Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 24.10.2018., 22:13   #4141
marek45
Premium
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Karlovac
Postovi: 319
Imao sam na školskom računalu dijeljenu mapu. Napravio sam u drugoj školi i "map network drive".
I nema šanse da to sad proradi nazad.
Kaj treba. Išao sam u gpedit.msc, pa onaj lanserver i sad se kompovi vide, al ne mogu otvarat mapu.
Trebal bi install SMB u onom windows features ili?

Također nisam siguran dal je to do tih updejtova, al projektor uredno radil prikopčan na stolno računalo, a na laptopu (isti taj projektor) slika je mutna i/ili blijeda. Probao i na drugom laptopu ista stvar. Nemam ideja.

Zadnje izmijenjeno od: marek45. 24.10.2018. u 22:20.
marek45 je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2018., 09:25   #4142
robee
Premium
Moj komp
 
robee's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: VinkovcI
Postovi: 614
Da nastavim svoju sapunicu sa Win10
Posto rad na takvom trzavom i problematicnom OS-u nije bio moguc, napravio sam ponovo clean instal ali ovaj puta full format diska i instal bez pristupa internetu. ISO je zadnji prije updatea 10/2018. Nakon toga odmah blokiranje servisa za update i instal svih drivera koje imam vezano za komponente tako da win ne povlaci svoje kasnije.

Komp za ne prepoznati, veza sa NAS-om 3x brza (ide i preko 100MB/s), sve je fluidno, start otvara bez laga, win+tab fluidan i bez treperenja, kopiranje na desktop trenutno, znaci konacno radi kako treba. Sto se izdesavalo kod prijasnje instal. to samo win zna . Razlika je sto sam prosli puta bio spojen na net i win je odmah povlacio svoje gluposti. Za sada ostajem na ovoj verziji posto mi zadnji update ne donosi nista bitno novo.
robee je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2018., 17:17   #4143
nsvladimir
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2016
Lokacija: Novi Sad
Postovi: 16
Nakon update-a na jednom računaru mi se pojavila crna radna površina a na drugom ostala bijela, klasična. Kako da i na drugom računaru podesim ovakvu radnu površinu?
nsvladimir je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2018., 08:41   #4144
japa
Premium
Moj komp
 
japa's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Apsurdistan
Postovi: 199
Citiraj:
Autor nsvladimir Pregled postova
Nakon update-a na jednom računaru mi se pojavila crna radna površina a na drugom ostala bijela, klasična. Kako da i na drugom računaru podesim ovakvu radnu površinu?

Da li je ista verzija windowsa na oba računala? Dark mode za explorer je dodatan u October update koji je povučen i trenutno ga još nisu vratili. Alternativa bi bila ultrauxthemepatcher i stavit custom temu crne boje.
japa je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2018., 19:17   #4145
spaceman
Registered User
Moj komp
 
spaceman's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Našice
Postovi: 227
Windows 10 suddenly deactivated itself after Update
Danas slučajno nešto gledam pod system kad vidim da mi windowsi nisu aktivirani. Sad malo gledam po netu i čini se da je problem prilično raširen i zahvaća sve koji su radili upgrade sa win 7, 8 i 8.1 na windows 10.
spaceman je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2018., 19:19   #4146
Drug Brko
Retired S.T.A.L.K.E.R.
Moj komp
 
Drug Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Chernobyl Exclusion Zone, Kiev Oblast, Ukraine
Postovi: 18,791
Netko je odlučio da stare licence više ne vrijede
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 2600 B2 Pinnacle Ridge 3400MHz @ 4200MHz (100x42 @ 1,373V) SMT enabled
CLR: THERMALRIGHT Venomous X Black w/ NOCTUA NF-F12 PWM chromax.black.swap 120mm Fan
MBO: ASUS ROG Crosshair VI Hero
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3466MHz -- 14-14-14-30 1T @ 1,40V
VGA: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Gaming 8192MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO 250GB SSD M.2 ++ SAMSUNG 860 EVO 500GB SSD SATA3 ++ WD Black 500GB WD5001AALS ++ WD Red 2000GB WD20EFRX ++ WD Red 3000GB WD30EFRX
OPT: LG GH24NS90
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R5 Blackout Edition Midi Tower w/ window panel
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 10 Professional x64



