Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mining
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 02.10.2017., 18:54   #121
DigitalVHS
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: BL
Postovi: 227
Citiraj:
Autor dakky Pregled postova
Ne bas, ovako ti izgleda moj SMOS...



Dakle krenes s default clockom npr. 1750 pa downclockas ili overclockas sve odjednom dok ne bude stabilno, ako ti bude pucalo ili se miner rusio, pisat ce ti koja kartica zafrkava, npr. GPU1, onda tu karticu downclockas i to ti je to... malo borbe, format je GPU0,1,2,3,4,5 ... na ovoj mojoj slici prva 2 su 1060, a ostalo su 470 4g.

edit: dakle na trecem rigu di su 5x 470, prva kartica GPU0 mi je uvijek hangala pa sam joj spustio memoriju, a ostale rade i na visoj.
Ok jsno mi je ovo sto si mi objasnio, ali koju komandu pisem. Recimo hocu samoza gpu 5 da smanjim memory clock . Koja je komanda za to?

Zadnje izmijenjeno od: DigitalVHS. 02.10.2017. u 21:28.
DigitalVHS je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2017., 23:36   #122
dakky
Uptime freak
Moj komp
 
dakky's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Ri, Cro
Postovi: 1,294
u sucelju od SMOS pod overclocking stavi defaultne clockove prve cetiri kartice npr. 1900,1900,1900,1900 i onda dodaj peti zarez i stavi manji clock, npr 1800.

Nema komande, stavljas u sucelju od SMOS preko ikonice (druga s lijeva na rigu koji zelis).
dakky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 03.10.2017., 21:10   #123
DigitalVHS
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: BL
Postovi: 227
Hvala drugar sto pokusavas da pomognes, ali ja sam bas zapeo sa ovim .Ja ni ne vidim svih 13 kartica u sucelju SMOS-a,vidim samo 10 a radi svih 13 ...

Moj problem je sto imam 6 rx 580 sapphire kojima sam flesaovao bios i memory klok im je previse podignut, dignut je na 2080 i ja sad moram smanjiti tih 2080 na 2000 da bi radilo stabilno, ali smos ne pokazuje svih 13 kartica nego samo 10 i svaki put kad resetujem rig on im pobrka pozicije...tako da mi niije jasno nista

Da vidim u sucelju smso-a svih 13 kartica onda bih nekako i skuzio kako da podesim, ovako nema sanse...

Zadnje izmijenjeno od: DigitalVHS. 03.10.2017. u 21:27.
DigitalVHS je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2017., 19:34   #124
dakky
Uptime freak
Moj komp
 
dakky's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Ri, Cro
Postovi: 1,294
Ne znam, ja se drzim 6 kartica po rigu pa nemam tih problema.

Nego, jel vama SMOS danas radi OK? Meni 3 riga pise off, a preko claymore monitora vidim da kopaju... na poolu isto pao hashrate... wtf?

edit: nevermind, rijeseno, net je bio u klincu nesto

Zadnje izmijenjeno od: dakky. 04.10.2017. u 22:05.
dakky je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2017., 15:32   #125
segregator
Propali Amigaš
Moj komp
 
segregator's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Nin
Postovi: 5,725
Kako se plaća ovih 2 dolara mjesečno, u dolarima ili u namajnanoj valuti? I da li podržava sve ethash coine ili samo ETH?
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2017., 18:59   #126
dakky
Uptime freak
Moj komp
 
dakky's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Ri, Cro
Postovi: 1,294
@ Segregator... placas u BTC ili ETH protuvrijednost od 2,5,10,20,50 dolara koliko vec zelis. Podrzava sve ethash, pascal, xmr, zec, ovisno o platformi. Ethhash radi i na nvidiji i na amd.
dakky je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2017., 10:21   #127
tabana
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 48
Citiraj:
Autor dakky Pregled postova
Ne bas, ovako ti izgleda moj SMOS...



