Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 06.05.2008., 22:40   #301
antunhr
Premium
Moj komp
 
antunhr's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Popovec(Sesvete-Zagreb)
Postovi: 483
Gledo sam preko hardware monitor i everesta. U biosu je voltaza na 1,3v. Znam da sam ga dizo do 4,3 uz 56 u biosu a nisam niti gledo koliko je na loadu. Nije valjda da mi je dobio po pi...i Ploca je gigabyte p35-ds3 f12 bios.
Hardware monitor mi je cak napiso 68 stupnjeva dok everest 60
antunhr je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2008., 22:41   #302
ECHO
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2006
Lokacija: CROATIA-Vukovar
Postovi: 2,354
http://img265.imageshack.us/img265/8...reprocavc7.jpg
evo ovo su moje temperature bez opterečenja samo koristim net trenutno uglavnom nespuštaju se ispod 45 stupnjeva hlađeno sa Sonic tower-om.
Mjerio kao što je i vidljivo Everestom i Core temp-om i podudaraju se po doditu coler više hladan(ili bolji opis bi bio mlak).

Edit:http://img505.imageshack.us/img505/7...eproca1xn2.jpg mjereno s Real Temp-om ovo su več bolje temperature

Zadnje izmijenjeno od: ECHO. 06.05.2008. u 22:54.
ECHO je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 06.05.2008., 22:41   #303
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,627
Čisto sumnjam da ga je ošamutilo. Nisu ni 45nm procesori baš od šećera...

I da, temperature pratite preko Real Tempa, a ne preko Everesta/Core Tempa...razlika je u desetak stupnjeva.
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2008., 23:17   #304
antunhr
Premium
Moj komp
 
antunhr's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Popovec(Sesvete-Zagreb)
Postovi: 483
Skinuo real temp. Roknuo ga na 4,2 i 1,48vcore. hw monitor pokazuje 73, dok real temp 61. Vec sam se bio zabrinuo da mi je prosviko proc Na 1,3 i 3,8ghz je urednih 45-50 u loadu. Ajmo jos sada razer da te iskoristim do kraja Ubija me fsb sto nemogu iskoristiti memu do kraja ako ocu na omjer 1:1. Dali da ostavim ipak na 150mhz manje rame pa omjer 1:1.
antunhr je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2008., 23:20   #305
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,627
Pa ako ju ostaviš na 1:1, onda joj samo stegni latencije na CL4. Ili mrvicu veći djelitelj s većom brzinom pri CL5.
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2008., 13:04   #306
rega
Premium
Moj komp
 
rega's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: BiH/RS Doboj
Postovi: 63
Pozdrav svima nakon duzeg vremenaqa.
Dopade mi 8400 sa pach-m Q809 s kojim sam prezadovoljan.



http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=358892
rega je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2008., 13:11   #307
timmy
Premium
 
timmy's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: N/A
Postovi: 1,238
opla, e8400, tru i deluxica, ajde poteraj ga koliko ide, da vidimo
timmy je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2008., 21:28   #308
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,627
@Rega - jesi li probao jel ide više? Vidi se da ima potencijala

Gledam malo kianovog E8400...strašan primjerak...aski je svog navukao na ~4.8 sa jednom jezgrom dok je ovaj svog na ~4.9 sa dvije

Inače, u vezi ove moje kante mislim da je problem u grijanju, isto kao i kod Bulleta.

Kod mene TRU120 ne sjedi na procesoru kako treba, te se dobrano grije pri višim voltažama, dok Bulletov...hm...on je još na stock cooleru
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2008., 21:33   #309
aski
Je suis Schumi
Moj komp
 
aski's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,363
Citiraj:
Autor Razer Pregled postova
@Rega - jesi li probao jel ide više? Vidi se da ima potencijala

Gledam malo kianovog E8400...strašan primjerak...aski je svog navukao na ~4.8 sa jednom jezgrom dok je ovaj svog na ~4.9 sa dvije

Inače, u vezi ove moje kante mislim da je problem u grijanju, isto kao i kod Bulleta.