CPU: AMD A8-3870 APU LN1-B0 Llano 3000MHz @ 3467MHz (102x34 @ 1,472V)
CLR: THERMALRIGHT Ultra 120 Extreme rev.A w/ XILENCE Red Wing 120mm Fan
MBO: GIGABYTE GA-A75M-S2V
RAM: TRANSCEND JetRAM DDR3-1333 2x4GB (8GB) @ 1333MHz -- 9-9-9-24 @ 1,5V
VGA: AMD Radeon HD 6550D On APU
HDD: SEAGATE Barracuda 7200.10 250GB ST3250310AS ++ SEAGATE Enterprise ES.2 500GB ST3500320NS
OPT: TSST SH-S223
PSU: SEASONIC S12II-380 (SS-380GB) 380W 80+Bronze Sleeved
BOX: MS Apollo Midi Tower
LCD: BENQ E900W 19" LCD @ 1440x900
OS1: MICROSOFT Windows 7 Professional N x64 w/ SP1
OS2: MICROSOFT Windows 10 Professional N x64



CPU: INTEL Pentium G2010 L1 Ivy Bridge 2800MHz @ 2800MHz (100x28 @ 0,920V)
CLR: INTEL stock HSF
MBO: ASROCK H61M-DGS
RAM: TRANSCEND JetRAM DDR3-1333 1x4GB (4GB) @ 1333MHz -- 9-9-9-24 @ 1,5V
VGA: INTEL HD Graphic On CPU
HDD: WD Blue 320GB WD3200AAKS
OPT: n/a
PSU: ASUS 250W w/ Active PFC
BOX: ASUS Mini Tower
LCD: BENQ E900W 19" LCD @ 1440x900
OS1: MICROSOFT Windows 7 Professional N x64 w/ SP1
OS2: MICROSOFT Windows 10 Professional N x64



GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Oreo v8.0.0 SEE
MSD: SANDISK 64GB Extreme MicroSDXC Class 10 U3



Reputacija: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Drug Brko je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2018., 19:24   #4147
geronimo_2
Premium
Moj komp
 
geronimo_2's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka / Grobnik
Postovi: 2,298
lol-čina
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2018., 20:14   #4148
doky
Premium
Moj komp
 
doky's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,828
doky je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2018., 23:01   #4149
spaceman
Registered User
Moj komp
 
spaceman's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Našice
Postovi: 227
Meni sad osvanulo na ekranu Activate Windows...
Provjerio laptop, tamo je licenca sa ebaya i sve normalno radi kao i do sada.
Valjda će to riješiti uskoro.
spaceman je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2018., 08:57   #4150
nsvladimir
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2016
Lokacija: Novi Sad
Postovi: 16
Citiraj:
Autor japa Pregled postova
Da li je ista verzija windowsa na oba računala? Dark mode za explorer je dodatan u October update koji je povučen i trenutno ga još nisu vratili. Alternativa bi bila ultrauxthemepatcher i stavit custom temu crne boje.
Nisu iste verzije
nsvladimir je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2018., 09:04   #4151
xulos
Someone needed a Butcher?
Moj komp
 
xulos's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: In requiem for a dream
Postovi: 6,173
1809 je imao mogucnost mjenjanja teme u dark mode, cak i windows explorera ali on je povucen kao sto je kolega japa gore napisao.
xulos je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2018., 09:50   #4152
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 28,862
I meni se sinoć pojavila poruka da su winsi deaktivirani. Jutros je više nije bilo na ekranu. Valjda je komp preko noći sam aktivirao winse (bio je online).
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2018., 10:14   #4153
doky
Premium
Moj komp
 