Dakle krenes s default clockom npr. 1750 pa downclockas ili overclockas sve odjednom dok ne bude stabilno, ako ti bude pucalo ili se miner rusio, pisat ce ti koja kartica zafrkava, npr. GPU1, onda tu karticu downclockas i to ti je to... malo borbe, format je GPU0,1,2,3,4,5 ... na ovoj mojoj slici prva 2 su 1060, a ostalo su 470 4g.

edit: dakle na trecem rigu di su 5x 470, prva kartica GPU0 mi je uvijek hangala pa sam joj spustio memoriju, a ostale rade i na visoj.
Na koji način vidiš koja kartica zafrkava? Vidim da imam 7 restartova, ali neznam kako otkriti zbog koje grafe.

tabana je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2017., 10:22   #128
tabana
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 48






Zadnje izmijenjeno od: FRipper. 26.10.2017. u 11:00.
tabana je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2017., 10:48   #129
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8,185
Stavi prvo power na 85 pa vidi da li će se restartati.
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2017., 13:09   #130
dada-as
Bot Maker
Moj komp
 
dada-as's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: medjimurje, mala subotica
Postovi: 1,073
@tabana sto je ovaj nmajner?
Kakve su to graficke? Neki high clock mi to izgleda i power 80?
__________________
dada-as je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 25.10.2017., 13:52   #131
tabana
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 48
majner je 4x RX570, a najner je 6x GTX1060.

Na nvidijama je core 0, a memory:

1000,950,800,1000,800,950.

Vjerojatno se da tu svasta jos doraditi...
tabana je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2017., 10:34   #132
tabana
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 48
I dalje imam restartove na power 85




[IMG][/IMG]



To mi se počelo događati nakon što sam promijenio napajanje na tom rigu, a možda sam i zamijenio pozicije grafickih.

Na koji način mogu najbrže otkriti uzrok restarta?

Zadnje izmijenjeno od: FRipper. 26.10.2017. u 10:59.
tabana je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2017., 10:59   #133
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8,185
Stavi sve stock...ako nema restarta znaći da je problem u oc-u. Ako ima, nešto je od HW-a.
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2017., 19:10   #134
dakky
Uptime freak
Moj komp
 
dakky's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Ri, Cro
Postovi: 1,294
Zna li netko da li se moze CryptoNight kopat na nVidia buildu? Claymore xmr je samo za AMD, a sgminer crasha rig...
dakky je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2017., 21:30   #135
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8,185
Probaj sa ccminer-tpruvot-v2.1
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2017., 11:39   #136
snhelix
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: rijeka
Postovi: 76
muke po zyxel,iskon ruteru.možda je netko imao sličan problem pa zna pomoći savjetom,naime unatrag 10tak dana počinju problemi,2 riga spojena su mi preko switcha u ruter,sve je radilo ok no odnedavno kada su oba u radu veza puca.vide se kao spojeni na ruter ali ne izlaze na net.imaju različite ip adrese pa s ne izgledaju u sukobu.ponekad se prije blokade desi svinganje u konekciju,naizmjenično se aktivira jedan pa drugi.ruter resetiran,cak promijenjen,promijenjena mrežna na rig u ali bez uspjeha.kada je samo jedan Rig spojen radi danima bez greške.Ideje su dobrodošle
p..s sorry. na tipfelerima,sitna je tipkovnica na mobu
snhelix je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2017., 11:42   #137
snhelix
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: rijeka
Postovi: 76
Sve gore navedeno dešava se i bez switcha,pokušao sam sve kombinacije ali bez uspjeha.Tako da je moja pretpostavka da je krivac ruter ali ne znam rješenje
snhelix je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2017., 16:05   #138
O9g1
Bee-do Bee-do Bee-do, TUP
Moj komp
 