Kod mene TRU120 ne sjedi na procesoru kako treba, te se dobrano grije pri višim voltažama, dok Bulletov...hm...on je još na stock cooleru
Može moj na 4.8 sa dvije jezgre, prošli tjedan sam ga navukao i vrtio je SP bez problema Moj je pokretao SP na 4.85, ali sa SP se pojavljivalo ono send/don't send error report
A Kianov je opak

btw. Bullet kad me skidaš s vrha
__________________
Di sam stao?
-Stalji smo onda kad je *ebem Šćepanović



Nokia Lumia 1020 White
Microsoft Windows Phone 8.1 (Cyan) + Preview for Developers

Samsung Galaxy S3 Pebble blue
Archidroid V3.0.0 CyanogenMod 11 – KitKat 4.4.4
Kernel 3.0.101 – Lord Boeffla 2.4


Intel Core 2 Duo E8500 @ 5516 MHz
aski je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2008., 21:36   #310
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,627
Strava...u slučaju rušenja Spija, pobriši sve fajlove osim exea i superpi.txta, postavi mu Affinity na Core 1 i probaj opet.
Razer je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 25.05.2008., 23:15   #311
Bullet1
Premium
Moj komp
 
Bullet1's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 2,518
ma stock cooler je zakon maloprije vrtim orthos na def i temp ne prelazi 40°... pa reci da stockavac suxa (naravno iskljucujemo opciju grijanja na 1.6V )

A izgleda da te neću lako skinut sa drugoga mjesta jer mi nesto smrdi da procesor nece vise od 530 FSB-a (isprobano na obje ploce-nece dalje). al eto kad dode TRUE (utorak-srijeda) bude iso pod 1.7V pa cemo vidjeti oce li bit sto od malise... iskreno, ne nadam se nicemu no ajd... i jos je bed sto necu moc na x38 vrtit SP jer se preko 510 FSB-a ploca zblesi

Al ovaj kianov... vrsi teror nad nama budes mi ga posudio kad bude LN2 in da house?
Bullet1 je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2008., 23:22   #312
timmy
Premium
 
timmy's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: N/A
Postovi: 1,238
kian ak citas jel mozes rec koji ti je batch proc?
timmy je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2008., 23:22   #313
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,627
Na SS-u piše. Q807

Sad nek netko veli da novi batchevi nevaljaju
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2008., 00:05   #314
kian
Premium
 
kian's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2001
Lokacija: Velika Gorica
Postovi: 600
Dobro Razer zbori Q807.
kian je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2008., 21:01   #315
etna22
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Split
Postovi: 61
E7200 OC Thread

Evo pošto nema ove teme, a vidim da polako ljudi kupuju E7200, predlažem da se svi rezultati stavljaju ovdje.

Evo mojeg E7200

Ove postavke su za 24/7 rad, još ću malo ga malo dignut da vidim koliko može sa ovom voltažom
etna22 je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2008., 21:38   #316
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,627
Nisam ni vidio...zašto forsiraš FSB i nizak multi? Pa proc ti ima multi 9.5
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2008., 21:43   #317
etna22
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Split
Postovi: 61
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
xD 4749MHz...
meni pise 4GHz...
Malo se zbunio

Evo sam ga probao dignut na 4 GHz sa +250mV ali mi se windowsi resetirali nakon 5 min tako da ništa od toga! Ne da mi se sad ganjat neke voltaže, još je Wolfy nov pa da ga ne mrcvarim tako mladoga

Je li tko zna koji mu je wall jer mene koči mema, dosad sam uspio do ~520, a iza toga se ne boota

Citiraj:
Autor Razer Pregled postova
Nisam ni vidio...zašto forsiraš FSB i nizak multi? Pa proc ti ima multi 9.5
Ma želim da mi efektivni FSB bude 2000MHz

Edit: opsjednut sam okruglim brojkama

Zadnje izmijenjeno od: Razer. 05.06.2008. u 22:08.
etna22 je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2008., 21:44   #318
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,627
Imaš 2GB KIT-ove to te koči.