doky's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,828
Rijesili su to, meni je bug uletio tijekom aktivacija, unesem pro kljuc i baci mi gresku, id kljuca se unese ali javlja da je home verzije i da instaliram nju. Zvao support nis im nije bilo jasno ko ni meni. Sad probao ponovo unosit keyeve i rade.
doky je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2018., 11:44   #4154
nsvladimir
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2016
Lokacija: Novi Sad
Postovi: 16
Citiraj:
Autor xulos Pregled postova
1809 je imao mogucnost mjenjanja teme u dark mode, cak i windows explorera ali on je povucen kao sto je kolega japa gore napisao.
Hvala na informaciji, nadam se da će to vratiti u nekom od budućih ažuriranja
nsvladimir je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2018., 11:48   #4155
marek45
Premium
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Karlovac
Postovi: 319
Meni je smrdo acces 2016 (pojavi se onaj početni prozor, smrzne i makne) i power point opcija snimanje zaslona)! Na kraju sam morao staviti drugu verziju 2019, nikakav repair niti riješenja s netra nisu pomogla.
Sad sam pogasio sve updejte. Strašno.
marek45 je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2018., 14:15   #4156
Inovator
Premium
Moj komp
 
Inovator's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Bjelovar
Postovi: 280
October update je ponovno dostupan i sad nema (ranijih) problema.
Inovator je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2018., 15:09   #4157
Drug Brko
Retired S.T.A.L.K.E.R.
Moj komp
 
Drug Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Chernobyl Exclusion Zone, Kiev Oblast, Ukraine
Postovi: 18,791
Da, jučer je skinuo neki kumulativac nama koji imamo 1809 od ranije

Sent from Usreo Mobara
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 2600 B2 Pinnacle Ridge 3400MHz @ 4200MHz (100x42 @ 1,373V) SMT enabled
CLR: THERMALRIGHT Venomous X Black w/ NOCTUA NF-F12 PWM chromax.black.swap 120mm Fan
MBO: ASUS ROG Crosshair VI Hero
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3466MHz -- 14-14-14-30 1T @ 1,40V
VGA: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Gaming 8192MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO 250GB SSD M.2 ++ SAMSUNG 860 EVO 500GB SSD SATA3 ++ WD Black 500GB WD5001AALS ++ WD Red 2000GB WD20EFRX ++ WD Red 3000GB WD30EFRX
OPT: LG GH24NS90
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R5 Blackout Edition Midi Tower w/ window panel
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 10 Professional x64



CPU: AMD A8-3870 APU LN1-B0 Llano 3000MHz @ 3467MHz (102x34 @ 1,472V)
CLR: THERMALRIGHT Ultra 120 Extreme rev.A w/ XILENCE Red Wing 120mm Fan
MBO: GIGABYTE GA-A75M-S2V
RAM: TRANSCEND JetRAM DDR3-1333 2x4GB (8GB) @ 1333MHz -- 9-9-9-24 @ 1,5V
VGA: AMD Radeon HD 6550D On APU
HDD: SEAGATE Barracuda 7200.10 250GB ST3250310AS ++ SEAGATE Enterprise ES.2 500GB ST3500320NS
OPT: TSST SH-S223
PSU: SEASONIC S12II-380 (SS-380GB) 380W 80+Bronze Sleeved
BOX: MS Apollo Midi Tower
LCD: BENQ E900W 19" LCD @ 1440x900
OS1: MICROSOFT Windows 7 Professional N x64 w/ SP1
OS2: MICROSOFT Windows 10 Professional N x64



CPU: INTEL Pentium G2010 L1 Ivy Bridge 2800MHz @ 2800MHz (100x28 @ 0,920V)
CLR: INTEL stock HSF
MBO: ASROCK H61M-DGS
RAM: TRANSCEND JetRAM DDR3-1333 1x4GB (4GB) @ 1333MHz -- 9-9-9-24 @ 1,5V
VGA: INTEL HD Graphic On CPU
HDD: WD Blue 320GB WD3200AAKS
OPT: n/a
PSU: ASUS 250W w/ Active PFC
BOX: ASUS Mini Tower
LCD: BENQ E900W 19" LCD @ 1440x900
OS1: MICROSOFT Windows 7 Professional N x64 w/ SP1
OS2: MICROSOFT Windows 10 Professional N x64



GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Oreo v8.0.0 SEE
MSD: SANDISK 64GB Extreme MicroSDXC Class 10 U3



Reputacija: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Drug Brko je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2018., 22:25   #4158
Juice
Fresh Juice
 