O9g1's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Rijeka
Postovi: 320
E društvo iz okna 4.... zapeo ja...
Htjedoh postavit dual sa Siom, do jučer normalno rovio ETC+DCR, probam preko nanopool.org i dobijem "error 500 pool cant show results". Guljglj veli da je to greška servera i vidjeh da ste svi prijavljivali isto, pa velim idem probat preko nekog drugog poola.
Postavim Siamining.com i dobijem opetz šipak: "This address has not submitted any shares yet. If you have just started mining, please come back in a minute." %-6 sati ista poruka, a majner jedno 60-ak reboota, pa brijem da sam tu ipak ja krivac, al' nemrem otkrit šta brljavim. Jesu ove moje bat line uopće ok?
ETC (ETHERMINE) +SIA (NANOPOOL)
-wd 1 -r 1 -epool stratum+tcp://eu1-etc.ethermine.org:4444 -ewal $walletETH.$rigName -esm 0 -epsw x -allpools 1 -mport -3333 -asm 1 -dcoin sia -dpool sia-eu1.nanopool.org:7777 -dwal $walletSIA/$rigName -dpsw x -ftime 10 -dcri 15
probao i sa $walletSIA i upisom konkretne adrese sa bittrex walleta i uvijek isto njesra

ETC (ETHERMINE) +SIA (SIAMINING)
-wd 1 -r 1 -epool stratum+tcp://eu1-etc.ethermine.org:4444 -ewal $walletETH.$rigName -esm 0 -epsw x -allpools 1 -mport -3333 -asm 1 -dpool stratum+tcp://us-east.siamining.com:7777 -dwal YourSiacoinAddress.YourWorkerName -dcoin sia

Napominjem da mi je ETH+DCR, pa kasnije i ETC+DCR uredno radio neko vrijeme

EDIT: Riješio problem fizičkim restartom riga. Ipak je bio problem kod mene. Višekratno probavao SMOS reboot i reload i ništa.
Dakle, bez obzira što imate upisanu adresu coina pod OPTIONS: Wallet u Rig List, u bat liniji kod osnovnog koina ide $walletCOIN (u mom slučaju $walletETH.$rigName, a za sekundarni se upisuje konkretna adresa walleta, gdje god ga imali, a ne $walletNEKICOIN. NPR. 0xD69af2A796A737A103F12d2f0BCC563a13900E6F/YourWorkerName (C/P sa bitcointakl foruma, nije moja adresa )
Ovo je za ostale noobove kao što sam ja, pa možda nekome umanjim sate rzbijanja glave zašto neće rovit
__________________



CPU: Intel i5 2500k (BX80623I52500K) cooled by Scythe Ninja3 (SCNJ-3000)
MBO: Asus P8Z68-V PRO/GEN3
RAM: 2x4GB Kingston 1600MHz, DDR3, XMP (KHX1600C9D3K2/8G)
GPU: GIGABYTE Radeon R9 290 4GB Windforce 3x (GV-R929OC-4GD)
SSD: Samsung 840 EVO 120GB (MZ-7TE120BW) - System
HDD1: WD Caviar Black 500GB (WD5001AALS) - Storage
HDD2: WD 250GB (WD2500JS-22MHB0 ) - Backup
ODD: Samsung 22/8/8/48/32x (SH-S222AB)
PSU: XFX XXX Edition P1-650X-CAG9 650W
CASE: Fractal Design Arc midi
FAN CONTROL: Scythe KAZE MASTER 5.25″ Bay Fan Controller (KM01-BK)
FAN: 2x Fractal Design Dynamic GP-14, 140 mm intake+2X Scythe S-flex 120mm (SFF21E) exhaust
OS: W10 x64
LCD:MASTER: LG 29UM57-P Ultra širok đubar, jooooj što ga volem... , SLAVE: Dell 17"
KEYBOARD: Logitech UltraX keyboard (Y-BL49)
MOUSE: Logitech G400
SOUND: Creative Sound Blaster X-Fi XtremeMusic
HEADSET: Steelseries Siberia v2
RALLYING GEAR: Logitech G25+homemade cokpit+handbrake (modani Genius MaxFighter F-16U)
IF IN DOUBT, FLAT OUT!!!


Don't touch it! It is mine! It's all miiiiineeee!!!







