnom okruženju).
Supervisor pristup mi najviše treba zbog otvorenih opcija CONFIG LOAD/SAVE,
koje mi spašavaju pola sata rekonfiguriranja rutera za potrebe moje mreže.

Ako ne želite da vam Iskon daljinski prčka i mijenja postavke i/ili firmware,
osim promjene supervisor lozinke isključite servis TR-69.

Da li je ovo legalno ne znam, jer ruter je njihov, ali podaci u njemu nisu, oni su vaši!

Meni su više puta, bez ikakvog upozorenja resetirali ruter promjenom firmware-a,
uz objašnjenje: kupi si svoj ruter po kojem možeš raditi što god hoćeš, a mi ćemo ti
ovaj staviti u bridge mode (tj. "ko te jebe"). Otprilike kao da mi proizvođač auta kaže
da ne mogu nositi daske, cement i slično u svom autu, nego da kupim kamion.

Zadnje izmijenjeno od: ali_dzi. 26.11.2018. u 11:43.
ali_dzi je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2018., 15:44   #34
Night
Premium
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Dbk
Postovi: 340
Pa to da ti operater prebaci router u bridge mode i da iza njega nakačiš kakav Mikrotik je najbolje što možeš napraviti za svoju mrežu.
Night je offline   Reply With Quote
Staro 28.12.2018., 21:44   #35
BlackDwarf
Pixels team
Moj komp
 
BlackDwarf's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Novska
Postovi: 1,719
da li je optima promijenila root pass za v45?
__________________


MBO: Asrock Z68 Pro3
CPU: Intel i5 3570
RAM: 12GB DDR3 Corsair
VGA: Gainward GTX 1060 3GB
HDD: OCZ Agility 4 128GB, WD640GB Black, WD1TB Black, WD500GB Blue
PSU: Corsair 600W
Case: Antec Three Hundred
OS: Windows 10

LCD monitor: Dell U2412m



MBO: Gigabyte EP43-DS3L
CPU: Intel E7500 @2,9GHz
RAM: 3 x 1 GB Kingmax DDR2 800 MHz, 1GB DD2 Buffalo
VGA: Palit GF210
HDD: Seagate Barracuda 250 GB
PSU: Fortron BS2 400W
Case: Antec Three Hundred
OS: Windows 7 Ultimate

LCD monitor: Samsung 205BW



Laptop: Lenovo G580, 59-366677, Intel, Core i5 3230M 2,60 GHz, 8GB, SATA 1000 GB, Win 7/Mint 15, NVIDIA GeForce GT 635M 2GB

BlackDwarf je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2019., 13:28   #36
milks
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2019
Lokacija: Brussels
Postovi: 2
Lightbulb decrypt

Can someone pls with linux decrypt passwords for the same router
would like to use the same credentials on other router for the PPPoE conection


Zadnje izmijenjeno od: milks. 24.01.2019. u 00:51.
milks je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2019., 13:17   #37
aka47
Registered User
 
aka47's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: zg
Postovi: 33
Citiraj:
Autor milks Pregled postova
Can someone pls with linux decrypt passwords for the same router
would like to use the same credentials on other router for the PPPoE conection

crypt3b28a46557951c71bf61


or maybe this one for P.user
crypt296aa235179113<



crypt3b28a46557951c71bf61 = c55132bf5e
crypt296aa235179113 = qw3as6m
aka47 je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2019., 00:50   #38
milks
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2019
Lokacija: Brussels
Postovi: 2
THANKS

YOU ARE THE BEST AKA47
milks je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2019., 15:33   #39
problem_child
Premium
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: st
Postovi: 122
Pozdrav ljudi,

Ostao sam očaran kad sam skuzio da je netko rootao iskonov v51 kojeg i sam imam. No mislim da najvažnije pitanje je i dalje otvoreno i molim pomoc oko toga

A pitanje je kako izbaciti iskonov router iz kucne mreze u potpunosti!

Napravio sam login s supervisor credentialsima i istrazio config em kroz sučelje em kroz backup config file ne međutim nisam bas pronašao sto treba postaviti na svom ruteru da bi stvar radila. Konkretno, znam da za tcom je bila prica da moras postaviti vlan tagove no na iskonu ni traga ni glasa o tagovima.

Probao sam replicirati konfu (u najboljoj vjeri) na Netgear r7000 na kojem je xvortexov asus merlin wrt te na Mikrotiku hap ac2 lite medutim bezuspjesno. Stavio sam pppoe konekciju sa svojim credentialsima, promijenio mac adresu na onu iskonovog rutera te promijenio MTU na 1492 no sve bezuspješno na oba rutera.

Ima li netko iskustva s ovime?

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
problem_child je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2019., 16:00   #40
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,236
Ako imaš Vdsl onda se 100% koriste Vlan - ovi a bez toga nema konekcije.
Poznato je da se Iskon pravi grbav i pametan = vjerojatno imaju kontrolu po MAC adresi WAN strane a moguće i serial no. uređaja.

Nastavi dalje istraživati / pokušavati, a ako ne uspiješ uvijek ti ostane polovično rješenje a to je njihovo gofance u Bridge mode za Internet konekciju a onda iza svoj router.
U toj kombinaciji odg. Vlan je podešen i na svom routeru treba samo klasična PPPoE konekcija.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2019., 21:19   #41
Blagus
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 134
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Poznato je da se Iskon pravi grbav i pametan = vjerojatno imaju kontrolu po MAC adresi WAN strane a moguće i serial no. uređaja.
Ne bih rekao, meni je na Iskonu radio Fritz. VLAN-ovi su (ako se dobro sjećam) kod Iskona dvoznamenkasti brojevi za ULL (mislim da je internet 82) a negdje između 3090 i 3100 na BS-u (preko HT-a), internet je 3094 ako se dobro sjećam.
Blagus je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na