Juice's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,779
Pa ovaj dark mode je spas
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2018., 11:20   #4159
golfw12
Premium
Moj komp
 
golfw12's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Osijek
Postovi: 341
Da priupitam prije nego kaos nastane jer sam napravio upgrade pc-a, kupio sam ryzen 2600, maticnu i 16gb ddr4 a drugo planiram koristit i dalje, gpu, ssd i hdd
znaci trebam izvadit iz kucista mbo sa procom i ramom i stavit ovu novu i to bi bio lagani dio a tezi dio je da trebam isformatirat ssd sa windowsima koji su mi na trenutnom pcu, i kako da to najbezbolnije odradim?
Imam windows 10 home retail(tako pise na racunu) kupljen u linksu i prijavljen sam na hotmail racun koji je valjda povezan sa windowsima pa bi teoretski trebao samo mejlom se spojit za aktivaciju?
I mogu li da skinem friski iso windowsa sa onim alatom od windowsa ili moram onim stikom sto sam dobio sa windowsima
__________________



CPU: AMD Ryzen 5 2600@3.4GHz@ CM Hyper 212X

MBO: ASUS PRIME X370-PRO

RAM: 2 x 8 GB DDR4 3200Mhz CL16 Kingston HyperX Predator RGB

GPU: MSI GeForce GTX 1060 GAMING X 6GB

SSD: Adata SP550 240GB

HDD: Seagate 1TB, Sata III

PSU: Corsair RM650X 650W

CASE: Cooler Master CM 690 III

MONITOR: DELL P2414H

MOUSE: Logitech MX518 Batman Edition

KEYBOARD: Logitech K200

PERIPHERY: RAZER Goliathus Control Alpha

OS: Windows 10 Home x64

PRINTER: HP LaserJet Pro M12w

CONNECT: T-Com VDSL 30/6 Mb Flat




CPU: Intel® Core™ i5-8250U@1.6GHz

RAM: 2 x 8 GB DDR4 2400Mhz

GPU: Intel® UHD Graphics 620

HDD: 256 GB M.2 SSD

PSU: HP 90W

LCD: 1.920 x 1.080 FHD-Display SVA

OS: Windows 10 Home x64

golfw12 je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2018., 12:24   #4160
tiki66
tiki
Moj komp
 
tiki66's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Opatija
Postovi: 1,562
Pogledaj što ti piše pod Settings > Update and Security > Activation. ako je Activated with digital license linked to MS account onda se samo prijaviš kod reinstalacije.

Skini si Windowse s najnovijim updateom:

https://www.microsoft.com/hr-hr/soft...load/windows10
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2018., 18:08   #4161
gorkix
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: sl.brod
Postovi: 57
windows 10 je aktiviran studentskom licencom (key) ..šta bi bilo kad bi htio i na laptop instalirati w10 sa istim keyom
1.ne bi prihvatio key
2.prihvatio...nakon određenog vremena "poništio" obje aktivacije
3.oba računala rade aktivirani bez problema
gorkix je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2018., 18:37   #4162
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,351
3 iz iskustva. Samo imaš li Education verziju ili Pro key?
__________________
👌🤔
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2018., 21:31   #4163
gorkix
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: sl.brod
Postovi: 57
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
3 iz iskustva. Samo imaš li Education verziju ili Pro key?
Windows 10 Education


znači dopusti aaktivaciju i još nikakvih problema iako je isti key?
gorkix je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2018., 14:03   #4164
KrunoSTc
Owner
 
KrunoSTc's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 168
Bok, molim preporuku sto napraviti.
Imam laptop sa win8(kopija) sa dosta podataka te je disk podjeljen na par particija. Htio bi preci na win10 pa me zanimaju preporuke sto mi je najbolje uciniti.Htio bi izbjeci clean instal da sacuvam podatke.

Pretpostavljam da mogu sa win 8 na win10pro napraviti upgrade te kupiti putem ebaya digital key za par dolara te ih aktivirati.
Da li je to ok? Hvala
KrunoSTc je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2018., 15:59   #4165
Kuzo
Premium
Moj komp
 
Kuzo's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: zg,sk
Postovi: 78
ima li tko slican slucaj?
nakon updejta na 1809 nemogu ugasiti komp "normalnim putem" aka kliknuti na start shut down. ode u proceduru- odlogira usera ali umjesto da se ugasi pojavi se logon screen.