Lenovo Essential B580
CPU: Intel Celeron Dual Core B820 1.70GHz (2MB cache)
LCD: 15.6" HD LED 1366 x 768
GPU: Intel HD Graphics 3000
RAM: 4GB DDR3 1600MHz
HDD: 320GB SATA
ODD: DVDRW DL
PSU: Up to 4hours (Li-Ion 6 cell)
ETHERNET: Yes (Gb LAN)
COMM: Yes (802.11b/g/n)
BLUETOOTH: Yes
AUDIO IN/OUT: Yes
VGA OUT: Yes
HDMI: Yes
CASE: Lenovo
CARD READER: Yes
FINGERPRINT READER: Yes
CAMERA: Yes
OS: Windows 7 Profesional








Lenovo ThinkPad E560
CPU: Intel Core i7-6500U 2.5 GHz
LCD: 15.6 inch 16:9, 1920x1080, IPS-Panel, LED-Backlight, glossy: no
Extern LCD:Lenovo X24a, 24 inch 16:10, 1920x1200, IPS-Panel, LED-Backlight
GPU: AMD Radeon R7 M370 2 GB GDDR5
RAM: 16GB, 2 x 8 GB DDR3L-1600
HDD: 250GB SSD
ODD: DVD+/-RW
PSU: 48 Wh (6 cell)
ETHERNET: Gigabit Ethernet
COMM: 802.11ac, Bluetooth, Intel Dual Band Wireless-AC 8260 - M.2 Card
CONNECTIONS: 3 x USB 3.0, HDMI, VGA, OneLink connector, LAN, Headphone/microphone combo jack
CARD READER: 4 in 1 ( SD Card, MultiMediaCard, SDHC Card, SDXC Card )
CAMERA: Yes
OS: Windows 10 64x









Poštena, dobra i odgovorna trgovina +još jedna...





Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers!

Zadnje izmijenjeno od: O9g1. 10.11.2017. u 21:20. Razlog: Riješio problem!
O9g1 je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2017., 18:04   #139
dakky
Uptime freak
Moj komp
 
dakky's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Ri, Cro
Postovi: 1,294
Mene muci samo single ETC mining, dakle maknuo sam varijablu $walletETH i stavio adresu,
-wd 1 -r 1 -epool stratum+tcp://eu1-etc.ethermine.org:4444 -ewal 0xCCE2dd4759Dagf41D38618A2e7a4616EF77649B8/$rigName -esm 0 -epsw x -allpools 1 -mport -3333 -asm 1

i kad u tu grupu stavim rigove samo stoje na 0 MH/s... ne kuzim gdje je greska?

edit: nevermind, glup sam - za ethermine dode tocka izmedju adrese i $rigName umjesto kose crte / !!!

Zadnje izmijenjeno od: dakky. 11.11.2017. u 19:10.
dakky je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2017., 17:47   #140
snhelix
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: rijeka
Postovi: 76
Citiraj:
Autor snhelix Pregled postova
Sve gore navedeno dešava se i bez switcha,pokušao sam sve kombinacije ali bez uspjeha.Tako da je moja pretpostavka da je krivac ruter ali ne znam rješenje

da si odgovorim na pitanje,čisto da SMOS ne padne u sumnju

fora je bila u switchu,zamjenjen pa idemo dalje
snhelix je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2017., 10:55   #141
MarcoB
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Mostar
Postovi: 10
Jel netko probao multi coin switch sa simplemine-a?
MarcoB je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2017., 11:27   #142
dada-as
Bot Maker
Moj komp
 
dada-as's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: medjimurje, mala subotica
Postovi: 1,073
Nabavio i ja Nvidije 1060.
i sad kako nemam iskustva neznam dobre settingse u SMOSu, ajd podjelite iskustvo please.

Pokusao sam odraditi one po slici ali nikako da pogodim.

koristim ove sad:
core: -600
memory: 1225
power limit: 75

jel ovo power limit znaci da grafa trosi samo 75?

target temp 69
min fan speed: 50
__________________
dada-as je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2017., 11:33   #143
aerial
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 145
Ja sam ih nabavio ali ih jos nisam upogonio, ovih dana cu pa se javim.
Jesu li ti to postavke za ETH mining?
Koliko dobijes s time?
btw ja nikada ne smanjujem core clock, padne sam od sebe kad mu dovoljno spustis power limit. I da, dobro si pretpostavio, power limit ti je maksimalna granica koju grafa vuce, odnosno u praksi vuce tocno toliko.