A frekva se krivo čita, jer Prime ne kuži da si spustio multi.

Koristi EDIT.
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2008., 22:06   #319
Bullet1
Premium
Moj komp
 
Bullet1's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 2,518
spusti multy na 6x i memu stavi na 1:1 i deri po fsbu da nades wall odnosno max fsb
Bullet1 je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2008., 22:13   #320
etna22
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Split
Postovi: 61
Citiraj:
Autor Bullet1 Pregled postova
spusti multy na 6x i memu stavi na 1:1 i deri po fsbu da nades wall odnosno max fsb
Ma mema je već na 1:1, ali dalje od 1000MHz neće, tj. nije stabilna
etna22 je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2008., 22:14   #321
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,627
Nakrkaj ju naponom i stavi latencije na CL6, možda pomogne
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2008., 22:17   #322
etna22
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Split
Postovi: 61
Citiraj:
Autor Razer Pregled postova
Nakrkaj ju naponom i stavi latencije na CL6, možda pomogne
ma i ovih 2.2V su joj i previše
etna22 je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2008., 22:19   #323
Bullet1
Premium
Moj komp
 
Bullet1's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 2,518
Citiraj:
Autor Razer Pregled postova
Nakrkaj ju naponom i stavi latencije na CL6, možda pomogne
kao nekima ovdje a
btw. cestitke na 8k

daj joj max 2.5V samo da vidis dokle ide fsb. CL6 nisi probao sigurno
Bullet1 je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2008., 22:19   #324
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,627
Onda je to to

A sad vratiš lijepo multi na 9.5 i tražiš nekakav max procesora...

@Bullet: možda
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2008., 22:52   #325
etna22
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Split
Postovi: 61
Evo 4GHz ali su temperature strava
etna22 je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2008., 22:54   #326
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,627
Previše ti je to struje za 4GHz. Za veće taktove malo olabavi s istom...
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2008., 22:54   #327
Bullet1
Premium
Moj komp
 
Bullet1's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 2,518
ostavi da se orthos vrti pa se javi u ponoca ili jos bolje, ujutro

za 4ghz ti nebi trebalo vise od 1.4V ... osim ako si potrefio banana primjerak
Bullet1 je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2008., 22:59   #328
etna22
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Split
Postovi: 61
Citiraj:
Autor Bullet1 Pregled postova
ostavi da se orthos vrti pa se javi u ponoca ili jos bolje, ujutro

za 4ghz ti nebi trebalo vise od 1.4V ... osim ako si potrefio banana primjerak
Evo sam ga ugasio isti čas i vratio na 3.5GHz, popele se temp na 66 za 5 min, odjeb je lansiran za 4 GHz
etna22 je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2008., 23:19   #329
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,627
Jedan od dokaza koliko je taj Zalman smeće od coolera...

Pa stock bolje hladi
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2008., 23:40   #330
etna22
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Split
Postovi: 61
Citiraj:
Autor Razer Pregled postova
Jedan od dokaza koliko je taj Zalman smeće od coolera...

Pa stock bolje hladi
Ma ne znam ni ja šta mu je ovih dana, prescotta mi je hladio za poludit, al sam sad stavio AS5 pastu pa sam mislio da će još bolje hladit kad ono ništa.... Zalman.

OT:
Inače ovog E7200 sam dobio u tray pakiranju (kupljen u Linksa), bez coolera, zapakiran u plastičnu kutiju od nekog AMD procesora... al sam ga svejedno uzeo jer mi je bio napet, a nije mi se dalo čekat više tako da nemam stock cooler pa da usporedim
etna22 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na