workaround mi je da u cmd lupam shudown -s ali postaje mi zamorno.
__________________
power overwhelming
Kuzo je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2018., 16:18   #4166
Drug Brko
Retired S.T.A.L.K.E.R.
Moj komp
 
Drug Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Chernobyl Exclusion Zone, Kiev Oblast, Ukraine
Postovi: 18,791
Workaround:
- power options - advanced - power button - shut down

I gasiš na power gumb. Pikneš power gumb na kištri i pc odradi najnormalniji shut down. Radim to tako veći dvijesta trista a možda i četirista godina

Sent from Usreo Mobara
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 2600 B2 Pinnacle Ridge 3400MHz @ 4200MHz (100x42 @ 1,373V) SMT enabled
CLR: THERMALRIGHT Venomous X Black w/ NOCTUA NF-F12 PWM chromax.black.swap 120mm Fan
MBO: ASUS ROG Crosshair VI Hero
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3466MHz -- 14-14-14-30 1T @ 1,40V
VGA: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Gaming 8192MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO 250GB SSD M.2 ++ SAMSUNG 860 EVO 500GB SSD SATA3 ++ WD Black 500GB WD5001AALS ++ WD Red 2000GB WD20EFRX ++ WD Red 3000GB WD30EFRX
OPT: LG GH24NS90
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R5 Blackout Edition Midi Tower w/ window panel
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 10 Professional x64



CPU: AMD A8-3870 APU LN1-B0 Llano 3000MHz @ 3467MHz (102x34 @ 1,472V)
CLR: THERMALRIGHT Ultra 120 Extreme rev.A w/ XILENCE Red Wing 120mm Fan
MBO: GIGABYTE GA-A75M-S2V
RAM: TRANSCEND JetRAM DDR3-1333 2x4GB (8GB) @ 1333MHz -- 9-9-9-24 @ 1,5V
VGA: AMD Radeon HD 6550D On APU
HDD: SEAGATE Barracuda 7200.10 250GB ST3250310AS ++ SEAGATE Enterprise ES.2 500GB ST3500320NS
OPT: TSST SH-S223
PSU: SEASONIC S12II-380 (SS-380GB) 380W 80+Bronze Sleeved
BOX: MS Apollo Midi Tower
LCD: BENQ E900W 19" LCD @ 1440x900
OS1: MICROSOFT Windows 7 Professional N x64 w/ SP1
OS2: MICROSOFT Windows 10 Professional N x64



CPU: INTEL Pentium G2010 L1 Ivy Bridge 2800MHz @ 2800MHz (100x28 @ 0,920V)
CLR: INTEL stock HSF
MBO: ASROCK H61M-DGS
RAM: TRANSCEND JetRAM DDR3-1333 1x4GB (4GB) @ 1333MHz -- 9-9-9-24 @ 1,5V
VGA: INTEL HD Graphic On CPU
HDD: WD Blue 320GB WD3200AAKS
OPT: n/a
PSU: ASUS 250W w/ Active PFC
BOX: ASUS Mini Tower
LCD: BENQ E900W 19" LCD @ 1440x900
OS1: MICROSOFT Windows 7 Professional N x64 w/ SP1
OS2: MICROSOFT Windows 10 Professional N x64



GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Oreo v8.0.0 SEE
MSD: SANDISK 64GB Extreme MicroSDXC Class 10 U3



Reputacija: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Drug Brko je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2018., 16:26   #4167
Mommistake
or dadmistake?
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 8,769
Citiraj:
Autor KrunoSTc Pregled postova
Bok, molim preporuku sto napraviti.
Imam laptop sa win8(kopija) sa dosta podataka te je disk podjeljen na par particija. Htio bi preci na win10 pa me zanimaju preporuke sto mi je najbolje uciniti.Htio bi izbjeci clean instal da sacuvam podatke.