P.S. Izbornice jesi li to ti?
aerial je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2017., 11:34   #144
aerial
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 145
Citiraj:
Autor MarcoB Pregled postova
Jel netko probao multi coin switch sa simplemine-a?
Što je to?
aerial je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2017., 11:42   #145
dada-as
Bot Maker
Moj komp
 
dada-as's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: medjimurje, mala subotica
Postovi: 1,073
Ok, znaci 75 watty pa to je ultra malo. Na ovome gore temperature su hladne, strasno hladne. 50 stupnjeva, a pokraj su vruce Amdeovke sve preko 60.

Ove Nvidia daju 22 i izgleda da nema nikakve veze sto su 2 3gb a 2 6gb.

Koliko te 1060 mogu ic maksimalno? Da dignem jos taj memory clock?

I odmah da pitam, ako imam 650W napajanje, pa to bi znacilo da komotno mogu na to napajanje spojiti svih 6 grafi? Buduci trose 75 Watti?
Jedino mi je problems to nemam dovoljno stekera, nemam dovoljno niti sa convertorima, jel ima netko preporuku napajanja koje ima maksimalni broj tih zica?

P.S. izbornik cega?
__________________
dada-as je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2017., 11:49   #146
aerial
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 145
Stvarno ne znam dokle da ih dizes, idi 50 po 50 pa dok ti ne pocme rig sa restartima odmah nakon minutu dvije rada, onda malo spusti i testiraj na par dana hoce li se rusiti.
Javim se ja sutra ili preko vikenda kako se meni ponasaju.
Sto se tice napajanja ja sam sad uzeo Corsair HX1000 zato sto sam vidio da ima veci razmak između dva 8 pinska PICe konektora + ima ukupno 6 8pinskih konektora.
Vidi takva neka napajanja.

P.S. Hattrick Hrvatske repke, naravno.
aerial je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2017., 11:52   #147
dada-as
Bot Maker
Moj komp
 
dada-as's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: medjimurje, mala subotica
Postovi: 1,073
wow 6 mi izgleda super. To je diealno za svih ovih 6 grafi koje idu na moju plocu. Jedino je 1000W mozda malo previse, a vjerujem da je i cijena preko 1000 kuna?

P.S. da, hahaha, davna su to vremena
__________________
dada-as je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2017., 11:58   #148
aerial
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 145
Citiraj:
Autor dada-as Pregled postova
wow 6 mi izgleda super. To je diealno za svih ovih 6 grafi koje idu na moju plocu. Jedino je 1000W mozda malo previse, a vjerujem da je i cijena preko 1000 kuna?
Pitaj ljude u topicu za napajanja ili guglaj, ja sam isto tanak sa ovim informacijama.
aerial je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2017., 14:45   #149
renaTq
Registered User
Moj komp
 
renaTq's Avatar
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 383
Napajanje od 750w bi bilo cak i dosta za 6 grafi. Dok sam imao 1060 radila je na 82w ono
__________________
#propo
renaTq je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2017., 14:57   #150
Gilbert5
Agent 0
Moj komp
 
Gilbert5's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Kutina - ZG
Postovi: 4,234
Za napajanje je novi best buy seasonic focus 850w. Puno snage, kvalitetno i 6 pci-e konektora.

Meni 1060 rade na 55%-65% TDP-a, i iz utičnice troše od 440W do 480W. Tako jedan rig sa 6 kartica daje cca 1500 H/s. Da ideš cijediti zadnji atom, 6 komada ide oko 1800 H/s na equihash algoritmu.

Ovisno o power limitu, na 100% kartice troše 120W. Na 90% boostaju preko 2050MHz, a memorija na mojim svim karticama ide preko +400, vecinom na +440.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na