Pretpostavljam da mogu sa win 8 na win10pro napraviti upgrade te kupiti putem ebaya digital key za par dolara te ih aktivirati.
Da li je to ok? Hvala
Tako je.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2018., 17:59   #4168
Kuzo
Premium
Moj komp
 
Kuzo's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: zg,sk
Postovi: 78
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Workaround:
- power options - advanced - power button - shut down

I gasiš na power gumb. Pikneš power gumb na kištri i pc odradi najnormalniji shut down. Radim to tako veći dvijesta trista a možda i četirista godina

Sent from Usreo Mobara
probao prije, isto je, odradi istu stvar. gasim ga inace tako tu i tamo.
procitao da shift click pa na shutdown (kao za shift + restart za troubleshootanje) i čuda li, to radi. nisam našao rješenje na netu.
koja je razlika?
opet tražit po localsec policy što je update sje**.
zadnji put mi je stavio na built in admina da traži elevation.
__________________
power overwhelming
Kuzo je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2018., 22:35   #4169
Drug Brko
Retired S.T.A.L.K.E.R.
Moj komp
 
Drug Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Chernobyl Exclusion Zone, Kiev Oblast, Ukraine
Postovi: 18,791
Iskreno, ako nemaš puno softvera koje si debelo customizirao, manje vremena će ti proći da digneš zadnji imiđ od Desetke friško nego tražiš rješenje, drkaš po servisima, policyju i registryju

Sent from Usreo Mobara
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 2600 B2 Pinnacle Ridge 3400MHz @ 4200MHz (100x42 @ 1,373V) SMT enabled
CLR: THERMALRIGHT Venomous X Black w/ NOCTUA NF-F12 PWM chromax.black.swap 120mm Fan
MBO: ASUS ROG Crosshair VI Hero
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3466MHz -- 14-14-14-30 1T @ 1,40V
VGA: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Gaming 8192MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO 250GB SSD M.2 ++ SAMSUNG 860 EVO 500GB SSD SATA3 ++ WD Black 500GB WD5001AALS ++ WD Red 2000GB WD20EFRX ++ WD Red 3000GB WD30EFRX
OPT: LG GH24NS90
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R5 Blackout Edition Midi Tower w/ window panel
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 10 Professional x64



CPU: AMD A8-3870 APU LN1-B0 Llano 3000MHz @ 3467MHz (102x34 @ 1,472V)
CLR: THERMALRIGHT Ultra 120 Extreme rev.A w/ XILENCE Red Wing 120mm Fan
MBO: GIGABYTE GA-A75M-S2V
RAM: TRANSCEND JetRAM DDR3-1333 2x4GB (8GB) @ 1333MHz -- 9-9-9-24 @ 1,5V
VGA: AMD Radeon HD 6550D On APU
HDD: SEAGATE Barracuda 7200.10 250GB ST3250310AS ++ SEAGATE Enterprise ES.2 500GB ST3500320NS
OPT: TSST SH-S223
PSU: SEASONIC S12II-380 (SS-380GB) 380W 80+Bronze Sleeved
BOX: MS Apollo Midi Tower
LCD: BENQ E900W 19" LCD @ 1440x900
OS1: MICROSOFT Windows 7 Professional N x64 w/ SP1
OS2: MICROSOFT Windows 10 Professional N x64



CPU: INTEL Pentium G2010 L1 Ivy Bridge 2800MHz @ 2800MHz (100x28 @ 0,920V)
CLR: INTEL stock HSF
MBO: ASROCK H61M-DGS
RAM: TRANSCEND JetRAM DDR3-1333 1x4GB (4GB) @ 1333MHz -- 9-9-9-24 @ 1,5V
VGA: INTEL HD Graphic On CPU
HDD: WD Blue 320GB WD3200AAKS
OPT: n/a
PSU: ASUS 250W w/ Active PFC
BOX: ASUS Mini Tower
LCD: BENQ E900W 19" LCD @ 1440x900
OS1: MICROSOFT Windows 7 Professional N x64 w/ SP1
OS2: MICROSOFT Windows 10 Professional N x64



GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Oreo v8.0.0 SEE
MSD: SANDISK 64GB Extreme MicroSDXC Class 10 U3



Reputacija: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Drug Brko je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2018., 22:40   #4170
KrunoSTc
Owner
 
KrunoSTc's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 168
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Tako je.
Pokrenuo sam win10 upgrade, sve je ok(cpu, memory i disk ok)međutim javlja grešku da moram aktivirat windows. Kada odem na activate now, tu mogu unijeti digital key koji bi kupio odmah preko ebay ili se tu unosi key od win8 koje trenutno imam na lapu(kopija). Mislite da bi prosao win10 key da ukucam?thx
KrunoSTc je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na